X

Szolid győzelem

Egy kemény, brusztolós mérkőzésen sikerült ismét hozni a három pontot csapatunknak, bár a hétközi Sampdoria elleni mészárlás után valószinűleg a nem ilyen soványka győzelemre számitottunk….

Massimo Rastelli a Cagliari mestere egy igen csak massziv csapatot küldött pályára erre a mérkőzésre, ami javarészt a védekezésben mutatott (majdnem) maradandót.

A szárdok játékán egészen a 3. perc végéig az látszott, hogy Ők bizony ide nyerni érkeztek, de ezek a remények hamar szertefoszlottak a fejekben…Pár perc játék után  Roma fokozatosan átvette az irányitást, és az első félidőben szinte felborult a pálya. A Roma küzdött, harcolt, de a Cagliari bebetonozta magát a kapuja elé, és hol a védők vágták ki a labdát, hol pedig Rafael kapus mentette meg a őket a bekapott góltól. Támadásban abszolút meddő volt a szárd csapat, eleve már a labdatartási kisérleteik a középpályán elhaltak, de még ha hébe-hóba  át is keveredtek valahogy a hazai csapat térfelére, akkor a felettébb magabiztos M-F-R védőhármas csapott rendet az arra kóricáló vendég csatárok között. Szegény ex-romai, (Genoa, Juventus, Atalanta, Milan, Carpi, Sampdoria stb, stb….) Borriello felettébb egyedül érezhette magát a kapunk előtt, igy néhány halovány kisérletnél nem is futotta többre neki.

Italia Anelkája….

Az első félidő gól nélkül zárult, a szünetben pedig tar mesterünkre hárult a feladat, hogy kitaláljon valamit a szárd retesz feltörésére.

A második játékrész is az elsőhöz hasonló forgatókönyv szerint  indult, Borisnak volt ismét egy nyúlfarknyi esélye a gólszerzésre, de a lövése elsuhant a kapu mellett. Innentől ismét a hazai csapat irányitotta a mérkőzést, és az 55. percben egy Dzekó góllal végre sikerült életet lehelni a már-már unalomba fulladó találkozóba…..

A pontszerzés elérése érdekében a szárd csapatnak fel kellett volna adni a sündisznó üzemmódot, ami máris kedvezőbb feltételeket biztositott egy látványosabb mérkőzésnek, az enyhén fellazultabb védelem már több teret adott a  romai támadások pontosabb véghezviteléhez, de sajnos egy Dzekó lesgólnál, és kapufánál többre már nem futotta fiainktól…. Mindegy, dráma nincsen, 3 pont van. A védelmünk mindenképpen piros pontot érdemel a kupát is ideszámolva már a negyedik meccsét hozza le kapott gól nélkül, persze a fanyalgók mondhatnák, hogy egyik meccs sem volt rangadó, de azért Genovában ahol végbéléknek háromszor csúszott csontig Lucille, mi onnan is kapott gól nélkül távoztunk….

Lucille…..

Nem is érdemes erre a mérkőzésre több szót fecsérelni, a soron következő bajnokink épp a kupában ellenünk 4-0-ra szopó Sampdoria otthonában lesz, akiket vélhtően fűt a visszavágás vágya, ami már fél garancia egy ennél lényegesebben látványossabb találkozóra….

Végezetül egy szivmelengető statisztikai adat. A szárd csapatnak nulla, azaz pontosabban 0 kaput eltaláló lövésre futotta az egész mérkőzés alatt…

 

Forza Roma!

Onedinkenedi:

View Comments (46)

  • Valóban csúnya volt, de megvan! Most ez a legfontosabb! Csak így tovább...

  • Jó volt ez, behúztuk a 3 pontot, ennél több meg nem is kellett. Én boldogan aláírnám, hogy minden meccsünket így nyerjük meg.

  • Nagyon szorosnak tűnik, de ennek a meccsnek lett az egyik leghosszabb az összefoglalója, kivétel nélkül Roma helyzetekkel.

