X

Megsülni a genovai napsütésben…

Vérzivataros fordulón van túl az olasz első osztály mezőnye. Pontosabban az üldözők hagytak el pontokat a Juventus javára. Vereséget szenvedett a Milan és a Lazio, döntetlent játszott a Fiorentina és a Napoli… persze a Juve hozta az idegenbeliét, és tovább növelte gyakorlatilag mindenkivel szemben az előnyét. Történt ez úgy, hogy a Roma kétszer vezetett Genovában, mégis pont nélkül hagyta el a Luigi Ferrarisról elnevezett stadiont.

Fényből az árnyékba?

Nagy kár, hiszen az előny megvolt többször is, valahogy vasárnap mégis a védelem bizonytalanságai megpecsételték sorsunk. Izgalmas mérkőzésen, 3-2-re alulmaradt kedvenc csapatunk, ezt kell most megemészteni, hiszen az őrült tempó nem lassul, szerdán már kupamérkőzés, majd jövő hét kedden (!) rangadó a Fiorentina ellenében.

Most viszont kanyarodjunk vissza a vasárnap délutáni mérkőzéshez. A hazai Sampdoria hat mérkőzéses nyeretlenségi sorozattal, kellemes napsütésben várta a fővárosi csapat rendkívül látványos, de néhol pontatlan támadó játékát. Legalábbis ezt reméltük a kezdőrúgás előtt. Aztán valamivel másabb képet festett nekünk a mérkőzés.

Amikor Mazzoleni sporttárs jelet adott a mérkőzés kezdéséhez ezek a tizenegyek voltak a pályán:

Sampdoria: (4-3-1-2)  Puggioni – Regini, Skriniar, Silvestre, Bereszynski – Barreto, Torreira,Praet – Fernandes – Muriel, Quagliarella.

AS Roma: (3-4-2-1) Szczesny – Rudiger, Fazio, Vermaelen – Peres, Strootman, DDR, Emerson – Nainggolan, Perotti – Dzeko.

Máris látszik, hogy Spalletti mester tovább erőlteti a három védős, Salah hiányában talán kényszermegoldását. Ettől még ez a dolog sok esetben bizonytalan, pláne Vermaelennel a fedélzeten. Apropó, hogy-hogy nem Manolas kezdett? Értékesítésre kerül a hét elején, csak így el van takarva a sajtó elől? Vagy egyszerűen a Spallettivel megromlott kapcsolata az oka ennek? Nem gondolnám, hogy a Cesena elleni kupameccsre pihentette a tar mester görög belső védőnket…

15 bajnoki gólnál jár

Alapvetően a mérkőzés jól kezdődött. Harcos Roma vadul belecsapott a lecsóba, és éles rohamokat vezetett a Vivianot nélkülöző Samp védelem ellen. Gyorsan eredményre is vezetett mindez, egy távoli lövést eresztett meg Emerson, amit a hálóőr csak nagy nehézségek árán tudott oldalra kiütni, ahol Peres érkezett, és öt méterről okosan a kapuba helyezte a labdát. 0-1.

Talán a gól jött hamar, vagy a fejekben van zavar, nem tudom. Az biztos, hogy a mérkőzés képe teljesen megváltozott az ötödik percben. A Samp fokozatosan átszervezte a játékát, és egyre veszélyesebb támadásokat vezetett. Vermaelen oldalán Muriel ugrott ki, majd megverve védőjét, középre passzolt labdáját Praet értékesítette. 1-1. Mindez a 21. perc eseménye, és azt kell ide írjam, bőven benne volt a játékban az egyenlítés.

