Folytatódik…

Uszkve 100 nap szünetet követően az AS Roma számára is folytatódik a Serie A. Ez alapjába véve jó hír, hiszen a járvány lassan lecseng, a foci újra visszatér az üres stadionokba, és persze a képernyőre is. Az olasz kupa küzdelmek már le is futottak, sőt a 25. forduló elmaradt mérkőzéseit is lejátszották a felek. Tegnap már a soron következő játéknap küzdelmeit láthattuk, ahol papírforma eredmények és meglepően sok gól született.

Ellenfélként érkezik szerdán

Kedden a középmezőny csapatai következnek, szerdán pedig a BL indulásért harcoló társaságok jönnek. Többek között egy AS Roma – Sampdoria találkozó is a programba került. Sajnos az Atalanta előnye jelenleg 6 pont, ami tetemes, de nem ledolgozhatatlan. Bár elnézve az északiak formáját, nehezen tudom elképzelni, hogy a fővárosi farkasok befognák a bergamói kék-feketéket. De ne szaladjunk ennyire előre, jöjjön inkább a Raineri által kormányzott Samp elleni mérkőzés felvezetője, és úgy általában a csapat körüli helyzet boncolgatása.

Pár szó a Sampdoriáról, aztán rátérünk kedvenceinkre. Ranieri csapata éppen a vonal felett helyezkedik el, ami sok jóval nem kecsegtet, hiszen minden lehetséges egységre szükségük lesz a bent maradáshoz. Ráadásul erős mezőnnyel kell ezt a küzdelmet megvívják, városi riválisuk mellett a Torino, Lecce vagy épp az Udinese kerülhet bajba. Csapatuk nem túl acélos, én személy szerint két és fél játékost emelnék ki. Tonelli és Gabbiadini a két egész, akik komolyabb szinten is megállnák a helyüket, illetve a veterán Quagliarella, akiről kedden felreppent a hír, hogy nem bírja vállalni a játékot. De ezt egyelőre tekintsük öltözői pletykának. Összegezve, minden tiszteletem az ősz olasz mesteré, remélem sikerül neki az első osztályban tartani a Sampot, de szerdán fontos lenne egy fővárosi győzelem!

Egy veterán…

Nézzük hát a római sztorikat, mert akad bőven. Megpróbálom megítélésem szerint a gondok méretének megfelelően, csökkenő sorrendben feltüntetni a bajokat. Petrachit azonnali hatállyal menesztették, és De Sanctis lett előléptetve. A dolog pikantériája, hogy előbbi nem hajlandó elfogadni a lemondást. No comment.

A járványidőszak előtt agyonsajtózott tulajdonosváltás érthető okok miatt zátonyra futott, vagy éppen nem is volt olyan előrehaladott az állapot?! Talán ezt is engedjük el. Pau Lopez sérülése, aki az egyik első közös edzésen repesztette csuklóját. A piacképes játékosok körül kialakuló, menetrendszerű értékesítési mizéria. A legszebb ebben a történetben, amit eddig olvastam; HA (!) az AS Roma meg akarja tartani értékeit, értsd Zaniollo, Pellegrini, Mancini, akkor olyan játékosoktól lesz kénytelen megválni, mint Florenzi, Smalling, Kluivert, Ünder, és persze a horror fizetésű Dzeko. Kérdezem én ál naivan, amikor szerződést kötöttek a bosnyákkal, nem volt kiemelkedően magas a fizuja?

Hamarosan visszatér?

Nagyjából így áll tehát a csapat 36 órával az újrakezdés előtt. Nehéz erre mit mondani. Azt megítélni, hogy ebből mi sülhet ki szerda, késő este nem tudom megmondani. (azt, aki a háromnegyed tízes kezdést kitalálta, minimum kérdőre vonnám…) Reményeim szerint a játékosok ebből keveset éreznek magukénak. Vagy inkább próbáljuk olyan szempontból megközelíteni a történetet, hogy Zaniolonak volt ideje felépülni, azt rebesgetik, hogy hamarosan jöhet a fiatal olasz. Annyi biztos, hogy társaival edz, ahol egyelőre kíméletesen bánnak a térdével. Érthető.

Próbálok optimista maradni, ami jelen helyzetben nem könnyű, olyan erőltet menet vár az olasz nyárba a csapatra, ami embert próbáló lesz. Csak a rend kedvéért, 06.24. Samp (H), 06.28. Milan (I), 07.02. Udinese (H), 07.05. Napoli (I), 07.08. Parma (H), 07.11. Brescia (I), 07.15. Verona (H), 07.19. Inter (H), 07.22. Spal (I), 07.26. Firentina (H), 07.29. Torino (I), 08.02. Juventus (I), 08.05. Sevilla (I).

Forza Roma per sempre!