X

Következik a Torino

A BL-ben, a Chelsea ellen Londonban kiharcolt döntetlen után, vasárnap délután a Roma a Torino otthonába látogat, a Serie A kilencedik fordulójában.

Tehát megint találkozunk régi ismerősünkkel, a derék Sinisa Mihajloviccsal, akit anno a Roma hozott Olaszországba játszani, a belgrádi Vörös Csillagból és aki utána annyi kellemetlenséget okozott nekünk az „unokatesóknál” és az Internél.

Eddig Mihajlovics Torinója egész jól szerepel, 13 pontot szereztek az első 8 fordulóban, 3 győzelem, 4 döntetlen és egyetlen vereség (a városi derbin elszenvedett 4-0 a Juve ellen). Múlt vasárnap a piemontiak csak egy döntetlenre voltak jók a „kiesés várományos” Crotone ellen, egy kalandos 2-2 volt, ahol a Torino kétszer is hátrányba került és csak a hosszabbítás perceiben tudott kiegyenlíteni De Silvestrivel. Egyébként az idén a Torinónak nagy céljai vannak, egy komoly átigazolási időszakon vannak túl és a céljuk az európai kupaszereplést érő pozíciók egyike.

Mihaljovic mesteredző úr, ahogy a tőle megszokott úrias visszafogottsággal  irányítja a csapatát.

Telis-tele vannak volt romanistákkal, főleg a támadó alakulat, ami semmi jót nem ígér a babona szempontjából. Számunkra jó hír, hogy Belotti nem lesz ott a térdsérülése miatt, úgyhogy várhatóan a mi kölcsönadott Umar Sadiqunk fog kezdeni befejező csatárként. Mögötte ott lesz két másik régi ismerősünk, Iago Falque és Ljajic személyében. Tavaly a spanyol már beköszönt nekünk, egy döntő jelentőségű duplával, amikor a Torino 3-1-re elkente a szánkat, az idén jó lenne ha jobban odafigyelnénk az „exjeinkre”. Na meg ott lesz egy másik régi ismerősünk, a kiváló Burdisso, aki 131-szer játszott a Rómában és aki vasárnap várhatóan a kispadról fog kezdeni.

A mi „néhai” Iago Falquénk… Most azért valaki figyeljen már rá!

Egy ideje Mihajlovic alkalmazkodott a rendelkezésére álló kerethez és átállt 4-3-3-ról a 4-2-3-1-re. A kapuban ott a rutinos Sirigu, előtte De Silvestri, N’Koulou, Moretti és Molinaro. Középen Rincon és Baselli fogják biztosítani az összeköttetést a védelem és a Iago Falque, Ljajic és Niang hármas között, legelöl pedig a már említett Sadiq. Belottin kívül, aki a térdszalag sérüléséből lábadozik, még sérültek Lyanco és Obi. Tehát még egyszer, szépen lemásolva egy olasz honlapról, a Torino várható kezdője:

Torino (4-2-3-1): 39 Sirigu; 29 De Silvestri, 33 N’Koulou, 24 Moretti, 3 Molinaro; 88 Rincon, 8 Baselli; 14 Iago Falque, 10 Ljajic, 11 Niang; 99 Sadiq.

Mi meg szinte még ki sem hevertük az angliai utazás fáradalmait, már itt is van a következő túra. Jó ez az európai kupaszereplés, de gondolom másoknak is feltűnt, hogy mindenhol egyre több a sérült focista. Ha nem fognak változtatni a mostani rendszeren, a 3-4 naponta lejátszott meccsekkel, akkor a focisták fogyóeszközök lesznek.

Moreno most valószínűleg bizonyíthat.

Folyamatosan válságban van valamelyik csapatrészünk, visszatért Defrel és Schick, erre most éppen a középső védők vannak soron. Manolas ugyebár előreláthatólag november közepén fog visszatérni, a mai utolsó edzésen pedig Fazio is lesérült, a bal bokájára panaszkodott, ami már elég rossz állapotban volt szerdán Londonban is. A lényeg, hogy a Torino ellen nem fog tudni játszani és várhatjuk a híreket, hogy mikor térhet majd vissza. Szóval minden bizonnyal Moreno fog kezdeni a védelem közepén, párban a mostanában szerencsére elég jól szereplő Juan Jesusszal és reméljük a legjobbakat.

