X

2016 emlékére

2016-nak is hamar vége lett, újabb évet zártunk trófea nélkül. Ezen kívül is volt okunk a panaszra, de örülni is tudtunk. Volt edzőcsere, játékosok jöttek-mentek, rekordok dőltek meg. Egy összefoglaló posztban búcsúzunk ettől az évtől.

 

forrás: facebook.com, @dajeroma13

 

2016-ot még 2015-ben sikerült elindítani, egy Spezia elleni kupabúcsúval. Ez már determinálta az újév első hónapjának történéseit, nyilvánvaló volt, hogy Garcia feje fölött egyre nagyobbakat suhint Damoklész kardja. Januárban egy Chievo és egy Milan elleni döntetlennel kezdett a csapat, melyek után Pallotta megköszönte a francia edző munkáját, majd 14-én kinevezték régi kedvencünket, Spallettit. Bár Garcia sokkal jobb állapotban hagyta ott a Romát, mint amiben átvette, és kezdőszezonjában rekordokat döntött, az egyetlen hiba ebben a manőverben az volt, hogy túl későn húzta meg az elnök. A kopasz egy Verona elleni döntetlennel, és a Juve Arenában elszenvedett 1-0-ás vereséggel kezdett, de már ekkor is érezhető volt a hatása. De Rossi újra életjeleket mutatott, és taktikailag sokszínűbb lett a csapat. A téli átigazolási időszakban fontosabb változások is történtek, Garcia távozása Gervinhóét is jelentette, illetve érkezett Perotti és El Shaarawy, akik meghatározták a szezon hátralévő részét.

 

Ezután kezdetét vette egy nyolcmeccses győzelmi sorozat a bajnokságban, melynek köszönhetően felkapaszkodtunk a dobogóra. Spalletti nemcsak szerkezetileg, de az egyének szintjén s felpörgette a Romát. Nainggolant egy új poszton kezdte el használni, ott, ahol annak idején Perrottát, így az idény második felére feljavult a játéka. Perotti és El Shaarawy remekül működtek együtt Salahval. Az argentin leigazolását nem sokan tartottuk jó ötletnek, hát kövessük meg, merthogy a támadójátékunk legfontosabb embere lett. Februárban még ott voltunk a Bajnokok Ligájában is, ahol oda-vissza kikaptunk a Real Madridtól. A visszavágón akár meg is fordíthattuk volna a párharcot, de Salah és Dzeko is kihagyták a kihagyhatatlant, így simán jutott tovább a későbbi győztes. Tottit mégegyszer megtapsolta a Bernabeu, nem sok ellenfelet ünnepelnek meg kétszer.

 

 

 

 

 

 

 

Itt nagyjából véget is ért a 15/16-os szezon, minden létező terepen világossá vált, hogy cím nélkül maradunk. Voltak azért szép eredmények így is, például a Fiorentina elleni 4-1, a Palermo elleni 5-0, de a tavaszi szezon legfontosabb meccse egyértelműen a derbi volt. Ekkor már hétpontos előnnyel álltunk a harmadik helyen, míg a Lazio szezonja minden várakozást alul múlt egy dobogó után. Piolinak ez lett volna az utolsó lehetősége megmenteni az állását és a csapata becsületét, ám végül búcsúzni kényszerült a sasok padjátóé. Már a meccs elején betalált El Shaarawy, aztán Dzeko, Perotti és Florenzi is, míg náluk csak Parolo volt eredményes. A szezonban oda-vissza vertük a Laziót, és ez a 4-1-es győzelem sokáig emlékezetes marad.

Spalletti visszatérésével kapcsolatban nem mehetünk el szó nélkül a Tottival való viszonya mellett. Annak idején is voltak pletykák bizonyos ellentétekről a két ember között, de akkor Totti még a világ egyik legjobbja volt, nem volt kérdés, hogy mi lesz a vége. Spalletti nem számított Tottira alapemberként, amit a kapitány nem fogadott jól. Ehhez hozzájárult a média is, de Tottinak és a feleségének is voltak hibás megnyilvánulásai. Azt lehet mondani, Spalletti példásan járt el, tekintélyt szerzett magának, lecsengett a botrány, és Totti is beállt a sorba. Olyannyira jól sikerült, hogy a Capitano egymás után húzta ki a szarból a csapatot csereként beállva, gólokat és gólpasszokat szerezve a hajrában, vagy amikor éppen kellett. Legemlékezetesebb alkalom a Torino elleni hazai meccs, ahol világrekordot döntött az egy könnycseppre eső Roma szurkolók száma.

