X

Megint Samp

Az olasz kupás időszak érdekessége, hogy valahogy mindig úgy jön ki, hogy pár meccsen belül találkozunk kétszer is az aktuális ellenféllel, visszavágó híján persze a bajnokságban. Különben elég kellemes dolgunk lenne egy 4-0 után, de mivel továbbra is loholni kell a Juve nyakában, természetesen megint egy kötelező 3 pontról beszélhetünk.

Vasárnap 15:00 DigiSport2

Ha valaki van olyan mazochista, hogy követi a csapat körüli híreket az átigazolási piaccal kapcsolatban, az tudhatja, hogy hosszú tárgyalások eredményeként sikerült végre megszerezni a 26 éves francia játékost: Defrelt Grenier-t. Gyakorlatilag semmit nem lehet tudni a róla, mivel az elmúlt 3 évben szinte alig játszott, idén is mindössze egy 77 percnyit töltött a pályán. Előtte nagy tehetségnek kiáltották ki, de rengeteg sérülése volt, ami eléggé visszavetette a nagyon ígéretesnek induló karrierjét. Mindenképpen egy kreatív, támadó játékosról van szó, amire nagyon nagy szüksége van jelenleg a csapatnak. Talán leginkább Nainggolan cseréjeként kaphat majd lehetőséget, de mindenképpen hozzáad egy kis változatosságot, és „mélységet” a középpályához, és ha sikerül elkerülnie a sérüléseket, akkor még meglepően jól is járhatunk vele. Persze nem az EL meccseken, azokon nem játszhat…

Grenier az új hetes. Reméljük teljesítményben is úgy pótolja majd a szám előző birtokosát, mint amennyire a posztjaik megegyeznek.

A Sampdoria szempontjából biztosan fontosabb lesz ez a mérkőzés mint a legutóbbi kupameccs, hiszen akkor jó pár kulcsjátékost pihentettek, a bajnokságban azonban hajtaniuk kell, mivel nem szerepeltek túl fényesen. Legutóbb is vereséget szenvedtek, és bár a kiesőzóna jelenleg a 3 mélyen alul teljesítő csapatnak köszönhetően nem fenyegeti őket, Ferrero „Make Sampdoria great again” szintű ígéretei azonban ha lehet még távolabb vannak. Az elmúlt 2 hónapban mindössze kettő döntetlent tudtak összeszedni, a hasonlóan teljesítő Udinese, és Empoli ellen. Bár a csapatban több játékos is ért a gólszerzéshez, mint Muriel, Quagliarella, Schick, az elmúlt 7 meccsen mindössze 3 gól áll a nevük mellett, pontot pedig eggyel sem értek el. Ez egy biztató jel, főleg a védelmünk idei teljesítményét figyelembe véve, már csak elöl kell megoldani, hogy legalább egy ziccer bepattanjon valahogy.

Bennük megint bízhatunk (mondjuk nem Barella-ban, az, hogy ő mit csinál, az ezen a blogon keveseket mozgat meg gondolom)

Pont az ilyen meccseken lehet hasznos Grenier, aki jó pontrúgásaival, (khm Totti) nagyszerű hosszú indításaival (khm Totti) egy pillanat alatt megváltoztathatja a játék menetét. Persze azért vannak problémák is, nem feltétlen bírja a komoly fizikai megterhelést, (Totti khm) és bár senki sem tökéletes, jobb lenne ha talán ő maga is gólveszélyesebb lenne (khm… áh most már úgyis értitek).

Aleram:

View Comments (27)

  • Az komoly, hogy megkapta a hetes mezt. Minden jót CG7, a szar idők egyetlen reménycsillaga voltál, kár, hogy így kellett elválnunk.

    • Nem annyira nagy szám azért, az elődje nem tett túl sokat azért, hogy nehéz szívvel osztogassák...

  • Nagyon úgy tűnik, hogy Kessie a zsákban van, Paredes meg valaki más zsákjában.

