Olasz Kupa Pármából; Parma – Roma nyolcaddöntő

Az Olasz Kupa negyeddöntő utolsó kiadó helyéért ma este lép pályára a Tardiniben az AS Roma. Ellenfele az a Parma lesz, amely a legutóbbi egymás elleni bajnoki mérkőzésen megdöbbentően simán, 2-0-ra legyőzte a Farkasokat. Persze ez egy másik találkozó lesz, pláne hogy kupameccs.

PARMA – ROMA Olasz Kupa 1/8 döntő

Fonseca bátor támadójátéka az új esztendőben dadogós, vagy inkább pontatlan, ezen kellene ma este negyed tíztől javítani, és kifújni a hazaiak orrát. Megnézve az idei két tétmérkőzés statisztikáit, döbbenetes, hogy mindkét torinói csapat ellen legalább 15 kapura lövés mellett sem sikerült akciógólt lőni. A szögletek, vagy a támadások száma is AS Roma fölényt mutat, viszont a befejezések pontatlanok voltak, ezen kellene ma este változtatni.

Ismerve a portugál trénert, túl nagy rotációra nem számítok. Bár Dzeko eltiltás miatt nem játszhat ma, így jöhet végre telibe Kalinic. Nem is emlékszem, volt-e olyan meccse az AS Romában, amikor kezdőként, csúcsék pozícióban kezdte volna a mérkőzést. Remélem ma le tud tenni egy olyan teljesítményt az asztalra, amit még sokáig emlegethetünk. A kapuban várhatóan Mirante kaphat szerepet, míg Zaniolo sérülés miatt nem léphet jó darabig pályára.

Cserét kér…

Egy bekezdést engedjetek meg a fiatal olasz középpályásról, aki szalagszakadása után, túl van az operáción és ha a hírek igazak már a rehabilitáció kezdeti státuszába lépett. Az ő keresztszalag szakadás volt a 19 (!) ilyen jellegű sérülés 2014 óta az AS Roma háza táján. Ez véleményem szerint egy elgondolkodtatóan magas szám. Bár nem ismerek erre vonatkozó statisztikákat, azt gondolom ezzel az európai elitbe tartozunk. Sajnos. Nagyon szorítok Zaniolonak, és bízom a fiatal szervezetének gyors regenerálódásában. Várunk vissza Nico!

A védelem „szokásos” módon Florenzi-Mancini-Smalling-Kolarov négyes lehet. Bár a visszatérő Bruno Peres, JJ vagy éppen Santon is játszhatna véleményem szerint. Középen Diawara és Veretout fog szűrni, előttük az Ünder-Pellegrini-Perotti hármas, de középpályás „vonalon” szóba jöhet még Kluivert vagy Cristante. Elnézve a csapat kispadját a fentebb említett opciókon kívül nagyon sok lehetősége ma nem is lesz Fonsecanak. A frissen érkezett Politanoról egyelőre nincsenek információim.

Pármai életkép, 2019 ősz

A hazai oldalon is egy erősebb kezdőcsapatra számítok. Nagyjából erre: Sepe; Darmian, Iacoponi, Alves, Gagliolo; Kucka, Hernani, Grassi; Kulusevski, Inglese, Kurtic. Kurtic megszerzésével a Parma tovább erősödött, mindemellett több rutinos labdarúgó is tagja ennek a kezdőnek. Gondolok itt Kuckara, vagy épp a veterán Alvesre. Gervinhoról már nem is beszélve. De kiemelhetném a svédek fiatal tehetségét, Kulusevskit szintén, aki már Juventus játékos. Beszarni nyilván nem szükséges tőlük, de hazai környezetben, és ismerve az AS Roma idei formáját, pontosságát és szerencséjét, nem tartom egyértelmű esélyesnek ma este a vendégeket. Még ha az oddsok ezt is mutatják.

Ami biztos, a Juventus erről az ágról kapja ellenfelét, szóval a sorsolás sem a legszerencsésebb, ahogy az kezdési időpont sem. Fogalmam nincs, miért kell egy európai kupamérkőzést 21.15-kor kezdeni, hacsak nem az ázsiai piacokra orientálódik a dolog. Mindesetre igen beszédes a szurkolók érdektelensége az Olasz Kupa tekintetében, elnézve a héten lejátszott mérkőzések nagyobbik felét, sajnos kongó stadionok előtt kellett a csapatoknak játszani. Ami bőven hervasztó lehet egy játékos számára, de még itthonról nézve is érdekes kérdéseket fogalmaz meg az ember fejében. Persze nem több ez, mint egy saját vélemény.

Veretout akcióban

A találkozót Pairetto vezeti majd, aki 35 éves kora ellenére elég komoly játékvezetői tapasztalattal rendelkezik. Azt hogy torinói talán ne is említsük. Kezdés negyed tíz, közvetítés pedig a SportTV2-n várható. Izgalmas, gól gazdag találkozót várok, ahol némi szerencsével tovább is lehetne jutni. Talán ma leül Fortuna is a kispadra, és beindul végre a 2020-s év!