Ezen kívül szerencsére most mindenki hadra fogható (a szokásos Emersonon kívül, aki még egy darabig ellesz a térdszalagjával). Az olasz médiában, a szakértők több poszton is bizonytalanok a kezdőnkkel kapcsolatban, egyrészt ott van a szárnyak kérdése, El Shaarawy, Perotti és Defrel is játékra fogható és ráadásul Florenzi is feljebb léphetne a jobb szélre. Másrészt ott a középpálya kérdése is, itt elsősorban Pellegrini és Strootman között kéne választani. Mindenesetre itt egy tipp a Roma kezdőjére is, egyenesen az egyik olasz honlapról:

Roma (4-3-3): Alisson; Florenzi, Hector Moreno, Juan Jesus, Kolarov; Pellegrini, De Rossi, Nainggolan; Perotti, Dzeko, El Shaarawy.

Lehet, hogy Bruno Peres nem fog játszani a múltja ellen?

Kár, hogy Totti már nem játszik… Tudom, minden meccs előtt el lehetne mondani,” kár, hogy Totti kiöregedett”, de most az olasz média felhánytorgatta, hogy a Capitano a Torino ellen szerezte az utolsó gólját a Serie A-ban, tizenegyesből 2016 szeptember 25-én. Meg ott van az a legendás duplája is a Torino ellen, a 2015/16-os szezon vége felé, amikor két és fél perc alatt megfordította a meccset. De ez van, Totti már „felnőtt”, most már a vezetőséget erősíti és a csapatunknak papíron nélküle is elég erősnek kéne lennie, hogy elbánjon a gránátvörösökkel.  Ennek megfelelően a fogadóirodák oddszai szerint is a Roma a meccs esélyese.

Erre jó emlékezni!

Fontos meccs előtt állunk, hiába vagyunk papíron jobbak a Torinónál, félretéve az elmaradt meccsünket, a bajnoki tabella szerint csak két pont a különbség a csapatok között, ha még szeretnénk elérni valamit az idei bajnokságban, akkor ezt a 3 pontot is be kéne húzni. És meggyőződésem, hogy erre meg is van minden esélyünk, mert szerintem ennyivel jobb a csapatunk, szerintem ez is rajtunk fog múlni. Szóval vasárnap délután Torino-Roma (élő közvetítés 14:40-től a DigiSport1-en) addig is forza Roma mindenkinek!

 

nemvoktrendi:

View Comments (8)

  • A felvezetés összeszedett és hangulatfokozó,mint mindig, de ezúttal számomra nem tökéletes és pedig ezért: "mostanában szerencsére elég jól szereplő Juan Jesusszal" fogunk kezdeni. Nos, szerintem és nem bántani akarom, mert mióta itt van nálunk volt vagy 5 jó meccse összesen és nem azert mert lusta, hanem mert egyszerűen ennyire képes. A Chelsea elleni három gólból is kettőt miatta kaptunk. Első ajándék labda/gólpassz, harmadiknál éppen 3 méterre fogta Hazardot és most így utólag lehet örvendeni az egy pontnak, én is aláírtam volna meccs előtt ezt az eredményt, de ennek tudatában, hogy egy kis koncentrációval hatalmas lépést tudtunk volna tenni a tovabbjutnás, de az előzetes varakozasokkal ellentétben még akár egy csoportgyőzelem felé is hatalmas csalódás volt nekem ismét Jesus. Peres sem találta magát egész meccsen ez tény, de mind tudjuk, hogy ő tud ennél jobb is lenni, JJ-nak meg ez a plafon. Most lehetne sajnálkozni Rüdigerért, de nem kell. Egyszerűen kellett volna venni a helyére, fele pénzből egy minőségi játékost, mint anno Manolas, Castan, Benatia, Marquinhos stb. Biztos nem véletlen, a sérüléseit nem bele számítva, hogy Moreno még csereként sem kapott mostanában játékpercet és a római exeinkkel feltüzelt, meg amúgy sem egy rossz Torino ellen a hétközi szuper játék ellenére nagyon tartok ettől a merkőzéstől, mert egy esetleg vereség miatt eléggé leszakadnánk még a negyedik helytől is.

