X

BL rajt, férfias játék, kapus bravúrok, pontosztozkodás

Túlvagyunk a nemzetközi bemutatkozáson, Di Francesco is elveszítette BL szüzességét, és ráadásképp még szégyent sem vallott kedvenc csapatunk. Persze szerencsénk volt, meg nem adott büntető megint csak, a lényeg az egy pont és a tisztes helytállás.

Az árúsok várták a meccset

Sőt mi több, az első játékrészben komoly támadófocival rukkolt elő mindkét alakulat. Gól nyugodtan születhetett volna bármelyik oldalon. A legemlékezetesebb három momentum kétségkívül a Nainggolanra kijátszott szöglet utáni átlövés majd az óriás Oblak bravúr. Aztán volt egy Dzeko bal lábára került labda, amit a másik oldalon, jobbal értékesített volna, ballal kimaradt! Illetve a másik kapu előtt Manolasnak sikerült vert helyzetben menteni.

A második játékrész már a spanyoloké volt. Ritmust, sebességet váltott Simeone gárdája, és ez komoly nehézségeket okozott a hazaiaknak. Mit szépítsem, dörzsölte a rómaiak hátát a háló. Jó pár kapus bravúr kellett Allisontól, aki a tegnapi produkciójával végképp meggyőzött. Persze a szerencse szintén a hazai oldalra állt, így gól nem született. Simeone pedig mindent megtett, támadókat cserélt, 60 perc után már fej nehézzé téve csapatát.

Vincze Ottónak is tetszett ez a középpálya

Minderre, nagyon bölcsen EDF formációváltással reagált, és a teljesen elkészült Defrel helyére Faziot küldte. Így három belső védővel és két szélsővel gyakorlatilag 5-3-2-s védekezőbb felfogású formációban küzdhetett a Roma. Ennek előnye, hogy sűrűbb volt a védelem közepe, plusz Kolarov egyes esetekben képes volt felzárkózni a támadásokkal. Ráadásképp Perotti nagyobb területen játszhatott.

Szételemezni nem akarom a managerek munkáját, de az biztos, Di Francesco jól reagálta le a fuldokló spanyol nyomást. Később Nainggolant kellett sérülés gyanúja miatt lecserélni, Pellegrini érkezhetett, aki túl sok vizet nem zavart, azalatt a 12-13 perc alatt, amíg pályán volt. Időhúzó cserének jött még  El Shaarawy, aki Dzekot váltotta. Tegnap a bosnyák sokat nem tudott hozzátenni, megtartogatta a labdákat, és a lehető legtöbb kontrában megpróbált részt vállalni.

Ez nem volt vicces Dani

Jöhetne még az, hogy egy egyértelműnek látszó kezezést nézet be Mazic sporttárs. Vagy éppen az, hogy több játékoson látszott, az Atletico tempóját kilencven percig nem képesek kontrolálni. Rossz volt nézni kedvencem, DDR hajmeresztő rontott passzait a középpályán. De kiemelhetem az edző kedvenc Defrel védekezésbeli robotolását, ami totálisan ki is vette a támadó szekcióból. Együtt a kettő már nem ment. Fazio lassúsága mára már ténykérdés. Viszont Manolas és Allison tökéletesen vették fel a meccs ritmusát, és végig koncentráltan, az ilyen színvonalon elvárható szinten teljesítettek. A többieket különösebben nem emelném ki.

Ami számomra döbbenetes volt, hogy mindössze 36.000 ember volt kíváncsi az olasz fővárosban a BL csoport egyik legfontosabb mérkőzésére. Továbbá, amikor az Atletico diktálta a tempót, és a kritikus részénél tartott a találkozó füttyszó hallatszott a publikumtól. Jó pár éve követem csapatom, de ilyet nem, vagy csak nagyon ritkán tapasztaltam. Pedig a látottak és a végeredmény egyaránt elfogadható teljesítmény.

Savic meg a bimbócsavarás

Örültem, hogy EDF nem kakált be és bátran, teljesen felkészülten vetette hadba csapatát. Az utolsó pillanatokban vezetett két kontra akár még fényesebbé is tehette volna a BL rajtot, de ne legyünk telhetetlenek, akadt a másik oldalon szintén szerencsétlenül kihagyott ziccer, nem egy.

Összességében tetszett, amit láttam, ha képes lesz a csapat így szívni magát távolabbra érhet, mint elsőre gondoltam. Pár statisztikai adat még a végére, 51-49 volt a labdabirtoklás (!), 533 (465) – 476 (407) a passzok illetve zárójelben a jó passzok száma. Tetszetős. Csak így tovább, maradni ezen a helyesnek tűnő úton!

