A fővárosba látogat az idei meglepetéscsapat

Húsvéti, rendhagyó forduló következik olaszföldön. Ebédidei milánói derbivel, egy nap lejátszott teljes kanyarral. Közvetlen riválisaink egyszerűbb mérkőzések elé néznek, a Juventus Pescaraban hengerelhet, míg a Napoli az Udineset látja vendégül. Ellenben a Roma az idei „meglepetés” csapat, Atalanta ellen próbálja folytatni jó bajnoki szereplését.

Gomez ma pihen
Gomez ma pihen

Ráadásképp DDR összeszedett egy kisebb bokasérülést, plusz Emerson sem léphet pályára. Na ezekkel a problémákkal fűszerezve sem vár könnyed szombat délután a fiúkra, és Spallettire. Ettől még a feladat nem megugorhatatlan. A fővárosi csapat zsinórban 14 mérkőzésen tudott eredményes lenni, illetve négymérkőzéses győzelmi sorozatból tekinthetünk a mai találkozó elé.

Spalletti négyszázadik Serie A mérkőzés lesz a mai, ami méltó ünneplést kíván. Az Atalanta ősszel, hazai környezetben győzni tudott, szóval megyünk is nekik eggyel! Mi kell még egy vérbő olasz bajnoki mérkőzéshez? Véleményem szerint semmi több.

Spal' 400. Serie A mérkőzése következik
Spal’ 400. Serie A mérkőzése következik

Gasperini csapatából sárgák miatt hiányozni fog Gomez, ami azért nem akkora gond Róma szemszögből figyelve. De a bergamói társaság az elmúlt 10 mérkőzéséből mindössze egyet veszített, mondjuk azt 7-1-re az Inter ellenében; két döntetlen mellett a maradék hét találkozót nyerték! Például nápolyi vendégszereplésük is győzelemmel ért véget.

Fővárosi oldalon nagy meglepetésekre nem számítok, bár DDR játéka erősen kétséges, még akkor is ha a keretbe bekerült végül. Szczesny előtt JJ – Fazio – Manolas – Rüdiger négyes jöhet. A középpályán Strootman mellett én Paredest várom, támadó középpályán Perotti – Ninja – Salah hármas, míg a 24 gólos Dzeko roboghat tovább a gólkirályi cím irányába! Vendégoldalon: Berisha; Toloi, Caldara, Masiello; Conti, Kessié, Freuler, Zukanovic; Kurtic; Petagna, D’Alessandro.

Kessie félig már római?
Kessie félig már római?

Jól látszik az „ex-római” effektus bőven játszik a kék-feketék csapatában. Sőt, ha hinni lehet a pletykának Kessié már félig-meddig római játékos, ami nagyon jó hír, de a ami mérkőzésre még vélhetően nem lesz hatással.

Rangadóhoz mérten a mérkőzés a DigiSport 1 csatornáján 15 órától, stúdiófelvezetéssel lesz tálalva. Mindenkinek jó szurkolást!