Később sikerült még megverni a Napolit, és idegenben a Milant is, sőt, a Roma 80 pontot gyűjtött a bajnokságban, de a BL főtábla szereplést érő második helyet a déliek szerezték meg. Ez volt az első alkalom, hogy három csapat is legalább 80 pontot szerzett a Serie A-ban, azaz először nem volt elég ennyi a második helyhez. Tipikus. Tottival hosszabbítottak még egy évet, és elérkeztünk oda, hogy a Roma fennállásának 30%-ában a csapat játékosa volt az öreg.

 

 

 

Minden nyárnak úgy megyünk neki, hogy tudjuk, nagy az esély az egyik húzóemberünk távozására. Azért arra, ami végül történt nem számítottunk. A holtszezon legfontosabb eseménye Pjanic távozása a Juventusba, akik mellé még megszerezték Benatiát is, hadd örüljünk. Mivel a Financial Fair Play és a BL selejtező miatt nem gondolkodhattunk nagyban, a Roma nyári mercatója inkább csak a védelem megerősítését jelentette. Leigazoltuk Mario Ruit, aki gyorsan lesérült Rüdiger mellé tétmeccsen kívül, Vermaelent, Juan Jesust, Faziót, és a régi vágyunkat Bruno Perest. Melléjük még visszahoztuk Paredest és Gersont is. Ár-érték arányban biztos, hogy Fazio sült el legjobban. Bár a kezdetnél nem vele képzelte el a védelmet Spalletti, mára alapember lett, és jó párost alkotnak Manolasszal.

Augusztus közepén már tétmeccset játszott a csapat, a Porto ellen selejteztünk a BL-re. Okosan felépített, taktikus játékkal selejteződtünk ki, három felesleges piroslappal, és feje tetejére álló csapattal. Ekkor még nem nagyon kívántuk a kezdő közelébe Emersont, nagyot fordult a világ. Maradt az Európa Liga, és a szezon eleji szorongás, hogy megint mi áll előttünk.

 

Talán a legnagyobb és legkellemesebb meglepetés, hogy Dzeko magára talált, és végre úgy játszik, ahogy már tavaly is vártuk tőle. Nemcsak azokon a meccseken jó, amikor gólokat lő, de miután többször betalált, már nem görcsöl minden támadás során. A bajnokságban elég jól kezdtünk, bár megint sokat köszönhetünk Totti pár perces villogásainak. A Sampdoria elleni góljával ő lett az első, aki 23 egymást követő szezonban betalált a Serie A-ban, és 40. születésnapja előtt megszerezte a 250. bajnoki gólját. Összesen már 300 fölött jár, és ő a legidősebb mezőnyjátékos az öt topligában. Maldinival holtversenyben a legtöbb Serie A-s szezonnal rendelkezik, 25-tel. Túl van a 600. Serie A meccsén, De Rossival ketten ütik az ezret. Emellett a legjobb gól/perc mutatóval rendelkezik 2016-ban a Serie A-ban a 70 percnél többet szereplők között. Felbecsülhetetlen legenda.

Az idei bajnokságban a legkiemelkedőbben a rangadókon szerepeltünk, megvertük az év talán legjobb meccsén az Intert, vertük idegenben 1-3-ra a Napolit, 1-0-ra a Milant, és a derbit magabiztosan hoztuk 2-0-ára. Sajnálatos vereség volt a Fiorentina és az Atalanta elleni, a Juventus pedig juventusosan vert meg minket. Legsimábban a Torino intézett el. Az Európa Ligában magabiztosan teljesítettük a csoportkört, de ne feledjük: egy nagyon gyenge csoportból jutottunk tovább. Totti itt is kimagaslott, Paredes pedig a legtöbb passzal rendelkezik a sorozatban. Fontos és szomorú történés Florenzi sérülése, aki szalagszakadást szenvedett, és várhatóan valamikor tavasszal térhet vissza. Távozott Walter Sabatini is, a helyét egyelőre a segítője, Frederic Massara vette át. Sabatini stílusának sarokköve volt a fiatal tehetségek felkutatása, amivel együtt járt a sok kudarc. Sok hibát elkövetett, de neki köszönhettük Benatiát, Pjanicot (tudom, tudom), Strootmant, Nainggolant, Gervinhót, Dzekót, Perottit… konkrétan az egész csapatot Tottin, De Rossin és Florenzin kívül.

