X

Sampdoria-Roma, a BL előtt

Végre vége a válogatottszünetnek, és tényleg elkezdődik a szezon, igazi nagy dózisban. A Roma is kemény hetek előtt ál, ahol három-négy naponta követik egymást a meccsek. Szombaton a Sampdoria otthonában kell begyűjteni a három pontot.

Az a helyzet, hogy a Sampdoria eredményesebben kezdte a bajnokságot, az első fordulóban az újonc Beneventót, két héttel ezelőtt pedig a meggyengült Fiorentinát verték a kékek, többek között Quagliarella három góljának köszönhetően. Pedig a nyáron gyengülni látszott az amúgy is elég átlagos keretük, Schickért már mi szoríthatunk rekordnagyságnyira, Murielért a Sevillát gombolták le 20 millióval, Skriniart pedig az Inter szerezte meg 23-ért. Az érkezők ehhez képest nem sok pénzt vittek, a legdrágább újonc az ellenünk minden bizonnyal mesternégyest szerző Caprari a maga 12 milliójával, rajta kívül egy régi Serie A-s ismerős, Gaston Ramirez, Murru és Strinic a nagyobb nevek.

Az első két fordulóban a Samp elöl és hátul is mutatott izgalmas elemeket, csak úgy, mint a Roma. A jobb eredményeik dacára relatíve nem érzem, hogy jobb formában lennének, főleg, ha figyelembe vesszük az ellenfeleiket is. Giampaolo egy olyan 4-3-1-2-es rendszerben játszatja a csapatát, amilyet többnyire mi is látni szeretnénk a Romától Schickkel és Dzekóval elöl, a Ramirez-Caprari-Quagliarella hármasra pedig az eddigiek alapján oda kell majd figyelni. A várható kezdőjük Puggioni; Sala, Silvestre, Reggini, Strinic; Praet, Torreira, Barreto; Ramirez; Quagliarella, Caprari.

A Roma rekordigazolása.

Ami a Romát illeti, vannak jó és rossz hírek egyaránt. Schicket például biztosan nem láthatjuk volt csapata ellen, mert gyorsan összeszedett egy kisebb izomsérülést – ha nem tudnánk, hogy tilos, azt is hihetnénk, hogy a régen a Vasas által gyakorta alkalmazott, ellenünk nem játszhat kitételt vetették be. Reméljük, keddig összeszedi magát a Giampaolo által Cassanóhoz hasonlított csatár, mert állítólag nagyon jól teljesített az edzéseken. Ami változás lesz az előző fordulóhoz képest, az az, hogy a jobbhátvéd poszton egy arra alkalmas embert fogunk látni, Di Francesco szerint akár Peres, akár Florenzi készen áll a kezdésre. Alighanem a brazil játszik majd azon a poszton, mégiscsak kevesebbet hagyott ki, mint az újdönsült Capitano Futuro. A középpályán számíthatunk Gonalons debütálására, lévén De Rossi széthajthatotta magát Ventura forradalmi, két fős középpályáján a spanyolok és Izrael ellen. Ha elgondoljuk, hogy Verrattival ketten (nem)állták a sarat Insigne, Immobile, Belotti és Candreva mögött, ráférhet a pihenés.

Ami a csatársort illeti, a sajtó már megpendítette, hogy jobboldalon El Shaarawy kezdhet, de Di Francesco a mai sajtótájékoztatán lehűtötte a kedélyeket, miszerint anno azt nem hitte senki, hogy Defrel tud középcsatárt játszani, aztán lám, mégis. Azt nem említette, hogy akkor mit gondoltak az ő posztjának, mert Rómában meg a szélsőjátékát kérdőjelezik meg. Az Inter ellen mindenesetre sokat melózott védekezésben, és amikor El Shaarawy állt a helyére, többek között ezért is esett össze a jobboldalunk. A Sampdoria ellen, egy valódi jobbhátvéddel a háta mögött, fegyelmezettebb játékkal viszont én őt látnám szívesebben.

A Chapecoense ellen látszott, hogy a technikájából nem vesztett.

Kedden az Atletico Madridot fogadja a Roma, és utána is sűrű a program, viszont könnyebbnek igérkező meccsekkel, így nem gondolom, hogy nagy pihentetést látunk már a Samp ellen. Hiába nehéz, ez egy kötelező feladat Di Francescónak, hogy bebizonyítsa, az Inter ellen látott pozitívumok már egy folyamat eredményei voltak, és nem kell egész szezonban úgy szenvedni, mint az Atalanta elleni meccs nézése közben.

