X

Egy laza kis vereség

A Roma az Olimpicóban kikapott 1-0-ra a Villarrealtól az Európa-liga visszavágóján Borré góljával. Totti 90 percet játszott, de Alisson volt a legjobb játékos. Ezzel az eredménnyel a Roma összesítésben 4-1-re ejtette ki a spanyol csapatot a kupasorozatból.

Totti végigjátszotta a meccset.

Ahogy várható volt, Spalletti mester alaposan átszabta a csapatot a bajnokságban megszokott kezdőhöz képest, a Gazzetta dello Sport szerint 8 helyen is eltért a szokásos felállástól. De a jelek szerint a Villarreal se gondolta komolyan a hazai pályán elszenvedett 4-0-ás vereség megfordítását, Escribá mester is egy elég tartalékos csapattal állt fel, nem kezdtek Musacchio, Victor Ruiz, Bakambu és Castillejo sem. Látva a Villarreal kezdőjét, olyan érzése lehetett az embernek, hogy ez már tényleg eldőlt, ha esetleg valakinek még kétségei lettek volna a spanyolországi eredmény után.

A kezdő

ROMA (3-4-2-1): 19 Alisson; 44 Manolas (46′ 2 Rudiger), 15 Vermaelen, 3 Jesus; 13 Peres (84′ 20 Fazio), 16 De Rossi (76′ 4 Nainggolan), 5 Paredes, 21 Mario Rui; 8 Perotti, 92 El Shaarawy; 10 Totti

VILLARREAL (4-4-2): 13 Fernandez; 22 Rukavina, 12 Alvaro, 23 Bonera, 3 Angel; 20 Soriano, 16 Rodri Hernandez, 21 Bruno (dal 77′ 8 Dos Santos), 7 Cheryshev (dal 73′ 17 Bakambu); 24 Santos Borré, 9 Soldado (dal 66′ 15 Adrian)

Azért mindennek ellenére, a Villarreal sokkal motiváltabb volt és ők próbáltak meg focizni. A Roma baloldalt, Mario Ruival és Juan Jesusszal , nem zárt jól és a spanyolok sokáig onnan próbálkoztak. A 10. percben Hernanes passza arról az oldalról megtalálta Sorianót, akinek az emelése a keresztlécről pattant ki. Alig 6 perccel később Vermaelen római kalandjai egy újabb mélypontra jutottak, amikor a keresztszalag szakadásból visszatérő Soldado passzát olyan ügyetlenül kezelte le, hogy egy gólpassz lett belőle Borré számára, aki nem is hibázott és megszerezte a Villarreal gólját.

Vermaelen…

A viszonylag gyors gól után, a Villarreal egy picit el is hitte, hogy még lehet keresnivalójuk  és elkezdtek komolyabban nyomni, de szembetalálták magukat Alissonnal, akiről nem lehet elégszer elmondani, hogy hiába jelenleg csak Szczesny cseréje a Rómában, akkor is a brazil válogatott első számú kapusa és azt nem adják ingyen. A fiatal brazil hálóőr először Hernandez távoli lövését, majd Soriano próbálkozását hatástalanította.

Szóval a Roma nem igazán lépett pályára az első félidőben, összesen egy azaz egy darab kapura lövést produkált, de a legjobb lehetőség talán El Shaarawy előtt adódott, amikor kicsivel maradt le Perotti beadásáról. Valahogy mégis sikerült kihúzni a félidőt egygólos hátránnyal. A második félidő pedig ott folytatódott, ahol az első véget ért,  megint Alisson volt a főszereplő, aki Borré lövését védte.

Pont amikor már majdnem sikerült elfelejteni , José Angel , aka Cote, visszatért az Olimpicóba. Csókoltatom Luis Enriquét és a remek ötleteit!

Aztán a Roma egy picit megrázta magát, senki se gondoljon valami hatalmas fordulatra, de Perottinak volt egy pár próbálkozása, először fejjel Totti beadásából, majd a tizenhatos elől futás közben. Tehát a játék kicsit kiegyenlítettebb lett.

Manolas jól játszott, amíg le nem sérült.

