X

Genovában kezdődik az év!

Felébred téli álmából az olasz bajnokság és a hétvégén a hagyományos „vízkereszt” forduló helyett, klasszikus szombat-vasárnapi lebonyolítású 19. forduló jön. Kedvenceink vasárnap 15 órától mérik össze erejüket Genova Griffmadaraival. Egy ilyen hosszabb szünet után talán még nehezebb jóslatokba bocsátkozni egy beharangozóban, de mi mindent megteszünk, hogy tisztán lássuk, mire számíthatunk.

A piac kinyílt az újév első napján, ellenfelünk gyorsan értékesített is két kiváló labdarúgót. Fővárosi oldalon még lomhább a tempó, és a pletykák mellett csak Iturbe torinói kölcsönzéséről számolhatunk be. Reményeink szerint várható kisebb-nagyobb erősítés, de ne szaladjunk ennyire előre.

Kezdjük talán a Genoa csapatával. Ősrégi olasz klub, akit még brit tengerészek alapítottak 1899-ben. Nagy eredményeit a csapat a labdarúgás hajnalán érte el, de ne feledjük; kilenc bajnoki címmel rendelkeznek, azaz egy esetleg scudetto arany csillagot érne az Il Grifone legényeinek. Nyilván ettől távol állnak most, de ismerve Preziosi elnök urat, mélyen biztosan dédelgetnek ilyen álmokat. Ezzel csak arra próbáltam utalni, hogy talán a liga elmebetegebb elnökei verseny dobogóján állnak a legmagasabban.

Ninja lő…

Átigazolásairól is elhíresült vezetőjük a piac nyitás rajtjánál eladta Rincon-t a Juventusnak, illetve Pavoletti-t a Napolinak. Biztos-ami biztos alapon gyengítve ezzel csapatát. Hogy ennek mennyire örült Ivan Juric vezetőedző talán ne feszegessük, de gazdaságilag jól járt a klub. Ebből következik, hogy kezdőcsapatuk némiképp kicserélődve így néz majd ki: (3-4-2-1): Perin; Izzo, Burdisso, Munoz; Lazovic, Ntcham, Rigoni, Laxalt; Ninkovic, Ocampos; Simeone.

Persze jól látható, hogy maradt még piacképes játékos Preziosi kezében. Perin talán a bajnokság legjobb kapusa, de ott van a Chelsea által is szemmel tartott Laxalt, vagy épp az Atleticos Simeone kisfia, a feltörekvő gólvágó. Aztán találunk még Rómából elszármazott Burdisso-t, aki történetesen a csapatkapitánya a jelenlegi Genoanak.

Séróbajnokság győztesei

Az angolok által Rossoblu-nak keresztelt csapattal kapcsolatban találtam még egy érdekes információt, ami azért sokmindent elárul a szurkolókkal kialakult kapcsolatról, mégpedig a 12 számú mez visszavonultatása. Azaz a genoai brigádban soha nem osztanak 12-s trikót, mivel a szurkolók részére visszavonultatták ezt a mezt. Szép. Rómában meg éppen nem jár a kanyar a meccsekre…

De fordítsuk tekintetünk az AS Roma irányába. Mint ismeretes Iturbe elment szárnyalni a torinói bikákhoz. Sok sikert a még mindig csak 23 éves törpetehetségnek. Bárcsak megtalálná azt a csapatot, ahol régi fényében tudna tündökölni. Mert, hogy ez a csapat nem a Roma azt már sikerült bebizonyítani. Tényleg minden irigység nélkül kívánom neki, hogy jöjjenek be a számításait.

Az Öreg vasárnapi is lőhetne?

Pletyka szinten Jesé talán a legerősebb név a kalapban. Szükség is lenne egy robbanékony szélsőre, mivel a napokban legjobb afrikai játékosnak választott Salah elutazott az ANK-ra. Egyelőre úgy tűnik, hogy a nagy kínai őrület elkerüli csapatunk játékosait, és jelen állás szerint senki nem igazol a jó nevű Zhōngguó Zúqiú Xiéhuì Chāojí Liánsài-ba. (Ez a kínai bajnokság hivatalos elnevezése)

Ezután a villám kitekintés után nézzük, ki áll Spalletti mester rendelkezésére, és milyen kezdőt jósolnak a „csizmaország” sportlapjai. Túl sok meglepetés nem fog érni senkit, íme; Szczesny; Emerson, Fazio, Manolas, Rüdiger; Ninja, DDR, Strootman; Sári, Dzeko, Perotti. Így a padra szorul  Juan Jesus, Bruno Peres, Mario Rui, Paredes, vagy épp Totti is.

