X

Roma-Atalanta 1-2

A Roma ezúttal otthon kapott ki az Atalantától, az első félidőben Cornelius és De Roon juttatták két gólos előnyhöz a vendégeket, Dzeko hiába szépített a második félidőben. Pedig a Roma az első félidő végétől kezdve emberelőnyben játszott, a gólszerző De Roon kiállítása után.

Most mit lehet mondani? Semmi jót! Nekem erről az egész meccsről az jutott az eszembe, amikor Luis Enrique kizárta a keretből De Rossit, akkor is egy fegyelmi vétség miatt, akkor is az Atalanta ellen és a csapat akkor is kikapott, csak akkor 4 gólt kaptunk, most megúsztuk kettővel.

A félreértések elkerülése végett, nem akarok párhuzamot vonni Nainggolan és De Rossi kizárása között, két egészen más esetről beszélünk és más a jelentősége is a két esetnek. Esetleg csak annyi a hasonlóság, hogy mindkét esetben a Roma önként büntette saját magát.

Így álltak fel a csapatok:

ROMA (4-3-3): Alisson; Florenzi (83’Bruno Peres), Manolas, Fazio, Kolarov; Pellegrini (51’Schick), Gonalons, Strootman (76’Cengiz); El Shaarawy, Dzeko, Perotti.

ATALANTA (3-4-1-2): Berisha; Toloi, Caldara, Palomino; Hateboer, De Roon, Freuler, Spinazzola; Ilicic (46’Cristante); Cornelius (61’Petagna), Gomez (69’Masiello).

A Roma, egy látszólag bíztató kezdés után, viszonylag korán hátrányba került, amikor a 12. percben De Roon labdát szerzett a középpályán, indította Corneliust, aki elég kiszorított szögből, szépen berúgta a labdát a hosszúba, a tehetetlen Fazio és Alisson mellett.

Cornelius gólöröme

Ezek után a Roma képtelen volt visszavenni a játék irányítását és hamarosan, a 19. percben, megjött az Atalanta második gólja. A „Papu” Gomez baloldalt megverte Florenzit, majd visszatette a labdát az érkező De Roon elé, aki különösebb gond nélkül a kapuba küldte a labdát és már 0-2 volt az állás.

De Roon gólöröme

A Roma nagyon rosszul játszott! Kedvetlenül, fejben kiürülve és teljesen szétcsúszva a különböző csapatrészek között. A 38. percben közel jártunk a teljes összeomláshoz, amikor Freuler a 16-os határáról lőtt egy remekbe szabott kapufát.

A félidő vége felé, egy elég szigorúnak mondható bírói ítélet után, a gólszerző De Roon megkapta a második sárgáját és a Roma emberelőnybe került.

Totti, Nainggolan és Monchi a lelátón. Szimbolikus kép.

A második félidő elején nem sok minden változott, Gomez és Cristante nem jártak messze a harmadik góltól, de aztán a Roma lassan átvette a játék irányítását, gondolom részben hála az emberelőnynek is. Jöttek a helyzeteink, Dzeko kétszer is próbálkozott fejjel, Manolas pedig egy távoli lövéssel, de semmi sem ment be. Aztán az 55. percben, El Shaarawy indításából a védők mögé, Dzeko ballal megelőzte Berishát és a Roma végre szépített.

Ezek után következtek a kimaradt helyzetek és próbálkozások, Kolarov, párszor a szokásos Dzeko, Florenzi, Manolas… De semmi sem ment be! Pedig közben Di Francesco alaposan átalakította a csapatot és egy ultraoffenzív felállással játszottunk, Ünder, Bruno Peres és Schick beállása után. Öt perccel a vége előtt még Masiello mentett egy nagyot Schick próbálkozásánál, majd Manolas érkezett későn Bruno Peres ígéretesen betett labdájára és már vége is volt a meccsnek.

Vert hadsereg.

Ezzel az eredménnyel gyakorlatilag elfogytak a reális esélyek bármilyen kiugró eredményre a bajnokságban. Az egyetlen reális cél a BL-szereplés esetleges kiharcolása maradt, de ha továbbra is így fogunk játszani, akkor arra sem lesz sok esélyünk.

P.S. : Eusebio Di Francesco: „Mindent elölről kell kezdeni, nem lehetünk ilyenek. Olyan volt, mintha soha nem játszottunk volna együtt.”