Escribá mester megpróbált belenyúlni a meccsbe és becserélte először Adrian Lopezt, majd Bakambut. De továbbra is Borré volt a legveszélyesebb, azonban ő se tudta zavarba hozni Alissont, aki a második félidőben legalább kétszer kisebb csodát művelt, hogy megmentse az eredményt. Volt még egy pár Totti próbálkozás is, de a 78. percben Perotti passzából nem találta el a kaput.

Végül elmondhatjuk, hogy egy percig sem forgott veszélybe a továbbjutás, a Roma beosztotta a Spanyolországban kiharcolt előnyét és különösebb izgalmak nélkül ért véget a meccs.

Rüdiger meg gondolt egy nagyot és szépen kiállíttatta magát, csak mert amúgy minden túl egyszerű lett volna.

Rossz hír, hogy a szünetben Manolast le kellett cserélni, ráadásul a helyére beálló Rüdiger a 82. percben kiállíttatta magát, összeszedte a második sárgáját, amikor egy szabadrúgás előtti dulakodásnál a kapu előtt, belenyúlt az egyik ellenfél arcába, így a németnek ki kell majd hagynia a következő Európa-liga meccset. Nagyon rossz hír.

A legjobb egyértelműen Alisson volt, nem is lehet kérdés, egy fejjel kilógott a csapattársai közül és most nem a magasságáról beszélek. Nemcsak nagyokat védett, hanem együtt élt a játékkal, magabiztosan a helyén volt amikor játékba hozták a csapattársak, néha rutinosan lopta az időt, máskor meg egyből próbálta megjátszani a csapattársakat. MVP!

Alisson Ramses Becker, Novo Hamburgo városából, 24 évesen a brazil válogatott kapusa, tavaly toronymagasan a legjobb brazil kapusnak választották, az újságírók és a játékostársak egyaránt. Szeretném megkérdezni, hogy mennyire kell izgulnunk a kapusposzt miatt?

Manolas is jó volt, amíg le nem sérült és Bruno Peres is a jobbak között volt, jól zárt vissza, talán lehetett volna többször agresszív a támadó fázisban, amikor megindult miatta sárgult be Rodri Hernandez. Jó hír, hogy Juan Jesus ma sem követett el botrányos hibákat, talán végleg elmúltak a szezon eleji bizonytalanságok.

A legrosszabb egyértelműen Vermaelen volt, az a hiba a gólnál meghatározó is lehetett volna. Ráadásul az 58. percben is volt egy szerencsétlen megnyilvánulása, amikor nem vette észre Soldadót és majdnem sikerült neki nyílttá tenni a párharcot. Ennyi idő és főleg ennyi hiba után lassan kijelenthetjük, hogy nem volt jó vétel, az eddigi teljesítménye alapján mehet vissza Barcelonába, vagy tudom is én hova.

Vermaelen: egy újabb meccs és egy újabb csalódás.

A mai meccs után talán furcsának tűnhet, de meglepően könnyedén léptünk át a Villarrealon. A Digi riportere szerint, a Villarrealt még soha nem verte ki olasz csapat európai kupa egyenes kieséses szakaszából, hát most már ilyet is láttunk, grazie Roma! Kár, hogy nem sikerült incidensek nélkül lehozni a visszavágót, majd meglátjuk, hogy mennyire súlyos Manolas sérülése, reméljük csak a biztonság kedvéért cseréltük le. Nagyon nagy kár Rüdiger piros lapjáért, ennél sokkal több esze is lehetett volna a németnek, de sebaj, egy meccset talán valahogy kibírunk nélküle is.

Az” isteni” Falcao is ott volt a meccsen. A játékosok, főleg a brazilok, szertartásos tisztelettel üdvözölték.

Most készülhetünk a hétvégi rangadóra az Inter ellen, illetve izgulhatunk, hogy kit sorsolnak majd ki ellenünk az Európa-ligában. Forza Roma!

nemvoktrendi:

View Comments (87)

      • Már csak azért is vicces, mert háromféleképpen hívták a játékost: Rodri, Hernandez és Rodri Hernandez. Jelek szerint a tudatalattimnak egyik se felelt meg és kerestem magamnak egy negyedik nevet. De hogy miért pont Hernanest, a "bukott prófétát" vettem elő, hát azt akkor se tudnám megmondani ha agyonütnek. :D

        • És csak hogy még viccesebb legyen, most valamiért be se tudok lépni, hogy kijavítsam, szóval egyenlőre így marad.

