X

Jöhet a genovai túra!

Az Atletico Madrid ellen elszenvedett BL vereséget követően megyünk tovább, vasárnap már bajnoki megméretetés vár csapatunkra. Méghozzá egy genovai túra, ahol a Genoa ellen kellene újabb három pontot begyűjteni. Erre minden esély megvan, hiszen a Griffek idén saját maguk árnyékában járnak.

Enrico Preziosi elnök csapata az egyik legtradicionálisabb alakulat az olasz labdarúgásban, viszont napjainkra jelentősen kopott a fénye. Idén mindössze kilenc pontot gyűjtöttek, két győzelemmel büszkélkedhetnek, ráadásul a városi derbit is elveszítették. Jelen helyzetben kiesési gondokkal küzdenek, holott keretük mélysége minimum középcsapat szintre abszolválná a társaságot.

Olyan játékosok rohangálnak a pályán, mint Perin, Zukanovic, Bertolacci, Veloso, Laxalt vagy épp a jó öreg Pandev. Sokat megélt, rutinos labdarúgó mind, mégsem jön össze a megfelelő eredmény. Egyelőre. Nyilván adja magát a kérdés, hogy mi lehet a gond? Ezt nem kívánom most megfejteni, de elképzelhető, hogy egy tökösebb, rátermettebb edző többet ki tudna sajtolni a csapatból. A többszörös visszatérő Juric után jelenleg a „varázsló” Ballardini irányítja a tréningeket.

Manolas és Pandev, örök barátok!

Egyébiránt az olasz kopasz pont a válogatott szünet előtt érkezett, pontosabban a bukott városi derbi után. Majd egyből megverte a Crotone csapatát. 3-4-2-1 ről gyorsan 3-5-2 re módosította a hadrendet, és jó pár játékost kirakott a kezdőből. Ettől persze nem kell egyből beszarni, de az biztos, hogy a Juric keze alatt beszürkült alakulat új arcát fogja mutatni vasárnap.

Fővárosi oldalon sok meglepetésre nem számítok. Legerősebb kezdővel, keményen el kell verni a vergődő griffmadarat, tovább menetelve ebbe a zegzugos idei kiírásban. Ahol véleményem szerint, ezzel az ellentmondást nem tűrő hozzáállással, amit megkövetel EDF keresnivaló is lehet a végkifejletnél. Persze, tudom a Napoli, meg a nemzetközi tehermentes Inter, de akkor is!

Piero Giacomelli remélem nem lesz főszereplő

Alisson; Florenzi-Manolas-Fazio-Kolarov; Nainggolan-DDR-Strootman; Perotti-Dzeko-El Shaarawy kezdőt jósolok vendég oldalon. Persze a védelemben, és a támadó hármas esetében is jöhet némi meglepetés. Di Francesco ügyesen használja rendelkezésre álló játékosait. Bár Moreno vagy Castan túl sok szerepet nem kap, viszont rajtuk kívül gyakorlatilag minden felnőtt játékosnak jutott lehetőség.

Ballardini 3-5-2-s felfogásához ilyesmi kezdőt képzelek: Perin; Izzo-Spolli-Zukanovic; Rosi-Rigoni-Veloso-Bertolacci-Laxalt; Taarabt-Pandev. Végigolvasva a névsort, eléggé jó kis csapattal néz majd szembe a fővárosi. Ráadásképp számos kötődés kiolvasható a nevek között. Elég ha Spollira (egyetlen Róma meccs, legveszélyesebb!) Zukanovicra, Rosira, vagy akár Bertolaccira gondolok. Meglátjuk. Normál esetben sok gondra nem számítok.

Strootman testcsel

A sípmester Giacomelli, közvetítés most sajnos nem lesz, így maradnak a streamek. Végül pedig nézzünk körbe az élboly meccsei körül. Sarri déli serege udinei túrára megy, könnyed oktatófilm lesz ez az északi látogatás várhatóan. Míg az Inter rommá pihenve a Cagliari vendége lesz Szardínia szigetén. Hasonlóképpen tükörsima mérkőzést várok. Vesztett pontok tekintetében a Juve már szinte mögöttünk tanyázik, de az ő meccsük sem lesz nehéz, a nagy túlélő Crotone ellen lépnek pályára.  Így az üldözés miatt kiemelten fontos a három pont begyűjtése.