P.S. II. : Monchi: „Nem találjuk az utat. Távozók június 30 előtt? Talán. Di Francesco egy jó edző.”

P.S. III. : Strootman: „Az első félidő szégyenletes volt, pedig itthon játszottunk. Talán fejben adtuk fel.”

nemvoktrendi:

View Comments (71)

  • Jelenlegi helyzetünk RG menesztése előtti időszakra emlékeztet, bár remélem a kövi 2 hétben sikerül rendet tenni EDF-nek és nem az edzőváltás lesz a megoldás.

  • Két gondolatom lenne még, a tegnapi újabb fiaskó után, az egyik, hogy eddig EDF nem teljesített rosszul, volt egy megingás az elmúlt időszakban, de talán még nem késő, hogy kimásszunk belőle. Sajnos a lehetőségek olyanok amilyenek. Ha le is váltaná a Roma EDF-t, őszintén nem tudom, hogy kit hozhatna a helyére. Szerintem nyugodtan felejtsük el Ancelottit, akkor sem jött, amikor nagyságrendekkel jobb helyzetben volt a Roma, miért jönne most? Sokkal valószínűbb egy EDF-hez hasonló profilú edző, aki semmivel sem adna több garanciát, szóval én egyenlőre arra szavazok, hogy bizalom EDF-nek.

    A másik nem is egy gondolat, hanem egy megállapítás, amit Monchi tett a meccs után és szorosan kapcsolódik az előző gondolatmenethez. Szóval Monchi: "Ahhoz, hogy a játékospiacon dolgozzunk, ahhoz pénzre van szükség. Ti ismeritek az anyagi helyzetünket. A megoldásokat nem a játékospiacon, hanem Trigoriában kell keresni."

    Evidens, de mégis leírom, a Roma nem a "juvemilaninter", a Roma mindig nagyobb tétekben játszik. Nincs arra lehetőség, hogy egy szezon alatt felzabáljunk 2-3 sikeredzőt. Amikor a roma kiválaszt egy edzőt, vagy egy drága játékost, az mindig egy nagyobb fokú elkötelezettséget jelent, mert nincsenek meg az anyagi lehetőségek, hogy szabadon cserélgessük őket.

    Mellesleg szerintem Dzeko tegnap is a jobbak között volt, máshol sokkal nagyobb gondok vannak ebben a csapatban.

    • Olyat tettem mint még soha. A 44. percben felálltam és elmentem otthonról. Úgy gondoltam teljesen felesleges még 45-percen keresztül forgatni magamban a tőrt.
      Amúgy ahogy távolodik a meccs úgy leszek egyre optimistább.... a bajnokság egészét tekintve még lehet, hogy jól is jön egy ilyen mélypont. Inkább még most mint majd tavasszal. Remélem, Difra jól leordította a fejét mindenkinek aki megérdemelte. Legyen csak inkább most egy mélypont aztán innentől fogva dühből hozni kell minél több pontot. Úgy is fognak a többiek is botladozni. Eddig is megtették, az hogy ilyen töketlenek vagyunk és nem használtuk ki azt csak magunknak köszönhetjük.
      Edf menesztéséről meg hallani sem akarok... Ha ez így menne akkor a csapatok kb. havonta cserélnének edzőt.

      • Én is hasonlóképpen jártam! A második félidőben fogtam magam, kikapcsoltam a tévét és átültem a számítógépemhez, hogy szarok bele, inkább csinálok valami mást. De teljesen önkéntelenül, a számítógépen is bekapcsoltam a Roma meccset és végül a monitoron néztem végig. :D

        Volt valami végtelenül lehangoló a tegnapi meccsben, nem tudnám pontosan megfogalmazni, de a Roma összes idei meccse közül, ezt volt a legnehezebb végignézni. Nem is annyira dühös, vagy ideges voltam, hanem fásult, ami talán a lehető legrosszabb. :(

        • Én tegnap még azt is megfogadtam, hogy "már most megmondom, hogy nem fogom megnézni az Inter-Rómát" :)
          Gondolom majd ahogyan telnek a napok úgy változik a véleményem is... :)
          Amúgy szerintem az Interék sem örülnek annyira ennek az eredménynek....

        • Az utolsó gondolatodat nagyon átérzem! De nálam nem most kezdődött ez az érzés meccsnézés közben!
          Az utóbbi mérkőzések mindegyikén ez az általad megfogalmazott fásultság fogott el, olyan érzés mintha nem is érdekelt volna a végeredmény, csak legyen már vége, fújják már le....
          Most először nem akartam darabokra törni a TV- t a mutatott játék miatt....érdekes!