  • Rohadjak meg de ott az 58. percben én sem vettem észre Soldano-t. :D Mondom passzold haza..ja ne, mégse.:D baszki ez hogy került oda.. :D

    • Ha jól tudom ma lesz egy sokadik egyeztető tárgyalás a városi tanács és a Roma között, de sajnos nagyon rossz előjelek vannak. Az egész egy politikai sárdagasztásba fulladt.

      Rómában van Beppe Grillo is, az M5S mozgalom országos vezére és olyan megnyilvánulások voltak, hogy "a terület hidrogeológiailag nem biztonságos" (ami hazugság), "meg meg lehet csinálni, csak máshol" (ami ezen a szinten már egy rossz viccnek se jó). Olyan hülyeségeket is hallani, hogy majd meg fogják kérdezni a lakosokat, ami konkrétan döbbenetes.

      Mindenki megnyilvánult, az UEFA elmondta, hogy nagyon rossz lesz mindenkinek ha nem lesz megcsinálva a stadion, az olasz olimpiai bizottság elnöke is megmondta, hogy meg kéne csinálni, de ezek a vélemények leperegnek a döntéshozókról.

      Pallotta nyilatkozott, hogy ha nem jön pozitív válasz pénteken (ma) az egy katasztrófa lenne a Roma, a város, az olasz labdarúgás és egész Olaszország számára. Meg azt is mondta, hogy ha majd megszületett a döntés akkor fogja megtervezni a következő lépéséket. Ékes magyarsággal fogalmazva: game over.

      Spalletti azt mondta, hogy szerinte mindenkinek jó lenne a stadion (munka, pénz, stb.) és ha nem lesz meg, akkor könnyen elképzelhető, hogy Pallotta el fog menni. Gondolom most már az is világos, hogy eddig ő miért nem hosszabbította meg a szerződését.

      A dolog lényege, hogy én most 5% esélyt se adnék a stadionnak. Szerintem lesz majd egy kártérítési per, 1 milliárd körüli összegről beszélnek, amiből a Roma nem fog látni egy fillért se, egyrészt mert a város már így is el van adósodva, másrészt ha lesz is valamennyi pénz az csak hosszú évek múlva lesz és el fog menni az adósságokra, költségekre, kártérítésekre. De valószínűbb, hogy végül nem lesz egy fillér se.

      Ami viszont valószínű, szinte biztos, hogy Pallotta teljesen el fogja zárni a pénztárcát és megpróbál kiszállni a Rómából. Ez azt jelenti, hogy pénzé lesznek téve az eladható játékosok és mindenki aki ér valamit le fog lépni, mert senki se akar egy süllyedő hajón maradni. Majd megint lehet találgatni, hogy kinek kell a Roma, de nem sok befektető fog tolongani a megtiszteltetésért, főleg miután látták hogy járt Pallotta.

      Ja és szerintem lesznek bűnvádi perek is, még elő fognak venni egy pár versenyzőt a tanácsból, csúnya pletykák keringenek nagyon sötét érdekeltségekről. De én arra fogadnék,hogy az is ki fog merülni egy olaszos megoldásban, maximum10 év múlva megszületnek az ítéletek és addigra majd elévültek a vádak, ott mindig így intézik az ilyen ügyeket.

      Készüljünk fel egy hosszú sötét időszakra és szurkoljunk ennek a mostani csapatnak, élvezzük ki, mert jövőre már minden bizonnyal sokkal gyengébbek leszünk.

      • Hát igen, konkrétan Pallotta azt mondta, hogy ha elutasítják ma a projektet akkor távozik.
        Ami a kártérítést illeti, olvasni lehet néhány olyan hírcsokrot, hogy elméletileg nem tudunk pert indítani, mert lehetséges, hogy nincs is meg hozzá a jogalap....ezt is ki tudja..?!
        Mindenesetre ha ez mind bekövetkezik, akkor számíthatunk az általad írtakra!
        Bár elnézve a beruházás mértékét, ez olyan potenciális anyagi vonzattal rendelkezik, hogy el tudom képzelni, hogy Pallottáék inkább elköltenek még 60milliót egy újabb tervezetre és végigviszik más területen mintsem, hogy lemondjanak a kecsegtető jövőbeni bevételekről.
        Legyen így :D
        De nyilván a legjobb az lenne ha rábólintanának ezek a makkok...!

