X

Lendületben

Az elmúlt egy hétben 3 pontot faragtunk a Juve előnyén, simán továbbmentünk a kupában, úgyhogy joggal feltételezhetem, hogy minden romanista izgatottan várja a mostani fordulót, tekintve, hogy míg mi hazai pályán fogadunk egy középcsapatot, addig a riválisaink egymással játszanak.

Vasárnap 20:45 DigiSport1

A forduló legnagyobb meccsei a Milan-Napoli, és a Juventus-Lazio lesznek, ahol két üldöző csap össze, valamint a listavezető megint egy olyan csapat otthonába látogat, ahol van esély a pontvesztésére. Mi ezeken a meccseken igazából bármilyen kimenetellel elégedettek lehetünk, azzal a feltétellel, hogy vasárnap este ki is használjuk az adódó lehetőségeinket, és megint nyerünk. Az ellenfél a frissen feljutott, de amúgy Serie A alaptagnak számító Cagliari lesz, akikről nagyjából azt tudom elmondani, mint egy hete az Udinese esetében: stabil középcsapat, sok ismerős, olasz fociban jártas játékossal. Egyedül a tapasztalt, ismert edző hiányzik, Rastelli mindössze 48 éves, első szezonja az első osztályban edzőként, de abszolút korrektül teljesít a szárd csapat élén.

Nagyon nagy meglepetéseket nem szolgáltat egyébként a csapat, a kivétel talán pont ellenünk volt, amikor felálltak 2 gólos hátrányból, lopva ezzel tőlünk két nagyon értékes pontot. Idegenben egyébként kifejezetten gyengén teljesít a csapat, csak a Crotone szerepel náluk rosszabbul ilyen tekintetben. Az egyetlen győzelmüket az Inter otthonában szerezték egyébként, tehát azért oda kell majd figyelni rájuk. Rastelli nagyon bizakodóan nyilatkozott a mérkőzés előtt, elmondta, hogy a legnagyobb problémája, hogy kit ültessen a padra, mert annyira jó mindenki, hogy legszívesebben mindenkit játszatna, és hogy igazából mennyire nagyon jól is szerepeltek ők idén. Reméljük ez a kellemes megelégedettség áthatja majd az egész csapatot, és jóllakottan mennek majd ki az éhes farkasok elé.

A Roma történetének egyik legnagyobb „elsüllyedt költsége” nagyszerűen szerepel új csapatában.

Borriello-n kívül még régi ismerősünk Tachtsidis, aki bár egyelőre nem futott be akkora karriert fociban, mint mássalhangzó torlódásban, azért már évek óta a calcio egyik alapembere. Az első számú gólveszély a fentebb látható csatár, de oda kell majd figyelni Farias-ra és Sau-ra is. A legnagyobb osztogató Di Gennaro az 5 gólpasszával, ő azonban sérülés miatt biztosan kihagyja ezt a meccset. Hiányozni fog még az egyik alapember, Padoin, valamint Capuano, aki az előző meccsen kapott pirosat. Nem tűnik tehát egyáltalán lehetetlen feladatnak a Cagliari legyűrése. A biztos védelmünknek nem kéne, hogy problémát okozzanak, valamint elöl is elégnek kéne lenni a csapatnak, hogy legyűrjék a védelmet, és Rafael kapust.

Kellemes dilemma: melyikük kezdjen?

Spalletti együttese egyre jobb formában, és a korábban komoly problémának jelentkező „rövid kispad” jelenség is kezd enyhülni. Perotti visszatért a sérüléséből, de El Shaarawy is nagyszerűen játszott hét közben, talán Dzeko is megtalálta megint a góllövő cipőjét. A védelemben is az a probléma, hogy kik játszanak: a Manolas-Fazio duó mellett mind Jesus, mind Rüdiger megérdemelné a kezdőbe kerülést, de valószínűleg a német kapja majd meg a lehetőséget. Jobb oldalon még mindig csak Bruno Peres elérhető, középen pedig a De Rossi Strootman páros a legvalószínűbb. A csapat magja azonban továbbra is, sőt egyre inkább Nainggolan, aki egyszerűen kirobbanó formában van. Rég volt ekkora klasszis a csapatunkban. Talán annyira kiemelkedik, mint Enrique Roma-jában De Rossi, vagy előtte bármikor Totti. Öröm nézni a játékát, és a legszebb az egészben, hogy nem is aggódok, hogy elmegy valamikor, mert annyira látszik rajta, hogy egy igazi római gladiátorrá vált.

