X

Di Francesco: „Igazi labdarúgó csata várható”

Megkezdődik a BL menetelés, az első játéknapon érdekelt az AS Roma. Ráadásul talán a csoport legnehezebb ellenfele látogat kedd este az Olimpicoba. Ehhez hozzávehetjük még azt az előnyt/hátrányt, hogy a hétvégi Sampdoria elleni bajnoki elmaradt, szóval két tétmérkőzés után jöhet az első kimagasló erőpróba.

Okozzunk fejtörést!

Igyekeztem a felvezető előtt a legtöbb időt kivárni, és a lehető legalaposabban körüljárni a témát. Kezdve a tegnapi sajtótájékoztatótól a hétvégi Valencia – ATM rangadón át a játékosok állapotán keresztül egészen a spanyol sajtó visszhangig tüzetesen kerestem azokat a felületeket, ahol fogást lehet(ne) találni a spanyolok egyik legszínvonalasabb alakulatán.

Bevallom férfiasan, kevés ilyen terület van. Bitang jó csapat ez az Atletico, kár lenne tagadni. Persze, a Bajnokok Ligája főtábláján előfordulnak hasonló erejű alakulatok, de véleményem szerint a Simeone által dirigált Madrid a végső győzelemre is esélyes. Pont. Ez a beharangozó nem esélylatolgatásokról szól majd, inkább a tényekre hagyatkozva nézzük át a két csapat jelenlegi állapotát, és ebből vonjunk végkövetkeztetést szűk nyolc órával a kezdés előtt.

Komoly szakmai feladat előtt EDF

Ami egyértelmű, és a vak is láthatja, a Manzanares folyó partján komoly munka folyik. Tudatos, évek, lassan évtizedek óta konzekvensen előre gondolkodva, stabil hátteret teremteve várják el az eredményeket. Joggal. Bajnoki cím, EL győzelem, Bajnokok Ligája döntő, európai-szuperkupa cím, spanyol kupa serleg mind került már Simeone munkája kapcsán (2011-óta) a vitrinbe. Megsüvegelendő mutatvány. Ráadásul aktuális fenegyerekük, az EB gólkirály Griezmann megtartása és az argentin tréner szerződéshosszabbítása mind afelé mutat, hogy további, komoly célok állnak még a társaság előtt.

Ebbe kellene ma este belerondítani Di Franceso társulatának. Hogy erre milyen esély van, nem tudom megmondani, az biztos, hogy a szurkoló azt mondja bennem; pontszerzésre igenis jók leszünk ma Európa egyik legjobb csapata ellen, akár még egy picit többre is. Racionálisan nézve túl sok sansz nincs. A kimaradt bajnoki bár több pihenést tett lehetővé a srácok számára, sőt EDF elmondta a sajtótájékoztatón, hogy plusz napjuk maradt felkészülni a nemzetközi meccsre. Viszont gyorsan hozzátette, hogy minden ilyen előny relatív. Mélységesen egyet értek.

Egy másik lehetséges kezdő

Sérültjeink felépülőben. Florenzi ma már a padon ülhet, Schick hamarosan visszatérhet. Ami a kezdő tizenegyet illeti, nagy meglepetések véleményem szerint nem lesznek. Alisson, Kolarov – JJ – Manolas – Bruno Peres, Nainggolan – DDR – Strootman, Perotti – Dzeko – Defrel hadrendre voksolnék. Most előnyt kovácsolhatunk a védekező felfogású középpályából, és ha az Inter ellen látottak újra pályára tudnak kerülni, azaz képes lesz a csapat megvalósítani azt, amit ott egy órán keresztül megtett, szégyent biztosan nem vallanak majd.

Sokkal optimistább nem tudok lenni, nézzétek ezt el nekem. Remélem rám cáfol kedvenc csapatom. Az Atletico a Valencia vendége volt szombaton. Igen jelentős pihentetéseket eszközölt Simeone, tudván, hogy a római meccseken dőlhetnek el a BL csoport fontosabb kérdései. Gondolok itt arra, hogy a spanyolok jobb eredményt szeretnének elérni, mint amire a Chelsea képes lesz Olaszországban. Okos gondolkodás, nem vitás. A Madrid így kezdhet ma este: Oblak, Vrsaljko – Godín – Giménez – Filipe Luís, Koke – Gabi – Níguez – Carrasco, Griezmann – Torres. Annak ellenére bika kis kezdő ez, hogy az idei átigazolásoktól el volt tiltva az Atletico.