Nálam Emerson volt a Roma legjobbja

Felébresztette a vendégeket a kialakult eredmény. Még az első félidőben feljegyezhettünk egy bátor Ninja kísérletet, sajnos a kapu felett szállt el a játékszer. Majd a szünet előtt egy éles szögből elvégzett szabadrúgás után kialakult fejes/kapustámadás volt említésre méltó. DDR tekerte középre a labdát, középen Rudiger próbált fejelni, de a tartalék portás újra a helyén volt. Ráadásképp a sípmester kifelé ítélt…

A második negyvenöt perc első érdekesebb momentuma Vermaelen újabb vergődése volt, továbbra sem bírta tartani Murielt, aki ellen szabálytalanságot volt kénytelen elkövetni a védő, mely eredménye egy sárga lap. Komolyan nem értem, hogy Muriellel szemben, miért a sérüléséből visszatérő, formán kívüli Vermaelen kezdett, mikor más alternatívát is rendelkezésére állt Spallettinek?!

Egy óra játék után újra a fővárosi csapat vette át a kezdeményezést. Ennek gyorsan meglett az eredménye, hiszen Dzeko Emerson centerezését tudta értékesíteni. Kifejezetten tetszetősen a rövidbe rúgva a bőrt. 1-2.Persze ez a történet itt még nem ért véget, sőt a csattanók még hátra vannak. Öt perc sem telt el a bosnyák 15. bajnoki gólját követően, mikor egy újabb suhanc, nevezetesen Schick egalizál. DDR egy szabadrúgást követően söprögető pozícióban maradt a gyors vissza passzt miatt, és valljuk be, lassan reagálja le a helyzetet, túlságosan nem megnehezítve a cseh srác dolgát. 2-2.

Puggioni kiváló munkát végzett

Majd három perccel később, egy igencsak véleményes bírói döntést követően kiváló helyről végezhetett el szabadot a hazai csapat. Rudiger érzésem szerint nem volt szabálytalan. Ettől még sárga és szabadrúgás következett, amit óriási mákkal értékesített Muriel. A sorfalon megpattanó lövése úgy változtatott irányt, hogy pontosan középen, a léc alatt, talán érintve a keresztfát vágódott a kapuba… 3-2.

Miután szívinfarktusaimat kihordtam a nappaliban, Spalletti már reagált is. Sárika és Totti egyszerre érkezett, nyílván élénkítő hatással. Részben bejött a mester számítása. Totti pár pazar passzal életet lehelt a játékba, de egyszer Dzekot állították meg lesen. Tévesen. Másodszor pedig Sárika hagyott ki egy nagy ziccert. Aztán ennyi.

A rendes játékidő után, volt még egy, pontosabban két Totti szabadrúgás, amelyikből a második próbálkozás talált kaput, de Puggioni szép mozdulattal védett. Így az állás már nem változott. Hosszú idő után szenvedett újra vereséget az AS Roma. Túl sokat a játékvezetővel nem szeretnék foglalkozni, de a mérkőzés kicsúszott a kezéből a második félidő közepére, és ebben a hevesebb izgalmi állapotban több döntése indokolatlanul sújtotta a vendég alakulatot. Pont.

Szerdán folytatjuk!

Szentesi János:

View Comments (76)

  • Manolas átigazolását az Interbe mennyire lehet komolyan venni,ez reális opció? Van valami probléma közte és az edző között?

    • A sajtó szerint van. A sajtó szerint Manolas mindig boldogtalan, el akar menni és el is fog, a Róma nem ajánl neki új szerződést, amit ajánl az nagyon kevés stb....Csak a szokásos Blikkes Shit Storm!
      Közben ő két- három hetente kifakad a közösségi oldalán hogy kvra hagyják abba a hazudozást. Száz szónak is egy a vége, szerintem jövőre a segge alá fognak tolni egy 3-3,5-4 milliós szerződést, ha mégsem akkor megy Angliába. Annak hogy az Interbe megy szerintem annyi az esélye mint hogy a Milanba, vagy a Juvéba....de aztán láttunk már kacifántos dolgokat úgy hogy csak óvatosan... ;)

      • Köszönöm.Top védőnek tartom,Olaszországban bizonytott, 42 millióért szerintem ajándék lenne..Meglátjuk,izgalmas lesz a nyár az biztos..
        JJ-vel mi van,nem fér be,csinál csacska dolgokat,szélen játszik?

