X

Vége a győzelmi sorozatnak

Megszakadt a Roma idegenbeli győzelmi sorozata egy végtelenül frusztráló genovai meccsen. Tartottam ettől, mert a nagy sorozat, eddig alul teljesítő, sok helyen előre leírt, de új edzővel felszerelt ellenfél otthonába látogatni az olasz fociban az egyik legnehezebb feladat. Ennek ellenére úgy tűnt, hogy csapatunk szépen ezt is legyűri, hogy aztán végül egy egyéni hibán (hiba… baromság, eszetlenség) bukjon az egész.

Bocs mindenki ( ford. szerk.)

Az első félidő szörnyen unalmasan telt, a Genoa beállt a saját térfelére amilyen eszközzel csak tudta akadályozta a Roma játékosokat, rendszeresen szabálytalannak tűnő szerelések és eltűnő vendégek tarkították a találkozót. Pár veszélyes helyzet volt, de akkor már olyan szinten telezsúfolta a Genoa a kapu előtti teret, hogy nem lehetett mit kezdeni. Egy lövést például a boyband-arcú, rapperhajú Laxalt egy kacsatáncszerű mozdulatsort végrehajtva karral hárított. Ez már az élő képen is egyértelműen látszott, de az is, hogy Giacomelli nagyban integet, „tovább”. Ami ugye azt jelenti, hogy nem lesz VAR, mert ha a bíró biztos a hülyeség… döntésében akkor az úgy is van. Azt kell mondani tehát, hogy erőtlenek és ötlettelenek voltak a fővárosiak, a félidő végén úgy voltam vele, hogy jó, akkor most már kezdődjön a tényleges meccs, van rá 45 percünk, hogy kitaláljunk valamit.

A Genoa jól felkészült a bal oldalt túlzsúfolós taktikából.  

Rögtön az elején azonban Jesus-nak kellett hatalmasat menteni, több méteres hátrányból futotta be Taarabt-ot majd szerelte le egy szép mozdulattal. Ezután kicsit élénkebb lett a jobb oldal, Florenzi vezetésével, de érdemi változás nem történt, maradt az unalmas játé. Már Defrel-ért reklamáltam, hogy segítse Dzeko-t középen, legyen kit megtalálni a labdákkal. Elégedetten konstatáltam, hogy érkezik is, bár Perotti helyére, bő fél órával a vége előtt még nem akart túlsűgosan kockáztatni EDF. Mire átgondoltam, hogy akkor ezzel most El Shaarawy kerül át a bal oldalra, Florenzi egy nagyszerű labdát lőtt be a kapu előterébe amit Stephan fantasztikus mozdulattal juttatott a hosszú alsóba. Itt megkönnyebbültem, megvan a meccs, Taarabt akkor sem fog gólt szerezni, ha mi is szeretnénk, más veszély meg nem nagyon volt. Bejött azonban Lapadula, aki valahogy a Milan sztárigazolásából genoai cserepados lett, és felkavarta az állóvizet. Sajnos ez a víz mint kiderült De Rossi agyához tartozhatott és fel is forr, mert egy szögletnél, messze a labdától úgy látta legjobbnak, hogy a Serie B korábbi gólkirály, amúgy tényleg nem túl bizalomgerjesztő fejét helyrepofozza.

Sajnos nem alapozóval és szemöldökcsipesszel dolgozik a mi kapitányunk.

A fogadó fél persze teljes erőből tesztelte a Luigi Ferraris stadion gyepének puhaságát és úgy négyszer-ötször jól beledörgölőzött. Erre persze mindenki felfigyelt (lehet, hogy El Shaarawy-nak is ezt kellett volna Laxalt kezezésénél) majd a bíró a VAR alkalmazása mellett döntött. Korábban látva az ismétlést itt már kijelentettem, hogy De Rossinak ennyi volt, de aztán hirtelen még mutogatott is a játékvezető: 11-es. Annyira távol szállt el a veszélytelen szöglet, hogy el is felejtettem, hogy játékban van a labda, így egy kellemes, sokat vitatott piros+tizi kombót begyűjtve reménykedhettünk, hogy Alisson csodát tesz.

