X

Utolsó utáni esély, a csalfa vak remény hal meg utoljára

Szombat este fogjuk játszani a szezonunk utolsó tétmeccsét, Milánóban a San Siro/Giuseppe Meazza stadionban, a Milan ellen.

Ez már a vég, még hátravan az utolsó fellépés, de ennek már papíron nincs nagy jelentősége. Múlt héten megvertük a Chievót, de sajnos a Napoli is nyert Torinóban, nagy valószínűséggel már kialakult a végső sorrend. Első a szokásos Juve, „Olaszország kedvenc csapata”, második a Napoli, a megszállott argentin gólvágójukkal és harmadikak leszünk mi, egy edzőcserével és a kortalan Capitanoval.

Hacsak csoda nem történik és pontot nem veszít a Napoli, a már kiesett Frosinone ellen az utolsó fordulóban, amire valljuk be, tényleg nincs sok esély. Úgyis mondhatnánk, hogy egy hógolyónak a kénköves pokolban több esélye van a túlélésre, mint a Frosinonénak Nápolyban. De én azt mondom, hogy bízni kell a Frosinonéban, egyrészt mert bízni ingyen van, másrészt mert már láttunk ennél furcsább dolgokat is. Például a Roma veszített már el bajnoki címet is, már kiesett ellenfél ellen, miért ne eshetne most pofára a Napoli?

Milan-Roma, El Shaarawy játszani fog, csak nem pont úgy mint a képen

Viszont ahhoz, hogy ennek az egész gondolatmenetnek legyen bármi értelme, ahhoz közben nekünk nyerni kéne, minket pedig vár a Milan a San Siroban és mindenki biztos lehet benne, hogy nem fogják olcsón adni a bőrüket. A piros-fekete milánóiak egy középszerű szezonon vannak túl, annyira középszerű volt ez a szezon, hogy még a derék Mihajlovic mesteredző úr állása is ráment. Miközben Berlusconi elnök úr éppen a sokadik vadregényes ázsiai befektető csoporttal tárgyal a klub eladásáról, addig a csapata nem a legjobb formáját mutatja és első ránézésre nem tűnnek legyőzhetetlen ellenfélnek, papíron van keresnivalónk. Sőt, képzeljétek el, papíron mi vagyunk az esélyesek, legalábbis a fogadóirodák oddszai alapján.

De ugye nem felejtettük még el, hogyan jártunk ellenük utoljára Rómában? A végén mi örülhettünk a döntetlennek. Ott van a szép új mesteredző, mister Brocchi, a szellemi óriás, akit „Broki kapitányként” kedveltünk meg igazán, amikor még aktív játékosként a pizsama-kék unokatesóinknál vitézkedett. Ő most is örömmel tenne keresztbe nekünk, rajta nem fog múlni semmi. Abban is biztosak lehetünk, hogy a milanista brigád nem egy vereséggel szeretne búcsúzni, a már így is elég morcos közönségétől, pláne nem ellenünk. Szóval sokkal keményebb ellenfélre számíthatunk, mint amilyen a Chievo volt a múlt hétvégi római kirándulásuk alkalmával. Arról meg inkább ne is beszéljünk, hogy mi nem nyerni szoktunk járni Milánóba.

Menez is ott lesz, de ő se úgy mint a képen. Valójában őt a kispadra jósolják. Nem is lenne olyan nagy baj ha ezt most kihagyná.

Most éppen úgy néznek ki, hogy Niang, Abate és Bonaventura is vissza fognak jönni a Roma ellen, viszont lesérült Antonelli. A védelemben valószínű a mi néhai Mexes-ünk játéka, a középpályán pedig Bertolaccit várják. A csatársorban arra számítanak, hogy a pozitív bolognai fellépés után, Luiz Adriano fog kezdeni és Balotelli, a „nemzeti Balo”, „az olasz foci kincse”, „az olasz labdarúgás jövője”, megint a kispadról indulva fogja majd elkápráztatni a világot.

Itt egy tipp a kezdőjükre:

Milan (4-3-1-2): Donnarumma; Abate, Mexes, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Montolivo, Bertolacci; Bonaventura; Bacca, Luiz Adriano.

