Roma – Napoli rangadó az ezüstért!

Az olasz bajnokság megszokott menetrendjétől eltérően, egy egzotikusabb időpontban jön az BL indulást leginkább befolyásoló Roma – Napoli. Konkrétan, szombaton 15.00-kor kezdődik a találkozó. Ennek oka a csapatok nemzetközi érintettsége a jövő héten.

Ancelotti és Maradona nem lép ma pályára
Ancelotti és Maradona nem lép ma pályára

A vendég Napoli hátrányból várja a Real Madrid elleni, hazai visszavágóját, még a Roma lyoni kirándulásra készül csütörtökön. De ne szaladjunk ennyire előre, nyilván fontosak a hétközi mérkőzések, de legyünk nyugodtak, mindkét edző a szombat délutáni találkozóra hangolta csapatait.

Hiszen ez a mérkőzés nem kevesebb téttel bír, mint a bajnokság második helyezésének megszerzése, ami köztudottan BL főtáblát jelent, meg az anyagi Kánaánt. Ez bőven elég motiváció kell legyen, ráadásképp ott a szurkolótáborok között feszülő jelentős ellentét is. Minden adott egy forró hangulatú, nagy taktikai csatát hozó, de gólokból szintén bővelkedő összecsapáshoz.

Hét közben mindkét érintett fél Olasz Kupa elődöntőzött. A Napoli Torinóban szenvedett vereséget, még a Róma a Lazio „pályaválasztása” mellett került hátrányba. Sajnos kedvenceinken a mentális fáradtság nyomait lehetett tapasztalni, ami nem is csoda egy ilyen sűrű február után. Túl szellősebb a március sem lesz, de a legfontosabb rész, a második hely bebiztosítása az ma kell megtörténjen.

Gólöröm
Gólöröm

Túl nagy meglepetésre nem számítok Spallettitől, várhatóan az elmúlt hetekben bevált 3-4-2-1-s hadrenddel próbáljuk két vállra fektetni a délieket. Szczesny előtt a védelem három oszlopa Rüdiger-Fazio-Manolas lehet, a középpályán Emerson-Strootman-DDR-Peres négyes, még a támadó gépezetben Salah-Dzeko-Ninja hármas. Sérülések nem ritkítják a bikaerős kezdőt (Florenzi hiánya megszokottá vált, sajnos!), viszont az ellenfél edzői egyre jobban kitapintják ennek a rendszernek a sebezhető pontjait. Ez már látható volt a Villarreal elleni visszavágón – bár ott valóban a perememberek jutottak szóhoz – , de kiválóan érzékelhető volt szerdán, a kupamérkőzésen is.

Márpedig Sarri egy felkészült edző, pontosan tudja, hogy a gyors támadói mekkora gondokat okozhatnak majd a robosztus védőinknek. De Rossi csatasorba állításával, valamivel masszívabb középpályás védekezés jöhet, ettől még életveszélyes lesz amikor Insigne, vagy később Mertens meglódul majd. Ajándéknak ott lesz középre Milik, aki felépült hosszú sérüléséből.

A Napoli 4-3-3-s felállása sebezhető, de csak egy kiemelkedően koncentrált, minden edzői utasítást betartó, összesedet csapat lesz képes felvenni a versenyt, és begyűjteni a fontos három pontot. Győzelem esetén, 11 körrel a vége előtt nyolc pontos lenne a második a fővárosiak előnye az ezüst tekintetében. Ez igencsak kényelmes pozíció lenne.

Szerelési kísérlet
Szerelési kísérlet

Persze jöhetnénk azzal, hogy a Napoli már biztosan a Real Madrid elleni visszavágón lesz fejben. Ebben én nem hiszek, nyilván fontos a tisztes helytállás, sőt a párharc megfordítása sem tűnik teljesen lehetetlennek Sarriék szemszögéből nézve, de teljes bizonyossággal ki merem jelenteni, hogy ma még az ezüstért fognak foggal-körömmel kaparni a kékek.

A rómaiak fáradságával különösebben nem kívánok foglalkozni. Elég rossz volt látni, hogy az ifjú Inzaghi mekkora sikert arat, az amúgy egyéni képességekben gyengébb csapatával. S a debrik fénye egyre jobban megkopik, mégiscsak egy fővárosi örök rangadót veszített el a Roma, ami nem múlik el nyomtalanul a fejekből.

DDR a stabilitást hozhatja
DDR a stabilitást hozhatja

Nyilván, ha a sorozatterhelést próbálta Spalletti valami faramuci módon a pályán pihenni, akkor a legjobb, legkevésbé fontos kiírást választotta (Olasz Kupa), de nem hiszem, hogy ilyen létezik. Mármint a tudatos pihentetés pályán. Maradjunk inkább abban, hogy nem tudsz minden mérkőzésre olyan mentális felkészültséggel érkezni, mint ami teszem azt az Inter ellen megvolt. Viszont ma, 15 órától valami hasonlóra lesz szükség.