Allison volt a meccs embere nálam

Képeket itt találsz még!

Szentesi János:

View Comments (93)

  • Allison egyébként a fordulónap legjobb kapusa, ez nem is lehet kérdés!

    • Ja még annyit, hogy a végén a kis töröknek adtam volna egy negyed órát a jobb szélen.
      Szerintem meg tudta volna zavarni/keverni ott a srácokat.

        • Elég gyors a gyerek, a 70. perctől nagyon meg tudta volna forgatni a fiúkat.
          De majd talán hétvégén láthatjuk, hogy mit is tud.

  • Sajnos ahogy a hétköznapokban úgy a lelátón is egyre több a buta ember. Sajnos a stadionban meg a kommentekben élik ki a frusztrációt ami a hétköznapokban éri őket. Fütyülnek, tüntetnek ezek mindig, mindenért. Nem kell messzire menni, van pár magyar AS Roma "szurkolói" oldal, hát a fejemet fogom. Még a tegnapi meccs után is csak a sírás rívás megy. Ez miért nem játszott, azt miért nem cserélte le, Alissonnak volt egy jó napja aztán már egyből istenítitek meg stb... Szomorú, az emberi butaság fénykorát éli...

    • A füttyögést a vége felé én sem nagyon tudtam hova tenni...mit gondoltak, hogy idejön az Atleti egy biztos és összeszokott stabil kerettel, aztán mi egy "teljesen" felforgatott bandával és új taktikával majd beárazzuk őket?! (mondom én aki az előbbi poszt alatt 3-1 re írtam :D)
      Teljesen korrekt eredmény született, igaz, hogy egyéni bravúrok kellett ahhoz, hogy itthon tartsunk egy pontot de ők is az AS ROMA csapat tagjai.
      Perest is sokan szidták, pedig szerintem most egész tisztességesen robotolt a jobb oldalon.
      S ha még azt is idevesszük, hogy elbírtuk azt, hogy DDR, Strrotman, Dzeko, Kolarov gyengébb napot fogott ki, akkor azt kell mondjam, hogy ez férfi munka volt!

    • Arra azért kíváncsi lennék, hogy mégis mire számítottak?!
      Az Atleti a világ egyik, ha nem a legjobb csapata! Igazi sztárok nincsenek náluk sem, mert mikorra kinevelik őket, addigra a nagyok elviszik (Torres, Costa, Falcao, Turan, Griezmann, stb.) Az erőnléti stábjukat kéne leszerződtetni, mert őket nem lehet szétfutni, még úgy sem, hogy évek óta a BL főszereplői és az egyedüli komolyan vehető kihívója a Barca-Real kettősnek Hispániában. Én abszolút meg voltam elégedve a csapattal, mert sajnos azokat a hibákat amiket tegnap este elkövettünk, azt a Crotone ellen is meg tudjuk tenni.
      Alisson és Manolas emberfelettit nyújtott. Most kéne velük a szerződést meghosszabbítani, mert legkésőbb a nyáron be fognak jelentkezni értük a pénzeszsákok. Ha maradnak, örülünk, ha mennek, legalább gennyesre kerestük magunkat.
      Ja! És addig amíg a spanyol válogatott oktathatja az olaszt, addig ezt az eredményt meg kell becsülni.
      Forza Roma!!! Reméljük a parókás barátunkat sikerül elkapni, mert az lenne csak igazán nagy öröm és boldogság. :D

    • Nekem egyébként az Atléti általában kimondottan rokonszenves, kivéve a "Cholo" Simeone, elismerem az érdemeit, de rokonszenves már sose lesz. Viszont amikor hallgatom ezeket a spanyol fociközvetítéseken kikupálódott fotelszakértőket, akkor még az Atléti is ellenszenves lesz. Az meg, hogy egyes önjelölt Roma szurkolók néha milyen elvárásokkal jönnek, hát attól néha kiráz a hideg.

  • Amióta megvettük Alissont, azóta hirdetem a szélrózsa minden irányába, hogy nagyon jó kapust vettünk. Ez a "gyerek" úgy volt az év brazil kapusa, beleértve a külföldön játszókat is, hogy a második helyezettnek fele annyi szavazata volt. És csak a kapusok szavaztak!!! Gondoljátok csak végig, adva van egy olyan kapus, aki sokkal fiatalabb mint azok akik szavaztak és mégis toronymagasan, utcahosszal nyert. Ja és 22 éves kora óta a brazil válogatottban van, mert Brazíliában kevés a kapus, nincs kiből válogatni, kellett a 22 éves Alisson, ugye? A mai napig nem értem, hogyan keveredett hozzánk, hogy miért nem a Manchester Unitedben, a PSG-ben, vagy a Real Madridban véd.