    • A ma megjelent hírek szerint a Roma továbbra is azon dolgozik, hogy elhozzák a játékost kölcsönbe és kötelező kivásárlással. Nyilatkozott Matri, a mostani csapattárs és egykori Juvés szerint nagy kár lenne ha Defrel elmenne. Nyilatkozott Defrel ügynöke is, azt mondta, hogy "most diplomatikusan kéne dolgozni", amiről a fene se tudja, hogy mit jelent, azon kívül, hogy az ügy még nincs lezárva.

  • Közben Alberto De Rossi "primaverája" elverte idegenben 2-1-re az Intert az olasz kupa elődöntőjében! Otthon is nyertünk 1-0-ra, így 3-1-es összesítéssel jutottunk a döntőbe.

    Tumminello volt a meccs hőse, egy gólpasszal és az Inter egyenlítése után egy góllal járult hozzá a sikerhez. A döntőben a Virtus Entellával fogunk játszani, ők a Fiorentinát verték ki a döntőbe jutásért.

  • Juve-Milan-on mi legyen? Szívem szerint örülnék ha a Napoli a juvével ütné egymást az elődöntőben egy oda visszán :) Ha ehhez még ez kell hogy mondjuk egy hosszabbítás után továbbmenjenek...

    • Én örülök, hogy a Juve nyert, bár az "örülök" kifejezés nem teljesen helytálló. A lényeg, hogy jobban félek a Juvetól és ne otthon unatkozzanak amikor kupa van, foglalják csak el magukat meg a Napolit. :)

    • ki eshettek volna, de legrosszabb esetben Villareal ellen visszatér és még ideje is lesz pihenni. Fio elleni hazain fog hiányozni és talán most hétvégén. Kupa és CRotone nélküle is behúzható.

  • Ja és feldobtak egy új nevet, Giaccherini a Napoliból. De a történet nagyon zavaros, mintha a játékos ügynöke beszélne össze-vissza, felajánlkoznak fűnek-fának (Milan, Fiorentina, Torino...), közben a Napolinak meg esze ágában sincs elengedni, pláne nem a Rómába.

    • Defrel-ről olvastam egy csúnyát, adnánk érte 15 milliót+Pellegrini+Machizza. Nekem ez iszonyatosan fájna, megint oda adnánk két olasz tehetséget egy közepes képességű szélsőért aki vagy beválik vagy nem, és egész biztosan padozik ha vissza jön Momo. Ennyi erővel felhozhatnánk Tumminello-t vagy Soleri-t a primavera-ból ingyen, nézzük meg hogy fekszik nekik az első osztály. Sokat nem kockáztatnánk vele. Florenzi sem volt kész játékos sőt, sokan nem értettük miért pont őt hozták fel. Engem bosszantanak az ilyen Falque és Defrel féle igazolások, feleslegesnek érzem őket. Mindegy, sok ráhatásom úgysincs, csak szurkolni tudok, hogy beváljon Defrel, ha tényleg érkezik. Perotti sem tetszett és ő végül nagyon bejött, szóval simán benne van ebben is, hogy nagy igazolás lesz. Minden esetre én sajnálom, hogy nem tartunk meg egy kicsivel több olasz tehetséget. Pont Marchizza-tól reméltem, hogy beépül lassan a védelembe, ha nem lesz jövőre Manolas és/vagy Rüdiger.

      • Attól függ hogyan adjuk a fiatalokat, ha kölcsönbe egy évre, vagy
        esetleg visszavásárlási opcióval, az még jó is lehet. Például Pellegrini
        visszavásárlása 10 millióba fog kerülni, ha igaz, de még mindig jobb
        mintha nálunk tanulná meg, hogy mit nem szabad csinálni. Gondoljuk csak
        Emersonra, mostanában egész jól megy neki, de a hibái a Porto ellen
        sokkal többe kerültek 10 milliónál.

        • Javítom magam, mert Luca Pellegrini-ről van szó a deal-ben, nem Lorenzo-ról.

          • Nem is kell javítanod magad, most éppen Lucaról van szó, de többször írtak Lorenzoról is, ami azt illeti még mindig nyitva van minden opció. legalábbis a sajtóban írnak mindenfélét.

