X

Megint csalódnunk kellett

Higuain góljával a Juventus nyerte az első és a második csatáját. Lehetne bírózni, vagy azt mondani, hogy „szoros meccsen csak egyetlen momentum döntött”, mert végül is mindkettőben van igazság, de sajnos a múlt hetet felidézve, most mi játszottuk a Milan szerepét.

Anyád!

Felfokozott hangulatban indult a mérkőzés, Manolas rögtön átröptette a későbbiekben is nagyon „szállékony” Mandzukicot a reklámtáblán, hogy aztán az orvosi stábba csapódjon a csatár (sajnos végül ez maradt a kedvenc jelenetem a mérkőzésen). Az első 10 percben bizonytalan volt a vendégcsapat, elképesztő, de megint megilletődötten jöttünk a calcio monopolizálásának jelképévé váló stadionba. Ezt megerősítendő, De Rossi drága Orsato játékvezetőtől gyorsan kapott is egy sárgát a szabályos szereléséért, csakhogy érezzük hogy is szokás errefelé. Erre két percre jött Higuain, és a keményebb eszközökhöz folyamodni már nem merő Daniele-t felöklelve, újdonsült pocakjával megtalálta az óriási rést a védelmünkön, és egy halálosan precíz lövéssel eldöntötte a meccset.

Anyádabb!

Ezután az egész meccs már csak emlékek, próbálkozások, és leginkább ívelések halmaza. Gerson az első félidőben (ja, mert kezdett. Ezzel kiszorítva El Shaarawy-t. Felettébb… érdekes) úgy játszott, mint egy bespeedezett mókus. Nem volt borzalmas, nagy játékos még lehet belőle, de ezen a mérkőzésen egyértelműen kilógott. A másik akivel ugyanez volt a helyzet, az Nainggolan, csak a másik irányba. Eszméletlen volt amit teljesített. A bespeedezett mókus dolog nála is él, csak ő még kezdett is valamit a labdával. Egyértelműen a legjobb játékosunk volt a belga, de egyedül kevésnek bizonyult. Jobb oldalon Rüdiger még nagy pozitívum volt, azért ő is hozta azt a teljesítményt, amivel ezen a poszton a német válogatottban is játszani szokott. A bal szél azonban elvárásokon alul teljesített, a meccs előtt azt mondták, hogy Lichsteinert lehet megverni ebben a védelemben, vártam, hogy Perotti-Emerson duó majd mutat is valamit, de ez többnyire csak eladott labdákat jelentett. Ha valahogy sikerült megmenteni (=ott volt Nainggolan) akkor beljebbről, vagy a másik oldalról érkezett egy reménytelen beívelés, ami még akkor se lett volna jó, ha pontos, annyira egyedül volt Dzeko. A támadójátékunk arra az időkre emlékeztetett, amikor Garcia idejében már sokadszorra ikszeltünk egy kiscsapattal.

Leganyádabb!

Természetesen a végére felpörgött a Roma, de egyszerűen esélytelennek érződött a gólszerzés, ami a legkeserítőbb ebben a meccsben. Az ellenfél gyakorlatilag egyszerre fojtotta el minden próbálkozásunkat, és maradt gólveszélyes. Szczesny óriási bravúrokkal tartotta életben a reményeinket. Sajnos egy BL, és egy EL csapatot láthattunk a pályán, de a fejlődés lehetősége ott van, nem lehetetlen utolérni őket. Úgy látom azonban, hogy nem „otthon”, egy csodával, hanem Európában kemény munkával kell leelőzni ezt a Juventust (mert tudjuk, ha csak ugyanolyan jók lennénk, esélyünk se lenne). Egy EL győzelem olyan forrásokhoz juttatna minket, ami azonnal megdobná a csapatot. Majd ha eljön az ideje erre kell tehát koncentrálni.

