Megvan a továbbjutás, vasárnap Lazio

A csütörtöki Konferencia Liga tovább jutást követően vasárnap városi derbi vár a csapatra. Sajnos a program elég sűrű, de ezzel különösen nem is érdemes foglalkozni. Bár Mourinho sem bírta szó nélkül hagyni, hogy míg a Roma csütörtök este nagy nehézségek árán vívja ki a legjobb nyolcat a “vitézes” Vitesse ellen, addig a Lazio játékosok otthon dohányoztak Sarrival. Van benne valami.

Két mester az előző találkozón

Ezen kívül kisorsolták a negyeddöntő párosításait, ahol ismét a Bodo/Glimt ellen bizonyíthat a társaság, hogy a csoportkörben lejátszott két mérkőzés (6:1, 2:2) után képesek legyőzni az idei év egyik legnagyobb meglepetés csapatát. Később még foglalkozunk majd a norvégokkal.

Foglalkoznunk kellene a csütörtöki nemzetközi mérkőzéssel, de aki látta a találkozót nagyon jól tudja, milyen nehezen lehetne mindezt megtenni. Nagy sajnálatomra a vendég vezetés megszerzéséig egy sótlan, dögunalom mérkőzés volt, ahol kizárólag a előny megtartására koncentrált az AS Roma. Hiába hangsúlyozta a meccs előtt Mourinho, hogy így nem lehet továbbjutni, illetve hogy be kell biztosítani az előnyt. Ebből semmi nem valósult meg. 

Az egyenlítés pillanatai

A bekapott gólt követően az unalmas mérkőzés Benny Hill Showra változott. A hollandok pontatlanok voltak, a labdákat átvenni is nehezen tudták, számos esetben jöttek a ki nem kényszerített hibák. Persze az AS Roma ezzel nem tudott élni, sőt, majdnem sikerült hosszabbításra tolni a párharcot. Az lett volna igazán „jó” egy derbi előtt. A végén jött egy nagyon szép kombináció Karsdorp és Abraham között, amit az angol gólra tudott váltani, így sikerült elkerülni a ráadást. Mindezt a „kiemelkedő képességeiről híres, Európa közvetlen elitjéhez tartozó Vitesse ellen”. Én kérek elnézést!

Másik fontos témánk a városi derbi, ahol a nemzetközi kupaszereplés eldöntése mellett a klubok közötti rivalizálást sem kell senkinek bemutatni. Mindenki megszólalt már a héten a meccsel kapcsolatban. A Mourinho szellemes, dohányos kiszólása mellett Zeman papa is kinyitotta a száját. Véleménye szerint a Lazio számít a vasárnapi római derbi favoritjának, és a veterán cseh szakember úgy gondolja, hogy Maurizio Sarri jobb munkát végez, mint José Mourinho csapata élén. „Sarri sokkal inkább identitást tudott adni a csapatának, Mourinho egyelőre nem tudta teljesíteni az elvárásokat” – jelentette ki a harmadosztályú Foggia mestere. 

A heti edzésmunka

Az olaszok szerint Pellegrini pihenőt kap vasárnap. Helyén Cristante juthat szóhoz. A többi poszton nagy meglepetéseket nem várnak a sportlapok látnokai. El Shaarawy kezdhet, hátul a Kumbulla – Smalling – Mancini hármas lehet középen. Abraham szépen termeli a gólokat, gyorsan emelkedik a rekordok listáján. Kumbulla pedig az 50. tétmérkőzésén van túl AS Roma szerelésben. A Lazio várható kezdője: Strakosha; Lazzari, Luiz Felipe, Acerbi, Marusic; Milinkovic Savic, Leiva, Luis Alberto; Felipe Anderson, Immobile, Pedro.

A közvetítés ismét a Szaniszló – Méhes páros gondozásában készül majd. Ez előre borítékolja a kiváló újságírói munkát, ennek nagyon örülök. Mindez természetesen a Sport1 TV-n lesz. A játékvezető Irrati lesz. Egy derbi mindig jó hangulatú, mindig izgalmas, szóval részemről nagyon várom a találkozót, a többi vasárnap estére kiderül.