Ráadásképp, a Genoa elleni meccsek még évekig a Totti búcsúját fogják eszembe jutatni, akkor is ha az egy fordított leosztás alkalmával történt. Szóval mehetnek a B-be!

Szentesi János:

View Comments (55)

  • Reménykedtem, hogy azért a Napoli udinei túrája csak nem lesz olyan könnyű, de aztán megnéztem és max középcsapatokat tudtak megtréfálni otthon, pedig a Friuli (hát nem fogom "dácsiának" hívni azt a szegény stadiont) egy klasszikus középcsapati erőd volt ahol bajnokaspiránsok (lásd: mi) vérezhettek el. Úgyhogy tény, hogy most, bár a mi ellenfelünk van leghátrébb a tabellán, talán nekünk lesz a legnehezebb dolgunk, vagy csak túlságosan féltem a csapatot. Azért vigyázni kell majd mindenképp és tapadni elől, mert a következő pár fordulóban, a Napoli-Juve és Juve-Inter, majd a Samp meccs pótlása után könnyen akár az élen is találhatnánk magunkat ideális esetben, nekünk a Genoa-SPAL-(+Quarabag)-Chievo-Samp négyest kell legyűrni 18 nap alatt és bízni az X-ekben a többi pályán.

    • Nem lesz az olyan egyszerű. A Napoli szerintem szépen lassan kezd kifaszolni. Valamikor elő kell jönnie annak a rengeteg játékpercnek, ami a lábakban van. Pedig nem szívesen vallom be magamnak sem, de a "rivális" 4-es fogat közül a Napolit rühellem a legkevésbé. Sokkal jobban örülnék ha már végre a buzi mákos Interből kidőlne mondjuk a Wanda, őőő akarom mondani Icardi. Sőt, az tetszene a legjobban ha pár hónap múlva már csak a Napoli meg a Róma versengene az első helyért. Persze természetesen a Napoli a vége előtt elvérezne.... :D

      • Hát én nem szeretem őket, kimondottan a húgyos Mertenst. Viszont a szempontunkból igen csak szurkolok a BL-ben nekik, hogy fáradjanak ugyan úgy ahogy mi, persze nem lebecsülve a Qarabakot és jussunk tovább. A kispadunk elég hosszú a rotáláshoz és ugyan azon a szinten tudunk maradni. A Nápoly viszont rövid padú és így ahogy gondolod a sok játék perc meghozza a gyümölcsét.

        • Ilyen szempontbol az EL jobb, ott tobb meccset kene jatszaniuk mint a blben ahol 2 max 4 meccsuk lenne.

  • Amikor előfizettem a Digisportra nem azt ígérték a reklámjaikban, hogy majd nézhetem a Davis kupát. Most mégis megkaptam a Roma meccse helyett. A régi szép időkben, a teniszt az Eurosport szerű adók adták ingyen, egy szánkóverseny meg egy curling meccs között és az ismeretségi körömben már akkor se nézte senki. Nem baj, most fizethetek érte, de jó! Egyébként mindent meg lehet magyarázni, a Napolit természetesen közvetíteni kell mert elsők (???), a Milant természetesen közvetíteni kell, mert a Milan a Milan. A Roma meg le van szarva, megértettem.Tessék? Hogy nézhetem a Rómát a honlapjukon ha regisztrálok? Ez mind remek, feltéve és nem megengedve, hogy működni fog, de én akkor sem azért fizetek havidíjat, hogy a számítógépen egerésszek, azt megtehetném ingyen is. Ennyit a Diliről, most kiszúrtak velünk. :(

    Ez az exek meccse lesz, nálunk ott van Perotti és El Shaarawy, náluk meg vannak vagy öten: Rosi, Bertolacci, Ricci, Zukanovic és Spolli. Emlékeztek még, amikor a Milan megvette Bertolaccit egy talicska pénzért és megszabadult El Shaarawytól? Csak eszembe jutott. Én ennél a meccsnél leginkább attól félek, hogy a BL miatt szét leszünk esve, jobban tartok a Roma formájától, mint a Genoától. De azért bízok EDF rotálásában és abban, hogy most talán a játékosok se lesznek annyira széthajtva. Szerintem behúzzuk, de nem lesz egyszerű.

