X

Legyen Tumminello meccse!

Ahogy ígértük, szerdán folytatjuk a sűrű februári program dokumentálását. Csapatunk ma este, hazai környezetben fogadja a Cesena labdarúgóit, az Olasz Kupa negyeddöntőjében. Kiváló alkalom ez arra, hogy a vasárnapi vereséget feledtesse kedvenc klubunk. Bár szurkolók továbbra sem várhatóak, a helyes útra pont egy ilyen mérkőzésen lehetne visszatérni.

Mindketten a kezdőben?

Mondom ezt akkor is, ha tisztában vagyok vele, az elmúlt évek kupaszereplései nem sikerültek a legfényesebbre. Tavaly a hasonló méretű Spezia pottyantotta ki csapatunk a legjobb 16 között, azelőtt az Empoli lett meg kínkeservesen, majd a Fiorentina vetett véget a „menetelésnek”, három éve pedig a győztes Napoli intézte sorsunk.

De maradjunk inkább a mai mérkőzésnél, és annak körülményeinél. A Cesena a második vonal alsófertályán helyezkedik el, konkrétan a bent maradásért küzd a Serie B-ben. Ez ad némi okot a bizakodásra. Ráadásul az Olasz Kupa szereplését is a legjobb 64 között kezdte, így túl van négy mérkőzésen ebben a sorozatban. Bár két első osztályú csapat skalpját is begyűjtötte (Empoli, Sassoulo), félni talán mégsem kellene tőlük.

Pillanatkép az utolsó Roma-Cesena mérkőzésről

Hasonlóan gondolkodhat Spalletti is, hiszen felforgatja kezdőjét rendesen. Alisson előtt a három védő JJ, Manolas és Rüdiger lehet. A középpályán Rui, Paredes, DDR, Bruno Peres, előttük Ninja, és a két csatár Totti és Sárika. Így próbál a mester peremembereinek lehetőséget adni, másrészt tovább erőltetjük a 3-4-1-2-s hadrendet. Kíváncsian várom, hogyan működik majd ez egy védekezésre berendezkedő Cesena ellen? Nyilván az egyéni képességekben megvan a különbség, de ezt realizálni kell.

A kispadon ma már helyet foglalhat a frissen igazolt francia Gernier. Érdeklődve várom, mire kívánja Spalletti használni egyetlen téli igazolását. Az olaszok egyébként középső középpályásként (centrocampista) definiálták a kiváló felépítésű játékost. Ha már szóbekerült a mercato, két távozóról vizionáltak az olasz újságírók, végül Gerson és Manolas a csapattal maradt. Kérdés, hogy meddig, de az azért nem gond, hogy a tavaszi menetelésben marad bőven alternatívája a kopasznak. Máshonnan nézve egy játékossal mélyült az egyre tetszetősebb keretünk.

Az egyetlen Cesena győzelem bizonyítéka

Érintőlegesen a Cesena kezdőjét szintén vegyük szemügyre. Várhatóan az  Agliardi; Perticone, Pompei, Rigione; Balzano, Garritano, Schiavone, Kone, Renzetti; Cocco, Ciano tizeneggyel lépnek pályára. Keretük 80 % olasz játékosokból áll, főként nagyobb klubok kölcsönszerzeményeiből. Egy manager cserén is túl vannak már, Massimo Dragot váltotta Andrea Camplone. Utoljára a Farkasokkal 2014-ben találkoztak, akkor az első osztályban. Rudi Garcia csapata, egy DDR góllal győzedelmeskedett idegenben. Vendégként a Cesena utoljára, pontosabban akkor egyszer, 1981/82-s idényben tudott győzni, hasonlóan 1-0-ra. (csak egy apró érdekesség, hogy azon a bajnokin a kezdőben 10-10 olasz játékos szerepelt, mindkét oldalon 1-1 idegenlégiós lépet pályára mindössze, mennyire más idők voltak. jegyzőkönyv)

Ami még ide tartozik, és roppant érdekes: kedden este a Lazio, milánói kirándulásán kivívta a továbbjutást az Interrel szemben. Nem kis meglepetésemre ezzel bejutottak az elődöntőbe. Ahol a Roma-Cesena párharc győztese lesz ellenfelük. Ráadásképp az elődöntő két mérkőzéses lebonyolítású, azaz egy ma esti továbbjutással két újabb városi derbi kerülne a tavaszi naptárba. Már csak ezért is kötelező a továbbjutás!

A kép nyomokban Cesena szurkolókat tartalmazhat!