(csak a piramisokat érteném a képen)

Aleram:

View Comments (33)

  • Közben a Hiljemarkos pletykák a legújabbak, amiket én személy szerint kifejezetten támogatnék. Ha érkezne a svéd, meg Defrel, akkor ez egy meglepően ütős téli átigazolási időszak lenne.

  • "A forduló legnagyobb meccsei a Milan-Napoli, és a Lazio-Juventus lesznek, ahol két üldöző csap össze, valamint a listavezető megint egy olyan csapat otthonába látogat, ahol van esély a pontvesztésére."
    Torinoban játszanak a csapatok, Juventus-Lazio lesz az a meccs. :)
    (És sajnos ott emberemlékezet óta nem szerzett pontot a Lazio)

    • jogos, sok meccs van mostanában az Olimpico-ban, de azért ennyire nem :D
      (hát esély az esély akkor is, ha nem nagy :) hátha sikerült behúznia egy döntetlent az unokatesóknak, csak a mi kedvünkért :))

      • Erkölcsi dilemma.... Az ész azt mondja hogy legyen egy jó csattogós döntetlen, sok sárgával, pirossal! A szív azt hogy a azért a kékek kaphatnának egy ötöst, de a zebrák is bukfencezhetnének egyet otthon, csak hogy a torinóiaknak szépen teljen a vasárnap délután! Nehéz kérdés! :D

    • és ráadásul most olvasom, hogy Juan Jesus eltiltott, szóval így tényleg elég egyértelmű, hogy Rüdiger kezd majd.

  • A piramisokat vedd úgy, hogy azok indonéz piramisok és úgy lesz egy kis értelme :D :D

    • Ja, ezt így kell nézni! Az Alpokat idéző hegyes tájban, villámok és viharfelhők alatt, a piramisok és a Colosseum között, jön a Ninja egy labdával a meze alatt. A kép költői és inspiráló egyben. Kéretik megfigyelni a Frank Miller és Zack Snyder filmjeit idéző vizuális stílust (értsd kivették a zöld színt a képből).

  • Kötelező győzelemmel kell búcsút intenünk ennek a hétvégének, a Nápoly felzárkózott ránk (jelenleg) pontazonosság van. Utálom őket, Milan győzelemnek kissé jobban örültem volna, bár az x lett volna az igazi...!
    Gurítani kell ismét egy négyest az nagyot dobna (tovább repítené) az önbizalmunkat! Apropó önbizalom....szeretem Perót is de ha Elsha ismét padozni fog, akkor megtörhet nála lendület. Bár ez abból a szempontból jó, hogy posztokért, helyekért kell "harcolni" így mindenki maximumot nyújthat, kell nyújtania, én személy szerint Sárit kezdetném ismét!!

    • Szerintem inkább Perotti és Emerson oldalán kellene támadásokat vezetni. Illetve Totti is jöhet a 60. környékén, ha nem változik a helyzet.

      • A végén lassúak vagyunk, az utolsó passzok hiányoznak, mert amúgy leléptük őket.

  • Bruno Peres valami botrany ma es valahogy osszesegreben seaz amit vartam, ezertis kulcs Flo felepulese. Neki van kitalalva 3-5-2ben a jobb szel.

  • Szurkolokrol vanvalami fejlemeny? Mintha a kanyar nem lenne bent,de mostanaban egesz jo kis hangulat jon at idonkent nem pedig a csond.

Related Post