ACHTUNG: Bizonyos hírek szerint viharveszély miatt egy későbbi időpontban lesz a meccs, ám hivatalos forrásból még nem olvastam ilyet.

UPDATE: A meccs sajnos elmarad.

Curvasud93:

View Comments (33)

  • Az inter meccs óta erre gyúrtam, hogy elintézzük a sampot, erre gyűlnek a vihar felhők. Biztonsági okokból el is marad a meccsünk, ez még jó is lehet az atletico ellen. Tovább javulhatnak a sérültek, erősödhetnek a lábadozók, ami ránk is fér. Csak nehogy meccs hiányra panaszkodjunk, bár DDR ebben nem szenved. Neki még jól is jön a kényszer pihenő. Hát akkor gyűjtsük az erőt az atletico ellen keddre és kezdjünk egy szép BL szezont.

  • Olvasom a jobbnál jobb híreket, meccs a Samppal elmarad, mert még nem volt elég zsúfolt a naptárunk, kellett egy elmaradt meccs is. Most majd figyelhetjük messziről a bajnoki táblázat élvonalát és hallgathatjuk az okoskodásokat a médiában, hogy "megint hogy lemaradt a Roma."

    Schick meg, egyem a szívét, gondolt egy szép nagyot és lesérült. Nesze neked rekordigazolás! Nem is mi lennénk, ha nem velünk történt volna. Összeszedett egy helyre kis izomsérülést, állítólag túlterhelés miatt. A Premium Sport szerint 15-20 napra kidőlt, de ez még a legjobb esetben is csak tippelgetés, mert a napokban újabb orvosi vizsgálatok lesznek, hogy pontosítsák a visszatérés időpontját.

    • várható volt, hogy Schick annyira bizonyítani szeretne, ráadásul volt csapat ellen, hogy túlhajszolja magát. Pihenjen csak akkor. És próbáljuk pozitívan felfogni a dolgot: Flo és Peres is felépülhet addig, és Karlsdorp is lassan játékra jelentkezhet; valamint a válogatottak is fújnak egyet. Lesz még bőven meccsünk, abban bízom, hogy EDF tudja forgatni a keretet, ha más nem a Benevento ellen.

  • Még ki sem hevertük a mercato megpróbáltatásait, itt az új pletyka. Tessék, gondolom már mindenki nagyon várta hogy újra elkezdődjön...
    A népek azt beszélik hogy Gimenez ( Atletico Madrid ) lehet a következő célpont és Monchi állítólag akcióba is lépett. Puff neki...:D

    • Szerintem semmi gond nincs evvel! Amíg nem konkretizálódik, addig én beteszem a többi hasonló "igazolásunk" mellé: Mahrez, Munir, Navas, Jesé, Berardi... És akkor ezek szerint már van egy Giménezünk is. :D

  • Közben olvasom, hogy a Samp elleni meccset valamikor decemberben fogjuk bepótolni.

    Illetve a Roma kiadott egy közleményt Schickről, de semmi újat nem mondtak: izomsérülés, majd 48 óra múlva fogják vizsgálni megint és akkor talán majd kiderül, hogy mikorra fogják összedrótozni.

    • Több időjárás előrejelző oldal adatát is megnéztem: jelenleg (21.30-kor) 19 C fok van Genovában és esik az eső. Pont. Semmi hír katasztrófahelyzetről, menekülő embertömegekről, a város pusztulásáról, Armageddonról stb. Most akkor miért is nem lehetett lenyomni ezt a meccset, és áttenni a decemberre? Szerintem ez nem véletlen: dec. 23-ára van kiírva a Juve elleni mecccsünk, akkor ezt minden bizonnyal dec. 22-re fogják leszervezni, hogy legyen azért nekünk egy kis hendikep. "Ebben az életben, semmi sem véletlen."