Iago Falque azt nyilatkozta, hogy a Romában megvan a lehetőség a Scudettóra, de úgy nehéz, hogy a Juventus nem veszít meccset. Ez egy korrekt leírása a dolgok állásának. A csapat európai szinten is kiemelkedően teljesített, csak a Juventus, a Barcelona és a Real Madrid szerzett több bajnoki pontot 2016-ban a farkasoknál, hazai pályán sikerült veretlennek maradni – ami nem kis dolog, tekintve, Garcia csapata milyen gyatrán teljesített otthon. A legtöbb gólt a Roma rúgta az olasz csapatok közül, minden szinten kiemelkedően szerepelt a csapat. Spalletti remekül menedzseli a Romát, és ha így mennek tovább a dolgok, nem indul rossz esélyekkel a csapat, hogy 2017-ben végre nyerjen valamit, még ha csak egy olasz kupát is. A célok között kell, hogy szerepeljen az új stadion projektjének gördülékenyebb haladása, a szurkolók helyzetének rendezése, Nainggolan, De Rossi és Strootman szerződésének meghosszabbítása és hogy sikerüljön a klub történetének legnagyobb alakját emlékezetes szezonnal búcsúztatni.

Boldog új évet és jó Roma meccseket kívánunk nektek!

 

 

 

Curvasud93:

View Comments (48)

  • Az a lényeg, hogy ennek a sok gólnak, sok pontnak ami Spallo óta van, előbb utóbb meg kell látszania pár trófeában...Meg kell! Olyan nincs hogy nem!

  • Tényleg nem volt egy unalmas év és 2017 is izgalmasnak ígérkezik. Talán a legérdekesebb kérdés az új stadion lesz, olyan régen beszélnek róla, hogy szinte már hihetetlen. Most végre úgy tűnik, hogy reális esély van a projekt megvalósítására. Nyilvánvaló a jelentősége a Roma szempontjából, kár is fejtegetni. Miközben zajlik a hivatalos engedélyezési folyamat utolsó felvonása, az ünnepek alatt folyamatosan érkeztek a többé-kevésbé hiteles hírek a Roma és a városvezetés közötti tárgyalásokról. Pallotta szerint márciusban megkezdődhet az építkezés és ha ez sikerülne, a bostoni elnök joggal bevonulna a legnagyobb romanista elnökök közé, ez a dolog többet érhet egy féltucat trófeánál.

    Közben az átigazolási piacon két névvel biztatnak/ijesztgetnek minket a médiában. Az egyik a Samp uruguayi középpályása, a fiatal Torreira. Az ügynöke azt mondta, hogy a Roma és a Samp tárgyalnak a játékosról, de közben azt is mondta, hogy a játékos szívesen menne a Sevillába, mert ott annyira, de annyira szép focit játszanak.

    A másik név, akiről az istennek se akarnak leszállni, az Jesé, a Real Madrid korábbi kiválósága, aki viszont egy "nagyon nehéz eset". A tehetsége az vitathatatlan, viszont úgy tűnik, hogy a Madrid után, a PSG-ben se tudták kezelni. Ma azt írják, hogy a Rómán kívül érdeklődik iránta a Liverpool is, de állítólag a Roma előnyben van. Én meg nem tudom eldönteni, hogy mi lenne a jobb hír, az hogy megvettük, vagy az hogy ment a "ködös Albionba".