    Ha jól emlékszem 7 millióért vettük! Könyörgöm, 7 millióért!!! Kit kapsz manapság 7 millióért? A mindig sérül Perin egy ötödét, vagy az agyonsztárolt Gigio Donnarumma egyik cipőjét. Felejtsétek el Marquinhost és Pastorét, Alisson volt Sabatini pályafutásának a legjobb vétele!

    És akkor jön a mélyen tisztelt "szakértő" úr, élő adásban a tévében, aki fontosnak tartja kijavítani magát, hogy nem jó kapus, csak jó napja volt. Innen szeretnék gratulálni neki is meg az összes kollégájának, mert mind tudtuk, hogy az Atléti most erősebb, mind tudtuk, hogy egy új edzővel és egy félig lecserélt kezdővel nem fogjuk megváltani a világot, de az is hozzátartozik a dologhoz, hogy nem nekünk kell örülni a vakegér szerb bírónak, ezt a kétes örömöt meghagyhatjuk a "BL esélyes" Atléticónak.

    • Emlékeztek még arra, amikor elindult a calcio élőben a sporttévén, Váradi Péter "szak- v szagértő?" bácsi üstöllést jött a meccs előtt a mágnestáblájával, rakosgatta a gombfocikat jobbra-balra, a kedvenc spílerét szimbolizáló bábut ide-oda húzogatta és bőszen magyarázta, hogy akkor majd a Figo elfut, bead és akkor majd Ronaldo érkezik és Hallelujjah! (Akkor épp a sintér volt az "aktuálisnagycsapat" és az ő seggüket nyalta.) Szánalom, hogy majd húsz év után is ugyanitt tartunk, ezek a nímandok osztják az ész még most is. Én, ha meglátom ezt az operettbonviván hajmásipétert mentálisan betolom a zavaróadást.

      • A tábla!!! :D .... Nekem a "nagy Ancelotti féle Milan rombusz alakzat" ugrik be róla. :D

    • Atleti nem nyer köv 5 évben Bl-t erre elég sok pénzt fel mernék tenni. Elit tagjai nem vitás, felettünk vannak a polcon és nem 1-el. Ők benne vannak a 10ben de nem TOP5. Ahogy mi se vagyunk TOP10, inkább 20 környéke vagy hátrébb.

      • Az Atléti az elmúlt időszakban ügyesebb és sikeresebb volt, de én nem tartom őket sokkal nagyobb klubnak mint a Roma. Ez most egy ilyen időszak, talán még megéljük, hogy ez megváltozzon. :)

  • Amikor legutóbb az aktuális spanyol gigásszal játszottunk kezdésként döntetlent, akkor továbbjutottunk a csoportból. Kívánom magunknak ugyan ezt idén is:D Bár az idegenbeli zakóz most elengedném.
    Nem lebecsülve a következő 4 ellenfelünket (Verona,Beneveto,Udinese +Qarabag), de gyakorlatilag ennek a hónapnak már nem kéne nagy akadályt állítania a csapat elé. Nyugodtan pályára küldheti a EDF a B vagy C csapatot is, ha akarja. Kicsit több mint 2 hete van, hogy látszódjon munkájának az eredménye, mielőtt meg kéne élesben is mutatni (pl Milan ellen). Ennél jobb 4 csapatot keresve se találhatott volna a céljaihoz:)

    • Egyetértek. Ezt a 4 meccs 2 hetet arra kell használni, hogy mindenki megtalálja a formáját, EDF az alapcsapatát, B sor játékba lendüljön kondira rámenjünk. Elég nagy szükségünk van erre a 2 hétre, remélem jól használjuk ki!

      • Akkor leszünk majd csak igazán faszántosak ha mindenki felépül.
        Akkor azért elég durva kezdőt és kispadot tudunk felsorakoztatni.
        Gondoljunk csak bele, hogy nem láttuk még Karsdorp, Schick játékát. Ott van még egy sérült Emerson egy felgyógyult Florenzi, akik pedig alig játszottak, Gonalons, Ünder, Elsha, Pellegrini....
        Ha mindenki visszatér és bevethető, akkor komoly A és B "sor" állítható pályára.

    • Igen, ez jól mutatja, hogy a Kolarov, Perotti, Strootman sokkal jobban széthúzza az ellenfelet, mint a jobb oldalon a Peres, Ninja, Defrel. Jobbon túl sűrűn voltunk, így támadásban kicsi az esély a felérésre.

