X

2-2-vel hoztuk el a 3 pontot

A napfényes campaniai késő délutánba látogatott el a Roma. Még a hülye időpont és az újonc csapat eddigi sikertelensége ellenére is szépen megtelt a stadion, jó hangulat volt. Reméljük innentől több babér terem majd nekik, felőlem az összes hazai meccsüket behúzhatják most már (sőt, ha kérhetném…) de most még 2 Dzeko góllal és 2 szintén a bosnyák elöl történő kamikaze-jellegű felszabadítással könnyed 0-4-s győzelemmel szerezte meg kedvenc csapatunk a 3 pontot.

Ott voltak a vendégszurkolók is.

Folytatódott a komoly rotálás, most Peres kezdett jobb oldalon, középen Manolas kapott pihenőt Fazio-Jesus párosnak szavazott bizalmat EDF. Kolarov örök de a középpályán most Gonalons vette át De Rossi helyét míg Strootman visszatért Pellegrini pedig bennmaradt. Elöl voltak kérdések még, Perotti játéka elég biztos volt, de Ünder megint lehetőséget kapott, valamint Dzeko is maradt. Kicsit nehézkes kezdés után szépen átvette a Roma az uralmat elkezdtek jönni a helyzetek aztán lassan a gólok is. Az első például Kolarov elfutásából indult (bár inkább védőjének a furcsa „elfutása” teremtette a helyzetet). A bepasszolt labdát Dzeko pedig szintén egy kellemes védőmentes „safe zone”-ban várhatta. Kicsit később Gonalons kiosztott egy fantasztikus indítást Peresnek akinek a beadása is pontos volt, a védő csak úgy tudta megelőzni az újabb Dzeko gólt, hogy ő rúgta be helyette. Izgalmas új megoldás.

Repkedtek a gratulációk sokszor, és elég gyakran Edinnel a középpontban.

Például a következő gólnál ahol Perotti úgy vette el a hazai védőtől a labdát mint tőlem a felsősök harmadikos koromban. Ezután Dzeko olyat pörgetett a hosszú alsóba, hogy öröm volt nézni. Végül megint volt egy Kolarov beadás ami után az ott várakozó Dzeko-t a védő szintén a meccs végére híressé váló campaniai-kamikaze módon fosztott meg a gól örömétől. Mi azért nem maradtunk szomorúak így sem, könnyed győzelem lett ebből a meccsből.

Most pedig nézzük, hogy a szép eredmény mögött milyen játék volt, ki hogyan teljesített. Gonalons volt a debütáló, adott egy szép labdát és hozzájárult a védekezésben is, de nagy extrát nem láttunk tőle. Peres visszatért és támadásban hasznos volt hiszen volt pár jó beadása, de Kolarov lazán veri ezekben is miközben hátul nem okoz felesleges fejfájást rendszeresen a többieknek. Ünder most nem volt olyan jó, de ebben az is benne lehet, hogy most nem Florenzi hanem az előbb már lehúzott Peres volt mögötte. Úgy összegészében balra tolódott a csapat amúgy, Pellegrini is nagyjából feleannyit találkozott a labdával mint középpályán a társai. A védekezés továbbra sem volt egyébként túlságosan megnyugtató, a középpályán sok hely volt, kellemetlenül gyakran kontrázott a Benevento, úgyhogy ha jobb lett volna a befejezésük akkor akár problémás is lehetett volna a meccs. De egy ilyen négy gólos győzelem után ez már nagyon erőltetett kötözködés. Dzeko 4 meccsen 5 góllal teljes harci módban és önbizalommal most már, Perotti és El Shaarawy is formában, míg Nainggolan, Manolas, Florenzi, Defrel, De Rossi pihenhettek ami kell is, mert szombaton már az Udinese fog jönni. Egyelőre nagyon jól működik ez a bő keret, reméljük segít majd a sérülések megúszásában is.