Nem tett.

A Roma a kezdeti meglepetés után felpörgött, rohant előre, visszatért az első félidei kép, talán kicsit magasabb veszélyességi fokkal. Lapadula végzett még egy látványos „földmérést”, Juan Jesus is megkapta a sárgáját egy kisebb tömegbalhé után, közepén a tanácstalan Giacomelli-vel ami pontosan mutatta, hogy mennyire elvesztette a kontrollt a meccs felett. Közben a másik oldalon is jöttek a szabadok, Kolarov veszélyeztetett is sokat, egy beadása után Strootman a sokadik kapufát is megrúgta. Florenzi is rohant előre, valamint amikor beállt Schick, rendszeresen magára vonta a fél védelem figyelmét, ezzel több helyet teremtve.

Biztató volt, kicsit mint egy jobboldali Perotti.

Emellett Lapadula két helyzetnél (ekkor a partjelző feltehetőleg már megindult haza) megmutatta, hogy segítség nélkül ő sem szerzett volna gólt, két ziccert rontott el nagyon csúnyán. Most az extrahosszú (vagy inkább reális) hosszabbítás elmaradt, lett belőle egy szűkös 5 perc. Ez még egy hatalmas helyzetet tartogatott amikor nagy nehezen Defrel hozzáfért egy Kolarov szabadrúgáshoz, de utána erőtlenül gurult csak a labda. Itt már lehetett érezni, hogy igazából vége és nem is változott az eredmény, maradt az 1 pont.

Strootman nagyot küzdött.

Sajnos ezzel az élmezőnyben csak mit buktunk most, és bár hozható meccsek mellett a riválisaink összecsapásai jönnek (Napoli-Juve és Juve-Inter) mégis bosszantó ez a vereség, hiszen De Rossi hülyesége nélkül nem nagyon kellett volna izgulni. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy Lapadula mit tett ezért az extra figyelemért, valamint, hogyha a Genoa védők ténykedése során meg lett volna az a +4-5 szabálytalanság és ugyanennyi sárga is, (és meg lett volna-e ugyanannyi hiszti és rájátszás hozzáadása mellett?) akkor vajon ugyanígy eldurvul-e a meccs, vagy ahogy kell, és tettük is, fociban megverjük őket.

Aleram:

View Comments (82)

  • A pofonról.... amikor a legelső visszajátszást mutatták már akkor mondtam magamban, hogy ó baszki Daniele, ezért utólag eltiltanak. Le sem esett hirtelen, hogy var lesz meg tizi. A következő pillanatban már igen....
    Iszonyatosan frusztráló meccs volt, ez a pofon volt a hab a tortán. Mindezek ellenére nem tudok haragudni rá. Annak ellenére hogy személyes nagy kedvenc ( ever), adott ő annyit ennek a csapatnak, hogy nálam évente egy ilyen bőven belefér.
    Ps.: Milyen elegáns volt az a pofon, nem is pofon volt hanem egy ilyen kis legyintés. Az jutott róla eszembe mikor valaki eltartja a kis ujját a teás csészétől.. :D
    Jah és még valami, Lapadula egy kis cigánygyerek. Azért én is kiváncsi lennék, hogy volt-e ennek előzménye?

    • Ki az a Tare? :D

      Azért kellett Lapadula is, hogy ilyen szépre sikerüljön az a pofon! Bud Spencer filmekben estek akkorát a kaszkadőrök, amikor Pedersoli úr meglegyintette őket. Hiába no, a klasszis az klasszis! Nem hiába dicsérték agyon ezt a Lapadulát, amikor tavaly megvette a Milan. :D

      • Feltéve és nem megengedve, hogy a Samp holnap nem jut tovább az Olasz Kupában a Pescara ellen! Ha a Samp holnap este továbbjutna, akkor január 24-én fogjuk pótolni, este 20:45-kor.