        • Több helyen is feltűnik a pálya hátsó részén. Döntően szélen játszik. Elég lassan jött bele a játékba, de mostanra igen jól teljesít. Elfogadható.

        • Eleinte voltak vele gondok bőven, aranyos volt, amikor Spalletti ordibált vele a partvonalról, hogy "csak egyszerűen", ő meg mindenáron nekiállt cselezgetni, a végén persze ott volt a baj. :)

          Jót tett a formájának az átállás a 3 védős rendszerre, úgy tűnik, hogy egy 3-as védelem bal szélén érzi jól magát.

    • Manolasnak alapvetően a szerződésével van problémája, pontosabban a relatíve alacsony fizujával. Ahogy LeoParedes is írja, ha nem lesz emelés, akkor el fogjuk adni. Hogy kinek lesz eladva, már ha el lesz adva, azt most szerintem még senki sem tudja.

  • Van valakinek infója, hogy miért kedden játszunk a Fiorentinával?

  • Mazzoleni, Mazzoleni, miért vagy te Mazzoleni? Egy nem megadott tizenegyes Dzekonak és egy szabadrúgásgól, egy nem létező szabálytalanság után. Ezt jól benézte nekünk. Mindegy, "az idén úgyis sok tizenegyest adnak a Rómának", ismételjük folyamatosan ezt a mantrát fejben és egy idő után talán sikerül elhitetni magunkkal, hogy minden rendben van. :(

    Ismétlem magam, de én egyre jobban utálom a Sampot. Amikor a meccs előtt azt olvastam, hogy milyen nyeretlenségi szériában van a Samp, engem kirázott a hideg. Mert a nagy számok törvénye alapján, előbb-utóbb minden sorozat megszakad és ki ellen, ha nem ellenünk? Hát persze, hogy ellenünk! És a végén a "díszbolond" Ferrero elnök úr örülhetett, aki saját elmondása szerint óriási Roma szurkoló. Hogy nincs senki, aki lekeverjen egy atyait ennek a bolondnak, amikor a Roma sállal bohóckodik...

    Egyébként sajnos várható volt, hogy előbb-utóbb elvérzünk valahol, bosszantó, hogy pont a Samp ellen. Szerencsénk, volt, hogy közben a nápolyiak is szétestek, így csak egy pontot hoztak rajtunk, legalább ennyi.

    • Nekem először ott volt rossz érzésem mikor a Baumstark Tibi a 5. percben (!!!!!) aszondja: Vajon innen képes lesz felállni a Sampdoria? WTF??? Nem baszki! Már csak 90 perc van hátra....:D
      Sohasem gondoltam volna de eljutottam odáig hogy az Egri Vitya idegesít a legkevésbé.... és azt hiszem ez akkor mindent elmond a felhozatalról...

      • Nah azert ennyire nre adjuk le a szintet. Azt elvezrm mikor a juveval egy idoben jatszunk es megy szopkodni a sajatjait es nem nekunk kell hallgatni :-)

  • Közben Gersont elboronáltuk a Lille-nek, kölcsönbe megy kivásárlási opcióval, azt írják 18 millióért. Szóval ha nem válik be jövőre megint itt lesz.

    • Viszont abból a 18 misiből 5 a hitel és 13 a megváltás, szóval fél évre tuti kaptunk érte 5 milliót, azért egy ilyen üzletet megkötni nem kis dolog egy megbukott tehetségért, szerintem ez szép munka volt Massarától.

  • Stadionnal kapcsolatban tud valaki valamilyen hírrel szolgálni, mert mostanában olvasni, hogy ilyen tárgyalás meg olyan konferencia zajlik, de ebből a google fordítóból nem tudom kivenni hogy mi is a helyzet?

      • Köszi a választ. Az igaz, hogy ha a városvezetés egyáltalán nem engedélyezi a stadion építését, akkor x millió euroval jönnek Pallottának, mert akkor bizonyos szinten az önkormányzatnak is érdeke, hogy épüljön valami.