Mexes is ott lesz a Milan-Rómán, de ő se pont így

És mi van a Rómával? Az újságok kaján elégedettséggel számolnak be a Roma növekedésében várható törésről, a második hely és a biztos BL részvétel elmaradása miatt. Ennek ellenére alapvetően optimista hangulat uralkodik a csapat körül. Még tart a „Spalletti-effektus”, a certaldoi kopasz mester új magabiztosságot adott a csapatnak, már meg sem lepődünk, amikor a legvégén, a „Cesarini zónában”, fordítjuk meg a meccseket. A Totti problémakör is megoldódni látszik, ezzel hatalmas teher került le a klub és a csapat válláról, most az uralkodó nézet szerint csak Pallotta elnök úr érkezésére várnak, hogy bejelentsék a Capitano szerződéshosszabbítását egy újabb évre. De már volt olyan hír is, hogy a Dubaiban tervezett barátságos meccsen fogják bejelenteni a szerződéshosszabbítást, mert ott most még ezt is el lehet adni. Ja és közben állítólag a Rómát és Pallotta elnök urat is megtalálta egy mesebeli kínai befektető csoport, akik állítólag tulajdonrészt szeretnének a klubban, gondolom megirigyeltük a milánói csapatok sikereit az ázsiai befektetőkkel.

Totti a kispadról fog kezdeni…

A média szerint, némi túlzással, már el is adtuk Pjanicot, Nainggolant, még Manolast is, szóval velük már nem kell törődni. Digne kivásárlása sem tűnik egyszerűnek, állítólag a PSG nem enged egy centet se a kialkudott árból. El Shaarawy megvásárlása a Milantól is nehézségeket fog okozni… A Roma környékéről ugyan többen is (Pallotta, Sabatini, Baldissoni, Nainggolan, Pjanic) cáfolták a keret kiárusítását, de ez nem hatotta meg a médiát, többé-kevésbé biztosra veszik, hogy legalább egy pár drágább játékostól meg fogunk válni. Majd úgyis kiderül hogy mi lesz, de ha figyelembe vesszük a Roma tulajdonában lévő kölcsönadott játékosokat (Iturbe, Ljajic, Doumbia, Ibarbo, Sanabria…) és a már hivatalosan bejelentett új igazolásokat (Alisson, Gerson…), akkor nincs félnivalónk, legalább számszakilag lesz elég játékosunk jövőre is.

… ahogy Strootmant se jósolják a kezdőbe.

A másik kérdés ami sokakat foglalkoztat Rómában, az Sabatini jövője. Most megy? Marad? Ha marad meddig? Egyes helyeken arról mesélnek, hogy a Bologna kanadai tulaja, a sajt gyáros Saputo elnök úr, már személyesen felvette a kapcsolatot Pallottával, hogy engedje szabadon Sabatinit, mert nekik most jobban kéne. Majd meglátjuk mi lesz Sabatini sorsa, a legújabb pletyka szerint a Roma nem egy, hanem több szakemberrel szeretné majd pótolni a távozó sportigazgatót. Konkrét hír viszont, hogy a klub megerősítette az erőnléti edzői stábot, Normant és Lippie-t, ők jövőre is a Rómában fognak dolgozni.

A milánói meccsre egy komoly veszteséggel kell számolni, Perotti valószínűleg nem fog tudni játszani egy apró izomsérülés miatt, valószínűleg Dzeko fog helyette kezdeni. Keita és Vainqueur sincsenek jól, a középpályán De Rossit jósolják a kezdőbe, a két „nagy eladott”, Nainggolan és Pjanic mellé, Strootman állítólag a kispadról fog indulni.

De Rossi viszont állítólag kezdeni fog

Fentiek alapján itt egy tipp a mi kezdőnkre is:

Roma (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Rüdiger, Manolas, Digne; Nainggolan, De Rossi, Pjanic; Salah, Dzeko, El Shaarawy.

Nagyjából ennyi, szombat este Milan-Roma, addig is forza Roma mindenkinek!

nemvoktrendi:

View Comments (66)

  • Egyelőre minden csendes Milánóban. Azért pózoltam 1et a Duomo előtt...

  • Brocchiról mindig az ugrik be, ahogy dobja magát Stekelenburg mellett.