DDR és Perin egy régebbi mérkőzésen

Az viszont kifejezetten érdekel, hogy milyen érdemi munkát tudott végezni Spalletti és edzői garnitúrája a karácsonyi szünetben. Egyrészt jó erőpróba az egyáltalán nem lesajnálandó Genoa, aki hazai környezetben nagyon veszélyes tud lenni. Másrészt ezzel a mérkőzéssel megkezdődik a bajnokság izgalmasabbik fele, ahol valódi trófeákat lehet nyerni. Állunk az EL-ben, ott vagyunk a Juventus mögött, és az olasz kupa küzdelmek még el sem kezdődtek számunkra. Szóval van dolog bőven. Talán az előttünk álló feladatokra való felkészülésről kaphatunk képet vasárnap délután. A mérkőzést Rizzoli dirigálja, mindezt pedig a DigiSporton követhetjük nyomon. Hajrá!

Szentesi János:

View Comments (49)

  • Ma azt olvastam, hogy Jesé és a Las Palmas megállapodtak, már csak a részletek hiányoznak a hivatalos bejelentéshez. Mindenki szabadon döntse el, hogy ez most mennyire lehet jó vagy rossz hír.

    Jelenleg a ködös Albion felől érkeznek a pletykák, állítólag most Musonda (Chelsea), Deulofeu (Everton) és Feghouli (West Ham) iránt érdeklődünk, több-kevesebb intenzitással.

    • Az "első híresztelések" szerint a Milan- t előztük volna be Deulofeu kapcsán, azzal, hogy mi nem kölcsönbe kértük hanem Manolast bevonva véglegesen igazoltuk volna Rómába. Eközben az Everton edzőjének nyilatkozata szerint mégsem adják, mert szükség van rá a sérülések miatt.....
      Jesé meg ilyen hozzáállással jobb is, hogy nem jött, jó helye lesz ott ahova tart éppen.

        • Könnyen lehet, hogy az ilyenkor szokásos spekuláció de ami biztos, hogy az Everton és az MU is vinné őt!
          Nekem amúgy is gyanús kicsit, egyrészt az, hogy mostanában sok a "makacs huzi" másrészt pedig, hogy még nem sikerült egyezségre jutni a szerződéshosszabbításával kapcsolatban.

    • Én nem sajnálom Jese-t, korábban is írták és osztom a véleményt, miszerint, ha nem akar a Romában focizni, akkor ne is erőltessük.

      Az általad említett hármasból meg aztán abszolút nem kérnék. Musonda a Betis-ben az ősz folyamán kapott 275 percet 8 meccsen, tudom fiatal, de ő biztos, hogy képtelen Salah-t pótolni, valamint ha ő érkezik az csak azért lesz, hogy inkább az El Shaarawy-Perotti párost pótolja ha valamelyikük kidől. Deulofeu sem számít alapembernek az Everton-ban, Feghouli meg bemutatkozásképp egy piros lappal indított a kalapácsosoknál, tette mindezt negyed óra játék után. Arról nem is beszélve, hogy egyikük sem kerülne kevesebbe 10 milliónál..

      Miért nem repülünk rá El Ghazi-ra? Ő 9 milla körül mozdítható és van is benne potenciál legalább annyi, mint az "angol" trió bármelyikében.

      Mindenesetre van egy olyan érzésem, hogy a télen nem fogunk nagyot durrantani (hacsak nem ég nagyon a ház), Salah pótlása házon belül (fáraó) oldják meg, különben már léptek volna ezügyben. A középpályára viszont tényleg nem ártana valaki, mer a tavasz bebizonyította, hogy a kettős terhelésre sem igazán elegendő a keret, mi lesz ha három fronton jönnek a meccsek? Badelj játékát szeretem, de sztem ő drága, ráadásul az EL-ben nem is játszhat, viszont szívesen megnézném, hogy áll Torreira-nak a bordó-sárga mez!?

      • Rövidtávon kéne egy szárny, egy dolog Salah távozása az Afrika kupára, de közben megszabadultunk Iturbétól is (egyenlőre csak ideiglenesen), innentől kezdve elől kezdenek elfogyni az alternatívák. Amúgy egyetértek, a középpályára ráférne még egy játékos, aki lehetne Badelj is, de szerintem is elég nehéz ügy.

  • Ja és közben a mi egykori sportigazgatónk, a Marlboro láncdohányos reklámarca, a sportigazgatók Houdinije, a sajtótájékoztatók költője... Szóval Walter Sabatini a Tottenhammel tárgyal Londonban, tehát elképzelhető, hogy hamarosan a Spurs-t fogja erősíteni, az nem világos, hogy milyen minőségben.

  • A Lazio meg úgy néz ki, hogy elviszi előlünk El G.- t....
    9M-et ajánlottak az Ajaxnak, mindenféle kölcsönvételezgetés nélkül...nagyon úgy tűnik, hogy itt is le fogunk maradni!
    Sárit nagyon "elfelejtik" mostanában, igaz a formája most elég hullámzó de szerintem megfelelő motivációval visszaterelhető a helyes útra.

    • Az idén nyáron ha igaz ki kell majd fizetni kb. 40 milliót a már megvett játékosokra (Buno Peres, Mario Rui, stb.). Egyes elemzők szerint nincs 2-3 milliónál több a téli piacra, ami nagyjából egy többé kevésbé megfelelő szintű játékos kölcsönének a költségeit fedezhetné.