Aleram:

View Comments (27)

  • Fontos begyűjteni ezeket a pontokat, lehet szidni a gyenge ellenfeleket, de ezért a meccsért is járt a 3 pont és ezt is meg kellett nyerni. Itt vannak az újságok osztályzatai és többnyire azt tükrözik, amit szerintem mindenki látott, hogy nagyjából Ünder volt a "gyenge láncszem", hogy Dzeko nem normális, hogy Kolarov egyre jobb igazolásnak tűnik és hogy a Benevento ellen Gonalons tökéletes volt.

    LA GAZZETTA DELLO SPORT (a cura di M. Cecchini)
    Alisson 6; Bruno Peres 6,5, Fazio 6,5, Juan Jesus 6,5, Kolarov 7; Pellegrini 6,5 (23’ st Gerson 6), Gonalons 7, Strootman 6,5; Under 5 (1’ st El Shaarawy 6), Dzeko 8, Perotti 6 (30’ st Florenzi 6). All. Di Francesco 7

    IL MESSAGGERO (a cura di A. Angeloni)
    Alisson n.g.; Peres 6,5, Fazio 6,5, Jesus 6, Kolarov 7,5; Pellegrini 6,5(23’ st Gerson 6), Gonalons 6,5, Strootman 6; Under 5 (1’ st El Shaarawy 5,5), Dzeko 8, Perotti 7 (30’ st Florenzi n.g).

    LEGGO (a cura di R. Buffoni)
    Alisson 6; Bruno Peres 7, Fazio 6, Juan Jesus 6, Kolarov 6,5; Pellegrini 6 (23’ st Gerson 6), Gonalons 6,5, Strootman 6,5; Under 5 (1’ st El Shaarawy 6), Dzeko 7,5, Perotti 5,5 (30’ st Florenzi ng). All. Di Francesco 7

    IL TEMPO (a cura di A. Austini)
    Alisson sv; Peres 6,5, Fazio 6,5, Jesus 6,5, Kolarov 7,5; Pellegrini 6,5 (23′ Gerson sv), Gonalons 6,5, Strootman 6,5; Under 5 (1′ st El Shaarawy 6),Dzeko 8, Perotti 6,5 (30′ st Florenzi sv). All. Di Francesco 7.

    IL CORRIERE DELLA SERA (a cura di L. Valdiserri)
    Alisson SV; Peres 6, Fazio 6, Jesus 6,5, Kolarov 7,5; Pellegrini 6 (23′ Gerson sv), Gonalons 6, Strootman 6; Under 5 (1′ st El Shaarawy 5,5), Dzeko 8, Perotti 7 (30′ st Florenzi sv). All. Di Francesco 7.

    LA REPUBBLICA
    Alisson 6; Peres 7, Fazio 6,5, Jesus 6, Kolarov 7,5; Pellegrini 6 (23′ Gerson 6), Gonalons 7, Strootman 6,5; Under 5,5 (1′ st El Shaarawy 6,5), Dzeko 8, Perotti 7 (30′ st Florenzi 6). All: Di Francesco.

    IL CORRIERE DELLO SPORT
    Alisson 6; Peres 6,5, Fazio 7, Jesus 6,5, Kolarov 7; Pellegrini 6,5 (23′ Gerson 6), Gonalons 7, Strootman 6,5; Under 5 (1′ st El Shaarawy 6), Dzeko 8, Perotti 6,5 (30′ st Florenzi 6). All. Di Francesco 7.

    • Ünder látványosan gyenge volt ma. Az jött elő, ami korábban is, hogy ha azonnal rálépnek, akkor képtelen jól továbbjátszani. Egyszerűen még nem elég gyors főleg fejben, és nyilván a fizikumán is lehet még javítani.
      Viszont nálam Gonalons továbbra sem egy nagy szerzemény (pláne ezért a fizuért). A Benevento ellen teljesen jól elfér és helyettesíti DDR-t, de nyomás alatt zararba jön, rendszeresen helyezkedési hibákat követ el (későn lép oda, vagy egyáltalán nem), illetve a párharcai felét elveszti. Adott egy szép kulcspasszt és megpróbálta forgatni a csapatot, ami nem volt rossz, de kérdés, hogy egy jobb képességű csapat ellen mire lenne képes. Talán lehet javítani rajta, ha a kommunikációja és összeszokottség javul.
      Érdekes lesz majd EDF rendszere olyan csapatok ellen, akiket már nem olyan könnyű megkerülni - mint pl. az Udinese - oldalról, mert most gyakorlatilag annyi történt, hogy Kolarov-Peres a szélen eldöntöék a meccset (persze ehhez kellett egy Dzeko is). Gyanítom akkor a letámadás lesz majd a nyerő taktika.