    • Mi az, hogy a Milán, Milán. Előfizető vagy ahol a kegyeidért kell a szolgáltatónak repdesni, hogy őt válaszd.
      A csatornának azt kell műsorra tűzni amivel több embert le tud ültetni a tv elé, ez az érdeke.
      Ki kíváncsi egy vergődő agyonvásárolt csapatra, amikor olyan csapatot mellőzök aki a Serie A legizgalmasabb és legérdekesebb fociját játsza és ráadásul elken egy angol bajnokot. Ezt nem a szimpátiám írja a Roma mellett, hanem a focihoz való viszonyom, ami alapján a szórakoztató játékot helyezem előtérbe.
      Szégyellje magát a Digisport, hogy ide süllyed a műsorvezetőkkel, szakértőkkel és most már a műsor szerkesztőkkel együtt.

  • Félve említem meg, hogy idén mintha a exRoma-átok a visszájára fordult volna. Nem gólokat vágnak ellenünk az exeink, hanem minket segítenek hozzá. Lásd pl Rüdigert
    Csak nem kiabáltam el...

    • Ettől ne tarts! Szerintem a Spall-EDF váltásban látok sok mindent.
      Elsősorban végtelen alázatot a futball iránt, amit EDF képvisel és ezzel magyarázható a kicsik elleni biztos pontok hozatala. Talán az idei év egyik legfontosabb mozzanata, hogy EDF megtanította a mieinket alázatra és nem csak kimegyek a pályára és jön a 3 pont a Benevento ellen, hanem odateszik magukat ilyenkor is. Továbbiakban én csak Riccit sajnálom, mert Ő még nagyon fiatal és gyorsan tovább passzoltuk. Rosi, Zuk, Spolli sosem tudták beverekedni magukat, vagyis sosem voltak meghatározók. Bertolacciról meg annyit, ha inkább a pénzért a Milánt választotta meg is érdemli. Arról nem is beszélve, hogy egyszer fent, egyszer lent, ügyes volt a Rüdiger! :)

      • Bertolaccival kapcsolatban..... Ott inkább Sabatini választotta a pénzt. Bertolacci pislantott kettőt aztán eligazolt a Rómába meg a Milánba.

  • Alisson; Florenzi, Fazio, Jesus, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; El Shaarawy, Dzeko, Perotti

  • lassan járatjuk a labdát, nem fordítunk oldalt, nem működik a letámadás, EDF űzi hajtja őket, hogy támadjanak le, de csak szórványos, így nagyon nehéz lesz. Kolarov nagyon rámegy Perrottira, teljesen megfojtja, Perronak nincs helye 1 az 1-ben játszani, nem tudunk mögéjük kerülni, statikus a játékunk nincs semmi váratlan

  • Eddig ez pont olyan nehezen alakul, ahogy számítani lehetett. Csak egy kérdés, de szerintetek a 19. percben, nem volt egy tizenegyesünk? Amikor a Genoa védője hátratett kézzel, de kitárt karokkal védett? A kar az csak nálunk számít kezezésnek?

    • ezt én már elengedtem, ha nekünk kellene ítélni, akkor semmi, ha ellenünk, akkor mindet befújják
      emlékezzünk Mano letenyerelt még régebben máris tizi, Maicon felugrott felemelt kézzel máris tizi és ez így fog menni a végtelenségig

    • Ha jól tudom a szabályt, csak a szándékos számít szabálytalannak.

      • Ez remek, de az emberünk, asszem Laxalt volt, kiszélesítette a testét a karjával és megfogott egy kapura tartó lövést. Manolas a múlt héten ehhez képest csak beleért, azt akkor VAR lett belőle, hogy csak na.

  • 2 percet töltött a helyén, rögtön egy ilyen helyezkedés. :) nem jó neki jobbon, ez egyértelmű.

Related Post