Aleram:

View Comments (23)

  • Na persze nem azt mondom, hogy egy jó téli átigazolási időszakkal, és sokkal több szerencsével ne lehetne megcsinálni a csodát, szurkolóként mindig ez az alap elvárás :D

  • Gerson kezdése engem is meglepett, ahogy gondolom mindenkit. Lehet, hogy Spalletti sejtette hogyan alakul a meccs? Úgy számolt, hogy az utolsó negyedórát kell majd megnyomni és akkor jöhet Salah meg Bruno Peres? Fene se tudja, meg talán utólag már nem is nagyon számít.

    Lehetne bírózni, Sturaro sárgájánál, a leges-legvége után, nyerítve felröhögtem. De legyünk őszinték, ki volt a legjobb játékosunk? Elég egyértelműen Szczesny. Szerintem innentől kezdve nincs nagyon min vitatkozni. Most fájnak igazán az eldobált pontok: a Cagliari, az Empoli...

    Csak zárójelben, nézzétek meg, hogy miért kapott lapot DDR, közvetlenül a gól előtt és ennek a fényében, őszintén mondjátok meg, hogy a Milan ellen, amikor lesérült Bruno Peres, az tényleg nem ért egy szabadrúgást se? Biztos nem? :(

  • Néhány olasz újság pontszáma a tegnapi meccsről:

    CORRIERE DELLO SPORT

    Szczesny 7,5; Rudiger 6, Manolas 5,5, Fazio 6,5, Emerson 5,5;
    De Rossi 5,5, Strootman 5,5; Gerson 5, Nainggolan 6,5, Perotti 5,5;
    Dzeko 6. Subentrati: Salah 5, El Shaarawy SV, Peres SV. Allenatore: Spalletti 5.

    LA GAZZETTA DELLO SPORT

    Szczesny 7; Rudiger 6, Manolas 5, Fazio 5,5, Emerson 5; De
    Rossi 5, Strootman 6; Gerson 5, Nainggolan 6,5, Perotti 5,5; Dzeko 5,5. Subentrati: Salah 5, El Shaarawy 5,5, Peres SV. Allenatore: Spalletti 5.

    TUTTOSPORT

    Szczesny 7; Rudiger 5, Manolas 5, Fazio 5,5, Emerson 5,5; De
    Rossi 5, Strootman 5,5; Gerson 4, Nainggolan 5,5, Perotti 6; Dzeko 5,5. Subentrati: Salah 5,5, El Shaarawy SV, Peres SV. Allenatore: Spalletti 5.

    IL TEMPO

    Szczesny 7; Rudiger 6,5, Manolas 5,5, Fazio 6,5, Emerson 6; De
    Rossi 5, Strootman 5,5; Gerson 4,5, Nainggolan 7, Perotti 5,5; Dzeko 5. Subentrati: Salah 5,5, El Shaarawy SV, Peres SV. Allenatore: Spalletti 5.

    IL MESSAGGERO

    Szczesny 7; Rudiger 6, Manolas 5,5, Fazio 6, Emerson 5; De
    Rossi 5,5, Strootman 5,5; Gerson 5,5, Nainggolan 6,5, Perotti 5,5; Dzeko
    5,5. Subentrati: Salah 5,5, El Shaarawy 5,5, Peres SV. Allenatore: Spalletti 5,5.

    IL CORRIERE DELLA SERA

    Szczesny 7; Rudiger 6, Manolas 6, Fazio 5,5, Emerson 5,5; De
    Rossi 5,5, Strootman 6; Gerson 5,5, Nainggolan 6,5, Perotti 6; Dzeko
    5,5. Subentrati: Salah 5,5, El Shaarawy SV, Peres SV. Allenatore: Spalletti 6.

    LA REPUBBLICA

    Szczesny 7; Rudiger 6, Manolas 5,5, Fazio 6, Emerson 5,5; De
    Rossi 5, Strootman 6; Gerson 4, Nainggolan 6,5, Perotti 5,5; Dzeko 5. Subentrati: Salah 5, El Shaarawy 5,5, Peres SV. Allenatore: Spalletti.

    LA STAMPA

    Szczesny 7; Rudiger 5, Manolas 5, Fazio 6,5, Emerson 5,5; De
    Rossi 5,5, Strootman 5,5; Gerson 5, Nainggolan 6,5, Perotti 6,5; Dzeko
    5. Subentrati: Salah 5, El Shaarawy SV, Peres SV. Allenatore: Spalletti 6.

