X

Tovább a helyes úton!

Olaszországban, karácsony előtt, egy igen elnyújtott fordulóval, konkrétan a 18. játéknappal ér véget a naptári év. Keddtől csütörtökig Milan és Juventus nélkül kerül megrendezésre ez a kanyar. Kedden az Atalanta győzelemmel búcsúzott az évtől, így kellene tegyen Spalletti legénysége is csütörtökön a Chievo ellenében, hazai környezetben.

Logók ünnepi hangulatban!

Persze a szombat esti rangadó nem múlt el nyomtalanul. Sérülések, megfázások és érdekes nyilatkozatok szintén maradtak az éterben a torinói vendégjátékot követően. Pár mondatban erre kitérünk majd, de megpróbálunk fókuszálni a veronaiak elleni kötelezőre is.

Ha már a naptári évet említettük, pár érdekességet szedjünk össze erről a 2016-s évről. Megszerzett pontok tekintetében igen jól muzsikáltak az olasz csapatok. A „legyőzhetetlen” Juve szerezte Európa szerte a legtöbb pontot idén, őket követi a két spanyol óriás, viszont a top 5-ben nem kis meglepetésre a Roma és a Napoli következik. Ez szép adat, de a seggünket törölhetjük vele, mivel trófeát most sem ért a rengeteg begyűjtött pont.

Ninja és DDR is kimarad csütörtökön

Rátérve a Chievo csapatára, idén ez a harmadik mérkőzésünk lesz ellenük. Januárban egy hat gólos döntetlennel sikerült kezdenünk 2016-ot, majd májusban, hazai környezetben egy sima 3-0 lett a vége. Hasonló eredményre számítok csütörtökön, még akkor is, ha egy viszonylag tartalékos, felbolygatott AS Roma várható ezen az estén.

Az olasz újságírók szerint egy 4-2-3-1-a hadrendre lehet számítani. Hétfőn még Tottit álmodták a hamis kilences posztjára, ma reggel már Perotti nevét olvashatjuk ezen a poszton, mivel optimistán Salah kezdőként került ebbe az elképzelésbe. De nézzük hátulról. Szczesny a torinói meccs hőse véd, előtte az Emerson-Fazio-Rudiger-Peres négyes, szűrőben Strootman-Gerson. A három támadó felfogású középpályás most El Shaarawy-Perotti-Salah lehet, míg elől Dzeko. A kispadra, nem ifista korú labdarúgóból Vermaelen, Jesus, Rui, Totti és Iturbe kerülhet a kapuscseréken kívül. És pár fiatal tehetség.

Egy gólöröm

Végül is teljesen mindegy, milyen tizenegynek szavaz bizalmat a távozását meglegyező Spalletti, a lényeg a győzelem. Persze mindig a kötelező a legnehezebb, ami az AS Roma esetén hatványozottan igaz, de ezt most be kell húzni! A Napoli, bár rangadót játszik a Fiorentinaval, lendületbe jött, és könnyen bukhatjuk a második pozíciót, ha töketlenkedünk egy sort.

A Chievoról annyit érdemes tudni, hogy kapuját a veterán Sorrentino őrzi, míg elöl a nagyobb karrierre hivatott Floro Florez rohamoz a szintén veterán Pellissierrel. Középpályán a „lazios kutya” Birsa játszik fontos szerepet Maran csapatában. Egyébiránt jó formában van a veronai kis csapat, az ő szemszögükből nézve továbbjutottak a kupában, majd három fontos bajnoki szereztek 7 pontot. Jelenleg a tabella 10. helyén tanyáznak, és idegenben is meg tudtak nyerni három mérkőzést. Bár a Roma 8/0/0 mérleggel rendelkezik hazai környezetben, kétségeink ne legyenek a veronai legények minimum pontszerzésben reménykednek.

Egy ilyet elnéznék most is!

Megfázással és kisebb sérülésekkel ritkított csapatunk még így is toronymagas esélyese a csütörtöki mérkőzésnek, amit véleményem szerint kötelező behúzni. Szurkolók továbbra sem várhatóak, viszont tévés közvetítés igen, a DigiSport újra képernyőre tűzte csapatunk bajnokiját. A találkozót Gianpaolo Calvarese vezeti majd.

Bár idén lesz még poszt a blogon, én személy szerint már nem hallatom a hangom, így engedjétek meg, hogy mindenkinek kellemes karácsonyt, és trófeákban gazdag új esztendőt kívánjak! Forza Roma per sepre!

