Kedvcsináló a Verona-Roma elé

Vasárnap a Roma Veronába látogat, délben fél egykor a Hellas otthonában fog fellépni, a Serie A 23-ik fordulójában.

Furcsa hangulatban várhatjuk ezt a meccset. Túl vagyunk egy elkeserítő téli átigazolási időszakon, aminek a során szinte kizárólag a jobb játékosaink eladásáról szóló pletykákat hallhattunk. Amikből viszont nagyon kevés volt, azok a keret erősítéséről szóló pletykák voltak. Végül „csak” Emerson Palmieri és Hector Moreno távoztak. A brazil csak mostanában tért vissza a tavalyi térdsérülése után és közben a nyáron igazolt Kolarolv magabiztosan elfoglalta a helyét a kezdőben. A mexikói meg valójában sosem illeszkedett be, nagyon keveset láttunk belőle, de nem is nyújtott felejthetetlen teljesítményt.

Tehát elmondhatjuk, hogy nem érte különösebb veszteség a keretet a távozási oldalon. Ugyanakkor nem is voltak nagy igazolások, a távozók pótlására egyrészt visszahozták a fiatal középső védő Capradossit, aki kölcsönbe volt a Bariban, másrészt megvették Jonathan Silvát, a Sporting Lisszabonból. A fiatal argentin bal bekk a Sporting Lisszabonból érkezett, potenciálisan nem tűnik rossz igazolásnak, bár hozzátartozik, hogy az igazolása elsősorban a jövőnek szól, főleg mivel november elején volt egy térdsérülése és a bemutatkozó sajtótájékoztatóján nem tudta megmondani, hogy pontosan mikor lesz bevethető. Mellesleg az egész átigazolási piac hangulatát hűen tükrözi Di Francesco tegnapi nyilatkozata ami szerint ő nagyon örül az átigazolási időszak végének.

 

Jonathan Silva a Rómáé

Ettől függetlenül, egy nehéz időszakban vagyunk, sajnos az elmúlt hónapban a csapat csak kudarcokat tudott felmutatni, egy csomó vereség kiegészítve itt-ott néhány döntetlennel. Még csak a bajnokság felénél tartunk, de máris leszakadtunk a bajnokesélyes Napoli és Juve párosról, látszólag jóvátehetetlenül. Ráadásul , a riválisaink bizonytalanságai ellenére, lecsúsztunk az első négy helyről is, ami pedig a kitűzött cél lenne az idei szezonra.

De a következő ellenfelünk sincs túl rózsás helyzetben. A Verona számára a cél a bennmaradás lenne, de eddig összesen 16 pontot tudtak szerezni és kieső helyen várják a következő fordulót. Az elmúlt átigazolási piacon távozott a Hellasból: Cáceres, Bessa, Zuculini Bessa, Cherubin, González és Pazzini, illetve érkezett Vukovic, Ryder Matos, Boldor, Petkovic és Aarons. Elméletileg ezek a játékosok komoly segítséget nyújthatnak a bennmaradáshoz, ehhez persze minél hamarabb be kéne majd illeszkedniük.

 

Mister Pecchia. Rafa Benitez egykori segédedzője, a Serie B-ben aratott siker után, most a Serie A-ban próbál bizonyítani.

Az elmúlt hónap nem volt egyszerű a Verona számára, például ott volt a tragikus, 3-0-ás vereség, a közvetlen rivális Crotone ellen. Ugyanakkor az utolsó meccsen egy látványos, 4-1-es győzelmet arattak a Fiorentina ellen. Ez alapján most mindenki arra számít, hogy a Fiorentina ellen látott 4-4-2-t fogjuk látni a Roma ellen is. A kezdő játékosok is minden bizonnyal ugyanazok lesznek mint Firenzében, kivéve a Juvétól kölcsönkapott fiatal Keant, aki 2 gólt is szerzett a Fiorentina ellen , de (szerencsére?) el lesz tiltva a Roma ellen.

 

Az elmúlt fordulóban Fiorentina-Verona 1-4 és arra nem lehet majd hivatkozni, hogy nem számítottuk erős ellenfélre.

Fentiek alapján itt egy tipp a Verona kezdőjére:  Hellas Verona (4-4-2): Nicolas; Ferrari, Caracciolo, Vukovic, Fares, Romulo, Buchel, Valoti, Fossati, Petkovic, Matos.

A Rómánál meg arra számíthatunk, hogy Di Francesco mester a legerősebb kezdőjét fogja pályára küldeni, hogy valahogy kimásszunk a gödörből. Fontos hír volt, hogy Dzeko végül nem ment sehova, marad a Rómában, a Chelsea-vel folytatott állítólagos tárgyalások ellenére és a Roma körül most mindenki abban bízik, hogy a bosnyák visszanyeri a nyugalmát és megint a tavalyi gólkirályhoz méltó teljesítményt fog nyújtani.

Dzeko most már legyen szíves lenyugodni és jól játszani

De Rossi még mindi nem egészséges, Gonalons pedig látszólag megbukott, tehát az elemzők arra számítanak, hogy ismét a mostanában többször látott 4-2-3-1-et fogjuk látni, egy feljebb tolt Nainggolannal Dzeko mögött, illetve két középső középpályással, Pellegrinivel és Strootmannal a védelem előtt. Fentiek alapján itt egy tipp a Roma kezdőjére is: Roma (4-2-3-1): Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Pellegrini, Strootman; Ünder, Nainggolan, El Shaarawy; Dzeko.

Elméletileg nincs sok értelme az esélylatolgatásnak, papíron egyértelműen a Roma az esélyes, már csak a két keret között látható minőségi különbség miatt is. A fogadóirodák oddszai is elsöprő Roma fölényt jósolnak. Tehát ez megint a „kötelező győzelem” kategória lenne, ami egyáltalán nem baj. Most győzelmekre és gólokra van szükségünk!ű

Elől Perotti vagy El Shaarawy? Én El Shaarawy-ra tippelek.

A meccset élőben fogja közvetíteni 12:10-től a Digisport 1 és nincs is nagyon mit hozzátenni. Illetve természetesen annyi, hogy forza Roma mindenkinek!