        • A büntetés (bánatpénz, vagy kötbér, vagy Isten tudja minek hívják) elméletileg brutális összeg, nem gondolnám, hogy ez ilyen sima lenne, hiszen nem engedheti meg magának a városvezetés! Az persze más tészta, hogy mibe kötnek bele és hogyan alapozzák meg az elutasítás tényét, sok a kérdés, ködös a helyzet!
          Annyi bizonyos, hogy jelen állás szerint nem nagyon akarják engedélyezni!

          • Én csak az újsághíreket szoktam elolvasni erről az egészről, meg meghallgatni a romanista rádiókat (amik nyilván nem teljesen objektívek), de még így is látom, hogy mondvacsinált indokokkal tiltakoznak, csak úgy "pour l'art".

            "A terület hidrogeológiailag nem biztonságos", mondja az építési osztály vezetője, miután a hivatalos eljárásban, a kijelölt szakértő, egy több órás előadásban kifejtette, hogy biztonságos. Pedig állítólag ez a derék hivatalnok is ott volt ezen a Qrva eljáráson, nem figyelt oda, amikor erről beszéltek? Vagy ő is csak úgy "megérzi" a dolgokat, mint Trump elnök úr a statisztikát?

            Kötelező vízelszívó rendszert telepíteni, mert folyóparton van, gyakorlatilag felesleges, de a törvény előírja. Jön a tanácsból az "okos tisztviselő" és komoly pofával előadja, hogy "akkora vízelszívó rendszer soha nem fog működni". Közben a "nagyon okos" meg sem nézte, hogy már van két nagyobb vízelszívó rendszer is letelepítve a környéken és hosszú évek óta hibátlanul működik mindkettő. Hibátlanul működnek, mert soha nem volt semmi dolguk és emberi számítás szerint soha nem is lesz!

            "Tönkreteszi Roma város csodálatos látképét, elcsúfítja a műemlékeket". Közben olyan messze van ez a lepukkadt lóversenypálya a műemlékektől, hogy a nyomorult toronyházak szó szerint nem is látszanának!!! De nem baj, Rómában szuper-varázs-csoda-látnokok élnek, akik látják a kilométerekre lévő toronyházakat.

            És még sorolhatnám...

          • Konkrétan a 30 nap hosszabbítást azért kérték a makkok, hogy megoldást találjanak arra, hogy el tudják utasítani a beruházást :-D :-/
            Szánalom....igazi, mocskos buzik(már bocs)!! _:@

          • A magyar állapotokból kiindulva nem nehéz szakértőket beszerezni, akik bármikor megesküsznek egyik vagy másik álláspontra. Minden csak érdek és politikai hovatartozás (és persze pénz, pénz, pénz...). Így elismert szakember gárdát lehet gyakorlatilag bármilyen álláspont mellett felvonultatni (eddig csak Trumpnak nem sikerült, de ami késik nem múlik :) Hogy csak egy hasonló példát említsek Budapest esetében a Demszky vezetés 4es metrója, amit Tarlósék úgy próbáltak akadályoznia, ahogy tudták. Ott a szerencse(??????????) az volt, hogy már épült nagyba a beruházás, mikor megtörtént a váltás. Nálunk sajnos ez nem így van (viszont nem is Mo, ahol a kormánynak szent szava van).

          • Azért a Viktor vezér arcát megnézném, miután megtudja hogy Raggi nemet mond egy STADIONRA!! :D Hát hülye eeeez? :D :D

    • Holnap fog lezárulni a "Conferenza dei Servizi", ami egy hivatalos eljárás, ahol Lazio tartománynak kellene elbírálni és végleg jóváhagyni a projektet.

      A rengeteg pletyka és a sok nem hivatalos, negatív állásfoglalásuk ellenére, eddig a római tanács, az élén Raggi polgármester asszonnyal, még nem állította meg hivatalosan az eljárást. De talán pontosabb lenne úgy fogalmazni, hogy eddig nem tudták megállítani, mert látszólag nincs is miért.