        • De! Tegnap! Csodálkoztam is mit parázik mindenki minden évben a téltől. Kva jó idő volt...volt vagy 10-12 fok. :D

    • Ráadásul Ancelotti sehol nem a bajnoki címeiről volt híres. Azzal a Milannal nyert egyet, a Reallal egyet se, egyet a Chelsea-vel, egyet a Bayernnel, meg a PSG-vel. Ezt hozta össze 2 évtized alatt, a világ legjobb csapataival. A BL-ről meg fölösleges is beszélni.

      • Ancelottitól nekem konkrétan felfordul a gyomrom. Rómás múlt ide vagy oda....

      • Azért Ancelotti edzőként egyedül több címet nyert, mint például a Roma 90 év alatt összesen. Hogy a Madriddal nem nyert bajnoki címet? Az pont az egyetlen hely, ahol nem nyert bajnokságot, viszont ott is megnyerte nekik a BL-t. Apropó BL, 3 BL címmel ő a csúcstartó, holtversenyben Bob Paisley-vel, a szuper Liverpool edzőjével a 70-es és 80-as évekből.

    • Szerintem nagyon kevesen vannak, akik ténylegesen EDF menesztését követelik. De tegyük fel kérdéseket:
      Mi a célunk idén? - Bl helyezés, azaz minimum 4. hely. Nincs elveszve.
      A keret megvan hozzá? - Igen. Bárki bármit mond ez a 3-4. legerősebb keret. De most csak ötödikek vagyunk.
      EDF alkalmas a posztra? - Igen, úgy tűnt/tűnik. Megvan a tekintélye, össze is tudta rakni a csapatot, látszik mit akar. Van tapasztalata, stb.
      Működik EDF alaptaktikája? - Igen, működött, látszott, hogy nem csak szerencsével szereztünk pontokat.
      Mi hiányzott belőle? - Nyilván a gól. Ez a csapat nem fog 20 kapott gól alatt lehozni egy szezont, ráadásképp lődözni is kéne, mert a 0-0 csak 1 pont.
      Tudunk gólt szerezni? - Tudunk hát. Tavaly gólkirályunk volt, most az Atalanta ellen olyan szituációból szereztünk találatot, amit nem szoktunk erőltetni! Nem felejtettünk el focizni.
      Szélről berúgott labdákból szereztünk gólt? - hogyne Pellegrini a Spalnak, ElSha az Udinese ellen, 4 gólunk Beneventoban, Dzeko dupla a Verona ellen. Ez mutatja milyen ellenfelek ellen használható ez a taktika és, ha levesszük a Spal elleni - 10 emberrel szembeni, már eldőlt - találkozón esett fejest, akkor utoljára szeptember 23-án(!!!) voltunk eredményesek a beadásból. (itt most szándékosan nem számoltam bele a pontrúgásokat, az egy külön műfaj).
      Akkor miért erőltetjük? - Tudja a tököm.
      Lehet ebben a felállásban, ebben a filozófiában máshogy is gólt szerezni? - Hogy a viharba ne, eddig végig csak úgy rúgtunk gólt, és ha nincs ötlet kérdezze meg Zeman papát.

      • Véleményem szerint a "robbenes" megoldások hiányoznak a támadójátékból, szélről keresztbe vezetve átlövéseket alkalmazni, ami felállt védelem ellen egy lehetséges megoldás lehetne.

        A nyári átigazolási időszak alatt EDF a szélső támadók fontosságáról beszélt, nem hiába szeretett volna 4 kezdő szintű szélső támadót, amiből semmi nem valósult meg ha az új igazolásokat nézzük. El Sha a legalkalmasabb szerintem a tükörszélső szerepére, de Perotti is jó ebben, nem csak a vonal mellett tud futkosni, jobb oldalra viszont egy ilyen emberünk sincs és talán ez lehet a legfőbb probléma a támadójátékunkban.

        EDF elképzelésével a Sassuoloban is a szélsők villogtak nem a centerek (Berardi, Sansone, Politano), ráadásul a középcsatárok (Defrel, Zaza) Dzekoval ellentétben mozgékonyabbak voltak, Dzekonak ez a visszalépek, elmozgásos játék nagyon nem ízlik, ő csak a 16-oson belül tud hasznos lenni, talán ezért erőltettük a szélről való beadásokat, de ez sem működik most igazán.