      Ezért nem meglepő, hogy az Ajaxal nem tudunk érdemben tárgyalni, azok nem arról híresek, hogy kölcsönbe adják a játékosokat. De El Ghazit egyáltalán nem sajnálom, szerintem vigyék csak a pizsamások, ott sokkal, de sokkal nagyobb szükség van rá. Akkor már inkább egy olyan játékost hozzanak mint Badelj, aki lehet, hogy nem Maradona, de legalább már bizonyított.

  • A montpellier elnökének szavai Morgan Sanson-nal kapcsolatban: "Roma? Nem, nem egy nagy klub, várjuk a megfelelő ajánlatot"!
    Azzigen, nem szarozik az öreg az biztos.....

  • Ezek a kínaiak nem normálisak...Kalinic- 45 millió!!! :D Mi lesz itt?? Nyáron adjuk el nekik a Dzeko-t 100 misiért! :D

  • Ma délutáni értesülések szerint, ÁLLÍTÓLAG a Roma és a West Ham megállapodtak, Feghouli kölcsönbe fog érkezni a fővárosba. Nem írják, hogy mennyibe kerül a kölcsön, viszont írnak egy kivásárlási opcióról is, aminek az értéke 12 millió euró. Ha igaz már csak arra várnak a felek, hogy Bostonból Pallotta elnök úr is rábólintson az üzletre.

    • Én neki örülnék. Angliában nemtom' mit csinált, de anno a Valenciában jól nyomta.

      • Most azt írják, hogy ÁLLÍTÓLAG a Roma már megállapodott a játékossal és Massara most a West Hammel tárgyal. Az angolok 12 millióra taksálják a játékost, a Roma meg 8-9 milliót ajánl, egy kölcsönnel és egy kivásárlási opcióval.

  • Deulofehoz annyit fűznék hozzá, hogy ő kb. háromszor "hülyébb" Jesénél. A nevetséges és követelőző hozzáállása miatt rakták ki Katalóniából is a szűrét. Én játékosként sem tartom sokra, nulla dinamika, mindig a totyogós rávezetés az embere, aztán vagy sikerül elmenni vagy nem. Ennyiből áll a repertoárja, s mellé még elég önző is.

    Musonda tavaly nagyon jó szezont futott a Betisben, még kiforratlan de eléggé tehetséges, ráadásul szélső is. Persze ez sokat nem számít, Penaranda is nagyon ígéretes volt a Granadában, aztán az Udinésében meg egyáltalán nem vált be, mondjuk volt is egy hosszabb sérülése ha jól emlékszem.

    • Remek, ezek szerint kimondottan a "lelkileg terhelt" játékosokat keressük. :D

      Jobban belegondolva még van is benne valami logika, mert egy kimondottan jó játékos, aki egy top csapatban fix kezdő lenne, kb. 35-40 millió és akkor nem az igazi sztárokról beszélek, csak garantáltan jó játékosokról. Na ennyi pénze a Rómának most biztos nincs egy játékosra. Ehhez vegyük hozzá, hogy arra nincs idő, hogy tehetséges tiniket nevelgessünk a nagy csapatban és maradnak azok a játékosok, akiknek valamilyen "defektjük" van, de még lehet velük kísérletezgetni.

      Például Osvaldo sztoriját hallottad? Hihetetlen dolgokra volt képes a pályán, de hihetetlenül hülye is volt. Az Atalantában vitézkedett, amikor egy meccsen a Lecce ellen nagyon jól szerepelt és a Lecce vezetői megdicsérték, hogy "Mekkora tehetség! Ki tudja mennyibe kerül!" erre az Atalanta egyik vezetője azonnal lecsapott, hogy "Ingyen adjuk, érdekel titeket?" és azonnal kölcsönadták valami jelképes összegért, mert már fiatalon se tudták kezelni. :D Nálunk aztán bemutatkozott teljes valójában, volt itt minden, veszekedés, eltűnés, kamu sérülés... Minden! Ha akarsz röhögni, nézd meg a transfermarkton, hogy hány csapat adta-vette, konkrétan hihetetlen. De azért mi adtuk érte a legtöbbet, mert mi nagyon ügyesek vagyunk! :D

      Egyébként visszatérve Deulofeura, az Everton elzárkózott a kölcsön lehetőségétől, szóval egyenlőre maradnak a pletykák.

      • Ilyen részletesen nem ismertem a sztoriját, de most már utánaolvasok :D

  • azért ha tegnap samdoria szurkoló lettem volna, tutira szétb@szott volna az ideg....

  • Szczesny, Rudiger Fazio Juan Jesus, Peres De Rossi Strootman Emerson, Nainggolan Perotti, Dzeko

    • Sok lehetőségünk van, de nem vagyunk elég élesek, hogy ezekből valódi veszély legyen. Pedig a taktika működik, sok labdát szerzünk már a Genoa térfelén is, és nyílnak a területek. Azzal is sokat nyerünk, hogy Nainggolan és Dzeko ilyen jó arányban tartja meg a labdákat fent a tizenhatosnál.

Related Post