        • Raggi polgármester asszony eddig azért nem utasította el a tervet, mert állítólag nincs igazi jogi indok arra, hogy elutasítsa és rettegnek a pertől. Azt a rendeletet szeretné megsemmisíteni, amit az előző adminisztráció hozott 2014-ben és ami közhasznúnak nyilvánította a projektet.

          Azóta gyűjti a jogi állásfoglalásokat a stadion ellen, amióta megválasztották és állítólag egyetlen konkrétum van, amibe bele tudnak kötni, hogy a stadion nem közvetlenül a Roma tulajdona, hanem egy direkt erre a célra létrehozott cégé. Erre részben azért volt anno szükség, hogy a stadion költségei ne terheljék a Roma költségvetését és ne adósodjon el teljesen a klub, illetve megússza a pénzügyi fair playt. De állítólag ez egy nagyon ingatag szalmaszál, mivel egyesek szerint a stadionokról szóló törvény nem határozza meg egyértelműen a tulajdoni arányokat.

          Egy másik terület kiválasztása ezen a szinten, ahol most tart a projekt, gyakorlatilag nem reális. Ezt a területet egy erre szakosodott cég, a Cushman and Wakefield választotta ki, a Goldman Sachs közreműködésével, több mint 80 lehetséges terület közül. Most azt mondják, hogy a stadionra eddig 65 milliót költöttek és elképzelhetetlen, hogy újra nekikezdjenek a nulláról. Részben szerintem mert a finanszírozók nem fognak éveket várni és Pallottának meg egyedül sose lenne pénze egy ilyen beruházás töredékére se.

          • Hát....már bőven besokalltam ettől a szappanoperától..!
            Mondják ki: igen vagy nem és mindenki "menjen a dolgára".
            Ha Pallotta eladja a klubot, akkor mi a szar lesz velünk...? Majd jövőre a kiesési rangadókat fogjuk nézni..?
            Igen, a beruházók türelme is véges, ebben igazad van, az is meglepő kicsit, hogy eddig nem álltak félre.
            Most azt olvastam, hogy délután 4-re tették át a gyűlést a 11re szervezett tüntetés miatt....ezt jól olvashattam?

          • Szerintem eddig azért nem szállt ki senki, mert akármit terjesztenek ezek a szellemi törpék, akik meg akarják fúrni, ez egy teljesen korrekt terv. Pallottáék nem spóroltak, megkeresték a legdrágább építészeket és a legjobb szakértőket, mindent a törvény betűje szerint intéztek és minden kristálytiszta, szép és szabályos. Józan ésszel elképzelhetetlennek tűnik, hogy ezt valaki ne fogadja el. Sajnos csak józan ésszel.

          • Hát igen, az utolsó mondatod sajnos nem értelmezhető egyik politikai "elit" számára sem....

          • Én még most is azt mondom, hogy a nagy riválisok politikusai pénzelik és/vagy szövögetik a háttérben a szálakat, hogy nekünk ne legyen saját stadionunk, mert az egyben azt is előre vetítené, hogy le lesznek maradva hozzánk képest a milánói nagyok. Ekkora politikai hercehurca és ekkora nagy sztori nem alakulna ki véletlenül csak azért mert pár idiótának felállt egyik reggel. Amennyire az északi nagyoknak mindig is megvolt a a korrupciós háttere, most is elképzelhető, hogy ugyan az a lemez megy. Mindenki be van fosva, hogy nekünk most lesz saját stadionunk és a távoli jövőre nézve ez mekkora előny lenne számunkra, ezzel párhuzamosan mekkora hátrány lenne nekik.

          • Ugyanakkor ha nekünk megengednék, akkor a többi klub elkezdhetné verni az asztalt, hogy engedjék meg nekik is, a hatóságok vegyenek példát Rómáról, mert különben lemaradnának és az nem megengedhető. A többi klub eddig lelkesen támogatta a Roma stadionját, még a Lazio is hallgatott, mert nekik duplán megszaladna a szájuk ha esetleg engedélyeznék: "ha van a Rómának, akkor jár a Lazionak is...".