 

Szentesi János:

View Comments (32)

  • Köszönjük az egész éves munkádat, munkátokat!
    Kicsit tartok őszintén ettől a meccstől, pedig nem kellene, ugy-e?:) Általában mi az ilyen országos 1-eseket szoktuk elbaszni, ezért dotálódik az utolsó bajnoki címünk 2001-re, de ebbe ne is menjünk bele..Reméljük a legjobbakat és azt, hogy tényleg izgulás mentesen fogják lehozni ezt a meccset.

    Egy gondolat erejéig visszatérnék a Juve-s meccs utórezgéseire.
    Mint azt már minden kedves romanista tudja a lengyel portás lett a meccs embere!
    Őszintén, tudjátok mit gondolok erről az egészről? Hogy megint megy nagyban a faszméregetés..A Juvet szopkodó médiumok úgy hozták le a meccset, hogy baszki ez lehetett volna 4-0 is, de a Roma kapusa kivédte a szemüket, ezért adjuk neki a meccs legjobbjának járó díjat, éreztessék, hogy nekik nagyobbnak tűnhet a bráner, mert aznap este Nedvedék leborotválták a szőrt körülötte, az már más kérdés, hogy olyan puha az a pöcs, még két doboz viagrával sem képesek hadra fogni a szerszámot. Mikor is nyerték meg utoljára tisztességesen a Scudetto-t? Esetleg Platini idejében, de azt én még nem fogtam..Nem is Szczesny érdemeit vonom kétségbe, mert tényleg meccsben tartotta a csapatot hétvégén, de milyen érdekes akkor kapja meg elöször a meccs embere díjat (javítsatok ki, ha tévedek), mikor ellenük játszunk. Száradjanak meg! Szczesny helyében elutaznék Torinoba, s bedobnám vele a klubszékház ablakát, vagy elküldeném Pjanicnak ajándékba tegye be a fa alá. Nem azért utálják a Juvet országszerte, mert nekik van a legtőbb bajnoki címük és ezért irigyek a kisebb klubok, hanem azért mert mindenki tudja milyen eszközökkel szerezték meg őket.

    • Hadjuk már gyerekek ezt, hogy mindenen rinyálunk. Ha egy középszar meccsen minden mezőnyjátékos középszar teljesítményt nyújt, akkor rendszeresen van, hogy vagy a semmi egyébben ki nem tűnő gólszerzőt vagy a 2-3 védéssel kitűnő kapust jutalmazzák. Mindenbe azért nem kéne a nagy Juvés világösszeesküvést belelátni! Ha Higuain lett volna a mezőny legjobbja akkor meg az esne rosszul!

      Tök mindegy. Lépjünk túl.

      • Egyáltalán nem esne rosszúl senkinek, sőt. Nyugodtan kaphatta volna Higuain is a díjat. Részemről nincsen semmi összeesküvés elmélet és ritkán szoktam károgni bírókra, meg sajtósokra, de néha nálam is kiborul a bili és ha te eddig nem vettél észre semmi "mocskos" dolgot a médiában, hogy minden játékosnak, edzőnek megprobálják kiforgatni a szavait vagy rossz színben feltüntetni, akkor majd fogsz ezután. Igaz, sokat nem tudunk az ellen tenni semmit, hogy elfogadjuk, mint bármi mást, de ezek a tények!!, ha valaki a homokba dugja a fejét, attól még reális dolgok.

        • A média mocskos, az ellenfelek ha nem is szemét csalók, de legalábbis az elbizonytalanításban, a zavarkeltésben érdekeltek, a bírók és a sportvezetők vakok és korruptak. Ezek az ismert tények, amik ellen szerinted sem tudunk tenni semmit.

          Ilyenkor van az, hogy vagy nekiállunk ríni minden kis szaron, vagy igenis, bedugjuk a fejünket a homokba, és csak a munkára koncentrálunk, a zavaró tényezőket kizárjuk. Elhagyjuk, leszarjuk. Mert hiszünk abban, hogy a befektetett meló és az ezzel járó eredmények önmagukért fognak beszélni. Rajtunk kívül senki sem akarja a Roma sikerét, senkitől sem lehet tehát várni semmit. A picsogás semmin sem segít, szánalmat kelt. A munka és az eredmény tiszteletet ébreszt.