      • Nagyságrendekkel jobban hangzik, mintha Ricky Massara találta volna ki. Ha Spalletti kéri, akkor meg kéne venni neki, már csak azért is, mert egy jól nevelt klubvezetésnek, a lehetőségekhez mérten, illik teljesíteni az edzők rigolyáit. :)

        • Én is ezt olvastam, de nem tudok rájönni, hogy miben. :)
          Sokkal keményebbnek tűnik Pizarrónál.

          • Ha úgy érted, hogy fizikailag erősebb, az nem is lenne baj, mert Pizarrót néha egyszerűen elütötték.

          • Pedig dicséretnek szántam. :)

            Akik állítólag értenek a focihoz azt mondják, hogy objektíven fociban bizonyos fokig előny ha valaki nem egy "zsiráf": alacsony súlypont, lépésszám, stb. Maradona se volt az a kosaras alkat, kimondottan alacsony volt, pedig szerintem ő volt a legjobb.

            De mindennek van határa! Gondoljunk csak Giovincora, az USA-ba kellett mennie, hogy érvényesülni tudjon, mert Olaszországban még a Juve mez se védte meg a fizikailag erősebb játékosoktól, néha szó szerint eltaposták.

            Ehhez képest Pizarro sose hagyta magát, lenyűgöző dolgokat művelt! Ésszel és technikával játszott, nagyon tetszett!

          • .. mikor nyolcat fordult a labdával szinte egy helyben,és azt hitted hogy most már tutira passzol vagy indít valakit de nem, tett még egy kört :D ... Öröm volt nézni! Egy dolgot bánok, hogy anno nem szereztem be egy Pizarro mezt!

    • Ha már annyit emlegették Jesét, kicsit utánanéztem. Leginkább a szegény ember Ronaldojaként lehet jellemezni. Felvette ugyanazokat a mozdulatokat, mozgásokat (legalábbis labdával).
      Jól cselez, de leginkább a gyorsaságra építve szalad a szélen (viszonylag jó kezdősebesség. de nem egy Salah-Gervinho). Magyarul akkor hasznos, ha sok területed van ugyanis biztosan párharcot fog vállani, egy betömörülő védelemnél pedig gyakorlatilag mindig labdavesztést jelent.
      A gyors játékban is van azért gond, jól tart labdát (már ha van területe, mind mondottam), de az öncélú visszacselek és a játék lassítása is bőven benne van, mivel elsősorban saját maga szeretné helyzetbe hozni magát.
      Nyilván a videókból nem derül ki a védekezése-visszatámadás és zavarás, de összeségében úgy érzem egy kissé túlhájpolt real tehetségről van szó, akiért el lehet kérni 15-18 milliókat, miközben a teljesítménye nem hasznosabb, mint Florenzinek vagy Perottinak.
      Salah reményeink szerint 1 hónapos pótlására viszont (fél évig kölcsönben) alkalmas lenne, kérdés mennyire érné meg egy olyan játékosra építeni 1-2 hónapot, aki biztosan nem maradna nálunk (ha beválna, meg rohadt drága lenne)

      • Tavaly februárban Ő lőtte a második Real gólt az Olimpicoban... :( arra mindenképpen emlékszem. Digne szépen behátrált, de nyilván Ti is tudjátok. Az egy tetszetős befejezés volt.

        Ezen kívül sok meccsen nem jut szóhoz, és magánemberként is problémás, ha lehet hinni a spanyol bulvárnak. Semmi értelme megvenni 15+millióért egy ilyen bizonytalan figurát.

      • Jesével egyetlen óriási probléma van, hogy bolond. A spanyol lapok szerint ugyanaz a műfaj mint Balotelli, vagy Cassano. A Real Madridból elsősorban azért adták el, mert nem tudták kezelni, balhézott, veszekedett, összességében egy destruktív jelenség volt az öltözőben és most a PSG-ben is hozta ugyanezt a formát.

        Ha a Real Madridban sem tudtak mit kezdeni vele, ha a PSG-ben se tudta megtalálni a megfelelő motivációt, akkor mit fognak vele csinálni a Rómában?

        • Nehezen hiszem, hogy a Roma belefogna egy ilyen bizonytalan kimenetelű üzletbe... És igen, teljesen egyetértek veled, ha két ekkora klubban sem tudott viselkedni, akkor miért épp az olasz fővárosban változna meg?!