            Jelenleg elsősorban helyi összefonódásokról és politikai vitákról beszélnek. Például a napokban valamelyik gittegylet felvetette, hogy miért nem máshol csinálják, felsoroltak egy csomó alternatív helyet, ami egész véletlenül mind egy közismert építőipari vállalkozó érdekeltségébe tartozik.

            Szerintem ezt most elsősorban a politikai populista új vonal fogja kinyírni.

          • Most úgy néz ki, hogy a drága polgármester asszony kórházban van kivizsgáláson....milyen érdekes, hogy pont a gyűlés előtt lett rosszul...!!

          • Bemutatom neked ezt a hölgyet, pontosabban a modus operandiját. Amikor megválasztották, avval kezdte, hogy kilépett az olimpiai pályázatból, ami érthető és logikus döntés, de azért jelzésértékű.

            De nem is az a poén, hogy lefújta az olimpiát, hanem ahogyan csinálta. Meg volt beszélve egy találkozó Giovanni Malagóval, az olasz olimpiai bizottság elnökével, aki mellesleg egy közismert Roma szurkoló. Malagó egy órát várt a polgi asszony irodája előtt, amikor is közölték vele, hogy "sajnos Raggi polgármester asszony mégse ér rá aznap, közbe jött valami sürgős".

            Malagó szépen mehetett a pics@ba és közben magyarázkodhatott a helyszínen várakozó újságíróknak, hogy tulajdonképpen mi is történt, mert napok óta be volt jelentve a "nagy egyeztető tárgyalás, ami el fogja dönteni az olimpiai pályázat sorsát".

            Mindeközben a polgármester asszony a barátaival ebédelt egy ismert római étteremben.

          • Édes Istenem!! Ki tudja még mennyi minden folyik a háttérben, amit mi nem is sejtünk. Fel kéne kérni De Laurentist lassan kezdjék el forgatni a Hogyan fúrták meg a Stadio Della Roma projektet?, mert amekkora nagy port kavart tuti kasszasiker lenne..

          • Bohózat....
            Bár a napokban olvastam valamelyik oldalon, hogy az olasz csapatok jó része az önkormányzat tulajdonában álló stadionokat bérli, ez azért nem elhanyagolható bevételforrás számukra.
            Ha innen közelítjük meg, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy Róma városa a Stadio della Roma átadása után az eddig ebből származó bevételeit felezheti szépen...!
            Ezek nyilván nem elhanyagolható összegek, továbbá ha figyelembe vesszük, hogy a Tor di Valle elméletileg "senki" érdekeltségébe sem tartozik így nem igazán tudják tömni a mozgalom támogatói zsebét...
            Ha egy városvezetés közeli emberke területén, érdekeltségébe tartozó építő, tervező cég/tulajdonos lenne a színen, lehet, hogy könnyebben áttoltuk volna a projektet...

          • Igen, Olaszban a stadionok többnyire a városoké, három kivétel van, a Juve és az Udinese, akik saját pályán játszanak és Róma, ahol a Stadio Olimpico a CONI, az Olasz Nemzeti Olimpiai Bizottság tulajdona és nekik fizetik a Lazio és a Roma a méregdrága bérleti díjat, amiből fenntartják a stadiont, hogy utána legyen hol rögbi meccset meg atlétikai versenyt rendezni.

            Egyébként ez az állami stadion azért volt jó megoldás a kluboknak, mert nem kellett rá költeni, csak a bevételek egy részét megette a bérleti díj, ami azért városonként változik és néhol nagyon is baráti. Az állami tulajdonok és a velük járó beruházások, pedig gyakran "szabad prédát" jelentenek egy bizonyos típusú vállalkozói réteg számára.

