Federico vs. Eusebio

Bologna városa látja vendégül szombaton „ebédre” kedvenceinket. Donadoni legényei utolsó ilyen randevújukra kaptak egy hármast. Most válogatott szünet után jön a csörte, valamivel nehezebben megjósolható kimenetellel, plusz jövő szerdán már Barcelonában kell Bajnokok Ligája meccset játszani. Durva.

Ígéretünkhöz híven átnézzük, ki milyen mértékben vett részt hazája válogatott meccsein, szóba hozzuk három meccs óta nyeretlen Donadoni idény végi távozását, ráadásképp megdicsérjük csapatunk, mivel négy győzelemmel a hátunk mögött érkeznek nagy múltú vendéglátóikhoz.  

A válogatottak nagy része a világbajnokság közelsége miatt, és a egyébként is megszokott menetrendnek megfelelően két felkészülési mérkőzést játszott. Így március 22/23-án illetve 27-én is számos izgalmas találkozó került lebonyolításra. A teljesség igénye nélkül a számomra érdekesekkel szeretnélek untatni titeket ebben a Bologna felvezetőben.

Pellegrini 16-os mezben…

Első és legfontosabb, Shick és Ünder gólja, előbbi Kínának, utóbbi Montenegrónak talált a kapujába, legalább ekkora teljesítmény Alisson 180 perce a brazil válogatott kapuban, kapott gól nélkül! Argentin szinten Perotti és Fazio volt érdekelt, az olaszok legyőzésében mindketten részt vettek, még a spanyolok által véghezvitt mészárláson nem léptek pályára. Az olasz válogatott meglehetősen fiatal kerettel és megújulni kívánó szellemiségben kezdett bele a pótselejtező kudarca után következő időszakba. Így Florenzi és Pellegrini voltak érdekeltek Di Biagio elképzelésében. (Verdi is, aki Bolognából került a felnőtt válogatottba) Dzeko, Manolas, Strootman, Ninja, Kolarov szintén pályára léptek aktuális mérkőzéseiken.

Első híresztelések ellenére Ünder sérülése nem volt komoly, viszont Pellegrini belesérült az angolok ellen lejátszott csatában. Azt viszont kijelenthetjük, hogy Alisson két kilencven percét leszámítva a többi játékos bár utazott sokat, kimagasló mennyiséget nem kellett pályán tölteni. Kivétel az extra munkabírású Kolarov, aki 167 percet játszott két mérkőzésen.  Bízom benne, hogy ez a legkevesebb mértékben jelentkezik akár a szombati bajnokin, akár szerdán a Camp Nouban.

Hárman legalább pályán lesznek

Mindebből arra következtetek, hogy Alisson előtt Bruno Peres, Manolas, JJ illetve Kolarov kaphat szerepet.  A középpályán Pellegrini kidőlése miatt Strootman, DDR és Ninja jön, elől pedig az El Shaarawy, Dzeko, Perotti hármas rohamozhat majd. Így pár játékos, Fazio és Florenzi például pihenőt kapnának a Barca elleni meccs előtt. Meglátjuk.

Beszéljünk azért pár szót a Bolognáról. Donadoni szerződése az idény végén lejár, a klubhoz közeli információk szerint nem kívánják meghosszabbítani a volt szövetségi kapitány mandátumát. Helyére különböző nevek felmerültek, ezzel én nem kívánok külön foglalkozni. Jelen állás szerint 11. a Bologna, és 34 pontot gyűjtöttek. Kieséséi gondjai nem voltak idén sem. Kezdő csapata ritkán tartalmazza Nagy Ádámot, aminek nyilván megvan az oka. Ezen a téren jól jöhet egy edzőváltás.

Donadoni

Várhatóan egy érdekes, 3-5-1-1-s hadrendben küldi pályára fiait Donadoni, ahol Santurro lesz a kapus, Mirante eltiltását tölti. A mezőnyjátékosok De Maio, Gonzalez, Helander, Di Francesco, Donsah, Pulgar, Dzemaili, Masina, Verdi és Palacio lehet. Válogatott szempontból négy játékost adott a Bologna kezdő világszerte, Helander svéd meccsen járt, Pulgar Chile színeiben szerepelt, Dzemaili svájci mezben futkározott, még Verdi az olasz keret tagja volt.

Aztán jöjjenek még a személyes tényezők, Torosidis és Destro jelenpillanatban bolognai játékosok, bár nem tartoznak a kiemelkedő kedvencek közé, szerepet biztosan kapnak majd szombat délben. Ráadásképp a csapatban játszik Di Francesco fia, akiről már sokat beszéltünk előző beharangozókban, így csak megemlítem, hogy apa-fia „összecsapás” jön.