          • A spanyol sajtóban talán az AS áll a legközelebb a Madridhoz és amikor Jesét rásózták a PSG-re, az igazgató Alfredo Relano írt egy cikket, ahol kifejtette, hogy a Madridban nincs szükség Jesé féle bolondokra, akármekkora zseni is a gyerek, mert azt is leírta, hogy talán a legnagyobb tehetség volt a srác.

            Sajnos szerintem a Roma pont az a klub amelyik simán bevállalja az ilyen lutrikat. Nincs pénzünk Messire vagy Neymarra, de a "bolond" Jesét ki tudjuk fizetni, mert hátha Spalletti majd elbír vele. Szerintem egy óriási bukás lenne belőle. :(

          • Srácok, azért nem teljesen igaz amit írtok róla :)

            Jesé nagyon komoly tehetségként indult az utánpótlásban, gyorsan végigjárta a ranglétrákat, Madridban egyébként is nagyon kevesen jutnak el a legfelsőbb szintre (első csapat), mert iszonyú kemény versengés megy a gyerekek között. Nagyon sokan az új Ronaldót látták benne, nagyon jól játszott, fontos gólokat szerzett. Aztán volt egy több hónapig tartó sérülése, amiből igazság szerint azóta sem épült fel, már nincs meg benne az az igazi x-faktor, de sokszor képes megverni az emberét egy mérkőzésen, gólerős, kombinatív játékban is igencsak jó képességű. A hozzáállása sosem volt olyan rossz, mint ahogy írjátok. A sérülése fejben is visszavetette őt, talán nem 100%-osan a futballra koncentrált, hanem csak 90%-osan. Zenélget a foci mellett (Jey M - Yo sabía), drága kocsival jár, napi háromszor megdugja az aktuális modell barátnőjét, ennyiről van szó igazság szerint. Össze sem lehet hasonlítani Balotellivel vagy Cassanóval. Az edzésmunkájával, pályán mutatott hozzáállásával sosem volt gond, az öltözői balhékból meg aztán végképp nem igaz egy szó sem. Mindenki imádta őt Madridban, a társak és a szurkolók is, ahogy ez az összes saját nevelésű játékossal így van. Nem tagadom, a jelleméből fakadóan tényleg hajlamos egyfajta flegmaságra, de ha lehetőséget kap a csapatnál, akkor nem fog csalódást okozni, ebben biztos vagyok.

          • Elnézést, csak példaként hoztam fel Balotellit, pláne Cassanót, természetesen Jesé nem is lehet olyan mint ők, ezek ketten a maguk nemében "egyedülállók". :)

            Bevallom én nem foglalkoztam sokat Jesével, láttam egy pár meccsen és tetszett is, de főleg akkor olvasgattam róla, amikor eladták a PSG-nek, mert ahogy te is írod, hatalmas tehetségként tartották számon. Talán csak meg akarták magyarázni az eladását, ezért húzták le ennyire a Madrid közeli médiában?

            Lehet, hogy bennem is van a hiba, a madridista előéletű játékosokkal mostanában nem volt sok szerencsénk (Gago, Cicinho, Julio Baptista...) és már kialakult egyfajta előítélet, ami természetesen ostobaságnak tűnik, de a rossz előérzet ettől még marad.

            Mindenesetre tény, hogy a Madrid után a PSG-ben se vált be, pedig volt egy spanyol edző is, akivel minimum jobban megérthették egymást, mint például a mi mostani kopasz toszkán mesterünkkel. Ehhez vegyük hozzá, hogy állítólag a Las Palmasba vágyik, a Roma csak egy kényszermegoldásnak tűnik és jogosan felmerül a kérdés, hogy ezek után milyen előjelekkel indulna nálunk? Mire lehet tőle számítani? Csak annyit mondok, hogy a Roma és az olasz bajnokság általában, csúnya meglepetéseket is tartogat, főleg azoknak a játékosoknak és edzőknek, akiknek nem megfelelő a hozzáállása.