      A törvények szerint egyetlen egyszer lehet kérni egy 30 napos halasztást az eljárás során. A jól értesültek tudni vélik, hogy Raggi polgármester asszony már egyeztetett a tartomány elnökével, Zingaretti úrral, hogy az eljárás legutolsó napján kérni fogják ezt a halasztást, mert így lehet a legjobban lassítani az ügymenetet, már ha nincs igazi indok a projekt megállítására.

      Hogy miért csinálják ezt, arra több variáció is van, elképzelhető, hogy még egyszer utoljára megpróbálják megfúrni ezt az egészet, mert nem az ő adminisztrációjuk találta ki és nyilván nem az ő haverjaik keresnének vele. Tehát megint nekifutnak, megpróbálnak keresni valami indokot és reménykednek, hogy közben hátha kihullik egy-két finanszírozó, vagy esetleg Pallottát elüti egy busz.

      A másik verzió szerint csak azért húzzák a végletekig az időt, hogy ha végül egy nagy csőd lesz ez az egész projekt, akkor utólag mondhassák, hogy ők mindent megpróbáltak, de az előző adminisztráció miatt kényszerpályán voltak és nem tudták megakadályozni.

      Tehát holnap eldőlhet az egész, vagy megtudhatjuk, hogy kell-e várni megint 30 napot a végső döntésre.

        • Bevallom, hogy én néha már el sem merem olvasni a híreket a stadionról. Már olyan közel vagyunk, már olyan kevés hiányzik! Rettegek, hogy ennek a sok "derék embernek" végül csak sikerül valahogy megfúrnia az egészet.

          Ha sikerül elindítani, az egy kisebb csoda lesz. Az egész "állatvilág" egyesült a stadionunk ellen: populista polgármesterek, figyelemhiányban szenvedő építési osztályvezetők, környezet és természetvédők, önkéntes mérvadók, hivatásos okostolyások ("elipszilonnal", mert ennyire okosok), félig és teljesen ismeretlen szervezetek szószólói...

          Utoljára valami "Comitato Tor di Valle" nevű, vadregényes gittegylet szervezett egy tiltakozó sit-in demonstrációt a stadion ellen. Soha senki sem hallott még ezekről a "majmokról", gyanítom soha többet nem is fogunk hallani róluk, de most ezek is előmásztak a kövek alól.

          • Azzal tisztában vagyok, hogy rengeteg olyan dolog és érdek húzódik a háttérben amiről soha nem fog értesülni egyetlen nem bennfentes sem de akkor sem tudom már elképzelni, hogy mi a szar van/lehet itt....
            Mérhetetlenül fel vagyok háborodva és bosszant, sőt....karmol az ideg miatta!
            Szopatás, szopatás hátán....

  • Paredest a Juvével hozták szóba, ismét a Juve.....fantasztikus hírek!!

    • Komolyan én a Pallotta helyében lennék megtiltanám hogy bárki is akár csak szóba álljon ezekkel a buzikkal! Sőt törvénybe iktatnám hogy az elkövetkezendő 20 évben senkit sem szabad eladni a juventusnak! Undorító amit művelnek, meg mi is ha belemegyünk!

      • Egyszer Viola elnök urat faggatta egy újságíró, hogy miért nem akarja, hogy az egyik játékos a Juvehoz menjen, az öreg válasza lefegyverzően egyszerű volt: "Mert a Rómának szurkolok." :)

      • Ők igazából megtehetik, hogy felvásárolják a konkurencia játékosait mert egyrészt van miből, másrészt meg miért ne....viszont ha mi rábólintunk az csak a mi hibánk, hisz több érdeklődő is akad rá..!

    • MA délutáni értesülések szerint Spalletti lefújta Paredes eladását, ha igaz egyenlőre nem megy sehova.

      • Igen, nyárig biztosan marad! Nem is bánom, szimpatikus srác, fejlődő képes és inkább Spall kezei alatt érjen be mint Allegrié alatt..!
        Viszont Kessie érkezését is "tényként" kezelik júliusra....

