Moszkvában játszik a Roma, BL negyedik kör

Negyedik játéknapot rendezik a héten a Bajnokok Ligájában. Csapatunk szerdán lép pályára a „fagyos” Moszkvában. (a mérkőzés időpontjában várhatóan 1 oC körül lesz a hőmérséklet) Három fordulót követően hat egységgel viszonylag jól áll EDF csapata, egy esetleges idegenbeli győzelem akár továbbjutást is érhet. Esetleg további lehetőséget a csoportelsőség megszerzésére.

A feladat nem megoldhatatlan, a római mérkőzésen három góllal intézték el a farkasok a „vörös hadsereget”. Most egy kisebb arányú győzelemmel is kiegyeznénk, elnézve az AS Roma jelenlegi állapotát. Sérült akad, a játék képe siralmas, az elképzelés nehezen felfedezhető az olaszok elmúlt mérkőzésein. De ezeket mindannyin tudjuk, nézzük inkább a konkrétumokat.

Kezdjük egyből egy érdekességgel. Putyin elvtárs élelmiszer embargója komolyan felzaklatta az olasz delegációt. Történt ugyanis, hogy a csapattal szállítandó élelmiszert Itáliában kellett hagyni, mivel a fennálló orosz törvények nem teszik lehetővé az EU-ból történő beszállítást. Szerencse a történetben, hogy a szállásadó, Radisson Royal Hotel helyi élelmiszerekből képes valamilyen mértékben kielégíteni az olaszok igényeit. Ettől még ez egy igen kellemetlen szituáció. 2018 ősz, Európa.

Itt „kérózik” majd a csapat

Másik izgalmas kérdés, amivel az olasz sajtó foglalatoskodik a mérkőzés kapcsán az Di Francesco jövője. Biztos forrásokra hivatkozva több újság is megírta, milyen „meleg” lehet EDF-nek a hűs moszkvai kispad. Bár két fontos mérkőzést hozott le vereség nélkül a bajnokságban csapatunk, a helyzet sokat nem javult. Ezek a pontszerzések akkor válhatnak némiképp értékessé, ha a következő, kötelezőnek titulált mérkőzéseket képes lesz behúzni a Róma. Közvetett úton ez a BL találkozó szintén ilyen. Ez sem túl szerencsés helyzet véleményem szerint, de ismerjük már jól az olasz sportsajtót.

Ebben a nehéz helyzetben jól jön, hogy felépült és bevethető állapotban van Manolas, sőt egyes források Pastore játékát szintén megjósolták. Sajnos DDR még nem áll rendelkezésre. Így az idén legtöbbet alkalmazott 4-2-3-1-s hadrendre számíthatunk; Olsen – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – N’Zonzi, Pellegrini – Ünder, Pastore, Kluivert – Dzeko. Mivel kedd késő délutáni az információnk ezzel kapcsolatban, ez még szerda kora estig bőven változhat. Egy Kluivert-ElSharaawy cserén minimum gondolkodhat EDF. Bízzuk ezt rá!

EDF jövője a tét?

Orosz oldalon kevesebb a kérdőjel. Az 5-4-1-s felállásuk így nézhet ki név szerint: Akinfeev – Fernandes, Magnusson, Becao, Chernov, Nababkin – Oblyakov, Sigurdsson, Akhmetov, Vlasic – Chalov. A palermói múlttal is rendelkező Hernandez hétvégén már fél órát játszott, azonban nehezen tudom elképzelni, hogy kezdő legyen az oroszok szempontjából szintén fontos BL találkozón, de ki tudja?! Viszont Akinfeev eltiltása lejárt, így biztosan ő vele fogja kezdeni Viktor Goncharenko a kezdőjét.

Római szempontból érdekes, hogy Dzeko befoghatja Totti Bajnokok Ligája gólok tekintetében, ehhez egyetlen találatra lenne szüksége. A találkozót Cakir vezeti majd, ami azért lehet rossz hír, mert eddig három nemzetközi mérkőzést fújt a török az AS Roma csapatának, és mindhármat el is veszítették a Farkasok. Én ilyesmivel nem szeretek túl sokat foglalkozni, alapból „veszélyes” játékvezetőnek tartom az apró Cakirt.

Nagyon rosszak az emlékek…

A mérkőzéssel kapcsolatban optimista vagyok, a moszkvaiaknak sem dübörög most a csapata. Az elmúlt tíz tétmérkőzésükből mindössze hármat voltak képesek megnyerni, ez akkor is igen halvány, ha a Real Madrid az egyik skalp. Ez a mutató az AS Roma tekintetében öt győzelem. A mérkőzést Európa egyik legkomolyabb stadionjában (öt csillagos az UEFA stadion rangsorában), a Központi Lenin Stadionban, más néven a Luzsnyiki Olimpiai Komplexum Nagy Sportarénában rendezik majd, amit az orosz világbajnokságra fel is újítottak. Szóval erre biztosan nem lehet majd panasza egyetlen labdazsonglőrnek sem.

A találkozó 18.55 kor kezdődik magyar idő szerint, közvetítés a Spíler TV kettes csatornáján nézhető. Stream ügyben szívesen segítünk, csak jelezzétek kommentben, ha elakadnátok. A bukik jóslata szerint egyértelmű esélyes a vendég AS Roma (H 4.00 / D 3.60 / V 2.00). Egy esetleges győzelemmel, kilenc begyűjtött ponttal már sokkal nyugodtabban lehetne várni a Real Madrid római vendégeskedését, sőt egy kedvező eredmény esetén a csoportelsőségről szintén lehetne beszélni.