X

Mákos pizza, káposztás lasagna

Megébredvén a karácsonyi mákos bejgli okozta kábulatból, ideje billentyűzetet ragadni, hogy összegzés alá vonjuk az év (római szempontból) utolsó mérkőzését. Mint az már köztudott kedvenceink győzelemmel búcsúztatták a 2016-os esztendőt, az áldozati szamár bárány szerepkörében ezúttal a Chievo csapata tetszelgett.

A rubentus ellen elszenvedett vereség után mindenképpen illő lett volna egy szép eredménnyel, és játékkal megörvendeztetni karácsony közeledtével a romanista érzelmű szurkolókat, amit minden kétséget kizárólag sikerült is megvalósítani csapatunknak. Na de kezdjük az elején!

A középmezőnyben tanyázó Chievo relative jó formában (1 döntetlen, 2 győzelem) érkezett vizitre a fővárosba, de feltételezhetően még a legelvakultabb veronai ultrák sem gondolták komolyan, hogy az Olimpicóban számukra bármilyen babér is teremhet, és nem is álltak messze a valóságtól…  A meccs nagy részében a  Roma szinte egy kapuzott, játékosaink sorra baszták el dolgozták ki a kihagyhatatlanabbnál-kihagyhatatlanabb (de szép is a magyar nyelv) helyzeteket, de mint ahogy az lenni szokott, a vezetést az ellenfél szerezte meg szinte a semmiből. A 37. percben Izco beívelésére Jonathan de Guzman érkezett, aki senkitől sem zavartatva bólintott a hálóba 0-1…

A védelem, (Bruno Peres) ismét nem állt a helyzet magaslatán, és amint azt már pár bejegyzéssel ezelőtt is említettem, ez az a csapatrész ahol az idei év elfog menni… Érdekes, hogy a játékosok egyénenként helyenként elegáns, (Manolas, Fazio) és kiemelkedő (Rüdiger) teljesítményre képesek, de csapatrészként rendre kapitulálnak . Vajon mi lehet ennek az oka? Nem beszélni Olasz?

Na de a bekapott gól nem ingatta meg fiaink győzelembe vetett hitét, és még az első félidő vége előtt El Shaarawy  (Pjanic who?) csodálatos szabadrúgásából sikerült egalizálni az eredményt.

A második félidőben a Roma tovább presszionálva a veronai kis csapatot hamar meg is szerezte a vezetést. Ismét a fiatal olasz játékos próbálta bizonyítani tar mesterünknek, hogy nincs itt szükség senkire sem Salah pótlására, és 4 ember között cikázva dolgozott ki helyzetet, amit végül a jól helyezkedő hórihorgas bosnyák csatárunk kotort a kapuba.

„Kis gól is gól”

Ezen a ponton a mérkőzés érdemi része le is lett tudva, a Chievo beletörődött a sorsába, a farkasok pedig kárpótolva szurkolóit a torinói fiaskó után továbbra is erőltette a szép játékot, ami ismét a befejezéseknél halt el…

A slusszpoén a mérkőzés végére maradt, a Roma ismét jogos büntetőhöz jutott, amit Perotti a lassan védjegyéve váló sétálós módszerével értékesített.

A végeredmény 3-1. Szép játékot, és magabiztos Rómát láthattunk a pályán, ami egy pozitív jövőképet vizionált a 2017-es esztendőre.

Az újévre tekintvén nagy jósolgatásakba nem bocsátkoznék, a bajnoki cím ismét távolodóban, és magunkat ismerve az UEFA kupa elhódítására sem látok reális esély, szóval én a kopasz helyében rágyúrnék az Olasz kupára megszerezve számunkra oly ékesen csillogó ezüst csillagocskát a klub 90. születésnapjára !

Forza Roma!

 

Onedinkenedi:

View Comments (21)

  • Igen, ez az olasz kupa dolog nagy húzás lenne.

    Bár az elmúlt években mindíg hasonló volt a helyzet aztán lett belőle csúfos vég. De most nem akarok még károgni, és vészmadárnak tűnni.

    Forza Roma, jövőre találkozunk!

  • Most a legújabb nevek a saját nevelésű Pellegrini, és a francia Defrel a Sassuolo-ból. Nagyon jó szezonja van mindkettőjüknek egy amúgy alulteljesítő csapatban, de azért kettőjükért a 25 millió kicsit soknak tűnik. Bár ahogy nézem mostanában minden játékosért komoly pénzeket kérnek el, és ők ketten meg kéne, hogy oldják a problémáinkat. Pellegrini egy római(!) középpályás, aki ráadásul a technikásabbak közé tartozik. Defrel pedig egy center, aki gyorsasága, és mozgékonysága miatt szélen is bevethető, így mind Salah-pótlékként, mind Dzeko alternatívájaként lenne helye a csapatban. Még az se baj, hogy egyikük sem játszhatna az EL-ben, mert úgyis a rotáció miatt kellenek, legalább mutatná, hogy komolyan vesszük az európai porondot. Eddig ezzel a párossal lennék a legelégedettebb, aztán még El Ghazi-t is hátha sikerül hozzácsapni a listához, de az már inkább csak a befektetés jellege miatt lenne érdekes.