            Ettől függetlenül, ha tényleg nálunk fog landolni, akkor tiszta szívből remélem, hogy tévedtem és majd jól befogja az összes kritikus pofáját.

          • Lehet, hogy elfogult vagyok Cassanóval, de ő nem olyan értelemben zseni, mint ahogy ma minden második tehetségesebb spílerre rámondják, ő szerintem korszakos zseni lett volna, ha egy kicsit komolyan veszi magát. Olyan képességei vannak, hogy még dagin, szívműtét után is élvezet volt nézni a játékát. Bocsánat, ha valakit ezzel magamra haragítok, de benne volt, hogy Totti vagy Del Piero féle karriert fut be.

          • Madridban abszolút perifériára szorult, az utolsó szezonjában ráadásul már Lucas Vázquez is beelőzte, mondjuk nem véletlenül, na de a lényeg hogy azért igazolt a PSG-be, mert ott azt hitte hogy alapember lesz. Végül nem lett az, ráadásul a padon ülve is meg kellett valakivel küzdenie (Ben Arfa, pedig ő sem éppen a hozzáállásáról híres) és ez a helyzet végleg elvette a kedvét. Hát nem túl profi mentalitás, nincs mit szépíteni ezen. Viszont Rómában azért kisebb a konkurencia mint Párizsban, ezeknek a típusú játékosoknak pedig pontosan egy "otthonra" van szükségük, ahol hagyják őket játszani. Én KP-Boatenghez tudnám leginkább hasonlítani, ő is tehetséges volt, de a 90%-os mentalitása nem volt elegendő. Most eligazolt a Las Palmashoz, ott nagyon otthon érzi magát, szeretik az emberek és ez a mutatott játékán is igencsak meglátszik.

          • De hosszútávon nemigen fogja kiszorítani Salaht, pláne Perottit.

          • Szerintem a spanyol sportsajtó bizonyos szempontból a műfaj legalját képviseli, még az objektivitás látszatát is kerülik. Hozzájuk képest még az olasz sportújságírók is grállovagok, pedig azok között is vannak érdekes példányok bőven.

            Az elmúlt húsz évben nem volt olyan spanyol vereség, ahol nem írták volna le legalább egyszer, hogy igazságtalanul megkárosították őket. A kedvencem a Madrid-Barca rivalizálás, amiben élen jár a kiváló Sport, azok néha konkrétan visszataszító stílusban kommunikálnak.

            De mégiscsak ők a legtájékozottabbak a spanyol fociban, csak ezért érdemes olvasni a Marcát, az As-t, a Sportot meg a Mundo Deportivót. Természetesen mindegyik "szakosodva" van, a Marca és az As a Madridot, a Sport és a Mundo Deportivo pedig a Barcát élteti és ennek megfelelően tagolódik az olvasó tábor is. Ha pedig nagyon rosszat akar magának az ember, akkor érdemes beleolvasni a cikkekhez fűzött kommentekbe, ott tombol a legsötétebb sötétség.

            Olaszban az egyetlen hasonló sajtóipari förmedvény a torinói Tuttosport, ami valójában a Juventus házi lapja, ahol minden a zebracsíkos csapat szemszögéből van tálalva, de még ők sem érik el azt a szellemi mélységet, amivel a spanyol sajtóban találkozhat a gyanútlan olvasó.

          • Mellesleg jellemző, hogy a Sport kiadója, a Grupo Zeta, az Interviúval alakult a hetvenes években, magyarul úgy lehet összefoglalni a filozófiájukat, hogy seggek és csöcsök a népnek. Talán nem ez a legrosszabb hozzáállás, van ennél sokkal aljasabb is, de azért akkor is jelzi a színvonalat. :)

        • Hát, ha minden kötél szakad De Rossi megmutatja neki a vádlitetkót jó közelről! :D Meg ugye azért Spallo is más mint Zidane vagy Emery...;)

        • Ezekből a leírásokból nekem Menez jutott eszembe valamiért. Pedig Korábban Callejon és Morata sikerei miatt gondoltam, hogy akár még össze is jöhetne, de így már nem lelkesedek érte. Bár most felépült a legtöbb sérültünk, továbbra is zavar, hogy még mindig ilyen lassúak vagyunk az átigazolási piacon. Oké, alig telt még el nap, de jó lett volna, ha legalább az egy legfontosabb posztra (Salah helyére) előre ki lett volna nézve valaki.