        • 21 Inter, 24 samp az faja lesz ha összejön :D (szurkolok neki ;) )

          • Várjál, mert 28-án nekünk megint a Samp következik! Tehát Inter-Samp-Samp! :)

  • Félretéve DDR hülyeségét, tegnap nem voltunk elég jók. A szokásos El Shaarawy-nak volt egy teljesen zseniális mozdulata, ami lehet, hogy elég is lett volna a meccs megnyeréséhez, de összességében gyengék voltunk. Amikor a múltkor arról beszéltem, hogy a BL fordulók után nehéz, akkor az ilyen meccsekre gondoltam. Hiányzott az a szellemi és fizikai frissesség, hogy feltörjük a Genoa védelmét, pontosabban, hogy egyértelműen föléjük kerekedjünk.

    Mellesleg én személy szerint most nem akarok felszállni a DDR-t gyalázók szekerére, ritka nagy baromságot csinált, nem is az elsőt és komoly károkat okozott, nem először. Ráadásul 34 éves "vénember" létére igazán lehetne több esze is. De sajnos ez van, jelek szerint ezek a korlátai. Én megtartom DDR-t az őrültségével együtt, a pár évente előadott hülyeségei dacára, még mindig az egyik legjobb és legreprezentatívabb játékosunknak tartom, aki többször adott tanúbizonyságot a páratlan sportolói és főleg emberi tulajdonságairól. Sajnos néha picit bolond is, ez van, de ettől én továbbra is szeretem és ragaszkodok hozzá.

  • Tegnap nagyon mérges voltam rá, ma már csak röhögni lehet rajta, ahogy eldobta magát a pofon után ... Mindenesetre 11 éve volt már olyan esemény, ahol a csapata az első helyen végzett az ő hülyesége után. Készülni kell a pénteki meg a keddi meccsre, egyik sem lesz annyira könnyű, mint amilyennek elsőre kinéz, remélem Schick egyre több szerepet kap majd.

    • haha jó párhuzam a VB, remélem bejön megint :) mondjuk ha már úgyis kiállítás a vége akkor az tényleg jobb volt, azóta se láttam úgy senkit olyan látványosan izomból könyökölni :D

  • Kis Milan (Montella miatt): menesztették s immárom Gattuso ül a padon.
    Kíváncsi leszek, hogy egy olyan habitusu ember aki saját magát sem tudta és azóta sem tudja kordában tartani mit tud kezdeni a sztárocskákkal...

    • Nem arról volt szó, hogy jön Ancelotti? Mi történt? Összement a mosásban és Gattuso lett belőle? Talán nem kéne a médiában hülyíteni a szurkolókat!

      Én inkább arra leszek kíváncsi, hogy ha Montella, aki egy mérsékelten sikeres, első osztályú edző volt, nem boldogult a Milannal, akkor mit fog csinálni Gattuso? Miben reménykednek?

      Tévedhetek, de ennek az egésznek megadás szaga van, mintha feladták volna az egész szezont. Nem hiszem, hogy komolyan Gattusóval terveznének, akár csak középtávra is, szerintem max a szezon végéig fog tartani a kispadja. Olyan ez, mintha a Roma elhajtaná EDF-t és a helyére hoznák Gianninit, mert végső soron ő is edző és régen játszott a Rómában.

      • Igen, szerintem is csak maximum szezon végéig ül majd a padon, hacsak előbb le nem fejeli a negyedi játékvezetőt aztán ki nem basszák :D:D
        Ott is nagy a katyvasz, itt az edzőváltás és bármennyire is örülnek Gattusonak a fanatikusok azt azért nem szabad elfelejteni, hogy a harmad (vagy másod nem tudom pontosan) osztályban már egyszer-kétszer megbukott edzőként s hozzá még az új tulajdonosi kör körüli kirobbanó botrány...
        Nem lennék most Milan szurker!

      • Te mindig olyan jól értesült vagy!
        Mi a helyzet a stadionnal..? Olvastam valami "Tord di Valle védőcsoport" nyilatkozatáról de nem értettem teljesen....
        Holnap lesz az utolsónak mondható összeülés a témában, igaz!?