          Én legalábbis így gondolom. Azt érzem, hogy a vezetők, a játékosok és a szurkolók is túl sokat rinyálnak a külvilág miatt, miközben nem teszik bele azt a melót, ami elvárható volna.

          Vegyük észre: a büdös banyája kimondta, hogy neki a BL a fontos az idén. Ami azt jelenti, hogy tavasszal minél tovább lesznek állva a nemzetközi porondon, ha a hazai fronton kritikus szituba kerülnek, nem fognak úgy küzdeni. Ha a Roma két ponttal liheg a nyakukba, és szerdán a bárka jön az öreg nénéhez, akkor nem törik agyon majd magukat, és a kritikus szitukban az óvatosabb megoldás felé mennek. Ennyiken múlhat a bajnoki címük, meg a miénk is. De ehhez ott kell lihegni a nyakukba, és a kellő pillanatban átharapni a torkát a sok kis zebracsikónak, kifolyatnia vérüket, és az uccsó pillanatban még egy jót röhögni a mocskos kis pofijukba, aztán a segítségért nyújtott patákat szépen még le is szedjük, mint disznóvágáson a körmöt.

          Hehe

      • Részemről nincs szó összeesküvésről, Moggi igazgató úr ideje már lejárt. A helyzet ennél nagyságrendekkel rosszabb. Vagy talán jobb? Szempont kérdése.

        Egy hosszú évtizedek óta bevett és elfogadott gyakorlatról van szó. Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek. Kisebb-nagyobb dolgok végeláthatatlanul hosszú sora, amik mindig összeadódnak és a végeredmény az, hogy egy Rómának, egy Napolinak, egy Fiorentinának nagyságrendekkel nehezebb eredményeket elérni, mint a nagy fekete csíkos triónak.

        Például pár éve az olasz állami tévében arról szólt a vasárnap esti bajnoki összefoglaló, "hogy miért nem adnak tizenegyeseket az Internek". Nem konkrét esetekről beszéltek, hanem valaki megnézte a statisztikát és megállapította, hogy az Inter kevés tizenegyest kap. Szerinted ez normális? Nekik alanyi jogon jár? Az a hír, hogy nem kapnak?

        Vagy amikor Rocchi bíró úr kifilézett minket két éve és konkrétan elismerte, hogy nagyon elQrta a meccset, az égadta világon semmilyen következménye nem lett. Rocchi bíró úr ugyanúgy ott maradt az elitben, továbbra is küldik rangadókra, nemzetközi tornákra... Ellenben azok a bírók, akik a "juvemilaninter" ellen hibáznak, azok eltűnnek a süllyesztőben. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ilyen nagyon ritkán fordul elő, többnyire csak egymás ellen.

        A Rómának be akarták zárni a stadiont, mert a félig süket kiküldött megfigyelő nem értette az egyik kórus szövegét és mehettek fellebbezni a bíróságra a hangfelvételekkel, hogy "kérem alássan a mi szurkolóink nem "niggerezték" le a Milan focistáit..."

        A Juventus Stadiumban viszont, a kiküldött megfigyelőnek volt képe leírni a jelentésbe, hogy nem hallotta a stadionban uralkodó "morajlástól", ahogy a fél aréna "lezsidózta" a Fiorentinát. Akkor kaptak észbe, amikor kiszivárogtak a felvételek az interneten.

        Chiellini eltöri Bergessio lábát, 10 méteres nekifutással, a középpályán, amikor a Juve már régen megnyerte a meccset, kap egy sárgalapot és minden a legnagyobb rendben van. Viszont amikor De Rossi rúgott Chiellinibe, azért természetesen egyből piros lap járt, nem is lehetett kérdés. De Rossi úgy híresült el mint egy erőszakos állat, Chiellini egy példaértékű atléta, akit szinte soha nem állítanak ki.

        Még folytathatnám estig, de Luisito Suarez foglalta össze gyönyörűen egy régi tévéműsorban, még valamikor a 2006-os botrány idején. Elmesélte, hogy amikor fiatalon az Interben játszott a bírók magázták. Később, amikor idősebb volt, volt már aranylabdája is és eligazolt a Sampba, ugyanaz a bíró lazán letegezte. Ennyi.

        De az viszont tény, hogy most Torinóban egyértelműen kikaptunk, szerintem ha Szczesny nincs csúcsformában kaptunk volna hármat.

  • Most, hogy a zebrákok megint lepattintottak minket és az üldözők érzik a vérszagot, nagyon nem kéne tökölni a Chievoval, ennél kötelezőbb meccset elképzelni se tudnék.

