Boszorkányok a terítéken!

Vasárnap tovább folytatódik az AS Roma számára a Serie A. Hazai környezetben, középpályások nélkül, egy megerősített Benevento ellen kellene további pontokat szereznie EDF-nek. Sajnos a kisárgult Nainggolan és az eltiltott Pellegrini biztosan nem lép pályára, ahogy a sérült Gonalons sem tud majd segíteni a középpályás problémán. Bruno Peres pedig ittas vezetése miatt lesz büntetésben.

Elég siralmas első bekezdés ez római szempontból, de nehéz lenne szépíteni a tényeken. Aztán vegyük még gyorsan hozzá, hogy a Benevento igen komolyan vette a téli átigazolási lehetőségeket, és gőzerővel nekikezdett a bent maradás kiharcolásának. Ettől persze még nem kell összepiszkítani a méregdrága felszerelését egyetlen római focistának sem, de az előjelek igen borongósak.

Nézzük sorra, kiket tudott megszerezni a Boszorkányok becenévvel illetett, apró, déli alakulat. A teljesség igénye nélkül: Guilherme (Legia Warso, 26), D’Alessandro (Atalanta, 26), Djuricic (Samp, 26), Cataldi (Lazio, 23) Sandro (Antalyaspor, 28), Puggioni (Samp, 37), illetve a legnagyobb dobás, a klubnélküli Sagna (34) megszerzése. Bizony, a tökutolsó Benevento jelentős erőbedobást hajtott végre a mercato alatt. Erre kitért De Zerbi is a mérkőzés előtt sajtótájékoztatóján. Pontosan úgy fogalmazott, hogy a piacon megtettek mindent az első osztályban maradásért, most már a pályán kellene elkezdeni a harcot.

Sagna bemutatása a Napoli elleni bajnoki előtt

Aki egyébiránt látta a február 4-én este lejátszott Benevento – Napoli meccset már azt is konstatálhatta, megkezdődött a pályán is a küzdelem. Igen szemet gyönyörködtető játékot produkált a kisebb csapat, és sok esetben a szerencsén múlt a helyzetek elpuskázása. Persze a Napoli nem rogyott össze, és két góllal lenyugtatta a kiváló hangulatot teremtő hazai szurkolókat, majd megnyerte a mérkőzést. Mindez a Benevento nézőpontjából hazai környezetben történt, satöbbi, satöbbi…

Vigorito elnök

Ettől még egy kiesőaspiráns maradt a sárga csíkos kis csapat és nem lehet más Di Francesco elvárása, mint a győzelem, középpálya ide – ittas vezetés oda. Mert történt ugyanis, hogy hétfőn hajnalban Bruno Peres újabb autóbalesetet szenvedett. Egy éven belül ez a második méregdrága gépkocsi, amit leamortizált. Ráadásképp a rendőri intézkedés során kiderült, hogy alkoholt is fogyasztott a szebb napokat megélt brazil védő. Az AS Roma keretéből kikerült a srác, komoly pénzbírságot kénytelen fizetni, sőt a mielőbbi értékesítése szintén napirendre került. Gratulálunk!

Ezt sikerült eltolni rendesen, kedves Bruno!

A héten történt még, hogy Florenzi és Pellegrini szerződését szeretné a klub hosszabbítani / átalakítani. Hivatalos bejelentések még nem történet. Mindenesetre nagyon fontos lenne a két római legényt a fővárosban tartani. (A Juventus érdeklődése igen élénk Pellegrini kapcsán, pláne a viccesen alacsony kivásárlási ár miatt)

Pénteken; UEFA Pénzügyi Fair Play témában volt érintett csapatunk, meghallgatásra utazott Gandini és Baldissoni Nyonba. A részletekről később mi is beszámolunk, előreláthatólag sikerült a játékos értékesítésekkel optimalizálni a helyzetet, és némi pénzbírság ellenében rendezettnek tekintheti az AS Roma ezt az ügyet. Reménykedjünk! (a témáról további részleteket itt találsz, a komment szekcióban)

Egy szombati elképzelés…

Visszakanyarodva a mérkőzéshez, a kezdő megjóslásába most semmiképpen nem mennék bele. DDR játéka erősen kérdéses, a többi hiányzót felsoroltam már fentebb. A pályának azon a részén elképzelhető egy érdekesebb névsor, a többi szekció várhatóan nem változik sokat a veronai kínszenvedést követően. Elképzelésem szerint EDF újra az átrajzolt 4-2-3-1-s hadrendet alkalmazza majd, de itt is könnyen közbeszólhat a játékosok állapota.

A szerződéseket szépen tessék aláírni fiúk!

De Zerbi újonnan igazolt játékosairól szintén beszélt, és némi fitneszproblémákra hivatkozva nem merte megjelölni azokat a játékosokat, akik bevethetők lesznek vasárnap. A Napoli ellen 4-1-4-1-s felállással kezdtek, ahol D’Alessando, Djuricic és Guilherme játéka okot fejtörést a Napoli védelmének. Érdekesen, balra tolódva igyekeztek támadásokat vezetni.  Nem tudom, ez mennyire szólt a Napolinak, vagy tekinthető a tavaszi, bent maradási hadművelet szerves részeként?

Ezen a képen jól látszik, hogy a három támadó mennyire balra tolódva rohamozta a Napolit

Összességben azt lehet kijelenteni, hogy álljon bárhogy a vendég Benevento szénája, igazoljon bárkit a téli átigazolási piacon, a történelmi, első évüket töltik az olasz élvonalban, hét ponttal tök utolsók, jó pár „szégyen” rekordot megdöntöttek, így egyetlen esélyes van a vasárnap esti találkozónak, mégpedig az AS Roma. Ezt pontosan úgy kell realizálni, mint az őszi 0-4-s mérkőzésen, aztán jó napot!

Dzeko gól ősszel