X

A Serie A „zombija”

Télen még nagyban számolgattuk, hogy a rangadókat mind otthon játsszuk majd tavasszal, „csak” Milánóba kell elmennünk kétszer. Azóta már talán inkább számolunk az EL-re (én biztos), mert a  Juve sajnos megint kellő távolságban, és most se valószínű, hogy pontot veszít (nem úgy mint az üldöző Napoli). Ennek ellenére eljött az első milánói utunk ideje: megyünk az Interhez, ami elég komoly feltámadást produkált: mióta Piolit ültették a csapat padjára, otthon 100%-osak, csak a Milan-Napoli-Juve hármast nem verték meg, ráadásul az elmúlt 10 meccsből 9-et nyertek.

Az Inter felélesztője

Ennyit számít, hogy egy, a ligához értő, vezetőedző irányítja a csapatot. Ennek ellenére sértésnek venném, ha bárki szerint félnünk kéne tőlük, a nagy meccseken kikaptak, legutóbb nem is olyan régen a Juve otthonában. Azokon pedig amiket behúztak a jelenleg harmatgyenge kieső, és szintén nem túl erős középosztály csapatai voltak az ellenfelek. Ez persze elismerendő teljesítmény, aminek köszönhetően jó formában vannak a játékosaik, és már a kupákkal sem kell nagyon foglalkozniuk, tehát lenézni sem szabad őket. A mérkőzésre visszatér a Lega által pihentetett Icardi és Kondogbia a 2 meccses eltiltásukról. Miranda, a csapat legtöbbet a pályán töltött játékosa, azonban kipontozta magát a mérkőzésről. Brozovic még kétséges a találkozóra, lábujjproblémái miatt. Egy Inter-es szakértő (értsd: blogger) szerint a jelenlegi legjobb felállásuk egy 4-2-3-1-es Handanovic; Ansaldi, Miranda, Murillo, D’Ambrosio; Gagliardini, Kondogbia; Candreva, J. Mario, Perisic, Icardi. Jelen esetben Miranda helyett középen a kellemesen alacsony Medel-lel.

„a pillanat amikor megtudod, hogy az ellenfél védői 10 valamint 20 cm-rel alacsonyabbak nálad”

Előrefelé kifejezetten veszélyesnek néz ki az Inter: Icardit nem kell bemutatni, mindig élvezem a párharcaikat Manolas-szal. Candreva, és Perisic a szélen komoly kihívást jelentenek majd védőinknek (főleg Bruno Peres oldalát féltem) míg Joao Mario elvileg az elmúlt pár hónapban a legveszélyesebb játékosuk volt. Akit még ki kell emelni ebből a csapatból az Handanovic, a szlovén kapus, aki továbbra is szép csendben a legjobbak között van. Ahol viszont a leggyengébbek (és itt jöhet a kézenfekvő taktikánk) azok a szélső védők. Salah, Emerson, Nainggolan és Peres tehát fickándozhat a széleken, miközben Dzeko a két belső védő között majd jól láthatóan fogja várni a beadásokat. De ha már eljutottunk „magunkhoz” nézzük meg, hogy mi a helyzet a Roma háza táján, mert van miről beszélni.

Egy már-már klasszikus párbaj. Komoly dolga lesz a Manolas-Fazio-Rüdiger falunknak.

A Villarreal elleni meccset, ha problémák nélkül nem is, de legalább sérülésmentesen megúsztuk. Szerencsére a játékosaink sem fáradhattak el annyira, így arra nem számíthatunk, hogy ez okozna problémát. Spalletti a legerősebb kezdőjét küldheti ki a pályára, Szczesny-Manolas-Fazio-Rüdiger-Bruno Peres-De Rossi-Strootman-Emerson-Salah-Nainggolan-Dzeko személyében, akiknek olyan cseréi lehetnek, mint Perotti, El Shaarawy, Parades, Totti, vagy a mostanra már megbízhatóan teljesítő Juan Jesus. (én egyébként elgondolkoznék azon, hogy nem lenne-e érdemes jobbra áttolni Rüdiger-t, bal oldalra pedig betenni a volt Interes védőt. Nem feltétlen, hiszen az a hármas hátul hihetetlenül értékes, de Peres nem pihent sokat, és védekezésben nem is túl meggyőző) Sok fog múlni azon, hogy mennyire leszünk hatékonyak, amikor nálunk lesz a labda, mert ez várható azért. Az Inter jól kontrázik, úgyhogy reméljük a gyors védőik, és a mindig jól helyezkedő Fazio ügyesen zárnak majd. A széleken meg kell zavarni őket, és folytatni azt a góllövő teljesítményt, ami az elmúlt időkben jellemzi a csapatot.