        EDF taktikája jó lehetne, viszont ehhez nincsenek meg a megfelelő emberek a támadó szekcióban. Talán Defrelt még ki lehetne próbálni középen, mert eddig a szélen játszott csak szinte, rajta kívül más személybeli változtatás nincs a jelenlegi keretben.

        • ha nincs embered, akkor nem jó taktika. Amit Dzekoról írtál az tökéletesen igaz. Neki elsősorban befejezni kéne, attól függetlenül, hogy nagyon jó fizikuma és teherbírása van.
          Én mást hiányolok: 4-1-4-1-nél a saját térfélen szerzett labdát vagy lassan felpasszolgatjuk, ami alatt bőven visszaér mindenki, vagy felrúgjuk Dzekonak. Neki annyi lehetősége van, hogy vagy kilép szélre vagy hátra a középvonalig.
          Egyik sem igazán szerencsés erre mondtam, hogy valakinek magasabban kellene helyezkednie, mint tavaly Salah pl. Szerintem erre lenne jó Schick, akire felrúgják és fizikuma miatt meg is tudja tartani védőkkel szemben valamint Dzekoval is összejátszhatna.
          Vagy másik lehetpség, hogy Nainggolan lép közelebb Dzekohoz és az esetleges lefejelt labdákat ő osztogathatná.

          A másik szizuáció a felállt védelemnél berúgjuk a labdát. Ezt még érteném is, de miért tömörítjük az ellenfelet? Mindenki a 16-ős belül áll, így hog tudna bárki belépni, amikor hely sincs átfutni a védőfalon. Cengiz lese-Flo gólja egy nagyon szép kép volt.

  • Lehet, hogy igazad van Acelottival kapcsolatban és én vagyok túl negatív. Csak éppen nem látom az anyagi lehetőséget a Roma részéről, meg a hajlandóságot Carletto részéről, hogy engedményeket tegyen azért, hogy a Rómát edzhesse.

    Meg talán még nem is tartunk ott, hogy edzőkről beszéljünk, csak a tegnapi pofára esés hatása alá kerültem. :)

  • Nem tudom skacok ti hogy látjátok, de én amikor Gonalonst a pályán, de főleg a kezdőben látom egyszerűen felfordul a gyomrom és annyira el tudja venni a kedvemet az egész meccstől, hogy az még számomra is valami hihetetlen. A Torino elleni meccsen mondtam az egyik havernak "tegyük meg egy sörbe, hogy rajta fog elmenni a meccs". Nos, a fogadás nem köttetett meg, de igazam lett. Lehet eddig senkinek sem tűnt fel, de konkrétan minden egyes meccsen van egy olyan eladása, aminek köszönhetően az ő balszerencsejeből az ellenfél könyörtelenül kihasznál és gólt szerez. Qarabag ellen 2-0-ás, Torino ellen 0-0-ás, Atalanta ellen 0-0-ás állásnál. Beszélhetünk arról edzőkön keresztül, sportigazgatón át egészen a játékosokig, hogy gyenge a taktika, nem rugjuk be a helyzeteket, szarul játszottunk stb. Igen, lehet. Az elmúlt meccsekhez képest tényleg nagyon sok helyzetet alakítottunk ki és tény, hogy nem sikerült betalalni, mert vagy a kapusok fogták ki életük mérkőzését vagy egyszerűen csak nem voltunk eléggé pontosak az utolsó pillanatban, De ez még nem jelenti azt, hogy gól kell kapjunk! és oda ajandekozzuk a labdát az ellenfélnek, hogy tessék lődd be ha tudod! A pályán minden egyes játékosnak fontos szerepe van, de lehet csak 4 éve edzőködöm és lehet egyelőre csak gyerek korosztályoknal, viszont a csapatban az én olvasatomban a középső középpályásnak van a legnagyobb szerepe és felelőssége. Jól kell tudjon védekezni, ellenben jó rimusvaltasokkal, ha kell váratlan, jó megoldásokkal segítse a támadásokat. Nehogy valaki félreértsen, hogy most akkor én itt akarom osztani az igét vág valami, sőt, azért vagyok itt és olvasok benneteket meg írok ide, mert úgy gondolom értelmes a társaság és van akivel megvitatni az ilyen dolgokat. Monchi a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, hogy aki nem méltó, hogy felvegye a romas mezt, az nem fogja és csakis az fog játszani, aki ezt megérdemli.. So What?! Nálunk egy Gonalons hogyan tud egyáltalán a csapat közelében lenni, aki csak ártott eddig a csapatnak? Kreatív megoldásai nincsenek, viszont ha ott van mindig kapunk egy gólt róla.. Nem hiszem Pellegrini ne tudott volna játszani a helyén és szélén Gerson.

