X

Roma – Udinese a hatodik fordulóban

Szombaton, szokatlanul korán, 15.00-tól lép pályára az AS Roma. Hazai környezetben fogadja a döcögős rajtot vevő Udinese csapatát. Az időpont nyilván a nemzetközi megmérettetés miatt van, hiszen hét közben a Qarabag bakui stadionjában lesz BL fellépése a fővárosiaknak. Így korán el kell indulni, hosszú az utazás, meg amúgy is, szűrű a program.

Szóval az Udinese Delneri kezei alatt a tavalyi kiírásban erős középcsapatként végzett, viszont az idei rajtnál beragadtak a kisebbik zebrák. Bár mérkőzéseiket szűken veszítették el, mindez kevés vigasz lehet az északiak szurkolóinak. Rómában ezzel szemben a kötelező győzelmek, kapott gól nélkül kerültek a zsákba.

Ahogy a bevezetőből látszik, szombaton szintén egy kötelező győzelem vár csapatunkra. Utálatos ez a kifejezés, pláne sportpályákon. Delneri jó edző, római kötődése is van, ismeri a fővárosiak játékosait, struktúráját. Nem mintha meglepetésre számítanék, de félvállról semmiképpen sem vehető a találkozó. Nyilván ezzel tisztába van EDF, és jó csapatot, bátor taktikát alakít ki.

Nagy lesz a harc idén a gólkirályi címért!

Ha lehet hinni az olasz újságoknak, hasonlóképpen látja a dolgokat ifjú olasz trénerünk, és bikaerős kezdőt kíván játszatni szombaton. Történetesen az Alisson – Florenzi, JJ, Manolas, Kolarov – Strootman, DDR, Ninja – Defrel, Dzeko, Perotti tizenegyre van a legnagyobb esély. Sajnos Schrik újabb kéthetes kényszerpihenőre vonult, Karsdorp és Emerson visszatérést a 8.-9. fordulóra jósolják a rehabilitációt végző szakemberek. A keret mély, ahogy Di Francesco fogalmazott, amivel egyet lehet érteni.

A vendég fekete-fehérek várhatóan egy visszafogottabb, védekezőbb felfogásban lépnek majd pályára, ami így nézhet ki:  Scuffet – Larsen, Danilo, Nuytinck, Pezzella – Hallfredsson – De Paul, Fofana, Barak, Lasagna – Maxi Lopez. Másfél Udinese meccset látva idén, azt kell mondjam, a játékuk biztató, talán a szerencsével állnak hadilábon jelent pillanatban, viszont ez gyorsan fordulhat. Nem gondolnám, hogy egy ilyen kerettel az Udinese csapatának kiesési gondjai lennének idén.

Várjuk már a tizit!

Castannal kapcsolatban olvastam, hogy megvariálták a szerződését, és nagy valószínűséggel a télen értékesítésre kerül. Sajnálom a srácot, hiszen a fejműtéte előtt nagyon jól teljesített, kíváncsi leszek a sorsa, hogy alakul? Aztán ott van Moreno, aki továbbra sem kap szerepet, bár hosszú a szezon, de egy ilyen felfogásban, ahogy EDF rotál, talán már játszhatott volna pár percet (a Verona elleni tíz percen felül). Egyszerűen kíváncsi vagyok a játékára.

Két százszázalékos csapat közül a Napolira vár könnyebb feladat, ők Ferrara városában utaznak az újonc SPAL csapatához, még a Juventus városi derbit játszik pályaválasztóként. Mindkét meccs szombaton lesz, szépen a Roma után. Szóval csodálatos olasz fociünnep elé nézünk. A forduló további érdekessége lehet még a Samp-Milan, illetve a Fiorentina-Atalanta találkozó, de ez már nem közvetlenül tartozik ide.

Vagy egy gólt a belgától!

A római meccset Massa vezeti majd, közvetítés pedig a DigiSport csatornán lesz. Forza Roma!