  • Skorupskit megvette a Torino, és Iago Falquét is meg fogják állítólag. 14-15 millió a kettő.

    • Muszáj játékosokat eladni, jelenleg rengetegen vannak a tulajdonunkban, akikről el kell dönteni, hogy akkor most megéri-e megtartani őket vagy sem. Iturbe-tól, és Doumbia-tól jó lenne végre megszabadulni, úgy néz ki akkor Skorupski hiába nagyon jó, jövőre Alisson kapja meg a kapunkat, ami azért egy 7-8 milliós transzfer után érthető szerintem. Castan szintén érdekes kérdés: vajon jövőre visszajön negyediknek? (feltételezve, hogy marad a Manolas-Rüdiger-Fazio csodahármas). Jesus szintén "ránkrohad" őt is el kell majd passzolni valahova... hát nem lesz egyszerű. Ha tőlük megszabadulunk, akkor simán lehetne hozni még egy nagy sztárt, vagy minőségi kiegészítő játékosokat, akik megfelelnek Spalletti-nek. (na meg persze elmenni dél amerikába, és hozzávágni egy talicska pénzt egy óvodához, hátha tud ott valaki focizni, de az szerintem alap már mindenki számára)

    • és hozzácsapták Iturbét is. A Saussolo lassan az ifi csapatunk lesz (Aquilani mondjuk pont nem ifi, de római nevelés), a Toro meg a bukott rómás alakulat.

  • Úgy érzem amúgy, hogy Spalletti érkezésével sokkal megfontoltabbak lettünk a piacon, egyértelmű, hogy nagyobb beleszólása van a kopasznak, mint Garcia-nak volt Sabatini mellett. Talán így sikeresebb lesz, amit már régóta látni szeretnénk, hogy egy csapatot rakjanak össze, ne csak 5-6 nagy tehetséget.
    Mario Rui-ra kíváncsi vagyok a jelenlegi keretből, most már biztos meg fogja kapni a lehetőséget (legkésőbb a kupában). Nagy harc lesz a kezdőért a nagy meglepetés Emersonnal, de amennyi meccsünk lesz, a kupákkal bőven elférnek ketten, főleg, hogy a brazil kb csak kapus nem volt a felkészülési meccsek során.

    • szerintem Garcia és Spall ugyanazt a hozzáállást kapták Sabatinitől. Csak Garcia nem volt annyira rugalmas. Kitalált taktikája is egysíkúvá vált és nem mutatott hajlandóságot a változtatásra, amikor rengeteg sérültünk volt. Viszont valóban meg tudta becsülni a jókat és fel tudta futtani a számára hasznos játékosokat (Gervinho-Digne-Nainggolan-Strootman-Pjanic képezték elsősőrban a csapat gerincét). A gondja az volt, hogy Saba nem fog neki minden posztra ilyen klasszist keríteni. Spalletti nagyobb taktikai repertoárral bír, sokkal rugalmasabb és képes mást is játszani. Ezért neki inkább olyan játékosok kellenek, akik sokoldalúak (nem biztos, hogy a legjobbak). Így lehet nálunk igazán hasznos Ninja-Perotti-Dzeko-Florenzi.

      • A helyzet azért annyiban változott hogy most már nincs Sabatini, Massaranál meg lehet erősebb a kopasz akarata

        • viszont nem is biztos, hogy Massara minden összeggel rendelkezhet. Magyarul most nem költünk sokat - mivel nem bízunk Massara megérzéseibe/tárgyalói készségeibe - és majd csak a következő átigazolási időszakban az új főnök határozza meg az arculatot (és meccsel le mindent Spallal). Tényleg most akkor mi igaz a Sevilla játékospecéréről?

  • A mai pletykák szerint továbbra is hajtjuk Jesét. Egy elemző szerint a Roma kihasználta a PSG-vel fennálló kiváló viszonyát (elemző mondta, nem én) és állítólag már meg is állapodtak volna, de a játékos továbbra is hazavágyik a Las Palmasba, annak ellenére, hogy a klub elnöke gyakorlatilag nyilvánosan lemondott róla.

