BOTRÁNY itt a valódi ok amiért nem volt eddig poszt – katt a megdöbbentő válaszért!

Kezdjük annál a témánál ami az előző posztnál úgy 450 komment után felütötte a fejét: miért nincs még új poszt? Nos erre pár lehetséges magyarázat van: tetszett közülük az, hogy arra várunk hogy valami jó történjen, de mivel épp posztot írok így nem ez az. Másik opció hogy egyszerűen a csapat teljesítményéhez igazítottuk a blog színvonalát (lásd a címet) és olyan gyakran lesz poszt mint ahányszor előrejátékban veszélyes helyzetet teremt Karsdorp. A valóság igazából az, hogy nagyon elfoglaltak voltunk mostanában: az új változással Friedkinék az egyetlen megbízható csapatnak adták a klub irányítását, és természetesen ezek mi voltunk. Szentesi János technikai igazgatóként, Nemvoktrendi vállalati kultúráért felelős igazgatóként, curvasud93 jobbhátvédként, Onedinkenedi kommunikációs igazgatóként (Chief Meme Officer) került a csapathoz. Én igazából nem kaptam pozíciót, Ryan leültetett egy laptoppal és telefonnal egy londoni kávézóban és azt mondta, tört magyarsággal hogy „néha majd beugrok Franco tanácsokért 😉 „. Azóta itt ülök és igazából nem tudom mit kéne csinálni, úgyhogy gondoltam végülis írhatok posztot is, mert végén még eladom Zaniolot a Liverpoolnak.

A meccs talán legalább legnagyobb pozitívuma, hogy mi nem kaptunk olyan csoda új címert mint a Verona (a kép bal felső részén látható, méltóan kicsiben és homályosan) A Juve wc lefolyója után most már szárnyas nyakkendő is lett a bajnokságban.

Annak ellenére, hogy nagyon sok minden történt az elmúlt hetekben, tulajdonosváltás, átigazolási szezon és nyilván mindezek mögött egy folyamatosan változó járványhelyzet, a szombat esti bajnoki nyitány (számunkra legalábbis nyitány) sok változást nem mutatott az előző szezon végéhez képest. Szurkolók továbbra sincsenek, viszont a Roma esetében sajnos ugyanez igaz kreativ elképzelésekre, szép megmozdulásokra, és általánosságban jó játékosokra akik kedvéért az ember szívesen nézne meccset.

Jó lenne tudni mi jár a fejükben.

Az első félidő még úgy ahogy elment, volt pár meglepően gördülékeny összjáték, akár az ellenfél tizenhatosának környékén is. A félidő második felében mondjuk a Verona is megmutatta magát, volt például egy gyönyörű kapufájuk, de a hajrában aztán megint a Roma nyomott inkább. Úgy gondoltam, hogy a félidőben kicsit Fonseca felrázza még a csapatot és tudunk majd 1-2 gólt rúgni. Ehhez képest a második 45 percben alig volt lehetősége a Roma-nak, sokkal inkább volt játékban a Verona a vendégeknél meg még az is eltűnt a játékból ami előtte működött. Jutott még egy duplakapufa is a Veronának, tehát most még azt is elmondhatjuk hogy szerencsénk volt. Utána mondjuk Spinazzola is rúgott egy hatalmas kapufát, de a végén amikor az utolsó 10 percben újra megjelent a pályán a Roma komolyan nem is tudtam nagyon gólban reménykedni. Egyrészt reménytelen volt, másrészt egy kicsit sem lett volna megérdemelt: a második félidőben két unalmas középcsapatot láthattunk és egyértelműen mi voltunk a gyengébbik.

Pedron nagyon látszik hogy még nem illeszkedett be: agilis, lehet keresni a labdával, van lövőkedve. Emellett jó volt látni hogy amikor kapott egy erősebb passzt akkor szépen levette a labdát, nem pedig úgy elpattant tőle, hogyha a bosnyák tengerparton fociznának akkor Horvátországból kéne kihalászni a labdát.

Azt, hogy mennyire is készült el a csapat erre az idényre tökéletesen mutatja az, hogy miközben ötöt lehetett volna cserélni, akkor Fonseca-nak kettőt sikerült. Egyet kényszerből, pedig Karsdorp helyett már a második félidőben is hasznosabb lett volna bármelyik másik beekizett holland srác, de azért megvártuk, hogy egy mezei sprintnél megsérül… Jó lenne talán egy összegzést írni arról is, hogy egyáltalán ki van a keretben és ki nem, ki volt ott a meccsen de igazából már nem Roma játékos vagy hát igazából mégis. Viszont semmi ingerenciám nincs ezeket követni és utoljára a Florenzi távozásáról és Zaniolo sérüléséről szóló hír volt az amelyiket megnyitottam, mert senki más nem érdekel annyira ebből a keretből, hogy valamelyik online sport pletykaposvány felületét kattintásaimmal boldogítsam a kedvéért.

Összességében én pozitív változásokat várok az új tulajoktól, de látszik, hogy először a háttérben kezdik a munkát ami persze nem hülyeség, ne is szórják el koncepciótlanul a pénzt, viszont ez egy nagyon hosszú és kellemetlen szezon lesz így. Jó hírem viszont az, hogy a Roma-t ismerve a blogból kreált vezetőség sokáig nem fogja húzni és valószínűleg a hét második felére újra blogger lesz mindenki, immáron milliós „felfüggesztett” vezetői fizetéssel.