Szentesi János:

View Comments (40)

  • Ugy nez ki a rivalisok elfelejtenek pontokat veszteni. Igy a bajnoksag 3 reszre szakad. Van elol 6 csapat, majd jon egy szuk kozepmezony (Fio, atalanta, samp, stb) vannak a tobbiek. Nah mar most a tobbieket oda vissza kell verni nincs mese. Donto lehet kozepmezny ellen idegenbe ki hany pontot szerez es akkor van a 10 rangado.
    Hazai palyan rangadokat leszamitva nincs mese 3 pont kell ha barmit is akarunk, de ugy erzem meg a 4be keruleshez is szukseges ez.
    Hajra Roma

  • Sehogy sem tetszik ez az Udinese, ez tipikusan egy olyan meccs, ahol be szoktunk aludni. Márpedig ez már nem a "Benevento", ezek már tudnak fájdalmat is okozni, a gyenge szezonkezdésük ebben az esetben csak azt jelenti, hogy ellenünk akarnak majd bizonyítani. Van egy pár hiányzójuk is és papíron a védelmük a leggyengébb csapatrész, viszont egy kontrázós, hajtós csapatra kell számítani, akik előnyben részesítik a fizikai játékot. Szerintem simán hozható a meccs, csak észnél kell lenni és akkor nem lehet gond.

  • Közben De Rossi adott egy hosszú interjút a Corriere dello Sportnak, amiben beszélt szinte minden témáról. Én egy részletet ragadnék ki:

    "Úgy gondolom, hogy szívesen kipróbálnám magam máshol is, egyszer muszáj lesz kipróbálnom magam máshol is. Őszintén szólva azt gondoltam, hogy már tavaly el fogok menni: volt egy hosszú időszak, amikor nem tárgyaltunk a klubbal a szerződéshosszabbításról. Nekem nem is ment túl rosszul, fejben már az utolsó szezonomat játszottam, még jól is játszottam, tehát szép emléket hagytam volna hátra. Jónak is tűnt minden. Egy ideig ez volt az elképzelésem. A legjobb ajánlatot egy olasz klubtól kaptam. De nem tudtam elfogadni, nem árulhattam el a várost és a szurkolókat. Valószínű, hogy most nem lennénk itt, ha jelentkezik egy klub Európából, vagy Amerikából - nem titok, hogy az egyik álmom az, hogy ott élhessek és focizhassak."

    Szerintem az USA-ban nem követik az olasz médiát, érthetetlen, hogy egyetlen amerikai klub se emelte még fel a telefont, annyiszor előadta már ezt az "USA-ba vágyom" dolgot.

  • Alisson Florenzi Manolas Jesus Kolarov Nainggolan De Rossi Strootman Perotti Dzeko ElShaarawy

    • Amikor ketten körülvették a földön fekvő Nainggolant, már tudtam, hogy ő ebből gólpasszt fog adni. :D

  • Dzeko viselkedése eléggé megváltozott, mióta gólkirály lett (és Totti is visszavonult). Úgy érzem, a vezére szeretne lenni a csapatnak, ehhez mérten viselkedik. Néha ez azt jelenti, hogy a frontvonalban küzd, néha meg azt, hogy egy diktátor.

    • Befejező csatárok ilyenek, mind végtelenül önző. :)

      Például ha egyszer van kedved röhögni, nézd meg, hogy Inzaghi hány gólpasszt adott a pályafutása során, hozzá képest Dzeko önzetlenül játszik. :D

    • Amúgy nem az önzőségre gondoltam, hanem ahogy leordította El Shaarawyt, meg az egyedül érzem magam a pályán nyilatkozatára. De teljes joggal teszi, gólkirály, tegye csak.

      • De ez összefügg, ilyen a hozzáállása, például a Benevento öngóljánál, amikor a többiek ünnepeltek, ő szinte bosszúsnak tűnt, hogy elvették előle a gólt. :)

        • Ezt tavaly még nem láttam rajta. Akkor egy rossz szezonból jött, ott volt mögötte Totti a padon, most sokkal felszabadultabb lehet.

  • Szeretek horgászni, és ha mindig úgy akasztanék be a halaknak, ahogy De Rossi ezzel a becsúszással, soha nem engednék el egyet se. :)

  • Nem akarok elkiabálni semmit, mert a rangadók még hátra vannak, de a kötelezőket nem hoztuk ilyen magabiztosan Spallettivel soha.

Related Post