    Hiába köztudott a Romanak nincsen elég pénze, mindig vannak érthetetlen igazolasok, amelyek sosem vezetnek semmire és már akkor látszik mikor igazolják, hogy peremberként vagy feltörekvő fitalként számolnak vele, ami aztán vagy bevalik vagy nem. Vermaelen kölcsönvételén konkrétan 30 milliónk ment a levesbe, de Spallettti okosan meglatta, hogy nincs amiért erőltetni, mert jöhet akármilyen Barcelonából haszontalan. Miért nem lehet belátni, hogy vannak játékosok, akik egyszerűen képtelen ezen a szinten teljesíteni és nem kell erőltetni. Nekem nem kedvencem, de a Fiorentina ellen duplázó Gerson azóta el van felejtve, de neki sem a jobbszélső támadó az eredeti posztja, mint ahogy jelenleg a csapatban senkinek se. Talán egyedül Florenzi az, akinek az kéne legyen az eredeti posztja, de nem ott használják. Elvárjuk a Defrel - Elsha - Schick harmastól, hogy megváltsa a világot, miért? Ha annyira sokoldalúak lennének ezek a játékosok, akkor már nem itt lennének, de nem azok. Nem képes senki jelenleg ott játszani és ezt más edző is látja. Konkrétan a jobb oldalunk ki van herélve.. Idejét sem tudom mikor láttam utoljára onnan egy jó veszélyes bemozgást, kapuratörést, kulcspasszt vagy akár egy jó beadást. Kíváncsi leszek az új stadion felépülése után melyik irányba fogunk elindulni..

    • Gonalons eddig szerintem se vált be, lehet, hogy jövőre már nem lesz ott. Nagyobb probléma, hogy eddig DDR-nek se ez volt a legjobb szezonja.

      Szerintem a legnagyobb baj a taktikával van. Lehet, hogy a keret nem alkalmas EDF taktikájához? Szinte még el sem kezdődött a szezon és több elemző azt magyarázta, hogy EDF-nél nagyon nehéz szerepe van a szárnyaknak. Például több oldalas elemzések vannak arról, hogy a Sassuolonál EDF mennyit ártott és mennyit használt Berardinak. Ehhez képest a keretünkben van két kimondottan jónak mondható bal szárny, El Shaarawy és Perotti személyében, viszont nincs egyetlen igazán erős jobb szárny sem! Pontosabban ott lenne Ünder, akit kár lenne azért elásni, mert 20 évesen, az első olasz szezonjában, még nem váltotta meg a világot.

      Ehhez kapcsolódik a jobb bekk problémakör is. Karsdorp eltört, b@szhatjuk, így jártunk. Bruno Peres meg sajnos minden meccsen igazolja, hogy nem áll azon a szinten, amire számítottunk. Erre az volt a megoldás, hogy odatették Florenzit, pedig őt sokkal inkább el lehetne képzelni jobb szárnynak.

      Akkor még nem is beszéltünk arról, hogy Dzekónak hogyan változott meg a szerepe EDF-nél. És mi a helyzet Strootmannal? A hollandnak volt egy sor egészen kiábrándító meccse, a média már arról ír, hogy a holland menni akar és az emberei már keresik neki az új klubot. Meg ott van Nainggolan, aki állítólag valójában egyáltalán nem díjazta a kizárást és a pénzbüntetést.

      A lényeg, hogy a rossz eredmények miatt kezd eldurvulni a helyzet! EDF-nek taktikai megoldásokat kell találnia! Ráadásul ha hihetünk Monchinak, akkor ezekkel a játékosokkal kéne megtalálnia a megoldást, mert nem lesznek nagy változások a téli átigazolási időszakban.