    IL GIORNALE

    Szczesny 7; Rudiger 6,5, Manolas 6, Fazio 6, Emerson 5; De
    Rossi 5,5, Strootman 5,5; Gerson 4,5, Nainggolan 6,5, Perotti 5,5; Dzeko
    5. Subentrati: Salah 6,5, El Shaarawy 6, Peres SV. Allenatore: Spalletti 5,5.

    LIBERO

    Szczesny 7; Rudiger 6, Manolas 5, Fazio 5,5, Emerson 5,5; De
    Rossi 6, Strootman 5; Gerson 5,5, Nainggolan 6,5, Perotti 6; Dzeko 5. Subentrati: Salah 5,5, El Shaarawy SV, Peres SV. Allenatore: Spalletti.

  • Egyet aludva megint megnéztem a higanygólt, nekem ma reggel se tűnt szabályosnak, ahogy DDR-t felöklelte. De nem ezen múlt. És nem is a bírón. Az opus tökéletesen visszaadta, hogy min... :(((

  • Majd azt figyeljétek micsoda istencsapásként lesz beállítva hogy a Mandzukic nem kapott tizit a Fazio-s esetnél...minden lesz ott, szakértői segítség, tűzijáték, ökölrázás, világvége, bunda!!!! Pedig totálisan ugyanaz az eset volt mint tavaly a Florenzié az első percben!

        • Hadd vitatkozzak egy kicsit.
          Fazio véletlenül lépett Mandzukic sarkára egy teljesen veszélytelen helyzetben. Kifelé haladt az alapvonal mellett. Flo szemben volt a kapuval, lövőhelyzetben és teljesen szándékos volt az akasztás.
          Röviden ennyi. :D

          • Ez az Mandzukic akasztas jo kerdes. Lehet nem jol latom de tobbszori megnezes utan is ugy latom a sajat lababa rug bele a pali es Fazio nem er hozza.

    • Szerintem senki sem fog balhézni, hiszen az eredmény "jó" lett. A Róma meg úgyse szólhat egy szót sem, eklatáns eset nem volt, nem is kellett, nem tudtuk megszorongatni őket. Az apró dolgok meg elvésznek, én nem láttam egyetlen értékelhető visszajátszást sem a kéz gyanús helyzetekről, szerintem nem is nagyon fogok. A Sky-on például "kielemezték" (hangsúly az idézőjeleken) a bíró ténykedését, megállapították, hogy természetesen járt volna egy tizi Mandzukicnak, talán egy másik tizi a Rómának, mert Chiellini tegnap is szokás szerint lebirkózott valakit, azt ennyi, minden a legnagyobb rendben. Ahhoz most nem voltunk elég erősek, hogy igazán sarokba szorítsuk őket.

      A következő 8-9 fordulóban párszor még elmondják majd, hogy az idén milyen sok tizenegyest adnak a Rómának, vagy micsoda dolog az, hogy nem végezték ki Strootmant szimulálásért és a végén még mi szégyellhetjük magunkat. :)

  • Hát ha szezon előtt valaki azt mondja, hogy elverjük az inter,milan,lazio,napolit, de cserébe kikapunk a juvétól idegenben, hát sztem mind aláírtuk volna kérdés nélkül:D
    Meg legyünk őszinték, nem a 3 pontért mentünk Torinóba. Egy nehezen, de reálisan elérhető döntetlen volt a cél, ami nem jött össze.
    Én mindössze 2 dolgot nem értettek. Az egyik, hogy az első perctől látszott, hogy a Juve védelem tökéletesen kiveszi Dzekot. Na már most ha ezt én láttam, akkor Spalletti is. Ha ezt tudom, akkor csak átszervezem a támadójátékunkat, de legalább is Dzekot közelebb viszem a középpályához, hogy ha már úgy is fogják, akkor ne 16oson belül és lehessen mögé indítani. De igazság szerint kapásból le kellett volna kapni Dzekot, ha lenne vmi alternatíva, ami gondolom nem volt.
    A másik meg a középpálya. Elvileg ez lenne a legerősebb pontunk. Hát a Juve olyan szinten uralta a középpályát, hogy én szégyenlem el magam. Strootmant csak azért tudom, hogy játszott, mert láttam a kezdőt. DDR inkább volt védő mint középen. Igazából 1 középpályással játszottunk, az pedig Nainggola volt. De miért?