        • Ki tudja? Most éppen a zöldek meg a WWF zörögnek, legalábbis ők a legtekintélyesebbek. Ritka undorító dolognak tartom, amikor egy elméletileg nemes célokkal létrehozott szervezet, elkorcsosul és feláldozza az ideáljait a reklám és a minden áron való szereplés kedvéért. Azok, akik egy sokmilliós nagyváros belső kerületeiben akarják megvédeni a természetet meg a vadállatokat, azok vagy hülyék, vagy rosszindulatúak, de az is lehet, hogy mindkettő.

          Mostanában elsősorban a közlekedés, a helyi vasút, de főleg a hidak körül mozgott a kérdés. Úgy tűnt, hogy az állam magára fogja vállalni a második híd építésének a költségeit (kb. 150 millió ha jól emlékszem), ami az első tervben, mielőtt az M5S csökkentette volna a beruházás méretét, még Pallottaékat terhelte volna. Majd meglátjuk mi lesz, pénteken még olyan nyilatkozat is volt, hogy ma-holnapig jóvá fogják hagyni, de legalábbis le fog zárulni a konferencia.

          • Egyetértek Veled!
            A híd az azt hiszem, hogy miniszteri segítséggel, tehát állami pénzek bevonásával kerül megvalósításra!
            Amit viszont nem tudok, hogy a vasútvonal nem tudom hány km-es szakasza és hány darab új szerelvény bekerülési költsége kit terhel majd...

          • Én nem venném olyan biztosra az állami támogatást a hídra, az egyik miniszter, konkrétan Lotti, akivel eddig is jóban volt a Roma, az félig-meddig megígérte, de egy másik miniszter már szabadkozott. Majd elválik.

          • Akkor meg kapják be! Pallottának jól meg kellett volna kenni mindenkit, aztán talán gyorsabban haladnánk.

      • Én nagyon örülök neki! Egyrészt mert imádtam Gattusót. Egy darabka történelem visszatér a fiatalkoromból a Serie A-ba. Másrészt mert a Milán egy hangyafasznyit sem lesz előbbre ezzel a húzással. Nekem olyan érzésem van, hogy most már mennie kellett Montellának különben a szurkolók lebontják a stadiont. Viszont idő meg megfelelő ember sem volt most hirtelenjében akit elő lehetett volna venni. Hát kellett egy olyan ember akit a szurkolók is tisztelnek meg a játékosok is. Amelyik meg nem tiszteli majd az első edzés után fogja.. ;) Erre mondjuk tökéletes választás volt!

        • Az tuti, majd kapja a sallert amelyik nem tudja, hogy ki az edző :D

        • Gondolod, hogy a Gattuso edzőnek akkora tekintélye lesz a játékosok között? A Palermo, az OFI Kréta, a Sion, a Pisa, meg a Milan ifi után? Én nem lennék benne olyan biztos, de majd elválik.

          Minden esetre Bacca, "a hatalmas nagy bajnok, aki egyre több gólt fog szerezni" (szó szerinti idézet az objektív olasz médiából amikor megvette őt a Milan), már betámadta Montellát a twitteren. A kolumbiai úgy kommentálta a leváltását, hogy "Isten sosem felejt". Csak mert a vallásossághoz néha nem jó ízlés, hanem kisstílű káröröm társul. :)

          • Természetesen nem az edzői pályafutása miatt fogják tisztelni, hanem amiatt amit a pályán letett. Vagy csak azért mert simán kinézem belőle, hogy aki alibizik azt seggbe rúgja! Nem képletesen! :D

        • van abban némi paradoxon amit mondasz. Tehát érett Montella leváltása mégsem számítottak rá? Gattuso, aki tiszteletreméltó pályafutást tudhat magáénak még igazán földtúró kiscsapatoknak sem tudta átadni a filozófiaáját. De a Milan sztár és sztárérzületű társasága tisztelni fogja? Aligha. Mindegy ez nem a mi problémánk, esetleg Ventura szabad még...