    Feldobták alternatívának Deulofeut, az Everton fiatal spanyolját, akit korábban a Milannal hoztak szóba. Állítólag a nagy akadály az Everton, mert az angoloknak természetesen nincs szükségük pénzre, az olaszok viszont csak kölcsönbe tudnák elvinni. Deulofeu állítólag korábban már meg is állapodott a Milannal (ezzel a Milan feldühítette Susót), az Everton viszont egyenlőre elhajtotta őket. Innentől kezdve nem tudom miért adnák kölcsönbe a Rómának.

    Közben állítólag megszületett a megállapodás a stadionról a Roma és Raggi polgármester asszony között! Az Almaviva bezárása miatt 1600 munkahely fog megszűnni és a városi tanács most már nem engedheti meg magának, hogy elveszítse az 5000 új munkahelyet jelentő stadionprojektet. A pletykák szerint valamennyire csökkenni fognak a beépített négyzetméterek és visszakerülnek a tervbe a hidak és a vasúthálózatbővítés. Ha igaz a jogászok már azon dolgoznak, hogy pontosan megfogalmazzák a megállapodást. Reménykedjünk...

  • Közben a Genoa meg a vasárnapi meccs előtt szépen elpasszolta Rincont és Pavolettit.

    • Ez egy igazán jó döntés volt tőlük :) Remélhetőleg nem járunk úgy, mint a Juventus, hanem szépen behúzzuk az év első meccsét majd.

  • És mindeközben Vermaelen gondolt egy nagyot és megint lesérült, csak mert ugyebár ilyen még nem volt. Ez hanyadik sérülése fél év alatt? A harmadik? Hát basszus... :(

  • Ja és ezen beszartam: "A Milan és a Roma Fabregasért küzdenek, de Conte nem akarja elengedni". Mi van??? Ez már megint mekkora baromság? Ezen az alapon küzdhetnénk Messiért is, őt se akarják eladni. :D

  • Megint le fogunk csúszni egy (két) kiszemelt játékosról. Jeséért bejelentkezett mostmár a Liverpool is, mert mi folyton szarakodunk. Egyébként Jesé kijelentette, hogy ő a Las Palmasban képzeli el a felemelkedését, amit ők is szeretnének, de sajnos nem tudják állni a játékos fizetését. Egy szó, mint száz, még ha sikerül is meggyőzni Jesét, hogy hozzánk igazoljon, akkor kapnánk egy besértődött, hisztis ovodást, aki nem is akart ide jönni. Ennek nem látom értelmét. Olyan játékosokra van szükségünk, akik ha nem is imádják a Rómát, de legalább, ha megfizetik teszik a dolgukat. Dzeko képes volt fele fizetéséről lemondani, ahhoz hogy megegyezzenek. Neki se jott be az első év, de mind látjuk mire képes, ha megrázza magát. Akarattal ne akarjunk ide hozni senkit!

    El Ghazit a Lazio is csábítja és valószínű, HA nekünk osszejön Jesé, akkor is Rómába fog jünni az ifjú titán, csak nem épp hozzánk. Kár lenne érte.

    • Egy ideje már emlegetik a Liverpoolt is Jesével kapcsolatban, tőlem vihetik. Viszont Torreirával kapcsolatban elhallgattak a pletykák, lehet, hogy csak egy reakció volt Rincon elvesztése miatt? A Lazionál most arról beszélnek, hogy a Milan vinné Keitát, lehet, hogy az ő pótlására vennék El Ghazit?

  • Nálunk az újabb név, akinek örülnék, az Badelj. Elvileg a játékossal már megegyeztünk, de az, hogy a Fiorentina nem szeretné elengedni, és 12 millió körül kéne fizetni azt sugallja nekem, hogy ez tervnek jó volt, de az is marad sajnos.

    • Ja, mostanában nagyon rámentünk a kölcsön-kivásárlás kombóra, a Fiorentina meg miért adná kölcsön bárkinek? Ha jól emlékszem egyszer már a Milan is lepattant Badeljről.

Related Post