    De ami igazán idegesített az az, hogy pont most kellett volna Totti, erre nincs. Az iram nem volt nagy, statikus, magabiztos játék a végére mind2 oldalon. Hát ki ha nem Totti húzna ide egy váratlant..
    Egyszerűen simán kikaptunk. Ezúttal nem 4-0ra, de hogy nem lett 3-0 az csak a lengyelen múlott.

    • Az a baj a kopasznak nem maradt alternativaja. Mindket szelso befele cselezo lovo es beado. Mas se volt mint bead Dzeko befejel, csak ezt a juve is tudta es Rugani, nagy orr leazedtek a palyarol. Mire jott Salah es Elahravy addigr juve visszallt mar, erenyeik nem johettek ki.
      Cafoljatok meg de sztem Fazio kurva jo igazolas volt, mar Sevillaban is birtam a jatekat, lassan jobb mint Manolas. Juan Jresusrol ennyire tudtam h nem fog bevallni.

    • Azért ez nem ilyen egyszerű.
      1, Éppen azért maradt fenn Dzeko, hogy ha lehet tartson labdákat és ne lépjen hátra a saját félpályára, mert akkor iszonyatosan összesűrítenénk a játékteret és mivel így is 5(!) juve középpályás volt így eleve számban többen voltak itt. Nekünk területeket kellett széthúznunk. Erre jó Dzeko, szerintem többször is sikeresen tudtuk megjátszani és igaz nem volt jó meccs, de hozta azt, amit elvárt tőle Spall.
      2, Mint említettem volt a juve 5 középpályással gyakorlatilag azonnal letámadtak és a labdakihozatal lehetetlenné vált, így 2 lehetőség van: vagy felrúgod a középcsatárra (ilyen is volt már írtam az elébb, de ezt inkább b verzióként kell kezelni, mert teljesen veszélytelen ez a lehetőség), vagy a szélen fennmaradó embert próbálod megjátszani. Ez elsősorban Gerson volt. Neki kellett volna Salah pozícióját tartania (aki nyilván nem bírt egy egész meccset ez látszott is, amikor beállt, viszont az is látszott mit vesztettünk, mert párszor néha nagyon beültette Sandrot a hintába). Gerson fizikálisan erős, de nem helyezkedett valami jól, ráadásul mindenki túlbiztosított labdákat adott neki (magyarul tudat alatt is rövidebb passzt adtak neki és nem rápasszolták, így mind az oldalvonalon túl kötött ki). Sandrot ki is zárta, de ennyi öröm volt benne.
      3, Ninja volt az egyetlen középpályás, akinek szabadabb mozgástere, és ő az aki belépett a résekbe, rengeteget dolgozott roppant látványosan. Az, aki azonban iszonyatosan jó volt és nagyon kevesen látják az Strootman volt, akinek megakadályozta a labdavesztések utáni indulásokat. Igazából emlékeim szerint az első félidőben a juvének komolyabb helyzete egy bedobás után volt (Mandzukic szakadt el és adta be azt hiszem Pjanicnak) és a gól, ami DDR sara volt. Tehát a középpálya jól zárt (a második félidőben 2 helyzet kontrából, de a juve llen 2 kontra? Azért ez nem tragédia).
      4, Sajnos a mostani Totti már a juve ellen kevés lenne, de legalább, ha előrejátékban lett volna több lehetőségünk kis kreativitással (akár egy formában lévő Peres, Paredes, vagy legalább Florenzi). Én csak azért sajnálom ezt a meccset, mert ha egy hónapja játszunk, amikor a juvéban tényleg voltak sérülések... Így nem volt esélyünk és mégis volt, mert a nagy csilli-villi milliókból összerakott zebrahad tulajdonképpen izzadt és szenvedett otthon egy sajnos - főleg taktikailag - nem teljes Rómától.
      Ennek fényében ismét csak a sorsot tudom kárhoztatni és iszonyatosan szerencsétlennek érzem az egész szitut, de ha 2 jó edző találkozik, akkor dönthet a játékosállomány (sérülések) és a szerencse (Fazio szitu, vagy HIguan kapufa) nekünk most egyik sem jutott ebből.