      • A fizunál figyelembe kell venni az árát is, nyilván azért magasabb Gonalons fizetése, mert a Lyon elég olcsón adta a játékjogát, ha nem tévedek, akkor 5 milliót kapott a Lyon és 2,7-et kap évente Gonalons? Ha így nézzük nem egy rossz befektetés, persze csak ha jól fog játszani, szerintem tegnap jó volt, tudom, csak a Benevento ellen, de akkor is biztató.

        • Én meg megtartottam volna Paredest. A Gonalaons szintet szerintem simán hozza...sőt!
          Tudom, tudom a pénz...

          • én eladtam volna Paredest és megvettem volna Gonalons-t. Attól még egyenlőre csalódás a francia.

    • Nem akarom Perotti érdemeit és hasznosságát firtatni de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy nekem nagyon úgy tűnik, hogy meccsek óta alibit tol...
      A sok szélről történő megindulása elég nagy százalékban hasztalan, ugyanis vagy lefut a vonal mellé és elesik a 16oson belül, hátha szakít egy "potya" tizit, vagy belecselez 3 emberbe vagy rossz beadás....
      Nem is értem néhány lap 7es osztályzatát.
      Én személy szerint pihentetném pár meccsre, hogy összekapja magát. Az is benne van, hogy én látom rosszul de ha Pero 6,5-7 közötti osztályzatot kapott most, akkor Kolarov és Dzeko 10-11....
      Kövezzetek meg de nekem jelenleg nem ő a NO1 bal csatár.

  • Most, hogy már lement 5 meccs ebből a szezonból, lehet egy kis összegzést tartani.
    Őszintén mondom, féltem ettől a nagy reboot-tól. Új vezérigazgató, sportigazgató, szakvezető és a fele csapat. De mostanra már sokkal árnyaltabb és nem utolsósorban pozitív a kép. Úgy tűnik EDF egy kisebbfajta/igazi forradalmat kezd végrehajtani a csapatnál. Ötből négy meccset lehozni kapott gól nélkül, még a legszebb/eredményesebb napjait idéző Internek se nagyon ment. Ha valami hasonló folytatást sikerülne produkálni, akkor nagyon komoly esélyünk lehet akár a scudettora is. Nagyon tetszik, hogy nemcsak a gálakezdőre támaszkodik, hanem valóban forgatja a csapatot. Csak Morenot hiányolom nagyon. Tegnap 4-0 után már simán lehozhatta volna Kolarovot, hadd pihenjen és a helyén eljátszhatott volna, vagy JJ kihúzódott volna. Mindegy. A baloldal rendben van, de a jobbszél nem az igazi. Perotti, vagy El Shaarawy nagyon nem találja ott a helyét, Ünder még nincs kész, Schick sérült. Ami viszont változatlan a legendásan kimagasló szerencsénk. 4 bajnokin 6 kapufa minden eddiginél parádésabb mutató. Ha így folytatjuk (remélem nem), akkor bőven fölötte leszünk az eddigi rekordnak.
    OFF:
    A tegnapi Real meccsen volt Ronaldonak egy hasonló esete, mint az Internek. Nem volt annyira tiszta, de megvolt a kontakt a két láb között. Ronaldo hisztizik, tovább. Riporter szó szerint: "Ezt még Ronaldo sem gondolta komolyan, hogy ezért 11-est adnak." Lehet, hogy ez is benne volt Spalletti klubváltásában?

    • Nekem is pont ez jutott eszembe, mikor tegnap megnéztem azt a jelentet, hogy Spalletti pont ezt a támogatottságot hiányolta. Na, most megkapta. A nagy juvemilaninter mindig is jobban segítve volt és lesz a médiában, illetve a pályán egyaránt, viszont erre kontraként egyből azt tudom mondani, hogy jól sz@rra kell verni minden riválist, a kis csapatok elleni kötelezőt hozni és akkor nincs szükségünk semmire, csak saját magunkra, hogy megnyerjünk egy scudetto-t.