  • Elegge elkurtuk ezt a tegnapit. De finoman fogalmazva is erett ezek a sovany egy nullak juve inter style nekunk nem megy. Spalettit megkerdeznem hogy ha nem Manolas akkor miert Vermalen??? Ez a barom eddig csak kart csinalt. Bl, serlules, Salahot lerugja, tegnap is botrany volt, rl kell zavarni a picsaba. Tobbivrl nem volt baj. Ninja volt eleg szurkre es ezt nem birjuk el. A ziranyito szerep nem az ove olyan mint Pogba ott van rgy 100 misis jatekoaod es csinalsz belole egy 30misist ha feltolod, nem rossz nah de az igazi hatrebb lenne. Biro tevedett ez van iden sokszor meg nem szopattak minket, ez egyszeruen hulye nem akar csalni.

    Kozben Salah vegen tovabb mennek Villarreal meccsre visszaer, addig 2 kotelrezo van. Fion igy se ugy se jatszott volna.

    Manolas most kevesbre fajna mint tavaly meg nem tunik olyan palinak aki itt lesz 10 evet. Paredes a jovo tole nem szabad megvallni.
    Gerson mehet ha nullara kijovunk.
    Francian max fel misit bukunk nyerni meg nyerhetunk ez pipa

    Stadiont nem ertem. Magantoke akar penzt honi a varosba ezt akadalyozi barmok ezek.

    Bajnoksagot felejtsuk el, eddig se volt realis. Hatra kell nezni. Napoli pl otthon h nemtudja elverni a palermot... Milan Lazio Fio mennek az Elert egy meccsre jok de hosszu tavon vekonyak. Inter veszelyes lehet meg rank.

    Fwbruarban csak rangado sok minden eldol!

  • A poszt jó, a 93. percben Dzeko, utóbb les (? les volt?) miatt anullált buktatásáról (? 11-es volt volt ?) nem emlékezett meg a t. szerző. Kíváncsi lennnék, ki hogyan látta.

    • 11-es volt, de nem volt, mert Mazzoleni. Ahogy a szabadrúgás sem járt volna, amiből a harmadik góljukat szerezték. Ez van, b@szhatjuk. De mondom, ismételjük együtt a mantrát: "az idén úgyis sok 11-est adnak a Rómának" és akkor minden rendben lesz... Vagy mégse?

      • Ebben igazunk van, de ha baszunk 4 gólt, akkor nyilván nem nyerhettek volna 3-2re...!
        Vermaelen zt is elkúrta nekünk, nem értem miért nem Jézus kezdett a szélen...??!!

        • Lehet, hogy meg akarta nézni a kopasz mire mennénk Manolas nélkül egy esetleges sérülés esetén. Hát bebizonyosodott, hogy Vermaelen semmire nem alkalmas, még az edzésekről is ki kéne zárni mert csak kárt okoz

          • Igen ez igaz, de azért Jézust kellett volna, hisz Vermaelen folyamat sérült és a statisztikákat figyelembe véve, nem nyerni jártunk eddig sem a Samphoz....
            Visszazavarnám a pi...ba Barcelonába!

  • Szivárognak a hírek a Roma stadionjával kapcsolatban, a La Republica szerint, a városi tanács "árvízveszélyre" (!!!) hivatkozva fogja kérni a projekt elutasítását. Bele lehetne menni jobban a részletekbe, (terület hidrológiai besorolása, építési szabályozás, stb.), de a lényeg ez. A hangulat a Roma közeli médiában általában nagyon pesszimistának mondható.

    • Így van s újabb cc.200.000 köbméterrel kellene csökkenteni a beton mennyiségét...bár ezek ellenére is valószínű, hogy elutasítják majd!
      Az megvan, hogy állítólag 2 hete megállapodott Manolas az interrel és még a mai napon átigazolhat? Állítólag csak Spall bólintása kell hozzá, évi 4,5 milliót kereshet.
      Arról nem szólnak, hogy mennyit kapunk érte de mintha legutóbb 40-42 milliót írtak volna....