      • hááát nem tudom ez azért már nekem elég extrém üldözési mániának tűnik. Én inkább örülök, hogy nem játsszák le a meccset olyan borzalmas állapotú pályán ami sokszor okozott már nekünk bosszúságot. Innentől pedig ugye folyamatosan BL meccseink lesznek, ha nem akkor hétközi forduló vagy válogatott szünet, de esélyes, hogy valahova a Juve meccs környékére kerül majd a meccs persze, lehet ránéznek a naptárra aztán úgy vannak vele, hogy poénból csak oda kéne tolni azt azért, jól megszórni a játékosainkat lapokkal és egyebek. De hogy szándékosan csinálnák a hangulatot emiatt... ilyenre max Soros képes :D (bár akkor ugye még az esőt is rá lehetne fogni persze)

        • Miért? Neked nem gyanús, hogy Sorost szinte sosem látni ázni az esőben? Többen is megfigyelték, hogy amikor esik az eső, akkor Soros hogy, hogynem, mindig egy fedett hely környékén tartózkodik, vagy valami járműben, vagy mindig van a környezetében valami alkalmatosság az eső ellen (esernyő, esőkabát, sapka, stb.). Ez csak véletlen lenne? :D

      • Én azt olvasom, hogy a Polgári Védelem vörös riadót hirdetett hat órától kezdve Genova környékére!

        Az a helyzet, hogy a pár évvel ezelőtti árvíz óta, azon a környéken nem nagyon viccelnek az ilyesmivel.

        De ettől azért még szerintem végül igazad lesz, biztos meg fogják találni a számunkra lehető legrosszabb időpontot és majd okvetlenül muszáj lesz akkor lejátszani. :)

  • Na a nagy, menetelő Milan szépen leszerepelt a Lazio ellen. Olyannyira, hogy konkrétan azt hittem egy játékospontozásos oldalon, hogy ötös a skála, aztán amikor megnéztem a Lazio pontjait jöttem rá, hogy ja mégiscsak 10 lesz ez. Ez persze nekünk nem feltétlen nagy öröm, az unokatesók miatt, de koncentráljunk a pozitívumokra: Ez a Milan még nincs kész, nyers az egész, erősen lehet érezni rajta a pénz ízét mi meg hamarosan találkozunk is velük szóval jó lenne ha mi is egy hasonló hármas különbséget produkálnánk ellenük.

    • Én örültem a Milan-verésnek, egyrészt mert a sok milanistát ki kellett szolgálni és a médiában már jó ideje úgy beszéltek róluk, hogy az idén mindent visznek, csak mert jó drágán bevásároltak, hát most kiderült, hogy még ott sincs készen a "bl győztes" csapat, még finomítaniuk kell egy-két dolgot.

      Másrészt mert a Lazio nem tud különösebben érdekelni, nem félek tőlük, higgyétek el, nincs mitől. A Lazio egy jó kis csapat, eddig is tudtuk, hogy oda kell figyelni ellenük, de tegnap a Milan implodált, nem az unokatesókból lett hirtelen "Real Madrid".

      • Már tavaly is ezt mondtam, alig várom hogy laciéknak is elkezdődjön az EL, meg a heti 3 meccsek.... Na majd akkor meg lehet mutatni.

  • Optimizmus szivárog a Rómából Schick sérülésével kapcsolatban. A játékos Instagramon nyugtatgatta a szurkolókat, hogy "Nem két hét, csak néhány nap." A csapat közleménye is javulásról számolt be a műszeres vizsgálat után. Ezt az elemzők úgy értelmezik, hogy az Atléti ellen sajnos biztos nem lesz ott, de már az is elképzelhető, hogy a Verona, vagy a Benevento ellen ott lesz a keretben.

  • OFF: Harmadik számú mezünk sajnos nem az a fan-made lett, amit valaki itt a romanistán felhozott (tuti vettem volna abból), de amúgy egész kis csinos szerintem.

    • Arra a terepmintásra gondolsz?
      Ha jól emlékszem az lett a harmadik számú, nem?!

      • https://uploads.disquscdn.com/images/1fb0c4721544a591b47f30ab9bf342c951a7619d580a85b628d4181a320526e2.png

        Ma mutatták be és nem pont olyan mint a kiszivárgott kép. De szerintem így is nagyon ronda. Pontosabban, ha jó szögből fotózzák, akkor nem látszik rajta a "terepminta" és akkor fényes barna, akkor csak simán ronda. Amikor meg látszik rajta a terepminta is, akkor egyenesen gyomorforgató, vetekszik a Madrid meg a Boca homár-pink mezeivel, vagy a Napoli kommandós szerkójával. Szégyellje magát a Nike és szégyelljék magukat a Roma vezetői, akik ezt hagyták!