    • Pontosan! Ugyanazok az újságírók, akik tavaly folyamatosan támadták, most dicshimnuszokat zengenek a kopaszról. Kiderült, hogy ő "Olaszország egyik legjobb edzője"! Tudjátok, most lett az, eddig egy középszerű edző volt, aki nem tud nagy meccseket és címeket nyerni és akinek kommunikációs gondjai vannak. Most viszont az egyik legfelkészültebb szakember, aki páratlan technikai és taktikai tudással rendelkezik. Esküszöm, hogy meg is szépült, a szezon végére vissza fog nőni a haja is! :D

      • ha Contenak sikerült szerintem neki is összejöhet (biztos neki is jót tett a sok juvés év).

  • Nagyon szürreális meccs volt ez számomra. Az első percek izgalmai után olyan sima lett, hogy ha ilyenek lennének az utak kicsiny hazánkban, annak híre menne mindenhol. Pedig a Beneveto igazi média válogatottal állt ki ellenünk. Ott volt Puskás(Puscas),Koba(Coda, majmok bolygója), Csipszar(Chibsah) stb. Annyi gólt rúgtak mint a Roma, szóval igazából lehetett volna szoros meccs is:D

    Viccet félre téve, ezek a játékosok ilyen megye1-es arcok. Nem tudom mit keresnek az első osztályban, de hogy jövőre nem lesznek itt az egész biztos.

    Ja am mi eszembe jutott az az Ünder kölök. Mi játékosunk, szóval remélem ő lesz török Messi, de jelenleg nemaz. Ilyen tipikus ütnivaló feje és stílusa van a gyereknek. Az ilyen nagyképűeket szokták a grundon megruházni a felsőbb évesek. A Cengiz neven pedig nem sokat kell változtatni, hogy magyarl leírja ezt a kis .. Ünder gyereket. Am ez Beneveto ellen belefért, de azért egy elbeszélgetésre remélem EDF behívta, hogy ezt még is hogy gondolta.

  • Érdekességképpen : Gonalons 86 átadásából 79 talált társat, ami azt jelenti, hogy 91,8% os hatékonysággal hajtotta végre passzait!
    Ez, Benevento ide vagy oda, elég szép teljesítmény!

    • nekem elsősorban nem is a passzjátékával van gondom (helyezkedés-labdaszerzés), de talán egy kicsit felrázódik, szerintem nagyon leült már a francia közegben.

      • Igen tudom, lentebb írtad is.
        Majd belerázódik, kis idő kell neki, elsőre azért nem volt ez annyira rossz.
        Alakul és alakulnia is kell, ha minden fronton oda akarunk basszarintani mindenkinek..! :)

      • Gonalonst ezúttal a legjobbak között jegyezték a meccs után. Nekem úgy tűnt, hogy elég konkrét feladata volt, ő tartott rendet ott középen a védelem előtt, a lényeg a biztonságos játék volt labdavesztés nélkül és közben meg védekezett is. Szerintem nem az ő feladata volt a gólszerzés, vagy nem neki kellett megindulni és kiosztani a gólpasszt. Azt viszont tényleg nem tudhatjuk, hogy mihez fog kezdeni egy jobb csapat ellen.

        De engem az is bosszant, hogy amikor a "juvemilaninter" veri el ezeket a "kis" csapatokat, akkor ők igazolják, hogy milyen nagy csapatok és mekkora sztárok. Amikor meg mi nyerünk, akkor gyakran elintézik annyival, hogy ez csak a Benevento volt, majd meglátjuk ez mennyit ér egy igazi ellenfél ellen. És ugyanez igaz a játékosainkra is. Nem fogok pezsgőt bontani, mert vertünk egy négyest a Beneventónak, de akkor is, hol marad az elismerés? :(

        • Elismerést ne várj senkitől!
          Van egy olyan érzésem, hogy ha scudetto-t nyernék, akkor is kitalálnának valamit, hogy miért volt csak mákunk és igazából nem is a játékunknak, magunknak köszönhetjük!
          Ez ilyen...sajnos ahhoz, hogy elismerjenek minket, attól tartok több kell mint ami jelenleg van. Egy-két scudetto, esetleg BL negyeddöntő, EL kupagyőzelem!
          Amíg ezek nem lesznek addig épp úgy mint eddig, le se szarnak minket!!

