Roma-Udinese 1-0

Véget értő Dzeko böjtje az Olimpicóban, a bosnyák góljával nyert 1-0-ra a Roma a felhőszakadás alatt.

Tipikus „Ranieris” eredmény született, a csapat nem volt különösebben látványos, viszont sikerült behúzni a 3 pontot és most csak ez számít. Ne legyenek illúzióink, ez a csapat nem fog sokkal látványosabban játszani az idén, egy rosszul felépített csapatról beszélünk, ami hosszú hónapokon keresztül rosszul edzett, sokkal többre nem nagyon lesz képes. Ráadásul a meccs előtt a Roma szokás szerint megint bajban volt, megint tele voltunk sérültekkel és elfogytak a szélső védők. De Ranieri hű maradt a hírnevéhez, nem véletlenül csúfolják „levesesnek”, megnézte, hogy mi van a spájzban és abból főzött vacsorát. Juan Jesus ott találta magát a védelem jobb szélén, Marcano pedig a bal oldalon. A brazil feláldozta magát és valahogy lehozta az első félidőt, a spanyol viszont kimondottan jó volt. Sokan elsiklottunk afelett, hogy Marcano a karrierje során nagyon sokszor játszott bal bekket, volt olyan szezonja is, amikor a meccsek felét a szélen játszotta és mint kiderült, egyáltalán nem felejtette el, hogy mivel jár ez a szerepkör.

így álltak fel a csapatok:

ROMA (4-4-2): Mirante; Juan Jesus (45’Florenzi), Manolas, Fazio, Marcano; Zaniolo, Cristante, De Rossi (69’Cengiz Under), El Shaarawy; Schick (45’Pellegrini), Dzeko.

UDINESE (3-5-2): Musso; De Maio (84’Teodorczyk), Troost-Ekong, Amir; Stryger Larsen, 6 Fofana, Mandragora (69’Sandro), De Paul, D’Alessandro (72’Pussetto); Okaka, Lasagna.

A meccs komótosan kezdődött, az első húsz percben talán egyedül Mandragora lövését lehetne megemlíteni, aki ráadásul lesen is volt. Aztán jött a felhőszakadás és a Roma többször is veszélyes volt, először Cristante nem találta el jól a labdát a tizenhatoson belül, aztán El Shaarawy és Marcano próbálkoztak, de Musso jól helyezkedett és mindent megfogott. Közben az Udinese ügyesen védekezett, de talán picit félénk volt a kontra támadásokban, amikben gyakorlatilag egyedül Lasagna és De Paul vettek részt.

Elmondhatjuk, hogy az első félidőben a Roma összességében elég rosszul játszott, főleg a meccs legelején. A második félidőben Ranieri belenyúlt a csapatba két cserével, jött Florenzi, Juan Jesus helyére (akit lekönyökölt Samir és ma fogják kivizsgálni), illetve jött Pellegrini, Schick helyére, aki sajnos ma sem váltotta meg a világot. A kettős csere bevált, Florenzivel végre lett egy jobb lábas játékos a jobb szélen és a csapat két lábra állt, közben Pellegrinivel a Roma játékának lett egy kis „mélysége”.

Ennek ellenére, a második félidő elején az Udinese volt a veszélyesebb, először Lasagna és a Roma nevelés D’Alessandro veszélyeztettek, majd De Maio találta el a kapufát. A Roma lassan magához tért és először Cristante fejelt a kapufa mellé, majd Mussonak Dzeko fejesét kellett szögletre védenie és többször is sikerült beszorítani az Udinesét a kapujuk elé.

Aztán a 68. percben, El Shaarawy passza megtalálta Dzekót, aki egy az egyben Musso ellen nem hibázott és megszerezte a meccs egyetlen gólját. Nagy jelentősége volt a gólnak, a bosnyák majdnem egy éve nem szerzett gólt az Olimpicóban. Közben a gól akciója során De Rossi meg lesérült és elterült a pályán, az Udinese játékosok nagyon lelkesen kalimpáltak is, hogy meg kéne állítani a játékot, de ez egy olyan dolog, ami nem igazán tartozik rájuk.

A meccs hátralevő részében szerencsére már nem nagyon történt semmi emlékezetes. Az Udinese próbálkozgatott, de mindig lepattantak a cinikus Roma védelméről. Végül pont a kondíciójuk hagyta őket cserben, pedig a meccs előtt még arról volt szó, hogy majd szétfutják a Rómát.

Nagyon rossz hír lehet De Rossi sérülése, ugyebár le kellett cserélni és utána a kispadon nagyon elkeseredettnek tűnt, attól tartok, hogy ez egy hosszabb sérülés is lehet. Manolas feltűnően tapogatta a combját a meccs vége felé, amikor már elfogytak a cseréink, de szerencsére egyelőre nem érkeztek hírek a görög sérüléséről, szóval reménykedhetünk, hogy ott lehet a jövő héten is a kezdőben. Juan Jesus is összeszedett egy könyököst fejre, az óvatosság jegyében el is ment az ilyenkor kötelező vizsgálatokra, de minden bizonnyal bevethető lesz a jövő héten.

Nagyon jól jött ez a 3 pont is, a végén még lehet jelentőségük. Ranierinek megint jár a dicséret, talán nem találta el a kezdőt, de nagyon eltalálta a kettős cserét a szünetben, amivel szerintem megnyerte a meccset. Zsinórban 2 meccs kapott gól nélkül, ilyen még nem volt az idén! Jövő héten folytatjuk, addig is forza Roma mindenkinek!