      • Én olvastam olyat, hogy a Samp már most adott volna 3 milliót Marchizzáért, de mi elhajtottuk őket, úgyhogy szerintem csak kölcsönbe megy, vagy max visszavásárlási záradékkal adjuk el. Pellegrinit meg állítólag mindenképp visszavásároljuk a nyáron, egy DDR-Strootman-Ninja-Paredes-Pellegrini kp nagyon ütös lenne.

    • Giaccherini sztem nem lenne rossz. Asszem még nem is játszott, mióta a Napoliba ment. Olasz, gyors, ügyes. Sztem jó lenne.

  • Ma délutáni pletykák, Alfredo Pedullá, piaci szakértő szerint, Giaccherini el akarja hagyni a Napolit, de a nápolyiak mereven ragaszkodnak hozzá. A játékos ügynöke szerint a Roma az egyetlen csapat, amelyik érdeklődik.

    Újabb találkozó Defrelről, a tuttomercato.web szerint közelednek az álláspontok. A vételár 10 millió lenne, plusz két fiatal romanista játékjoga: Tumminello és Luca Pellegrini. Sőt, ha igaz a Roma állítólag kész lenne lemondani Lorenzo Pellegrini visszavásárlási jogáról is. Egy elméleti matematikusokat is megszégyenítő összetettségű piaci műveletről van szó, ami négy játékost is érintene. Nem tudom ti mit gondoltok, meg nem ismerjük a részleteket sem, de ez a Defrel gyerek egyre csak drágul.

    Másik érdekes hír, hogy állítólag Sabatini utódja, Ricky Massara, hamarosan lemondhat a sportigazgatói tisztségéről. A lemondás egyáltalán nem biztos, az is lehet, hogy csak új tisztséget fog kapni, ami a gyakorlatban egy "lefokozást" jelentene. A Roma egyenlőre nem erősítette meg a hírt, Trigoriából olyan hangok jönnek, hogy változatlanul bíznak Massarában. Ugyanakkor Massara állítólag már ott sincs a ma délutáni találkozón a Sassuoloval. Elemzők szerint elképzelhető, hogy január végéig megtartják Massarát, februártól viszont semmi sem biztos, főleg mert a Spanyolországból folyamatosan érkező hírek szerint egyre valószínűbb Monchi érkezése.

  • Friss "hírek". Állítólag visszalépés tapasztalható a Defrel ügyben, miután tegnap már közelinek tűnt a megegyezés, ma egyes források szerint elakadt a tárgyalás. A Sassuolo és a csempegyár királya, a derék Squinzi úr, nem hajlandó engedni a 25 milliós követelésből, ennyit pedig a Roma nem hajlandó fizetni. Már csak azért sem, mert állítólag Spalletti egyáltalán nem ragaszkodik a játékoshoz, sőt, feleslegesnek tartja, főleg ilyen áron.

    Ma két újabb névvel kábítják a médiában a romanista szurkolókat, az egyik Donsah, a Bologna ghánai középpályása, akit állítólag már az elmúlt nyáron kinézett magának a Roma. Az ügynöke tegnap azt nyilatkozta, hogy ma fog találkozni a Roma vezetőivel, a médiában 8-10 milliós vételárról írnak.

    A másik új név Franck Kessie, az Atalanta elefántcsontparti védekező középpályása, akit júniusra szeretne megszerezni a Roma. Értesülések szerint egy 30 milliós ajánlat készül, kölcsön kötelező kivásárlással és az üzletbe bevonhatnak fiatal Roma játékosokat is. Már meg sem lepődtem, amikor azt olvastam, hogy Marchizza és Tumminello lenne a két fiatal, akik belekeveredhetnek a Kessie-bizniszbe, mostanában nem nagyon volt olyan hír, amibe ne keverték volna bele legalább az egyiket.

    • 25 millió Defrelért nagyon sok, Donsah meg 10?, Bolognánál sem alapember, ennyi erővel Nagy Ádit is elhozhatnánk :D Ha valóban visszahozzuk a nyáron Pellegrinit akkor egy 30 milliós igazolás tök felesleges szerintem a kp-ra. Már így is erősek vagyunk középen csak pár + ember kellene oda szerintem. Inkább egy belső védőre kéne költeni azt a 30 misit, mert 90%, hogy Manolastól a szezon után elköszönhetünk.