          • BL negyeddöntő kevés, avval nem érsz semmit, meg kell nyerni.

            Például utoljára, amikor a Roma és a Juve egyszerre ugyanott estek ki a BL-ből, akkor megkérdezték Spallettitől, hogy "mit kéne eltanulni a Juventustól, hogy a Roma is olyan jó legyen mint a Juventus a kupákban."

            Értitek? Egyszerre estünk ki, a Juve a Bayern ellen, a Roma a Real Madrid (mellesleg a végső győztes) ellen és szerintük mégis evidens, hogy a Juvetól a Roma csak tanulhat. Mégis mit tanuljunk??? Kiesni már tudunk nélkülük is!!! Idióták!!!

          • Ennyire "nagyot" nem akartam írni de igen, igazad lehet!
            Addig nem fognak elismerni, ne adj Isten tisztelni....bár ezzel lehet, hogy kissé túllőttem....

  • Srácok, csak nekem égett bele az emlékezetembe a szeptember, hogy nem lehet több halasztás és végleges választ kell adjanak nekünk a gyönyörűséges jovendőbeli stadionunkkal kapcsolatban? Utoljára a sportminiszter nyilatkozta azt, hogy ő nagyon támogatja és ha fene fenét eszik is ennek a létesítménynek fel kell épülnie. Persze tudjuk mind, hogy szart se érnek a szép szavak az évek óta várt engedély mellett. Vlmi mozgás nem kellett volna legyen vagy nem lesz? Vagy csak én keszülök már ennyire az első bajnokin részt venni a Stadio della Romaban?

    • A végeleges választ december végére kell megadniuk, de valahol olvastam, hogy valamely bizottsági gyűlés határozatát indoklás nélkül ismételten halaszthatják 30 nappal.
      Tehát elvileg december 28, gyakorlatilag meg fene tudja....

  • Lehetséges kezdő holnapra:

    ROMA (4-3-3): 1 Alisson; 24 Florenzi, 20 Fazio, 44 Manolas, 5 Juan Jesus; 6 Strootman, 16 De Rossi, 4 Nainggolan; 23 Defrel, 9 Dzeko, 92 El Shaarawy

    • Elég ütős a bal oldal meg potenciálisan lyukas. Mondjuk kijár Kolarovnak is a pihenő, nagyon fontos láncszem jelenleg.

    • Már Velencében vagyok, holnap innen irány Róma. Holnap este, vagy holnapután jelentkezem és megírom, hogy élőben hogyan láttam a mérkőzést.

  • Mókás az élet... Ferrero azzal viccelődik, hogy Pallotta túl sokat beszél (Parlotta a kreatív olasz szójáték ennek az egyszerű kifejezésére)

    • Ferrero egy mókásnak tűnő egyéniség, de csak tetteti a hülyét, valójában nagyon is rafkós. Amikor megjátssza a szurkolót és bohóckodik, na akkor a legveszélyesebb.

      Például itt ez a Schick üzlet, pofátlan szerencséje volt a játékos orvosiján, a Juve lemondott róla, az opció lejárt és sokkal több pénzt tudott kapni érte. Ráadásul ügyesen összehozott egy helyre kis árverést az Inter, a Roma, de állítólag még a Napoli között is és végül kapott 42 milliót a srácért. Közben meg hülyített mindenkit, hogy "a Rómának nincs annyi pénze", aztán meg, hogy "én intéztem el, hogy a Rómába kerüljön"... Ügyesen csinálta!

      Amikor nyilatkozgat, az sosem véletlenül történik, biztosan oka volt annak is, hogy most Pallottát szóba hozta. De attól függetlenül, hogy éppen miket mond, én abban reménykedek, hogy sose fog a Roma közelébe kerülni, mert annak nem lenne jó vége!

Related Post