Mint említettem bőven van miről beszélni, természetesen ez a tegnapi napra utalt: ugyan a kommentekben mindenről megvolt a közvetítés és a diskurzus, aki esetleg csak a posztokat követné (miért tenne ilyet bárki is?) az is tudjon róla, hogy az EL-ben a következő ellenfelünk a Lyon lesz. Természetesen megint mi játszhatjuk a „forduló meccsét”, de belegondolva a Roma előbb szórakozna el egy kiscsapat elleni párharcot, mint egy tényleg komoly meccset. Komoly a terhelés így az Inter-Lazio-Napoli-Lyon kvartettnek köszönhetően, de ezt eddig is nagyszerűen megoldotta a csapat, remélhetőleg nem okoz majd problémát továbbra sem.

A másik esemény igazán szomorú: sajnos búcsút kellett vennünk lélekben, csapatunk toronyházaitól, autópálya-lehajtóitól, hídjától, metróvonalától. Na jó talán ezt mindenki nagy ívben leszarja itt, a lényeg, hogy megkaptuk az engedélyt a stadion megépítésére, és Pallotta szerint 2020-ban már ott fogunk játszani. Ez az olasz újságok szerint nagyon optimista azonban, mivel bár ebben a háborúban az ellenfelünk leghatalmasabb képviselőit sikerült magunk mellé állítanunk, szabadon rohangál még néhány troll akik az ostobaság ügynökeiként próbálják akadályozni a projektet. Reméljük ők már kisebb akadályt fognak jelenteni, és tényleg minél gyorsabban megépül az európai élvonalhoz tartozásunk jelképe. Addig is ezt az ilyen meccseken kell biztosítani mint a mostani.

Aleram:

View Comments (68)

  • Jo kis iras mint mindig. Komoly hogy ezt a kettos terhelest birjatok. Ez peres Jesus valtas kurva jo otlet. Peresre stukseg lesz meg es nem kene hogy Perisic ellen szenvedjen. Rudigert raengednem. Ha nem vesziti el az agyat.
    Amugy egrsz jo ez az inter. Juve ellen idgenben jobbak voltak mint mi a juve egy ikszes meccset nyert meg kis szerencsevel. Felni nem kell de meleg lesz. Hajra Roma!

    • Köszi a teljes szerkesztőség nevében, tényleg átérezzük a kettős terhelés jelentette nehézségeket:D
      Nem tudom eldönteni mennyire lenne hasznos a csere, szerintem egy fokkal biztosabb lenne hátul így, de majd Spal eldönti (meg Juant is meg kell kérdezni, hogy mennyire tervezné összeszarni magát volt csapata otthonában)

      • Szerintem Juan Jesus "szétharapná" az Intert, általában ez szokott lenni a volt játékosokkal, de ettől szerintem még nem ő a legjobb alternatíva. Én hátul maradnék a megszokott hármasnál, a széleken pedig a két brazilnál, Bruno Peres és Palmieri. Csak akkor piszkálnám ezt ha valami külső ok van, például azt olvastam, hogy Manolast még figyeli a stáb, a Villarreal ellen összeszedett izomsérülés miatt.

  • Brozovic ott lesz. Az Atalanta meg a San Paolo-ban kettőt vert a Napoli-nak. Még emberhátrányban is voltak majdnem fél órát. Bár nem örülök az Atalanta szárnyalásának, semmi értelme, hogy Európába menjenek, főleg ne BL-be, azért ez elég komoly.
    Most már csak egy esti Skorupski-csoda kell :D

    • Szegény Nápolyi, nem bírta a terhelést. Pedig már nagyon be voltak indulva, ők is meg a média is. "A Napoli játssza Olaszország legszórakoztatóbb fociját!!!" Igen, de azt is hozzá kell tenni, hogy gyakran az ellenfelek szórakoznak a legjobban! Nem szép dolog a káröröm, de ennyi jár nekik. :)

  • Remek írás! Én is hasonlóan látom a dolgokat a másik oldalról. Ami számunkra aggódalomra adhat okot, az a szélső védőink teljesítménye, valamint a Roma támadók gyorsasága. Ritkán hozunk le kapott gól nélkül meccset, ti meg mostanság nem álltok hadilábon a góllövéssel. Én kőkemény középpályás harcokat, és gólgazdag meccset várok. Eddig a rangadókat vesztettük, de egyszer meg kell fordulnia ennek. :)
    Juan Jesust nem tudom, mennyire lenne célszerű kezdőbe rakni, nála nyomás alatt csúsztak be hibák, amikor az Interben játszott.

    • A kezdőtökkel kapcsolatban, Nagatomo fog kezdeni? Ő általában szeret ellenünk játszani.

      • Elvileg Ansaldi fog kezdeni. Pioli papa nem játszatja a japót, csak ha nincs más.

        • Ennek örülök, ellenünk jó szokott lenni. Ansalditól meg valahogy nem félek. Remélem holnapután se fogok félni tőle. :)

          • Nagatomonak egy skillje volt -már az sincs- a gyorsasága. Ezer viszonylag jó hatasfokkal tudta összeszedni a mőgé belott labdákat. De xserebe nem tud szerelni, helyrzkedni, beadni, fejbe tetü lassú, és fizikailag is gyenge.
            3meccsére emlekszem a roma ellen 2 kihasznalta a gyorsaságát, de legutobb mar ugyan olyan szar volt mint az elotte és utána való 10 meccsen.
            Ansaldi egy fél fokkal jobb -vagyis még mindig elég tragya- de cserébe 0 önbizalma van. Erdekesseg h személyében egy olyan játékost tiszelhetünk aki miatt totális formáció válltást csinált Pioli (9megnyert meccs után) csak h őt kitudja váltani a csapatbol...