    • Hihetetlen, hogy megint a végén pörgünk be... Most Badelj ügynöke is tolja, hogy lehet transzfer, ami eléggé mellékes, hogy Kessie-ért úgy néz ki elveszítjük Marchizza-t, aki már vagy két éve a Primavera kapitány az szokott jelenteni valamit, előtte Pellegrini volt sokáig) de leginkább Parades-t, akiért Liverpool elvileg elég komoly pénzt ajánlott. Nem vagyok annyira hozzánőve az argentinhoz, és mivel Spalletti annyira nem favorizálja, így tőlem mehet, de ha most megy, ráadásul Gerson is távozik, akkor rohadt kevesen leszünk középen, Grenier ide vagy oda.

      • Én sem tudom, mit gondoljak Paredesről, szerintem itt mi csak nyerhetünk. Vagy marad egy jó játékos, vagy elmegy valaki, aki nem alapember egy rakás pénzért.

        Marchizzáról nem tudom, mit gondoljak, Viviani is kapitány volt, meg futuro De Rossi. Alapvetően az olasz utánpótlásrendszer kezelése egy rakás szar. Primavera bajnokság, most komolyan? 20 évesen még a gyerekligában játszanak, aztán meg álljanak helyt a Serie A-ban? És ezt már Capellótól kezdve Ranierin át Ancelottiig hangoztatta mindenki, de semmi változás.

  • Na, aki eddig nem volt feszült, annak mondom, hogy Manolas nem kezd.

    Szczesny; Rudiger, Fazio, Vermaelen; Peres, De Rossi, Strootman, Emerson; Nainggolan, Perotti; Dzeko

      • Ha valaki még aggódna: egyrészt egy sárgányira van az eltiltástól így a Fiorentina meccs előtt, és legutóbbi meccs végén le is kellett cserélni. Ha a pletykák nem lennének még örülnénk is, hogy rendesen rotál Spalletti, de így már mindenki paranoiás.

  • Tudjátok mi lenne a szint lépés? Ha hosszabítana DDR, maradna Paredes és jönne Kessie! A saját hátamon ugrálnék örömömben! Nem tudom hogyan de megoldanám! Sőt ha ez lesz mindenki jön nekem egy sörrel! Na? :D

    • Én jobban örülnék neki, ha hosszabbítana DDR, menne Parades, mert Spalletti közel sem használja annyira mint amennyit hajlandóak adni érte (vagy amennyit ér, egyszerűen nem talált neki helyet a taktikájában) jönne Kessie és Pellegrini! A nyáron 10 millióért biztosan megszerezni gyakorlatilag vicc kategória a jelenlegi árak mellett, és óriási értéke van egy saját nevelésű játékosnak. Eközben Gerson meg tol egy fél évet Lille-ben, az nem nagyon zavar meg senkit, de azért maradjon rá valami jogunk mindenképpen, legjobb lenne, ha csak sima kölcsön.
      De ha ezektől függetlenül a következő poszt alatt ott lesz egy videó arról, hogy a hátadon ugrálsz, vendégem vagy egy sörre az tuti :D

      • Paredes helyén ugye ott van DDR. Isten igazából ennyi! Szerintem sok esélye nincs..... senkinek nem lenne. Visszont DDR nem lesz örökké. Sőt, szerintem még hosszabbít egy évet meg esetleg még egyet de két év múlva már biztosan nem lesz képes ennyit futni. Úgy hogy jöhetne Leo, akivel szerintem hosszú távon sokkal többet nyernénk mint 30 misi.

  • A Sassuolo meg közben a Mazzitelli, Pellegrini, Aquilani középpályával kezd. Esküszöm nézném, ha nem a mienkkel lenne együtt.

  • Vermalent nem ertem. JJ mar multkor egesz jo volt erre berakjuk ezt a palit de minek

  • Lehoznám Vermaelent, és beállítanám El Shaarawyt. Ez a védelem így nem stabil, úgy meg nyerhetnénk területet.

  • Idén elapadt a gólzápor, most már meg lassan a támadójáték is... :(

  • Hogy én hogy utálom a Sampot is! Rendszeresen ez van velük, amúgy nem jók semmire, egy kalap szart sem ér az egész brigád, de mi azért valahogy pofára bírunk esni velük. Egy "káprázatos" hét méltó befejezése volt.

Related Post