      • Érdekes dolgok ezek, eddig nem volt árvízveszélyes a terület? Ha kevesebbet építenek oda, attól nem lesz árvíz? Ha tényleg árvízveszélyes, akkor eddig hogy maradt meg ott a lóversenypálya, meg a sok gaz és szemét? Miért nincsenek ott árvizek? De ez mellékes, ez csak egy indok. Én arra vagyok kíváncsi, hogy ez lesz az egész projekt halála, vagy egyenlőre csak egy halasztás és még marad valami mozgástér a Roma számára.

        Manolas állítólagos eladása az Internek ehhez képest teljesen lényegtelen. Pontosabban, az egyik a másiknak a következménye. Ha nincs a stadion projekt, akkor okafogyottá válik az amerikaiak számára az egész biznisz a Rómával, következhet a leépülés a középszerűségbe.

        • Szerintem ha elutasítják, akkor még most kellene hagyni a picsába és még mielőtt tovább nőne a bukó, keresni egy másik alkalmas helyet a stadionnak, vagyis megvitatni ezekkel a hiéna szarháziakkal, hogy hova építhetünk, ha építhetünk....?!
          Attól félek semmi nem lesz ebből....
          Manolasról annyit, hogy ha eladjuk (az OK, tudtuk) de, hogy az internek....???!!!!!
          Miért nem "dobjuk" a PL- be...???
          Sosem fogom megérteni...

          • Szerintem ha ezt most végleg megfúrják, akkor vége az egésznek. Amikor az Unicredit rátette a mancsait a Rómára, kifejezetten azért keresték meg ezeket az amerikaiakat, hogy együtt építkezhessenek, kihasználva a stadion adta lehetőségeket. Hány évig tartott nekik eljutni idáig? 6-9 év? Hány milliót költöttek csak a tervekre?

            Kizártnak tartom, hogy ezek a nulláról megint el fogják kezdeni az egészet. Meg ha hajlandóak is lennének újrakezdeni, a befektetők úgysem fognak éveket várni.

            Attól tartok, hogy ha végleg megfúrták ezt a projektet, akkor az amerikaiaknak is végük, szerencsénk lesz ha a végén nem megyünk csődbe.

          • Én meg azon gondolkozom hogy mennyi szavazásra jogosult Róma szurkoló lehet Rómában? Oké hogy most megválasztották ezt a picsát( már bocsánat) de ha ezt véghez viszik és mondjuk elgáncsolják az egész projektet, sőt mondjuk még ebbe bele is rokkan a klub akkor az nekik nem fog e visszaütni a következő választásokkor. Ha csak azt nézem hogy a 2001-ben hányan voltak ott a Circo Massimoban (kb 200 ezren? ) és mondjuk levonjuk a turistákat, külföldieket, gyerekeket még úgy is szép nagy tömeg marad....na mindegy én ezzel csak azt akarom mondani hogy ha én most ott lennék és római is akkor kva élet hogy nem szavaznék ezekre...

          • Ezért is kezelik a Rómát kiemelt figyelemmel. A klub a megalakulása óta egy politikai tényező is, természetesen nem kevésbé mint a hasonló méretű egyesületek a világ bármely részén. Ez tetten érhető abban is, hogy milyen gondossággal válogatták meg a tulajdonosokat. Például talán még emlékszik valaki arra, amikor Kerimovot elhajtották, de amikor Soros György akarta megvenni a klubot, volt olyan felszólaló egy országos rádióban, aki kifogásolta, hogy Soros zsidó, ami több szempontból is a klub történelmének az arculcsapása volt, de ettől még elhangzott ez is.

            Az amerikaiak ebből a szempontból eddig példás önmegtartóztatással viselkednek, nem beszélnek pártokról, csak intézményekről és a klub saját rádiójában is rendszeresen elhangzik a stadionnal kapcsolatban, hogy a Rómánál és a focinál sokkal fontosabb szempontok is vannak. Egy kevésbé lelkiismeretes valaki könnyen kihasználhatná a szurkolók támogatását, de egyenlőre a Roma tulajdonosai ügyelnek arra, hogy ez az egész ügy ne alacsonyodjon le egy kocsmai vita szintjére.

Related Post