      • Már a szezon kezdetekor is tisztában kellett volna lennie annak EDF-nak, hogy ezekkel a játékosokkal nem lehet majd azt a taktikát játszani, amit igazából szeretne. A vezetőséget tisztelem azért, hogy próbálták hajszolni Mahrezt Salah helyére, mert ott tátongott egy nagy űr, de ha tényleg bele gondolunk, akkor így utólag Defrel tényleg egy 20 milliós pénzkidobás volt és a Sassuolo meg röhöghet a markában, mennyire le tudtak minket húzni. Teszem hozzá nem tudom végül kötelező opció van-e a kölcsönszerődésében avagy nem, de Schick érkezése előrevetítette, hogy na ő aztán biztos nem fog középcsatárként játszani. Egyébként akármilyen furcsa is, eddig rajta láttam a legtöbb akarást a jobbszárny pozicióban és védekezésben is sokat dolgozik. Tényleg kár, h Karsdorp lesérült hosszabb időre, de így hogy Peres-vel sincsenek megelégedve mindenképp kellene vegyünk egy jobb oldali védőt. Szegémy Florenzinek a szó szoros értelmében kinőtt a szakálla azon a poszton, pedig én jól emlékszem még az ollózós goljára is a Genoa ellen, amire 40 méterre a kaputól nem igazán tud megtenni. Egy edző számomra akkor jelenti azt a pluszt, ami megkülönbözteti a többiektől, hogy képes kihozni a keretből a maximumot és ha kell változtasson taktikát. RG-nak is a 4-3-3-volt a kezdet és a vég, most itt is ezt érzem és nem akarom temetni még korántsem a jelenlegi Mistert, de ennél sokkal több kell és ha nem látja be akármennyit is akar pihentetni, meg rotálni, hogy az ilyen Gonalons kaliberü játékosoknak nem szabadna mit keresniük a pályán, addig akármilyen taktikát változtathat és motiválhatja bármilyen hegyi beszéddel, eredmény soha nem lesz.

        • Nagyon egyetértek az edzőről való megfogalmazásoddal. Viszont hozzá kell tenni, hogy ebben a keretben nincs több mint a 3.-4. hely. Ha EDF hatalmas nagy taktikus lenne, akkor sem érzem, hogy ez a csapat bajnokságot nyerhetne. Én a nyári mercato után kijelentettem magamnak, hogy ez a keret ennyire képes és azóta ezek az elvárásaim. Nem megyek a falnak ha az őszi bl szezon végén a csapat elfárad és becsúszik pár döntetlen (na meg most egy vereség), ugyanakkor a chelsea elleni 3-0 után sem hittem abban, hogy mi megváltjuk a világot. Szerintem ez nyáron lett elb*szva, csak egy emberről mondom, hogy jó vétel volt (Kolarov), egy-kettőről, hogy van benne potenciál, a többi sajnos nem üti meg a szintet. Gonalonsról szót ejtve, ő pont abba sorolom, aki nem üti meg a szintet, bár én nem vagyok vele annyira kritikus. Védekezésben egész jó, sok szerelése van és jól is helyezkedik, de előre játékban nulla (kb mint egy izmos Nagy Ádám) és ezzel nem is üti meg a Roma szintjét. Úgyhogy részemről én most izgulok leginkább, hátha sikerül valaki olyat igazolni, aki emeli a keret erősségét (bár ebben nem nagyon hiszek, lévén hogy nem nagyon terveznek téli igazolásokat), aztán ha nem akkor drukkolok, hogy a Bl hely meglegyen és várom a nyári mercatot.

          • azért a 4. hely elvárás, ezt ne feletsd el! A keret pedig ennél többre hivatott. Leglábbis annál többre,mint végigrobotolja az egész szezont szenvedve majdnem mindeki ellen.

        • Tulajdonképpen tökéletesen egyetértek veled. Gonalons leigazolása érthető volt - nem úgy, mint Vermaelen-é - kell DDR pótlás. Nem jött be, ilyen is van, de azt nem értem, hogy miért olyan ellenfelek ellen játszik, akik kifejezetten a középpálya letámadásával jeleskednek? Mirt nem a Benevento-Chievo ellen játszik?
          Már korábban is többször írtam, hogy szerintem EDF nem látja igazán a játékosok skilljeit. Van taktikája és mindenkit abba akar belegyömöszölni. Ez a Saunál sem feltétlenül megy, csak ott nincsenek nagy elvárások.

