X

Komoly meccs lesz szombaton

A keddi Napoli-Atalanta kupamérkőzés óta azon gondolkodom, hogyan kezdhetném a hétvégi beharangozót. Több ordas közhely közül kellett választanom. Az egyik az volt, hogy az Atalanta igen jó passzban utazhat a szombati találkozóra, míg a kedvenceink háza táján kisebb válság bontakozik ki. A másik még egyszerűbb, a bajnokság felénél fogyatkozik az AS Roma lendülete és igen komoly erőpróba elé néz szombaton. És ez akkor is igaz, ha EDF csapata egy meccsel még adós, és pontosan nem játszotta le a szezon eddigi 19 mérkőzését.

Ezt követően jöhetne az a rész, amikor elkezdem agyon dicsérni soron következő ellenfelünket. Hiszen az Atalanta erején felül teljesített már a tavalyi kiírásban is, viszont amit idén művelnek, arra már szavakat se nagyon lehet találni. Nápolyban továbbjutottak az Olasz Kupában, az EL csoportjukat megnyerték, oda-vissza verve az Evertont, vagy épp legyőzve a Lyont. Ráadásképp tele van csapatuk fiatal olasz tehetségekkel, akik mind-mind szeretnék bebizonyítani, ők a jövő olasz futballja.

Gasperini munkája igencsak beérett. Bár a bajnokságban jelen állás szerint mindössze  9. a csapat, nem egy nagy skalpot begyűjtöttek már ősszel is. Verték a Milant idegenben, döntetlent értek el a Lazio vagy a Torino ellenében. Ugyancsak pontot szereztek a Fiorentina vagy épp a Juventus ellen. Mindemellett az EL mérkőzéseikről már beszéltem, szóval nem roppantak meg túlságosan a nemzetközi terhelés miatt sem.

Fontos lenne szombatra is egy ilyen Kolarov gól!

A keretben számolatlan fiatal olasz tehetség nevelkedik. Petagna (22), Orsolini (20), Cristante (22), Caldara (23) hogy csak a legjobbakat emeljem ki. Mellettük pár rutinosabb róka (Berisha, Masiello, Gomez, Ilicic) kap rendszeresen lehetőséget az olasz trénertől, kiváló elegyét alkotva a megfelelő egyensúlynak. Szóval egy irigylésre méltó munka közepén járnak Bergamóban, aminek további sikerek jósolhatóak.

Ezzel szemben a fővárosban mostanában újra felütötte fejét a probléma halmaz. Legaktuálisabb a „Nainggolan-féle” szilveszteri ügy. Egyes források szerint 100.000 euro büntetés és egy mérkőzés pihenő vár a belgára. Aztán ott vannak az eredmények. Sikerült egy harmatos Torino ellenében kiesni a kupából, majd az év utolsó mérkőzésen döntetlen játszani a Sassuoloval. Van még a veronai döntetlen illetve a Juventus elleni vereség így decemberre. Hát valóban nem túl fényes év végét produkált a gárda!

Vélhetően büntibe lesz a belga

Innen kellene most egy picit felrázni magát mindenkinek. Úgy, hogy az Atalanta meccs után jön rögtön a milánói kirándulás, egy hétvége szünet, majd négy nap alatt a két Sampdoria mérkőzés. Nehéz lesz januárban mind a 12 pontot realizálni, de nem lehet eléggé hangsúlyozni milyen fontos lenne. Számszakilag még az Inter előtt vagyunk, persze csak akkor, ha hozzuk a mérkőzéseket. Nem kellene ebből engedni, és tovább süllyedni a tabellán.

Térjünk vissza a szombat kora esti meccsre. Ninja és DDR sárga lap veszélyben kellene pályára lépjen, kettőjük közül elképzelhető, hogy a belga pihen majd. Elképzeléseim szerint, őt Pellegrini helyettesítheti. Ami nem lehet gond, hiszen a fiatal olasz igen jól alkalmazkodik jelenlegi szerepéhez.

Egy kis taktika

Viszont fontos lehet kiemelni, hogy Gasperini nem a ma divatos 4-3-3-s hadrendet alkalmazza csapatánál, sokkal inkább a 3-4-1-2-s felfogás híve. Azaz támadásban a két szélsője, Hateboer és Spinazzola felzárkózik, jelentős létszámfölényt kialakítva. Emiatt DDR-re és a középpályára nevezett másik két játékosra jelentős teher kerül. Ez lehet ennek a mérkőzésnek a kulcsa, ha ezt megoldja Di Francesco és át tudja helyezni a súlypontokat labdavesztés esetén, akkor rendben lehet, viszont ezen nyerheti meg Gasperini ugyancsak a mérkőzést.

