BL főtábla a tét!

Kedden már harmadik tétmérkőzésén lép pályára az őszi szezonban Spalletti csapata. Következik az idei szezont nagyban befolyásoló, Porto elleni visszavágó. Az első mérkőzés döntetlenje némi reménnyel kecsegtet, de kezeljük egyelőre helyén a dolgokat. A Porto bár lassan ébredt fel a hazai találkozón, és a kiállítás is segített rajtuk, de a mérkőzés utolsó harmadában már komoly rohamokat vezetett, és igen közel álltak a második góljuk megszerzéséhez.

Folyik a harc
Folyik a harc

Ettől még nem félünk a luzitánoktól, sőt optimisták vagyunk. Hiszen hosszú évek után meglehetősen ésszerűen igazolt a kedves vezetőség. Közel fél tucat védő érkezett, minőségi játékosok, akik hosszabb távon is megoldhatják a Roma legkomolyabb problémáit. De messzemenő következtetéseket még ne vonjunk le, inkább maradjunk a száraz tényeknél. Portugáliában a félelmetesnek kikiáltott rekordbajnok ellen egy kiváló pontosztozkodással kezdtünk, majd a bajnoki rajton az Udinese csapatát ökleltük fel négy találattal.

Csak azért nem írom még ide, hogy szuper rajtot vett a csapat, mert még a keddi mérkőzést be kell húzni ehhez. Amennyiben főtáblára jut az AS Roma idén is, akkor elégedettek leszünk véleményem szerint mindannyian, és nem csak a rajttal, hanem a tavalyi edzőváltás után kialakult helyzettel, és az abból kifőtt levessel is. Spalletti munkája tapintható a csapaton, a támadójáték ötletes, a lendület megfelelő. Így, hogy az állományt szintén a tar mester kezére formázták még nagyobb potenciált vélek felfedezni a csapatban. Ettől többet mit is kívánhat az egyszeri Roma szurkoló? Továbbjutást!

DDR újra kapitány lesz!
DDR újra kapitány lesz!

Várhatóan az Udinese ellen már visszatért Szczesnyi védi majd kedden esete is az AS Roma kapuját. Előtte Juan Jesus – Fazio – Manolas – Peres négyest jósolom. A középpálya Ninja – DDR – Strootman lehet, míg a támadók Perotti – Dzeko – Salah. Bár több védő sérült, Rüdiger, Florenzi és Rui, ettől erősebb kezdőt nem nagyon lehetne most összeállítani. A vendégek hadrendjéről ezt olvasni az olasz sajtóban: PORTO (4-2-3-1): Casillas; Maxi, Marcano, Felipe, Telles; Danilo, Herrera; Adrián López, André André, Otávio; André Silva.

Engem talán Maxi játéka győzött meg a legjobban leendő vendégeink részéről, illetve a később beállt Layun mutatott szemrevaló teljesítményt. A kikötővárosiak hétvégén egy halvány 1-0-s hazaival hangolódtak a keddi BL fellépésükre. A gólt Silva szerezte. Azt mindenképpen elmondhatjuk, hogy valóban nem ez az elmúlt időszak legerősebb Portoja, de ettől még ez egy BL playoff mérkőzés, ahol bármi megtörténhet.

Nainggolan pedig húzóember?
Nainggolan pedig húzóember?

A játékvezető a lengyel Szymon Marciniak lesz. A közvetítésről egyelőre pontos információim nincsenek, hiszen az M4 választ a keddi felhozatalból, majd a többiből mazsolázhat a SportTV két csatornája. Reményeim szerint a kedden megrendezésre kerülő öt visszavágó közül sikerül a legizgalmasabb három közé kerülni, mert akkor élő, tévés közvetítést láthatunk. Ezzel kapcsolatban, amint lesz ponton információnk, azonnal megosztjuk.

Én bízom a csapatban, és legfőképpen a mesteredzőben, aki nagyon jól tudja milyen fontos találkozó előtt állunk. Pénteken már a sorsoláson akarok idegeskedni. Hajrá fiúk! Forza Roma!