  • Tegnapi meccs összképe pozitív. Egy nálunk erősebb csapat ellen szereztünk pontot, kis szerencsével.
    Lengyel barátunk távozása nem érintett meg tudtam brazilok vak embert nem raknak a kapuba. Salah és Rüdiger távozása jobban fájt, mert nincs pótlás. Ami nekem feltűnt hogy a papíron világklasszis kpnk elég oskszor kerül és került tavaly is megalázó helyzetbe, valamit ezzel kezdeni kell. Támadók jelenleg nagyon elszigeteltek, Defrel kb második jobb bekk, Perotti és Dzeko nem fognak ketten meccseket nyerni zsák számra. Ezzel kezdeni kell valami. Flo, Shick Fáraó Ünder, alig várom már valaki be kerüljön. Erőnlét aggasztó, kp-nk seggén vette a levegőt 60. perctől ez baj és EDF azt mondja ez meglepte őt... Amúgy 5 védőre átállás nagyszerű húzás volt.

    Továbbjutással kapcsolatban nagy reményeket nem táplálok, de remélem megfingatjuk nagyhalakat a továbbiakban is. Azért jó lenne 4 ponttal belemenni angolok elleni páros meccsbe, amivel kb tét nélkülivé válna nekünk a további 4 meccs, mert 3. hely szinte biztos lenne.
    Nagy félelmem ez azeri túra, messze lesz, hideg lesz, azeriek első meccse otthon 6os kolbi után, ezek nem fekszenek nekünk és utánna jön egy Milan, Napoli, Chelsea, Torino 4es fogat...

    • Nem lesz hideg, Bakuba mennek, de a hidegen kívül lesz ott minden, hosszú utazás, időeltolódás, stb.

  • Szerintetek Alisson lábbal ügyes vagy nem? Sokszor úgy érzem tök szarul találja el és csak mákkal megy jó helyre, de élet veszély, amit labdakihozatal címszó alatt művelünk. Pár meccs és kiderül de félek lábbal ügyetlen, de ne legyen így.

  • Annak fényében, hogy a 3olasz közül csak mi szereztünk pontot ebben a fordulóban, még inkább értékes ez az x.
    S azt sem szabad elfelejteni, hogy a Nápoly nem egy Real Madriddal játszott, még ha idegenben is.
    A Juve igazából egy vállalható vereséget szenvedett, a Barca ellen nem szégyen, bár a 3-0 kissé sok.
    Innen nézve azért nem rossz eredmény ez!

    • A Juve BL-t szeretne nyerni és akkor tényleg sok a 3, de akkor már sokkal rosszabb volt a Napoli bukása. Nekem van egy olyan érzésem, hogy a Napoli el fogja engedni a BL-t és a bajnokságra fognak figyelni.

      Egyébként megjelent egy pár egészen agresszív írás a sajtóban, ahol kegyetlenül betámadták a Rómát, főleg EDF-t. Többnyire avval vádolják, hogy a Rómának nincs identitása, nem látszik a játéka, olyanokat is mondanak, hogy a játékosok már el is utasították EDF-t, aki túl gyenge egyéniség a Rómához és csak az a kérdés, hogy meddig fogja bírni...

      Persze a "juvemilaninter" edzőiről a legritkább esetekben jelennek meg ilyen írások.

      • Annyi faszságot írnak mindenhol össze-vissza, hogy én már el sem olvasom őket.
        Személy szerint általában azokat az írásokat, hozzászólásokat szoktam "alapul" venni amiket olyan egyének írnak akik általában szitkozódnak és fikázni szokták a Romát.
        A minap pont egy ilyet olvastam, azt írta a kedves interes kolléga, hogy ez egy igencsak jó meccs volt és megérdemli a tiszteletet a Roma, annak ellenére, hogy valóban kissé gyengébbek voltunk mint az Atleti de megérdemelt x született.
        Ez nekem többet ér mint mindenféle hokifejű fotelszakértő fröcsögése. :)

      • "Rómának nincs identitása, nem látszik a játéka"
        Ezzel sajnos egyet kell hogy értsek, én is igy láttam az elmúlt 3 mérkőzésünket...
        Szerintem az következő 4 meccs eredménye (és mutatott játéka) fogja eldönteni EDF sorsát, mindamellett, öreg "szurker" lévén (aki látott már "rosszabbat" is) megadnám neki a lehetőséget a teljes szezonra, aztán lássuk mi sül ki belőle.

