A Spallal folytatjuk

Két hét szünet után folytatódik klubfoci, így az egyre érdektelenebb válogatott meccsek után végre láthatjuk kedvenceinket egy kicsit ingergazdagabb környezetben. Az igazat megvallva, senki sem a Spal elleni csörtéket nevezi meg a szezon csúcspontjaként, ám a ferrarai csapat egy nehéznek ígérkező hét első állomása lesz. A Bologna elleni bukfenc után ugyan sikerült konszolidálni, de egy kéthetes pihenő után újra összeállni bárki ellen nehéz feladat.

Képtalálat a következőre: „roma spal”

Szóval nem olyan régen még ott tartottunk, hogy akár egy korszakváltás is látóhatáron belül van, ugyanis a csapat az első hét meccséből csak egyet tudott megnyerni, négyet pedig elbukott, többek között Inzaghi nem túl sikeres Bolognája ellen. Ezt követően Di Franesco takitkát váltott, 4-2-3-1-ben küldte pályára a csapatot, ami zsinórban három meccsen győzelmet hozott. Hogy szombaton is ez lesz a felállás, az borítékolható, viszont van még miért aggodalmaskodni a Roma formáját illetően.

Ha zsinórban veszítesz, jót tehet a csapatodnak egy válogatott szünet, viszont pont akkor megtörni a lendületet, amikor éppen kezdesz formába lendülni, nem szerencsés. A Roma egyébként is bajlódik azzal, amikor ütemen kívül kell játszani, válogatott szünet, BL meccs után rendre döcög a játék. A nemzeti szereplés egyébként Dzekónak és Schicknek sikerült a legjobban, előbbi bekerült a tíz legeredményesebb európai csatár közé a válogatott színtéren. Megúsztuk sérülések nélkül is, egyedül Perotti dőlt ki, rá egy edzésen összeszedett vádliprobléma miatt nem számíthatunk.

Kit látnak szemeitek?

Ami viszont biztos, hogy Luca Pellegrini kezd a baloldalon. A fiatal szélsőhátvéd a hullámvölgy felfedezettje, a mostanában kicsit szürkén futballozó Kolarovnak jó alternatívája lehet, ha megkapja a lehetőséget, és szerez némi rutint. De Rossi még nem áll készen, hogy kezdjen, de ő is és Pastore is ott lesznek a keretben, ami jó hír. A kapitányt valószínűleg Cristante helyettesíti, míg Lorenzo Pellegrini játéka is nagyon valószínű a remek formája után.

Ami a Spalt illeti, a nagyszerű kezdés után alábbhagyott a lendület, és most a tabella alsó felében helyezkednek el. A kiesés egyelőre messze van, de vannak intő jelek. Biztató lehet ránk nézve, hogy eddig mindössze hat gólt rúgtak, de az is igaz, hogy a Bologna meg a Romának rúgta a góljai felét. Szóval egyelőre viszonylag kényelmes pozícióban vannak, de még nagyon az elején járunk, nincs sok különbség egy 18. és egy 13. hely között, így ha nem akarják végigizgulni a szezont, hamar észbe kell kapniuk, és elkezdeni gyűjteni a pontokat.

Di Francesco nem vár könnyű meccset, de valószínűleg senki sem. Spalék után jön a CSZKA Moszkva 23-án, aztán a Napoli, a Fiorentina, és egy moszkvai kirándulás, a Sampdoria elleni, a következő válogatott forduló előtti utolsó meccs előtt. Nehéz menet, és még mindig egy kicsit félve ülünk le meccset nézni, de így vagy úgy, ez a szombati még a kötelező kategória.