Vagány lenne egy ilyen gólöröm ma is!

Szerencsékre a Sport 1 közvetíti a találkozót, és Szaniszló Csaba lesz a kommentátor. A játékvezető Mazic úr, Szerbiából. A többi pedig este, háromnegyed kilenc után kiderül. Hajrá!

Szentesi János:

View Comments (85)

  • Kb ennyi!
    Nem mellékesen az Atleti győzelemre 2,55 a szorzó a Rómára meg 2,75! ;)

    • Ja, néztem én is az oddsokat, meg is lepődtem. Remélem jól számolnak az oddsmesterek! :)

      • Én arra fogadnék, hogy te nem 'footballmanagerezel' :)
        .
        .
        .
        balról jobbra adtad meg a felállást

  • Várható kezdő, elég gyanús, hogy ez lesz:

    IL TEMPO
    Alisson; Peres, Manolas, Jesus, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Defrel, Dzeko, Perotti.
    LEGGO
    Alisson; Florenzi, Manolas, Jesus, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Defrel, Dzeko, Perotti.
    IL MESSAGGERO
    Alisson; Peres, Manolas, Jesus, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Defrel, Dzeko, Perotti.
    LA GAZZETTA DELLO SPORT
    Alisson; Peres, Manolas, Jesus, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Defrel, Dzeko, Perotti.
    LA REPUBBLICA
    Alisson; Peres, Manolas, Jesus, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Defrel, Dzeko, Perotti.
    CORRIERE DELLA SERA
    Alisson; Peres, Manolas, Jesus, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Defrel, Dzeko, Perotti.
    CORRIERE DELLO SPORT
    Alisson; Peres, Manolas, Jesus, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Defrel, Dzeko, Perotti.

  • Két bitang erős középpálya csap össze. Már többször leírtam, az Atletico kimondottan jó kupa csapat. Simeone remekül fanatizálja őket. Régóta együtt vannak, egységesek, nincs sérültjük. Az oddsok mellettük szólnak. Az elmúlt évek eredményei önmagukért beszélnek, bajnokság, BL döntő, kupagyőzelem stb. Szinte minden mellettük szól, ezt ők is tudják, annak ellenére, hogy nem egy elszállós csapat. A "szinte" szót nem véletlenül írtam le. FÉLNEK TŐLÜNK! Nem véletlenül tartalékolt a mai meccsre Simeone és már most rotálta a csapatát hétvégén a Valencia ellen (Griezmann kivétel kiállítás miatt). Tudja, hogy ellenünk dől el a 2. helyes továbbjutás a csoportból. Már az idény elején rotál!!! Ez tőle nem megszokott. Igenis határozottnak, szervezettnek kell lenni és magabiztosnak, így tovább fokozzuk a félelmüket. Kemény lesz! Ja és nem mellesleg lefogadtam, hogy 2:1-re nyerünk.

  • Megmondom őszintén, hogy én nagyon kiváncsi vagyok Di Francescóra, és számomra a szezonnak egyetlen célja van, hogy ő maradjon az edző. Kicsit félek tőle, hogy megkapja-e a kellő türelmet, mert ez a BL szezon könnyen megint a 6-7 pontosok közé tartozhat, a Serie A-ban pedig több a rivális, mint tavaly.

    • Kényes dolog ez a türelem Rómában. Ezen paráztam hogy csak ezt az első 3-4 meccset élje túl, füttyögés meg hőbörgés nélkül. Azért ha megnézzük a szezon első 3 tétmeccse Atalanta-Inter-Atletico Madrid. Hát.... nem egy leányálom. Szerény véleményem szerint mák, hogy elmaradt a Samp meccs. Addigra amikor pótolni akarják már úgy is tisztábban látunk hogy érdemes lesz-e még a BL-re összpontosítani...

  • Teljesen mindegy, hogy milyen erős az Atléti, meg kell verni őket és kész! És ha nem félnék attól, hogy korhatáros lesz a blog, akkor azt is ideírnám, hogy mit csináljon Simeone!

  • Alisson, Peres Manolas Jesus Kolarov, Nainggolan De Rossi Strootman, Defrel Dzeko Perotti

  • Oblak; Juanfran, Savić, Godín, Filipe; Gabi, Thomas, Koke, Saúl; Griezmann et Vietto

Related Post