„Úgy, ahogy a Chelseat!”

Monchi fogalmazott még a hét elején így, hiszen ebben a kiírásban sikerült már egy komoly európai klubot lenullázni az Olimpicóban. Nagyjából ez az egy kapaszkodója és a lelkes szurkolótábora maradt ma estére az AS Roma csapatának. Legyünk őszintén, óriási csodára lenne szükség a továbbjutáshoz. Amiből számolatlan megtörténik focimeccseken, de ez ettől még egy szinte lehetetlen küldetés.

A Chelsea elleni kezdő!

Persze nem tisztem szétkárogni a felvezető posztot, és nem is teszem, csak az elején próbálom leszögezni a fontosabb tényeket. A csapat szinte teljes létszámban rendelkezésére áll EDF-nek, a jegyek elkeltek, a hangulatra biztosan nem lesz panasz. Régen látott, komoly mérkőzés elé nézünk.

Aztán halkan ideírom még, hogy vasárnap este Derbi, ami ráadásul jelen helyzetben egy extra téttel is bír. Pontegyelőség áll fenn a strandkorláttal, így nem kell hangsúlyozni, milyen fontos lenne egy győzelem vasárnap este. Ehhez adhat kellő löketet a keddi nemzetközi, ahol igenis meg kell próbálni megtenni azt, amire senki nem számít. Határozott, kemény és a kapu előtt könyörtelen játékkal, be kell bizonyítani, hogy nem pofozógép csapatunk az európai elitkör végső szakaszában!

Alissonra és égi segítségére szükség lesz

Pontosan úgy, ahogy ez az első mérkőzésen szintén látszott. A szerencse nem a mi oldalunkon állt aznap este, de ma ezen is fordítani lehet. A Barcelona nem az AS Roma játékához szokott, egy bátor, jól átgondolt edzői húzással biztosan meglephető a jól működő katalán gépezet. Plusz azt se feledjük, hogy kellő magabiztossággal érkeznek majd a ma esti találkára Messiék. Ebből kellene valahogy előnyt kovácsolni és az első perctől hinni a már-már lehetetlennek tűnő feladatban.

Di Francesco elmondat a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, hogy a lehető legerősebb csapatával száll harcba, jelezvén, hisz még a továbbjutásban. A  Fiorentina ellen jó páran pihenőt kaptak, sőt akik pályára léptek, szintén lötyögősre fogták az iramot. Nyilván nem könnyű hat nap alatt két meccset játszani a Barcelona ellen, de erre hivatkozni gyerekes marhaság. Profi, ilyen feladatokra kész játékosokból áll az AS Roma kerete is, ezért a végsőkig kell küzdeni. Ráadásul a jegyeket már két hete értékesítették, ezt tudják a srácok, tudja mindenki. Ebből kell extra motivációt keresni!

A szurkolók ott lesznek!

Nainggolan szintén a megfelelő hozzáállásról beszélt a hétfői sajtóértekezleten. Elmondta azt, miért választotta a Roma csapatát, és azt mennyire fontos neki a klub. Győzni szeretne, ma este és a későbbiekben is. Remélem ebből ragad a többiekre valami, és készen állnak erre a fontos mérkőzésre. Én a lehető legerősebb kezdőre számítok, ami nálam így néz ki: Alisson, Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov, Strootman, DDR, Ninja, Ünder, Dzeko, El Shaarawy.

Perotti biztosan nem kezd ma, erre kitért EDF nyilatkozatában. Ünder bizonytalan, de nagyon meglepődnék, ha nem próbálná meg bevetni a mester. Egyrészt a lehetőségek hiánya miatt, másrészt Schick igen hülyén mutat(na) jobb szélsőben. Ettől függetlenül előállhat meglepetésekkel Di Francesco. De ebbe a találgatásba most nem mennék bele.

Egy régebbi párharc

A másik oldalon sem várható sok meglepetés, nem veheti és nem is veszi félvállról Valverde a visszavágót. Így képzelem a Barca csapatát: ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Alba; Sergi Roberto, Busquets, Rakitic, Iniesta; Messi, L. Suarez. Ez egy félelmetes névsor, de „beszarni” előre talán nem kell. Mindehhez vegyük hozzá, a francia sípmestert, Turpint, aki fiatal kora ellenére (35) 2010 óta dirigál nemzetközi mérkőzéseket. (a Feyenord – Roma (1-2) EL mérkőzést vezette)  Hátha jó omen lesz.

Di Francesco és csapata nagy csatába indul ma este, ahol talán az esélytelenek nyugalmával, és 65-70 ezer ember biztatásával megtámogatva kellene legyőzni a világ egyik legjobb csapatát, cirka három góllal. Mi ez, ha nem igazi futball csemege? Hajrá Roma!