          • Hű a Ventura! Az de beb@szna! :D El tudjátok képzelni a jelenetet, ahogy betolják Venturát a Milan szurkolóknak? Szent szar! Mekkora poén lenne! De megnézném azt a bemutatkozó sajtótájékoztatót! Arra több jegyet el lehetne adni, mint a Milan következő meccsére! :D

            Egyébként azt hallottam, hogy a Milannál a játékosoknak pár perccel az edzés előtt szóltak, hogy Montella ment a levesbe és kapnak helyette "Gátúszót". Állítólag nagyon meg voltak lepve, nem számítottak rá, legalábbis arra nem, hogy most fogják lapátra tenni.

  • Jajj...majdnem elfelejtettem kérdezni :D:D....
    Láttátok Papu-Gomez zenei szerzeményét? A gólöröméből csinált egy Papu vagy milyen című számot és beszartok....aranylemez lett :D:D
    Defrel ismét rehabra kényszerül, valami jobb térdkalács probléma miatt.

    • Defrelt a meccs végén nagyon csúnyán felkenték a kapufára, egyáltalán nem lep meg, hogy "lerokkant", ha nem lett volna vége a meccsnek, le kellett volna cserélni.

      • Sajnos lemaradtam a meccs jó 85% áról... :@
        Tetves DIgi, szopjanak lovat!!! Adtak mindenféle szart de a Roma meccset azt nem, gondoltam keresek valami értelmes stream-et de semmi, csupa hasznavehetetlen, reklámorientált szarkupac! Fúúú de mérges voltam...
        Akkor megint nem bevethető egy darabig....de legalább Schick újra (már) hadra fogható!

        • Én most nem fárasztottam magam, a Digi honlapján néztem, ott ment rendesen, még csak nem is szakadozott. Közvetítés persze nem volt, csak a stadion hangjai hallatszottak, ami nem is akkora baj. A felbontás viszont tragikomikus volt, mintha lego kockákból rakták volna össze a képet.

          • Eddig mindig találtam értelmeset, most az Istenért sem.
            Ami jó lett volna az mindenféle szart kínált fel, hogy előbb töltsem le ezt a játékot, töltsem le azt a játékot, csatoljam a bővítményt a chrome-hoz....
            Ami volt az meg megállt 5 percenként.

          • Én néha nagyon jókat találok, jó felbontás, jó közvetítés, stb. Máskor meg csak "diavetítéseket" szoktam találni, olyan is volt, hogy mikor tizedszerre állt meg, akkor végleg feladtam.

            Ezért is Qrta fel az agyam a Davis-kupa a Digin, mert az fontos, anélkül egy lépést se. :(

          • Az a gáz, hogy a múltkori meccsünket amit nem közvetítettek egy jó kis oldalon néztem, akadás nélkül HD- ben, mondom magamban na majd most is belövöm azt, aztán nincs gond. Hát mindent feldobott csak épp azt nem amit kellett volna.
            A másik amin néztem volna (az 5 perces..) elkezdte az egyik linken a mi meccsünket, frissített egyet aztán F1...na azt hogy....jó, másik link: Napoli, jó utolsó link Milan-Torino....ha nincs otthon barátnőm, akkor repül a laptop, így is úgy leb..tam, hogy majdnem széttörött de hát mit csináljak, "idegállapotban vótam Móóónikaaa" :D

        • Sport365.live-ot próbáljátok ki, hd-ban jön és nem szokott akadozni. Reklám van, de hát hol nincs:)

          • Azt tudom de oda kell felrakni zsét ha jól emlékszem, nem elég csak regelni.
            Csak azért meg nincs kedvem feltölteni pénzt.

          • Jaa, most nézem, tényleg arra gondoltam, bocs csak megláttam a 365öt és egyből az ugrott be :D

          • Én is ezt ajánlom, évek óta szuperül műxik. Ráadásul 1 meccshez van legalább 5-6 nyelv, és mindegyik nyelven 6-8 link. Olyan nincs, hogy ne találj működőt.

    • de Defrel nem azért megy rehabra mert meghalgatta Papu Gomez cédét?

      • Erre nem is gondoltam...még akkor az is előfordulhat, hogy a youtube-n mézte meg és abba "rokkant" bele?!...

  • Újabb 17 éves dél-amerikai tehetséget figyelünk, Lucas Halter személyében aki az Atletico Paranaense futballistája.