    • Nekem egy réges-régi tévés közvetítés ugrik be. Roma elverte a pizsamásokat a derbin, Totti sérült volt és a lelátóról nézte, de természetesen megkérdezték tőle, hogy mit szól a győzelemhez, ő meg odapakolt nekik, ahogy kell: "Fontos győzelem volt, főleg mert köztudott, hogy a kis csapatok ellen dől el a bajnoki cím." És vigyorgott mint a vadalma.
      Azon a héten éppen Brocchi volt a Lazio kapitánya, tehát őt találták meg, hogy Totti ezt mondta, te mit szólsz ehhez? Neki meg szegénykének hirtelen nem jutott jobb az eszébe, hogy "Ez is csak Totti hülyeségét bizonyítja" és gyorsan bemenekült az öltözőbe. :D

  • A mai szenzációs hírek már megvannak, Pjanic-ért kifizetné a Juventus a kivásárlási árat. Őszintén remélem, hogy Pjanic nem a Juventus-ban gondolkozik.

    • Reggel a Sportmediaset (Berlusconi egyik "kinövése") szerint, a Juve már el is utalta a 38 milliót a Rómának, kész ténykényként hozták le a hírt. Azóta a Roma cáfolta a hírt. Lehet, hogy csak egy kis "hangulatot" akartak csinálni a Roma öltözőjébe az esti meccs előtt?

      Nekem elég furcsának tűnt a dolog, pont Pjanic, aki mindig nagyon rendes emberként viselkedett, pont ő menne a Juveba a Rómából. Ez azért nagyon ocsmány dolog lenne.

      • Valaki nem akarja összegyűjteni hogy a köv. bajnokság kezdetéig melyik napokon melyik játékost/játékosokat adtuk el/ vettük meg? - a buzi sajtó szerint.

        • Pár éve egy újságíró összeadta és 2-300 körüli szám jött ki neki! :D

      • Egyáltalán hogy utalnak pénzt, ha a játékossal még nem is tárgyaltak? Borzasztó, milyen állapotok uralkodnak.

        • Hát ugyebár pont ez lett volna hír, hogy Pjaniccsal már megállapodtak és a Roma onnantól kezdve semmit sem tehetne.

          Én attól tartok, hogy Pjanic nagyon könnyen elmehet az idén, pont mert a potenciális vevőknek csak vele kell tárgyalni, a 38 milliós záradék manapság nem egy olyan eget verően nagy összeg.

          De én nem hiszem el, hogy Pjanic elmenne pont a Juveba, annál gerincesebb embernek tűnik. Az egy olyan fokú árulás lenne, mint például amikor Figo elment a Madridba a Barcából, mellesleg akkor is kifizették a záradékot.

  • (4-3-1-2): Szczesny; Florenzi, Manolas, Rudiger, Digne; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Pjanic; Salah, El Shaarawy

  • Most komolyan igy fognak kozvetitenk a digin??? Hat menjek mar a ...-ba

  • Ez a meccs eddig van akkora vicc, mint a tavalyi Roma-Palermo az utolsó fordulóból.

  • Na, ez egy kaotikus szezon volt. Szerencsére Pallotta még időben kapcsolt, hogy meglegyen a BL, arról meg talán csak épphogy lekésett, hogy a második hely is. Összességében Spalletti csodát művelt, ilyen lelki szarhalomból egy így vagy úgy, de nyerő csapatot tudott csinálni. Pedig semmi köze a kerethez azt leszámítva, hogy Gervinhót és Iturbét Perottira és El Shaarawyra cserélte.

    Remélem El Shaarawy marad, és Perotti is ezt a formáját hozza, kell igazolni egy középhátvédet, Iturbe, Dzeko, Doumbia, Rüdiger, esetleg Sanabria árából meg talán meg lehet tartani Pjanic-ot és Nainggolant. Összességében az őszi szezon tükrében egyáltalán nem becsülném le ezt a harmadik helyet, főleg úgy, hogy a legkevesebb veresége a Romának lett. Tavaly 70-nel lett meg a második hely, idén egy fasza Napoli miatt a 80 is kevés volt. Szerintem mindenki nagyjából a helyére került a tabellán.

Related Post