    • Pellegrini talán valóban nem elég rutinos ehhez a pozícióhoz. Ugye ez egy regesta, aki forgatja a csapatot, amellett a kontrákat megakadályozza, felrúgott labdánál a középcsatárra figyel, stb. Szóval igazi védekező kp. Gonalons mostanában tulajdonképpen elég tisztességesen formába is lendült a poszton (jobb a helyezkedése, az ütközés és labdaszerzése is egész jó volt). Csak hát - ahogy írtad - minden meccsen elkövet egy nagy hibát, akkor baszhatjuk.

  • Nem tudjátok, miért nem lesz forduló a hétvégén Olaszországban?

  • Pletykák és hírek a médiában.

    A Strootmanról és Nainggolanról szóló átigazolási pletykák után, most állítólag Alissonért bejelentkezett a Liverpool, de az ügynöke cáfolta és megmondta, hogy nagyon jól érzi magát Rómában.

    Kiszivárgott, hogy az Atalanta elleni meccs félidejében, Kolarov összeszólalkozott a csapattársakkal és állítólag alaposan leb@szott mindenkit. De azt is leírták, hogy ebben nincs semmi szokatlan, a szerb korábban máshol is hasonlóan viselkedett.

    Közben a Roma leigazolta Bakary Jaitehet, a 99-es születésű gambiai középpályás eddig a Lazio korosztályos csapatában edzett, de nem lehetett leigazolni a nagykorúsága előtt, állítólag mert menekültként tartózkodott Olaszországban. Most viszont nagykorú lesz és a Rómát választotta az "unokatesók" helyett.

    Állítólag Pallotta összehívta január 11-re Londonba (sigh) a vezetőséget és a bizalmi emberét, Franco Baldinit. Addig is Monchi, Baldissoni és Zecca ma fognak találkozni Tirgoriában, hogy elkészítsék a helyzetjelentést Pallottának, aki nincs megelégedve a közelmúlt eredményeivel.

    • Kolarov minden meccsen mondja a magáét, mindenkinek.
      Megnézném azt a helyzetjelentést... :D
      "Drága Naplóm, ma edzettek a fiúk....." :D

  • A kis Barella gyerekér 50(!!!!)milliót kérne a cagliari....ezek teljesen elmeháborodottak :D:D
    Strootman 45M ellenében elméletileg újból Salah csapattársa lehet, amennyiben sikeres tárgyalásokat tudnak folytatni Monchiék.
    A helyettesítésére az első számú célpont Badelj....
    Ha esetleg mégsem ő, akkor talán Krychowiak.

    • Barella jónak tűnik. Kvalitásai alapján Nainggolan-féle ütköző lehetne. A Cagliarinak nem szóltak, hogy csak Angliába lehet 50ért eladni?

  • Újabb érdekes lista a CIES "tollából"...:

    A tavalyi 65. helyezett, immáron a liverpool színeiben tündöklő Salah, már a 12. pozíciót foglalja el a maga 140,5 millió eurós "értékével".
    A jelenlegi Roma-ból a legértékesebb Ninja az 52. helyével és 77,1 milliós értékével, a listára még a fiatal Pellegrini fért fel a maga 50,6 milliós "árával" ami a 99. helyhez volt elég....

    • Salah ára nevetséges. Tulajdonképpen jobb szezont fut, mint tavaly, de ne csináljunk úgy, mintha 2x olyan jó lenne, mint tavaly.

      • Maradjunk annyiban, hogy ez az egész 100as lista egy kurva nagy vicc!
        Hofi (Isten nyugosztalja) se mondhatott volna jobbat, szinte hallom.."Hé, Te idefigyelj kisfocistám..." :D

      • Én inkább úgy fogalmaznék, hogy most megmutatkozott, hogy kétszer olyan jó, mint, amit mi ki tudtunk hozni belőle tavaly.

    • Schick meg ugye valahol 30 körül van 80-90-nel, ugye? Ugye? :D najó felőlem ráér a szezon végére odakerülni.

      • Hát őőő....:D:D
        Teljesítmény alapján sajnos sehol sincs, a 100as listán legalábbis biztosan nem. Bízzunk benne, de akkor nagyon bele kell húznia.

  • Jó hír, tegnap Schick sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon, megkapta a fülére a "játékra alkalmas" billogot. Ennek csak azért volt jelentősége, mert a nyáron tapasztalt szívpanaszok után, az újabb vizsgálatok megerősítették, hogy nincsenek veleszületett, genetikai gondjai, a nyáron tényleg csak vírusos tünetei voltak. Most már csak jól kéne játszania és minden rendben lenne. :)

Related Post