Nyilván fáradtabbak a bergamói lábak, közel sem biztos, hogy ez a kezdő kerül majd nevezésre szombaton, de a két hadrend között van egy jelentős különbség, ami meglátásom szerint a három védős alakulatot segíti. Ezt át lehet hidalni a játékosok egyéni képességeivel, ami viszont a Roma javára dönti a mérleg nyelvét. Meglátjuk. A játékvezető Guida lesz, a videó bírót Rocchi kezeli majd. A találkozó pedig szombaton, 18 órától a szokott helyen megtekinthető. Hajrá!

Végére pedig a sporttárs
Szentesi János:

View Comments (73)

    • Még Nemzetisportos CD-n is megvan ez az összeállítás :) szép gól, de rohadjon meg :D

    • Nekem rémlett, hogy egyszer kaptunk egy ilyet Djorkaefftől, meg mindig nagy elismerője voltam a franciának, de hogy merült fel ez a gól? :)

      • A jó öreg örmény :) Abból a "francia" válogatottból kb 3-an voltak franciák. Dugarry, Deschamps meg Barthez... Oszt kalap kabát :) Még a többi fehér se volt echte francia lásd. Lizarazu.

        • Blanc, Lebeuf, a szőke Petit, talán Pires de lehet egy kicsit későbbi. Rájuk még emlékszem.

  • Alisonért 45 milliót ajánl a Liverpool... ne már!
    Nainggolan körül forr a levegő...

      • ok, de el ne engedjük az elmúlt évek legjobb portását. könyörgöm.

        • Hát nagyon remélem, hogy ennyire azért nem vagyunk bevétel centrikusak!!
          Skorupski viszont minden bizonnyal távozni fog.

    • Akkor ezek szerint már esett Alisson árfolyama, reggel még 50-et mondtak. Én 70-et kérnék, ugyanabban a válogatottban szokott játszani mint Neymar, csak ez önmagában megér egy 10-est. :D

      • Szerintem meg Allisson az az ember akire én most pofátlanul rámondanék 100-at. Amilyen elmebeteg árak vannak mostanában. Max. kiröhögnek minket aztán marad nálunk. Win-win....

  • Atalantával kapcsolatban mindig az jut eszembe, amikor a Milan ellen játszottak hazai környezetben és valamelyik szurkolói csoportjuk betörte a plexiket, és rohadt nagy balhé lett az esetből. Maldini, Kaka, Seedorf féle Milan volt, de hogy mikor volt pontosan, nem tudom.

    • Tartom és emelem! :D A legnagyobb Atalantás poén az a robogó volt, amit a "hülye" interisták ledobtak a lelátóról a San Siróban. Ha jól emlékszem annyi bűne volt a robogónak, hogy bergamói rendszám volt rajta, de ettől függetlenül felmerül a kérdés, hogy mégis hogy a fészkes fenébe vittek be az ultrák egy robogót a stadionba, amikor a civilektől még az öngyújtót is elveszik?
      https://www.youtube.com/watch?v=5tB3W-j2Hu0

  • Közben olvasom, hogy EDF a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a Ninja nem lesz ott az Atalanta ellen, ez lesz a büntije a szilveszteri videóért. Ez, meg egy 60.000 euró körüli bírság, ez a legnagyobb összegű bírság, amit kiszabhatnak, a labdarúgók kollektív szerződése alapján, a bruttó havi fizetés 25%-a. Tehát a 100.000 az csak a média barokkos túlzása volt, mert az mégis mennyivel jobban hangzik.

    Én a magam részéről egyáltalában nem értek egyet avval, hogy kihagyták a keretből! A belga nem sértett meg semmilyen szabályt! Sehova sincs leírva, hogy nem szabad részegen videózni és hülyeségeket beszélni. Ráadásul nem bántott, nem sértett meg senkit, nem ártott senkinek saját magán kívül, elnézést is kért és megkapta a legnagyobb kiszabható pénzbírságot. Innentől kezdve a klub már nemcsak a játékost, hanem saját magát is
    bünteti, ami szerintem teljesen felesleges.