            A baj csak ott van, hogy az olasz stadionok többsége korszerűtlen és nem is kimondottan focira készült. Milánóban ott a San Siro és Genovában a Marassi, amik kimondottan focipályák, ezeken kívül mindenhol ott vigyorog a futópálya, a lepukkant, félig üres lelátók előtt. Mostanában jutottak el odáig a klubok, hogy mégis jobban járnának egy saját stadionnal, de ezt rettentően nehéz megvalósítani. Az Agnelli család 1990-ben kezdte el szőni a terveket a saját tulajdonú stadionért Torinóban és mikor is adták át a Juventus Stadiumot? 2011-ben? Pedig az Agnelli család gyakorlatilag azt csinál amit akar, pláne Torinóban, ez ennyire nehéz ügy.

          • Megnyugodhatunk, azt mondják, hogy nincs mitől félni. A polgármester asszony tényleg kórházba került, mert reggel rosszul lett, de szerencsére nem lesz lefújva a délutáni találkozó, mert ott lesz helyette a polgármesterhelyettes, valami Bergamo nevű szerencsétlen.

            Nem lepődnék meg, ha a polgi asszony hirtelen lemondana, "egészségügyi okok" miatt és gyorsan kiszállna ebből a cirkuszból, mielőtt valami jóvátehetetlen dolog történne. Csak mert a pletykák szerint az amerikaiak állítólag egyszerre három pert fognak indítani (kártérítési per, hivatali visszaélés, stb.), most összesen 1,1 milliárd eurós kártérítésről beszélnek.

          • Ja, erről olvastam én is.
            Meg is érdemelnék a kis senkiháziak....csak ugye itt is az a baj, hogy ezt a kártérítési összeget sem ezek a mocskok fizetnék (mert miből is...) hanem szerencsétlen római polgárok, akiknek aztán vajmi kevés közük nincs a döntéshez!

    • Ezzel a képpel köszöntem meg tavaly, hogy rómaiként győzelemre vezette a csapatot. Nagyon sajnálom, hogy menesztették. Bajnokságot nyersz a csapattal és ez a hála?

    • Még Mourinho is szépet üzent neki. Nagyon megérdemelt mindent tavaly az öreg, egész életében ezt üldözte, közel is volt hozzá, és végül egy Leicesterrel sikerült elérni.

  • Nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy tudjuk, megkapjuk a Manchestert.

  • megint belenyúltunk :) Keletre hidegbe nem akartam menni. Belgákra pályáztam. Ezek a déli csapatok, Olimiapkos, Besiktas veszélyes. MU megy orosz honba. Két német összekerült.Nem rossz sorsolás csak ne a Lyont kaptuk volna... Veszélyes csapat, Juvét is szorongatták a csoport körbe. No mindegy aki győzni akar mindenkit meg kell vernie, de egy Gent vagy Genk mennyivel jobban hangzana :(

    • Én egy romanista érzelmű rádión hallgattam a sorsolást. Amikor kihúzták az Apoelt, az egyik műsorvezető beszólt, hogy "figyeljétek, most kihúzzák a Juvét." A másik mondta, hogy de nincs is itt a Juve, azok a BL-ben vannak, ő csak mondta, hogy "az mindegy, ezeket akkor is kihúzzák". :D

    • Az hagyján, de ott a Lacazette, a Depay, a Tolisso...

      De kit érdekel? Megint kiverjük őket! Emlékezzetek a BL-re, akkor is azt mondták, hogy ezek esélyesek a végső győzelemre.

      Közelítsük meg másként a kérdést, vajon Lyonban most mennyire örülnek? :)

      • Valószínűleg nagyon nem. Lyontól nem félnék ha nem 3 ilyen meccs után mennénk hozzájuk...

          • Szerintem ő nem játszhat..De majd kiderül. Jobb lenne ha nem.. :)

          • Viszont ott van Valbuena is, a "filmsztár". Azzal vajon mi van? Régen nem láttam, vajon azóta megnőtt? :D

        • Nem hát, MU ban játszott akkor nem... Kérdés Mourinho betette e mert nem volt a kedvence, bár talán elég ha nevezte.

      • Depaytól annyira nem kell tartanunk...ha hozza a hétvégi formáját, akkor nem lesz gond :D

  • Kedves Patrik sikeresen kihúzta egymás után a Lyont a Rómát és az MU-t. Ebből a szempontból szerencse, hogy a Lyon lett, de hogy megkaptuk a 2. legerősebb csapatot ellenfélnek, az is biztos.

Related Post