    • Természetesen egyből rászakadtam a youtube-ra. Egyrészt tetszett, hogy egyből olyan videókat találtam, ahol a brazil válogatottban játszik, szóval jó a "pedigréje" a srácnak.

      Viszont a videókból ítélve nem egy vasgyúró, nem egy díjbirkózó alkat. Nem lesz ez túl törékeny védőnek? Bár gondolom 17 évesen még növésben van és különben is, Marquinhos se volt nehézsúlyú és mégis bevált.

  • DDR kétmeccses eltiltást kapott a csicskapofonért!
    Pallotta pedig reményét fejezte ki, hogy áprilisban megtörténhet a Stadio della Roma alapkő letétele!

    • Azt is mondják, hogy a Roma nem fog fellebbezni a két nap ellen. Tehát most Gonalons-on a világ szeme, reméljük a legjobbakat.

      • SPAL, Chievo H/V...ezt azért csak megoldja?!
        Egyébként már most azt jósolják, hogy Schick kezdő lesz pénteken és egy ElSha-Dzeko-Schick támadósorral vágunk neki a mérkőzésnek!

        • Persze, elméletileg nem lehet gond, csak most zsinórban elrontottunk két meccset, nehogy tendencia legyen belőle.

          Egyébként állítólag jön Schick. Már félve mondom, nehogy megint közbejöjjön valami, de állítólag most játszani fog.

          • Hála Istennek nem a Beneventoval fogunk játszani. Szinte borítékolható lenne hogy ellenünk szerzik meg az első pontjaikat!

          • Azért beszarnék ha ebből tendencia lenne. Ugyan sok meccs van még hátra de nem kéne több pontot hullajtani!
            Szerintem ez egy nyerő kezdő lehetne elől, Schinkben látok fantáziát. Nem tudom elképzelni, hogy első olyan meccsén ahol több időt tölt a pályán ne lőne gólt! Bízzunk a legjobbakban!
            Majd'elfelejtettem Defrelt...előreláthatóan egy hónapos kihagyásra kényszerül!

    • Én konkrétan azt mondtam volna, hogy tutira fog kapni 3-at, majd elmegy bociszemekkel bocsánatot kérni, aztán redukálják kettőre. Megspóroltak neki egy kört...

      • Legyünk őszinték...ez a két meccses eltiltás nem is olyan vészes!

  • http://www.sport247.live/en/home én ezen a streamon nézem,mondhatom tökéletes.
    Egy dolog nagyon szükséges, hogy megfelelő sávszélesség álljon rendelkezésre. Amennyiben HD streamot választ valaki a minimum sávszél 14-18 Mbit/s legyen, de garantáltan ne pedig a szolgáltató által kiajánlott sávszéllel, mérjetek rá. 30 Mbit/s kiajánlott szolgáltatásom van, de most is 17,5 Mbit/s-et mértem és tökéletes volt, na ettől nem a szolgáltatót akartam dicsérni, mert nem lehet miért, sajnos. Ettől függetlenül a Chievo ellen biztosra megyek és a májusi 3-5 után visszatérek és utazom a jövő hétvégére Veronába. Újabb győzelem reményében, persze SPAL elleni győzelem után, ha már kiestek a kupából.

  • Közben az olasz kupában, tegnap a Samp elütötte a Pescarát, Zeman mesterrel, a támadó foci cseh messiásával együtt: 4-1 és meg sem lepődtem (sigh!).

    A Samp továbbjutása azt jelenti, hogy a szeptemberben elmaradt bajnokinkat a genovaiak ellen január 24-én, szerdán, 20:45-kor fogjuk pótolni.

    • a decemberi menetrendet ismerve nem is bánom. Mondjuk akkor meg Inter lesz mellette, de összegészében úgy emlékszem sokkal nyugisabb lesz a január.

      • Egyetértek, ez a december már így épp eléggé zsúfolt, nem kellett ide még egy nyolcadik meccs.

        A legviccesebb, hogy most így januárban majd 5 nap alatt kétszer fogunk játszani a Samppal. :)

Related Post