    Mondjuk mivel Nainggolannak már van 3 sárgája és csak egy lapra van az 1 fordulós kényszerszünettől, simán el tudom képzelni, hogy EDF amúgy sem erőltette volna a játékát az Inter elleni rangadó előtt. Így most két legyet ütnek egy csapásra, pihentetik a Ninját az Interre, illetve megjátszhatják a szuper-etikus szentfazék klubot, a lehető legálszentebb módon.

    Hivatalosan az a verzió, hogy a Ninja elnézést kért, elfogadta a bírságot és mindennel egyetért, de szerintem ez most akkor is egy "törésteszt" Nainggolan és a Roma viszonyában.

    • Nem hiszem, hogy Ninja ezt túlpörögné, szerintem rohadtul tudja, hogy hibázott, az meg, hogy milyen köntösbe öltöztetik az Atalanta elleni meccs kisöntölését teljesen mindegy. Romanistáknak a legfontosabb, hogy az Inter ellen játszon és gólt lőjön.

      • Nekem ebben az egészben csak az nem tetszik, hogy a Roma beállt azok közé, akik elítélik Nainggolant. Eddig is tudták, hogy a belga egy nehéz eset: bulizik, piál, cigizik és ráadásul állítólag nem is a legkedvesebb ember a magánéletben, már ha hihetünk a pletykáknak.

        Elfogadható, hogy egy ilyen baromságért megbírságolják, hiszen a bírságok a Rómában amúgy is jótékonyságra mennek, szóval ez csak jó dolog. Hibázott és megbűnhődött. Miért kellett ebbe bevonni a hivatalos meccseket? Mi jó származik ebből? A Roma így nem fog jóakarókat toborozni! Akiknek nem tetszik a Roma majd úgyis megmondják, hogy legalább három fordulóra kellett volna kizárni, vagy tudom is én hogy mennyire.

        Jobban örültem volna, ha a pénzbírság után, megvédték volna a belgát.

        • Én úgy olvastam erről, hogy a klub belső szabályzatát sértette meg ezzel. De tök simán el tudom képzelni, hogy megbeszélték, hogy figyu! Itt ez a nagy médiacirkusz, hát legyünk jó rómaiak és adjuk meg a cirkuszt a népnek. Amúgy sem akartuk kockáztatni, hogy besárgulj, szóval ez meg ez lesz, ok? Ok! és kész!

          • Igen, nekem is ilyen dolgok jutottak az eszembe egyből, de akkor sem tetszik az üzenet, amit a klub küldött, hogy ha a média betámad valakit, akkor a Roma is elítéli.

            Például amikor a díszbarom Piqué szó szerint megmondta a bírónak, hogy "sz@rok a Qrva anyádra", akkor a Barcelona kiállt mellette, még olyan áron is, hogy bohócot csináltak magukból. Vagy amikor az a tetű Lulic Rüdigert sértegette a médiában, a madarász klub ott volt mögötte.

            Ezekhez a hülyékhez képest Nainggolan nem csinált semmit, mégis bedobták a busz alá, angolosan fogalmazva.

            De valószínűleg nektek van igazatok és lerendezték az egészet zárt ajtók mögött a belgával. Legalábbis nagyon remélem.

  • Kezdem egy kicsit rosszul érezni magam. Nagyon zavarnak ezek a mercatos cikkek. Vannak nagy értékeink és minden piacon azon kell remegni, hogy valami PL csapat, vagy rohadt gazdag klub a szemünk fényeit akarják, már kezdek ebbe belefárani.
    Miért nem olvasom, hogy Higuan, Dybala és Mandzukic a PL-be tart, vagy Insigne, Hamsik és Mertens Calejonnal kéz a kézben elindulnak Madridba.
    Legyen már stadionunk, hogy meg tudjunk erősödni és legyünk mi is meghatározók ilyen adás-vételeknél.
    Gondolom szép álmok, de valóra válhatnának.

  • Az előbb azt olvastam, hogy De Rossi sem játszik holnap. Akkor jön Gonalons?

