Erősebb az Udinesenél, a sérüléseknél és a bírónál

Tegnap a Roma idegenben 4-0-ra legyőzte az Udinesét, Zaniolo, Smalling, Kluivert és Kolarov góljaival, miután egy órán keresztül tíz emberrel játszott, Fazio igazságtalan kiállítása után.

Fonseca mester újra betette a kezdőbe Kluivertet, a Milan elleni kényszerű pihenő után és újra a kispadon hagyta Florenzit, a jobb szélen Santon kezdett, elől meg a szokásos Dzeko. „Vidor” mester pedig a középpályán Mandragorát játszatta Fofana helyett, elől pedig ott volt a mi „néhai” Okakánk (tudjátok, aki anno Luis Enrique szerint jobb volt Tottinál), párban Lasagnával. Így álltak fel a csapatok:

UDINESE (3-5-2): Musso; Becao, Troost-Ekong, Samir; Ter Avest (55’Nestorovski), Mandragora (46’Barak), Jajalo, De Paul, Sema; Okaka, Lasagna (79’Pussetto)

ROMA (4-2-3-1): Pau Lopez; Santon, Fazio, Smalling, Kolarov; Mancini, Veretout; Zaniolo (78’Florenzi), Pastore (69’Cetin), Kluivert (73’Perotti); Dzeko.

A Roma az elejétől kezdve uralta a meccset, a 11. percben Pastore lövése ijesztgette az udinei védőket, majd pár perccel később megjött a Roma vezető gólja. Zaniolo zsinórban a harmadik meccsén volt eredményes! Levonhatjuk a következtetést, hogy a „Hazudós” Capello kritikája szerencsét hoz. Félóránál Pastore volt megint veszélyes, de blokkolták a lövését, egy perccel később pedig megint Zaniolo járt közel az újabb gólhoz.

Aztán a 32. percben lecsapott Irrati bíró úr, aki határtalan bölcsességében úgy látta jónak, hogy kiállítsa Faziót egy közvetlen pirossal, miután az argentin védő enyhén hozzáért vállal Okakához a tizenhatos határán. Visszanézve az esetet, nemhogy a közvetlen piros lap, még a szabadrúgás is erőltetett lett volna. Ahogy már annyiszor az idei szezonban, most is muszáj kitérni a bírói eljárásra, Irrati bíró úr vissza se nézte az esetet a pálya mellé elhelyezett monitoron, annak ellenére, hogy az eset után vagy öt percen keresztül eldiskurálgatott a fülhallgatóján, méltó párjával, a VAR-t kezelő Mazzoleni bíró úrral. Van valami titkos szabály amiről nem tudunk? Hogy a Roma elleni ítéleteket nem szabad visszanézni? Szégyenteljes eljárás volt megint!

A kiállítás után Fonseca nem cserélt, csak annyi történt, hogy Mancinit visszavonta középső védőnek és minden ment tovább. Igen, mert az Udinese nem tudott mit kezdeni a „bírói ajándékkal” és az emberelőny ellenére se tudtak helyzeteket kialakítani, a fegyelmezetten játszó Roma ellen. Ez a tehetetlenség áthúzódott a második félidőre is és az 52. percben a Roma büntetett. Veretout szöglete után a labda Smalling elé keveredett, aki közelről bevágta az első gólját a Roma mezében.

Alig két perccel később megjött a harmadik romanista gól is, egy szemet gyönyörködtető kontra végén. Az akció a Roma tizenhatosától indult, Mancini, Kolarov, Pastore és végül Kluivert, aki megszerezte a második gólját a bajnokságban, a harmadikat a szezonban. Talán ez volt a legszebb gól az idén! A 65. percben a Roma megszerezte a negyedik gólt is, Kolarov büntetőből, miután Becao olyan látványosan kezezett az Udinese tizenhatosában, hogy még a játékvezetőknek is muszáj volt észrevenni.

Ezek után a Roma megállt, ötpercenként jöttek a cserék: Pastore-Cetin, Kluivert-Perotti és Zaniolo-Florenzi. A Roma kényelmesen beosztotta a hátralévő játékidőt, miközben „Hapci” mester Udineséje nem volt képes egy értékelhető helyzet kialakítására.

Ez volt zsinórban a második győzelem a bajnokságban és zsinórban a harmadik meccs idegenben kapott gól nélkül. Tény, hogy az ellenfél a válságban lévő Udinese volt, akik az Atalantától például egy hetest kaptak, de ez a siker akkor is méltó rá, hogy megünnepeljük, főleg a körülmények miatt, ahogy az eredmény kialakult. Ez egy szép erőpróba volt a Roma részéről, amikor háromnaponta jönnek a meccsek, amikor hét játékos sérült, amikor a sokadik bírói túlkapást kellett elszenvedni, a Roma minden körülmény ellenére látványos győzelmet aratott!