        Még azt is elfogadom, hogy egy fényes-barna mez önmagában nem lenne annyira csúnya, de könyörgöm, mégis mi a f@sz köze van a barnának a Rómához??? Ez a terepminta pedig egyenesen nevetséges! Ide jutottunk, ezek az idióták bohócot csináltak a Rómából.:(

        • Nana, várd ki majd az Interé milyen csuff lesz. Tavaly is azt hittük hogy a mi Fanta mezünk a legocsmányabb, amíg meg nem pillantottuk a Sprite verziót.
          Mondjuk ha jobban belegondolunk az Internek nincs is szüksége idén 3. számú mezre... :D

          • A Fanta szerintem csak simán ízléstelen volt, de legalább a színeket eltalálták. De ez az emésztőgödör színű darab, egy klasszissal nevetségesebb még az Inter "Sprite-színű" mezénél is, úgy néz ki mintha egy military shopnak a diszkontjában túrták volna. Eddig is tudtam, hogy a Nike-nál van egy csomó elmeháborodott, láttunk már tőlük egy pár "nagyon szép" daravot az évek során, de itt szerintem többről van szó, itt már közrejátszik némi rosszindulat is. :(

          • Várjuk ki a végét...lehet, hogy élőbe mikor átitatja az izzadtság, majd kva jól fog kinézni! :D

          • Utána néztem én is kicsit a harmadik számú mezünknek, de szerintem nem annyira rossz, mint amennyire leírtátok. A fekete a naranccsal nagyon jól passzol. Tény, hogy a mintázat kissé egyedi, de szerintem meg lehet szokni. A tavalyi mirindás felsőtől is sokan ki voltak akadva, aztán utólag tetszett már mindenkinek. Meg egyébként is, nem mindegy milyen stílusú a harmadik mezünk, mikor végre negyedszer is magasba emelhetjük a scudettóért járó trófeát? B-)

        • Nekem egyenesen az jut eszembe róla, hogy bemész a kis kínai üzletbe és veszel egy terepmintás gyerek pólót pár ezerért.
          Katasztrófa, teljesen egyetértek veled!
          Szégyen!!
          Meg nem csak a barnához mi közünk, hanem a terep mintához??!!

          • A barna az szimplán csak az ostobaság, mert képzelő erő nélküli, ostoba emberek csinálják a mezeket, akik azt hiszik, hogy az a poén, ha minden évben kitalálnak egy új szint. De a terepminta koronázza meg az egészet, egy gonosz tréfa áldozatai lettünk.

          • Akkor szórakozzanak a fa...kkal! Már bocs de ne velünk!
            Kíváncsian várom, hogy mikor fognak a törzsek megjegyezni valami hasonlót mint mi itt...

          • Már tavalyelőtt is barna volt a harmadik mezünk. Totti City ellen rúgott gólja is egy ilyen rettenetben született. Úgy tűnik, hogy hozzá kell szoknunk, hogy a páratlan években ilyen szörnyűségeket kell majd néznünk. :(

          • Igen, ez beugrott nekem is az imént...
            Őszintén megmondom, hogy én nem szeretnék hozzászokni, bár ki vagyok én...csak egy mezei fanatic :D
            Bár közelebb hozván a szurkolókat a klubvezetéshez én a harmadik számú mezről tartanék egy szavazást, 3 vagy 4 lehetséges tervezettel és döntsetek!

  • Mit vártok az esti mérkőzéstől?
    Én egy "laza" 3:1 arányú hazai győzelmet álmodtam meg az éjjel! :) :D

  • Ez eléggé biztosnak tűnik:

    IL TEMPO
    Alisson; Peres, Manolas, Jesus, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Defrel, Dzeko, Perotti.
    LEGGO
    Alisson; Florenzi, Manolas, Jesus, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Defrel, Dzeko, Perotti.
    IL MESSAGGERO
    Alisson; Peres, Manolas, Jesus, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Defrel, Dzeko, Perotti.
    LA GAZZETTA DELLO SPORT
    Alisson; Peres, Manolas, Jesus, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Defrel, Dzeko, Perotti.
    LA REPUBBLICA
    Alisson; Peres, Manolas, Jesus, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Defrel, Dzeko, Perotti.
    CORRIERE DELLA SERA
    Alisson; Peres, Manolas, Jesus, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Defrel, Dzeko, Perotti.
    CORRIERE DELLO SPORT
    Alisson; Peres, Manolas, Jesus, Kolarov; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Defrel, Dzeko, Perotti.

Related Post