    Garcia annak idején kényszer megoldásból használta többször is De Rossit belső vedőként és én nulla gondolkodás helyett egyértelműen őt tenném be a bizonyitani vágyó, de mégis sokat hibazó JJ mellé. A két kezdő védőnk távollétében így az sem lenne, aki irányítsa a védelmet.

    Reméljük ki fog jönni a két csapat közötti tapasztalat- és minőségbeli különbség. Forza Lupi!

    • A Chelsea ellen én David Luiz góljának csak a felét adnám Juan Jesusnak, a másik fele szerintem Gonalons-t illeti, "csapatmunka" volt, ahogy szerintem a harmadik gólnál is több helyen hibáztunk. Bár ha a harmadik gólt nézzük, Juan Jesus jó társaságban van, nem ő volt az első és nem is ő lesz az utolsó védő, aki lemarad Hazardról, a belga hajlamos az ilyen kunsztokra, részben ezért tartják ilyen sokra.

      Szerintem Juan Jesus távol van a tökéletestől, de az idei szezonban én tényleg jobbnak láttam mint tavaly, már amikor éppen nem jobb terzinót játszattak vele, mint az Inter ellen. Tavaly Rüdigernek is voltak hasonló kalandjai bőven, viszont amikor kitették a jobb szélre, ott többnyire kevésbé voltak feltűnőek a kihagyásai, mint a védelem közepén.Mondjuk vettek is egy középső védőt a német helyére, megvették Morenót.

      És itt el is jutottunk a "védelmi válsághoz", én is gondoltam DDR-re, még az is lehet, hogy játszani is fog, de túl azon, hogy DDR egy ideje nincs a legjobb fizikai formában (gondolom ez már részben korfüggő is), én tényleg nem tudnám eldönteni, hogy ki mellé kéne betenni. Most komolyan, melyik a gyengébb, Juan Jesus, vagy Moreno, aki még egy meccsen se kezdett? Én abban bízok, hogy ha jól játszik a csapat, a Torino ellen elég jó lehet bármelyikük, vagy, ahogy a médiában írják, mindkettő egyszerre.

  • Megpróbálom a mai meccset leegyszerűsíteni. Belotti nincs, Manolas és Fazio nincs, vagyis náluk a góllövés, nálunk a védelem korlátozott. No akkor remélem a 0-0 adott, persze a védelem stabilitása miatt én is DDR mellett voksolnék ebben a vékony lehetőségben. Viszont elöl kezdünk meglenni, Dzeko kiemelkedő formában, itt van Pero, ESW, Defrel és Flo is, a Toro meg a nálunk leselejtezett támadókkal jön. No ekkor meg mi lövünk 3-at, a Toro talán egyet, mert valamelyik volt Titászunk biztos betalál, ahogy szokott lenni. Hát így 1-3 a javunka, bízva abba, hogy így lesz egy londoni foci ünnep után. És valljuk be, bármilyen szívós és jó a Toro, mi jobbak vagyunk.

  • Hát eddig nem volt sok szerencsénk, ráadásul a Torinónak is voltak helyzetei. Ami szerintem aggasztó, hogy látszólag nem nagyon bírjuk a Torino "durva" stílusát. Remélem, hogy EDF kitalál valamit a szünetben.

  • Na ez nem volt könnyű szülés, de a lényeg, hogy valahogy meglett.

  • Hát ez is megvolt. Nem volt szép vagy jó, de az ilyen 3 pontoknál kevés értékesebb van. Még a Napoli-Inter meccs eredménye nagyon jó volt azóta nem sok számunkra kedvező született... sebaj, legalább így még közelebb húzódott egymáshoz az élboly, jó ez a bajnokság.

Related Post