          • Értem, tehát elméletileg a Roma jobban járt volna a "Tsubasa kapitány" ellen. :)

            Egyébként a széleken nekünk is lesznek gondjaink, Florenzi sajnos közismert, ő már csak jövőre, egyenlőre marad Bruno Peres, aki sokkal jobbnak tűnt a Torinóban. De most állítólag Emerson Palmierivel is gondok vannak, kíváncsi vagyok, hogy mit fog kitalálni a tar mesterünk.

    • Azt mondják, hogy "figyelik" a sérülést. Egyes olasz honlapokon 90%-ra adják a játékát, pedig már megvolt Spalletti sajtótájékoztatója is, szóval elméletileg biztosan játszani fog. De én nem lepődnék meg azon se ha végül kihagyná, az utolsó dolog amire szükségünk van most az az hogy rásérüljön.

  • Közben megszólalt Mihajlovic mesteredző úr, a Torino mestere, aki komoly pofával előadta, hogy a csapata jobban játszott mint a Roma, a 4-1-re elveszített meccsen. Szerinte elég megnézni a futott kilométereket, a területi fölényt és "más dolgokat" (???), hogy egyértelmű legyen mindenki számára a Torino fölénye. :D

    Az egyik tanítványa, a kiváló Benassi is megerősítette a főnöke véleményét, szerinte csak a negatív epizódok miatt vesztették el a meccset és végül megpróbált beszúrni egy kis dialektikai tüskét is: "a Napoli ellen látszódott, hogy erősebbek, a Roma ellen nem". :D

    Ezek a nagy dolgok kérem szépen, itt látszik meg az igazi szakemberek hozzáértése! Egy egyszerű szurkoló ránézne a táblázatra, látná, hogy kilencedikek, 21 ponttal lemaradva a Roma mögött, megnézné az utolsó meccs eredményét, látná a 4-1-et és azt hinné, hogy a Roma a jobb csapat. Pedig dehogy! Ott a területi fölény, a megtett kilométerek száma, meg főleg a "más dolgok" (???) és máris kiderül, hogy mennyivel jobb a Torino. Arról meg nem is beszélve, hogy a Napolin mennyire látszódott, hogy erősebbek. :D

    • Észrevetted, hogy idén mindegyik négygólos győzelmünk túlzó volt? Már a legelső, Udinese elleni is, aminek az expected goal mutatója egyébként valami 4.3 volt, ami eszméletlenül magas.

      • Hát hogyne lenne már túlzó! Ha mi "hülyére verünk" valakit, az csakis túlzó lehet. De nem baj, arra leszek kíváncsi, hogy ha majd kirúgják a Mihát a Toroból is, akkor utána hova fog menni. Mert szép dolog a magabiztosság, de ha előadnak még egy pár ilyen "fölényes" meccset mint ellenünk, akkor ott is úgy fog járni, mint Milánóban vagy Firenzében, zúgva fog szállni onnan is mint a győzelmi zászló.

    • Ez "izgis". :(

      Akkor jöhet Mario Rui? Vagy a kopasz inkább megkavarja a hátsó alakzatot? Mondjuk Juan Jesus a szélre? Az utoljára nem igazán vált be, vagy tévedek?

    • Valójában nem bontották le, csak alacsonyabbak lettek. Sejtem mit fognak mondani az ultrák. Az egyik rádiós műsorvezető már elküldte melegebb éghajlatra a prefektusékat, a minisztereket, meg úgy általában minden érintettet az ügyben.

      Már ígérgették egy ideje, de az "unokatesók" mai meccsén látszódott is. A Curva Nordban még nem cserélték le, de a Sudban, ami ma le volt zárva, ott már igen, a képeken látszik a különbség:
      http://romanews.eu/notizie-roma/stadio-olimpico-abbassate-le-barriere-curva-sud-foto/

  • Közben Bacca vert egy szabálytalan tizigólt! Ilyenkor emiatt nem lehetne megóvni a meccset? Vagy ez olyan mint ha pl. egy lesgól születik? Benne van a pakliban és kész?

    • Szabálytalan? Miért? Szerintem talán nem is nem volt tizenegyes, a milanista már félig el volt esve, amikor belerúgtak a labda meg már sehol se volt, de az is elég nagylelkű volt, amit a Sassuolonak adott, szóval várható volt, hogy kompenzál. Meg az is látszott, hogy az egyik Milan játékos már a tizenhatoson belül volt, amikor elrúgta, de ezt szinte az összes tizenegyesről el lehet mondani. Azt is láttam, hogy a Sassuolo játékosok szerint kétszer ért a labdába, de nem csak elcsúszott?

Related Post