        • Talán mert nem kötött új szerződést és vannak "baljós jelek" bőven?

          • Igen, meg azért mert az újságok azt írják! Minden héten leírják hogy Manolas szerződésével gondok vannak, elutasította, nem boldog, el akar menni...Aztán 2-3 hét után Manolas kirakja Twitterjére vagy az instájára hogy kvra hagyja abba mindenki a hazudozást. Majd két hétig megint dőlnek a cikkek hogy Mano elégedetlen, el akar menni majd Mano megint megnyilvánul hogy kvra hagyják abba a faszságokat...és ez így megy. Közben meg fogalmunk sincs hogy valójában mi történik. Csak zabáljuk a híreket kétpofára.
            Elég beszédes volt mikor a legutóbbi Róma - samp kupameccsen 3-0 után Manolas úgy örült Elsa góljának mintha minimum egy szoros derby dőlt volna el...
            Nem tudom, aki nem érzi jól magát meg elvágyik az szerintem nem így örül..

          • Kezdem megunni én is ezt a mostani átigazolási piacot, leginkább mondjuk azért, mert semmi se történik, de közben mindent kitalálnak. Pár nappal ezelőttig minden a Defrel-sztoriria volt kihegyezve, akkor azt hittem, hogy oké, ő meglesz, és ennyi. Erre ma felkelek és bamm 5 új név, opciók itt primavera-sok ott, röpködnek a kölcsönök meg a nevek, kész katasztrófa. Szóval még jó, hogy kezdődik hamarosan a második félév, mert akkor már nem lesz időm olvasni ezt a rengeteg baromságot :D

          • Sajnos nemcsak a pletykákról van szó. Felejtsük el az összes hírt és pletykát, hogy nem ment el a karácsonyi bulira, hogy egyfolytában sérült, hogy elégedetlen Spallettivel, hogy mit magyarázott Raiola... Ezt a sok marhaságot mind felejtsük el és legyünk tárgyszerűek.

            A lényeg most is ugyanaz, mint anno Benatia esetében: amíg nincs új szerződés, addig nincs semmi. Manolasnak vagy lesz új szerződése, szép új fizetéssel, vagy a nyáron el fog menni. Egyszerűen mert nincs olyan isten, hogy megelégedjen avval, amit most kap a Rómától.

            Nézzük a fizetését, most keres kb. 1,8 milliót évente, ami objektíven kevés, ha azt nézzük, hogy mennyit keresnek a jobb védők a nagyobb csapatoknál. Szerintem ha időben letámadjuk egy 3 millió körüli ajánlattal és a srác tényleg jól érzi magát Rómában, illetve nem túl mohó, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy jövőre is itt lesz.

            Ha viszont közbejön az ügyeletes topcsapat, akik valamiért kinézték maguknak és megajánlanak neki 4-5 milliót évente, akkor egyszerűen el fog menni. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az amerikaiak alatt minden évben eladtunk egy drága játékost, akkor még kevesebb esélyt látok rá, hogy megtartsuk a görögöt.

            De majd nyáron kiderül, januárban már úgyse megy sehova.

          • Na jó, oké értem én, de azt senki sem gondolhatja/ feltételezheti komolyan hogy nem fognak rádobni a fizujára! Szerintem lazán fog kapni egy 3,2- 3,5 misit. A kezemet rá!

      • Azért vigyázat, például DDR-nek mostanában fog lejárni a szerződése és a Ninját meg minden páros nap megtalálják a médiában valami "vadregényes" ajánlattal, aminek ha csak a fele igaz, még egy szentet is kísértésbe hozna. Nem azt mondom, hogy el fognak menni, csak lehet, hogy vannak dolgok, amikről nem tudunk?

        Donsah meg tényleg érdekes, 20 éves, egy évvel fiatalabb Nagynál és például a transfermarkt szerint majdnem kétszer annyit ér, 5 vs. 3 millió. Ha valaki érti, magyarázza már el nekem is. :D

Related Post