  • Miután meghülyítettek minket a médiában Rinconnal, hogy milyen jó és mennyire biztos, hogy megvesszük, most úgy tűnik, hogy a venezuelai inkább a Juveba fog szerződni. Ennyit érnek a pletykák.

    Most jönnek Defrellel és Pellegrinivel, akik biztos remek erősítések lennének, de ahogy Aleram is mondja, az idén az EL-ben már nem játszhatnak más csapatban, ami azért egyáltalán nem mellékes szempont, már ha komolyan vesszük az EL-t.

    Feldobták a 20 éves uruguayi középpályás, Torreira nevét is, aki az idén a Sampban rendszeresen játszik és elég tisztességes teljesítményt mutat.

    Mindeközben Iturbe meg izgul, hogy hova fogjuk elpasszolni, most éppen azt mondják a Torinóba.

    • Milyen vicces.... egy két emberke már karóba húzná Rincont hogy micsoda áruló hogy a Juvét választotta a Róma helyett. Lehet kvra nem is volt semmi megállapodás szerűség a Róma meg Rincon között...lehet még csak kontakt sem volt a klub meg a játékos között. Vagy lehet hogy volt , sőt lehet hogy meg is állapodtak már mindenben de maximum úgy mint ahogy a nyáron egy szép keddi napon megérkezett Van der Wiel Rómába (a sajtó szerint...) :D

      • Rinconnak amúgy minden szempontból jobban megéri a Juventus. Egyrészt, több esélye van nyerni, másrészt többet is játszik, mert az ő középpályájuk egy picit gyengébb, meg szűkebb is a miénknél.

        • A régi szép időkben olyanok "nem jöttek végül" a Rómába mint Zico, vagy Davids... Most meg sokan szegény kis Rincont siratják és még dühösek is mert a Juveba ment. Biztos velem van a baj, de szerintem nem Rincon fogja végleg felborítani az erőviszonyokat. :D

          • Sokkal jobban örülök Pellegrininek. Egyébként is összeszedném a romanistákat, Politanót is hoznám azonnal, hadd száguldozzon, amíg nincs itt Salah.

        • Ezzel nem értek egyet. Nálunk középpályán van 4-5 ember, náluk legalább ennyi de inkább több. Nem értem mi szüksége lenne a juvének egy újabb csere kp-ra...

          • És még mindig kitart a pletyka, hogy Witselt is megveszik, szóval igen, lesz ott középpályás bőven.

          • Jó, de Lemina és Hernanes is elég gyengén teljesít. Szerintem Sturaro is. Khedira viszont nekem óriási meglepetés, vele nagyon jó vásárt csináltak.

  • Szerintem a probléma a középpályás védekezés inkább, nem a hátvédsor. Szélsővédők rendszeresen elmaradoznak, ez benne van sajnos. De azért az utóbbi hetekben konszolidálódott a helyzet a középpályán, nem is keveset.

    • Valahogy összeállt, hogy DDR-nek, Kevinnek, és Radjanak hol a hely/mi a szerepe, és azóta sokkal jobban mennek a dolgok. Persze a nagyobb meccseken jobban koncentráltak, itt volt egy kis megingás, de tudtak elöl javítani, így nem lett baj. Ezek azok a mentális problémák, amikről folyton szó van.

  • Megint egyre több név merül fel, remélem idén időben tudunk játékosokat szerződtetni majd, mert rögtön szükség lehet rájuk, és mindig hasznosabb, ha többet tudnak együtt készülni az új csapattal. Rincon már elsején ott lesz a Juve-nál, jó lenne, ha mi se maradnánk le nagyon.

    • Most megint Jesével ijesztgetnek minket, pedig már úgy tűnt, hogy lecsengett, de megint elővették. Szerintem nagyon nem kéne erőltetni, felvenni sztárgázsival egy "bolondot" nem tűnik túl jó ötletnek.

  • Ami nagyon jó hír, hogy Florenzi február elejére már felépülhet, futó edzéseket már végzett is. Jó lenne ha tavasszal már elkerülnének a sérülések mert muszáj lesz bírni a hármas frontot.

  • Na és mi van azzal, hogy lehet, hogy kirúgják Allegrit és jön Paulo Sousa? Tud erről vki vmit?

    • Erről semmit nem hallottam, a zebrákoknak dedikált rovatokban az a főhír, hogy megjelent a Sanghaj és hirtelen a Witsel állítólag már nem akar olyan nagyon-nagyon Torinóba szerződni. Vicces dolgok ezek, mint amikor Draxler nem akart eligazolni, végül kiderült, hogy csak a Juveba nem akart. :)

Related Post