A mérkőzés újra tévés lesz, a DigiSport 2, 20.40-től sugározza. Reményeim szerint egy nyugodt, könnyed győzelem előtt áll a csapat, ahol végre bemutatkozhatnak majd azok a fiatal tehetségek is, akik hónapok óta koptatják a padot, de még nem jutottak szóhoz. Gondolok itt első sorban a 18 éves Marco Tumminellora. Meglátjuk!

Forza Roma!

Szentesi János:

View Comments (37)

  • Szégyellje magát az Inter! Hát meg ennyi hasznunk sincs belőlük? Tessék, most itt a baj, játszhatunk még két meccset az "unokatesókkal"... Már ha továbbjutunk, mert ugyebár ez még korántsem biztos.

    De most már muszáj továbbjutni, eddig csak toronymagas esélyesek voltunk, de innentől kezdve egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne jussunk tovább. Egy porcikám se kívánja a meccset a madarászokkal, pláne kettőt, de ez már nem kívánságműsor, nyerni kell és kész. Remélem, hogy a játékosaink is felfogták, akárki is fog játszani.

    Közben egy kisebb csoda történt. Úgy tűnik, hogy a nemrég kinevezett sportminiszter, Luca Lotti, véget vetett a római prefektusok ámokfutásának és el fogják távolítani az Olimpiai Stadionból a szektorokat szétválasztó plexi falakat! Jövő héten lesz egy találkozó a belügyminiszter, a sportminiszter, illetve a Roma és a Lazio képviselőinek a részvételével, ahol meg fogják beszélni a falak eltávolításának a technikai részleteit. Állítólag már februárban el fognak tűnni a korlátok. Ez azért is nagyon jókor jön, mert kis szerencsével a Roma már a falak nélkül kezdheti meg a az előfizetési kampányát márciusban.

    • Ez a plexi dolog jól hangzik. Remélem lesz pozitív előrelépés az ügyben.

      Én ellenben örülök a strandkorlát elleni lehetséges két mérkőzésnek... persze ne igyunk előre a medve bőrére. :)

      Ma még érhet kellemetlen meglepetés.

    • Gabrielli Úr mit reagálhatott? Szerintem azóta az íróasztalt harapdálja dühében! Remélem azért a Sud ha visszatér meghálálja neki ezt a kedvességet mondjuk egy szép kis drapi formájában, vagy akárhogyan... :D

    • Jah, és aztán azzal a szép kis plexifallal mi lesz? Meg lehet e venni? :D Vagy jó magyarosan leszerelik aztán megy valamelyik rokonnak? :D Csak azért kérdezem mert pont jó lenne nekem kerítésnek, meg ugye ereklyének sem utolsó... :D :D Írok is ennek a Gabriellnek :D

  • Emlékszem, amikor egyszer kérdezték De Rossit, hogy az akkori Juventus-Lazio párharcból kit szeretne, azt mondta, a Juventust, mert rövid időn belül ennyi derbit játszani pokol.

    Különben a mercatót szerintem megúsztuk, egyben maradt a csapat, nyáron pedig már amúgy is új szelek jönnek, addig még Manolas ügye is eldőlhet.

      • Lehet inkább fel is rúgná valamelyik cimboráját, hogy ne kelljen átélnie a visszavágó borzalmait. :)

      • Egyáltalán nem egyértelmű, de ahhoz képest, hogy "már tutira megvettük", na ahhoz képest igen, "behalt". :)

        Állítólag az Atalantával megegyeztünk, a játékossal meg tárgyalunk a nyári átigazolási időszakra.

  • Azzal, hogy a Lazio jutott tovább úgy nyerhetünk olasz kupát, hogy minden meccsünket az Olimpicoban játszuk le. Házhoz jönnek a kupameccsek, már csak be kell húzni őket.

    • Villarreal (idegenben), Torino, Villarreal, Inter (idegenben), Lazio, Napoli. Ez lesz az első meccsnél a sorozat.

  • Szinte az egèsz csapat szörnyű, de hogy Manolas ezt nem direkt csinálja... nem mostanában láttam tőle ilyen hibákat :(

  • Strootman mozgása olyan darabos, hogy néha azt hiszem rá, hogy Totti az.

  • Ez eddig nagyon rossz volt, ha nem kezdünk el játszani a második félidőben, akkor ennek nem lesz jó vége.

    • Nyugi, fárasztunk... :D Amúgy amióta Spall. visszatért szerintem ez a legrosszabb félidő volt!

      • Lassan befejezhetnénk a fárasztást, mert elszakad a zsinór :D

  • Uram isten, ez mi volt ? Az egyetlen épkézláb megmozdulásunk az első félidőben az volt, hogy Burkina Faso kiegyenlített, és ha netán behúzzák, akkor Salah a Fior ellen már lehet... Nagyon nagy gáz van,,,

Related Post