  • Bocsánat, hogy továbbra is offolom a fórumot, de az előző post alatt már nem túl nagy a mozgás. (köszönöm a két hozzászólást) Hol és hogyan lenne célszerű jegyet venni a 37. forduló Roma-Juventus meccsére? Lényeg, most megvenni és biztos forrásból. Akik voltak már, hol szokták venni a jegyet? (Kiss József pl., ha jól emlékszem)
    Az alábbi oldalak közül jó lehet valamelyik, mint biztos forrás?

    https://europe.ticketbis.com/roma-vs-juventus-tickets/ev362075

    http://www.sportsevents365.com/event/?q=eq,257580

    https://www.livefootballtickets.com/fixtures/as-roma-v-juventus-tickets-italian-serie-a.html

    Köszönöm a segítséget, és még egyszer bocs az off-ért.

    • Idegenbeli meccseken személyesen veszem meg a jegyeket. Pl. Udine belváros Store-ban, vagy a pályán ugyan csak a boltban.
      Általában mindenhol a mérkőzés napján délelőtt kinyit a pályán lévő pénztár és árulják a jegyeket. Nekem eddig mindig sikerült, Torinóban (Torino), Udinében, Bolognában, Veronában stb, ahol az elmúlt évben jártam.
      Egyszer voltam Veneziaban, ahol este foglaltam jegyet, másnap beültem a kocsiba leautóztam Romába, majd a meccs után lődörögtünk egy kicsit a belvárban és visszamentem Veneziába, jó kis út volt. Foglalni hazai meccsre jól tudsz a következő honlapon, de szerintem ismered, én itt vásároltam jegyet online, azonnal meg volt a szállodában levittem pendrivén és már ki is nyomtatták: asroma.com utána a Tickets fül, majd Buy Tickets kiválasztod a mérkőzést, felugrik a pálya, kiválasztod a szektort, ahogy rálépsz látod az árakat, majt a szektorra klikkelsz és a zöld mezőből kiválasztod a szabad helyet(ket), utána megfelelően kitöltöd a sorokat megadsz minden adatot és személyre szóló jegyed van, persze fizeted is online. Jó legyen a kártyád, az enyém Unicredit MasterCard. Sok sikert!

      • Milánóban is voltam ott is online vettem jegyet. Ne tagadjatok ki, de regisztráltam az AC Milan weblapján és ott úgy lehet online foglalni, amit rögtön elküldenek a megadott e-mail címre.

      • Köszönöm szépen. Az a gond, hogy az asroma.com-on jelenleg nincs semmi még arról a meccsről, aztán nem szeretnék lemaradni, hogy elkezdik árulni, aztán mire eszembe jut elfogy a jegy. Főleg ha még lenne majd valami "tétje" is a meccsnek. Az asroma.com-on szerettem volna venni, de nem tudom mikor várható az értékesítés és félek, hogy "elcseszem". Ezért vennék már most jegyet inkább alternatív módon, mielőbb. :)

        • Megértelek egy scudettóról döntő meccsről én sem maradnék le. :) Az Olimpico 82e befogadóképes. A tavalyi szezonban 2016/2017-ben a legnagyobb hazai meccseken a következő volt a nézőszám: Inter 36e, Milán 42e, Napoli 31e, Lazio 44e, Juventus 53e és Totti búcsúján a Genoa 60e. Mindennek van kockázata én szerintem kicsi a faktor, hogy ne kapj jegyet. Általában a következő 4-5 mérkőzést látod előre. Az említett online oldalak meg méreg drágák nem túl sok jegy fogy ott. A döntés a kezedben van, lehet találkozunk Rómában! Forza Roma!

          • Köszi szépen. Lehet akkor még kivárok. Ahogy nézem nem a bajnoki cím lesz a meccs tétje... :-(

  • Firenzében hagyott két pontot annak a kopasz edzőnek a csapata, akinek a nevére már nem emlékszem. Lassan kezdenek a helyükre kerülni. Remélem ez rólunk is elmondható lesz más előjellel ma este ....

  • Ki kommentátor a Digin? Nem figyeltem az elején...hogy hívják ezt a "szakértőt"?

    • Fazio meg elhúzza a lábát, csak hogy biztosan sikerüljön. A Babarban volt egy elefánt, akit így hívtak.

      • A labdavesztéssel volt a baj! Ott nem lenne szabad ott labdát veszíteni, mert az ellenfél egyből a tizenhatoson belül találja magát.

        • és ki veszített labdát? Na ki? Na ki? ÁÁ, nem hiszem, hogy ő volt

Related Post