        • Szerintem még mindig korán van. Eddig volt egy csúnyán lejátszott meccsünk, ahol nyertünk. Volt egy szépen lejátszott meccsünk, ahol kikaptunk. Tegnapelőtt pedig itt volt ez a meccs az Atléti ellen, akik szerintem megmutatták, hogy erősebbek nálunk, de mégse bírtak velünk.

          Szerintem ez még kevés ahhoz, hogy objektíven ítéletet hirdessünk, majd ezután a 4 meccs után, de még inkább a Milan elleni meccs után már okosabbak leszünk.

      • :D
        Vicces dolgok ezek...
        Láttuk hogy mikor az elmúlt pár évben volt a csapatnak identitása mekkora zakókba sikerült belefutni a BL-ben, meg az EL-ben... :D

      • Szeretni sok mindent lehet de nem fog. Ha volt esélyük valamikor az tavaly volt, Bonucci, Dani Alves helyett De Sicglio Barzagli minőségi veszteség és előre hiába jöttek játékosok, eddig is kurva jók és minőségben is mély volt a padjuk. Most az hogy Mandzukic vagy Costa játszik szerintem mindegy mint ahogy Bernardeschi és Cuadrado is. Azért 11ből 2 helyen gyengülsz úgy hogy riválisok erösödnek sok esélyed nem lesz. Csoport másodikként egy szerencsés sorsolással 8ba mehetnek de ott végük lesz. Napoli nekem meglepetés volt, egész jónak tűntek eddig, de valahogy ők mindig belefutnak megmagyarázhatatlan vereségekbe.

  • Sohasem keverjük ide a politikát, ÉS EZ JÓL IS VAN ÍGY! Viszont reggel mikor pörgettem a híreket ezen megakadt a szemem... :D

    "Hiller István, ezzel az AS Roma-logós bőrönddel érkezett meg az MSZP
    kihelyezett frakcióülésére Hajdúszoboszlóra. Lehet, hogy mégsem oktatási, hanem inkább sportminiszter szeretne lenni a Botka-kormányban?" https://uploads.disquscdn.com/images/8f9154d3de970771e1a5286056c781743222abd89eaaa7e82db0345d9ca2c0eb.jpg

    • Akkor most szólni kéne a Rómának, hogy megvan-e az összes táskájuk? (Én kérek elnézést, nem tudtam megállni) :D

      • Nem a témába vágóan....de olvastam némi morzsát a stadionnal kapcsolatosan, hogy megint (még mindig) valami hidrogeológiai problémák állnak fenn!
        Te mindig jól értesült vagy a témában, olvastál róla esetleg valamit?

        • Mostanában nem olvastam semmit, de a korábban olvasott cikkek szerint, az egész hidrogeológiai problémakör egy mondvacsinált kifogás és most nem arról van szó, hogy azon a területen emberemlékezet óta sosem volt árvíz, illetve hogyha lett volna ilyen probléma, akkor a lóversenypálya is elsüllyedt volna, márpedig soha semmi gond nem volt.

          Arra is emlékszem, hogy a tervekben szerepelt egy sor beavatkozás, amiknek az a feladata, hogy hidrogeológiai szempontból biztosítsák a területet (gát, töltés, szivattyú, stb.). Amikor az M5S még meg akarta fúrni a stadiont, akkor közölték, hogy hidrogeológiailag nem biztonságos a terület és úgy tettek, mintha a tervekben nem szerepelnének az említett beavatkozások. Pedig a Tevere folyót felügyelő vízügyi hatóság is jóváhagyta a projektet, mert természetesen látták a terveken szereplő beavatkozásokat, amiket egyébként törvények írnak elő és pontosan szabályoznak.

          A történet legszebb rész az volt, amikor Berdini úr, az építési osztály vezetője és a stadion nagy ellensége, közölte, hogy akkora szivattyú, mint ami a tervben szerepel nem is működhet! Közben pedig kettő, a tervezettnél is nagyobb szivattyú, már évek óta hibátlanul működik azon a területen!!! Nem mintha ott bármilyen szivattyúnak valaha sok dolga lett volna.

          Tehát én nem hiszek semmilyen hidrogeológiai problémában, vagy kockázatban, ez maximum csak valamelyik hivatal legújabb kötözködése, aminek nyilvánvalóan csakis politikai okai vannak.

          • akkor lehet csak van ott 2 nagyobb szivattyú, de nem is működtek soha. Akkor Berdininek igaza van :)

          • Ha eddig nem is működtek, most az esőzések miatt biztos, hogy mindent bekapcsoltak.

  • Már azt írják, hogy Schick és Karsdorp teljesen felépültek így hétvégén mindketten bevethetőek.

Related Post