    Apropó vérszag, érdekes hogy mekkora nyilvánosságot kapott Spalletti megnyilvánulása, hogy "ha nem nyerek el fogok menni". Nem tudom ki mennyire követte a kopasz megnyilvánulásait, de amióta visszajött következetesen ugyanezt mondogatja, most hirtelen főhír lett. Olyan érzésem van, mintha ezzel is oda akartak volna pakolni nekünk: nem elég hogy az idén se nyernek semmit, még az edző is el akar menni. Ettől csak még szomorúbb lett a torinói zakó.

    Pedig szerintem nem kéne elkeseredni, még hosszú a szezon és a Juvén kívül is vannak bőven céljaink és riválisaink is. Például ott a Napoli, a Milan... Na ja, a Milan, Berlusconi páros lábbal csúszott be hátulról a Juvenak, kifejtette, hogy "úgy lehetne legyőzni a Juvét, ha kicserélnék az összes bírót". Csak így lazán. A "vén csibész" tud hangulatot csinálni. :D

    • Igen...elég érdekes. Persze nem jó kikapni de Torinóba egy egygólos vereség bőven belefér. Pláne úgy hogy előtte bezsákoltuk a Milant meg a laziot. Mégis sokan világvége hangulatba csöppentek, pedig még a felénél sem járunk. Tavaszra meg maradt összesen kettő, azaz 2 idegenbeli rangadó a két milánói csapat ellen. Minden mást szépen le lehet rendezni az Olimpicoban.

  • Mindeközben az olasz kupában a primavera csapat elütötte az unokatesókat, Roma-Lazio 5-0, szeretettel. Boldog karácsonyt!

  • Tegnap esti diagnózisok szerint Totti és Ninja is bevethető állapotban vannak. Bár nincsenek 100 %-os állapotban a játékuk lehetséges lesz csütörtök este. Azért ennek örülünk, bár kockáztatni nem fog Spalletti szerintem.

  • Egy újabb fejezet a Serie A című brazil sorozatból.....én most nem tudom hogy sírjak vagy nevessek! Lulic Úrat megbüntették a zoknis beszólásért 10000 euróra valamint eltiltották 20 napra. Nem 20 fordulóra hanem naptári napra... Tehát mivel karácsonyi szünet lesz így ez 1 azaz egy db kemény meccs a Crotone ellen....ennyi! Destro esetre emlékszünk még ugye? ....
    Lehet hogy egy kívülállónak tényleg úgy tűnhet hogy mi romanisták mindig csak rinyálunk de kövezzetek meg ha ez nem volt tudatos. December 4-én volt a meccs, azóta ültek az ügyön...majd a tegnapi inter lazio meccs után, 18 nappal a kijelentés után szinte közvetlenül a téli szünet előtt elmeszelik 20 napra...de tényleg, legalább a látszatra adhatnának kicsit. Ha nem tudnám hogy a Serie A-ról van szó azt gondolnám hogy ez itt történt Magyarországon.
    Kész, végem, kiégtem....

    • De a legszebb a hír tálalása volt az Indexben, szegény ártatlan Indexesek nem ismerik az olasz labdarúgás intézményrendszerének az összetettségét, ahol úgy büntetnek, hogy nem is büntetnek. Az alcímben 20 hónapos eltiltást írtak, a cikkben meg 20 napos eltiltást és erős kétségeim vannak, vajon értik, hogy a 20 nap az naptári napokat jelent? :D

      Egyébként ebben semmi új nincs, anno, amikor Davids-ot kellett elítélni doppingolásért, akkor is pont úgy sikerült, hogy az eltiltás a nyári szünetre essen. De mire számítottunk? Végül is Tavecchio úr a szövetség elnöke.

      Ez a 10.000 euro és az 1 meccses eltiltás, Lulicnak kb. olyan lehet, mint amikor valakit elkapnak mert rossz helyen parkolt. Kellemetlen, de végső soron kit érdekel? Legközelebb is ugyanott fog parkolni.

  • Hát ez a bekapott gól úgy hiányzott mint egy tökönrúgás... Még az a szerencse, hogy El Shaarawy jó formában van. Most már jó lenne megnyerni.

  • Ez szép volt, különösen tetszett, ahogy megnyomtuk a végét, így kell ezt csinálni!

  • a Napoli a 95. percben mentett pontot, csak hogy lehessen vminek nem örülni.

Related Post