  • Valszeg a juventus elől nem az egymás elleni meccseinken fogjuk elhappolni Scudettót...
    Tavaszi szezonban csak a két milánói csapattal fogunk idegenben játszani!! Tehát elvileg csak a San Siróban fogunk idegenbeli rangadót játszani... Fiorentina, Torino, Napoli, Sassuolo, Atalanta, lazio, Juve, ezekkel mind otthon találkozunk...Ha nem ismerném a mimóza lelkű déli kanyart még azt is mondhatnám hogy meglesz ez....

    • Szerintem sincs még semmi sem veszve. Bár ez ezen a meccsen nem látszott, a szezonbeli játékot nézve most vagyunk a legközelebb a Juvéhoz (sőt...). Meg az nem létezik, hogy ezeknek mindig olyan mákjuk lesz, mint pl. a Torino ellen, ahol a játék képe alapján a bikáknak kellett volna nyerni 3-1-re, mégis ezek a b-k találtak két gólt a végén. Egyszer csak elfogy az a disznó szerencséjük.

      • azért a látszott, hogy most voltunk a legközelebb. Ha azt vesszük a juve 75 percig uralta a meccset, de utána már csak küzdött. De, ha azt mondom, hogy a juve 15 percet játszott és aztán teljesen kiegyenlített meccsen beszorítottuk őket (ami lehetett akár az eredeti taktika része is). Akkor csak 1 jól eltalált lövés volt a különbség.

  • Hát innentől elég egyszerű a feladat: mivel a Juve úgy néz ki az őszi szerzonban bukott 9 pontot, és ennyit valszeg BL-el súlyosbítva fog még tavasszal is, ezért k-ra meg kell nyerni minden nyamvadt meccset, hogy a 36. fordulóra ez a hátrány eltűnjön vagy 3 pont alá menjen. Ha erre februárban lesz még esély (kb. a hátrány nem nő a mostanihoz képest), akkor az EL-t is el kell engedni.

    Na ehhez először is be kéne fejezni a picsogást mindenkinek, szurkolónak, vezetőnek, a játékosoknak főleg, ők meg aztán, kegyetlenül kussoljanak bármiről amíg nem lesz egyenlő a pontszám a két csapat között.

    Ha ez a hajó elmegy (február közepére a hátrány ettől nagyobb lesz) akkor meg rá kell hajtani az EL-re, és/vagy arra, hogy jövő szeptemberre összeállhasson egy olyan csapat, aminek lesz esélye egy olyan Juventus ellen, amelyik nem tud hibázni. Vagyis szerződéshosszabbításos ügyeket lezárni, akit marasztalni akarunk az leláncolni normális fizuval ha kell, de úgy, hogy kussoljon egész nyáron, és mindenkit elhajtson az anyjába ha keresik. Állítom, ha kell, egy év erejéig ebbe inkább bele kell ölni 20+ millát, mint egy új játékosba. Itt rohadtul ne legyen még augusztus közepén azon agyalás kit kellene még leigazolni, hova, meg hogy Radja vagy akárki elmegy vagy nem megy.

    Szurkolókkal kibékülni de izibe.

    Az orvosi stábbal kezdeni valamit, amibe szintén sokkal inkább érdemes pénzt tenni, mint új, ki-tudja mire-jutunk szuper tehetségekbe. Gyakorlatilag minimum két hadra fogható kezdő szintű játékos folyamatosan hiányzik meccsről-meccsre. Ennyit egy jó orvosi-fizioterápiás-erőnléti stáb megér.

    Spal meg álmodja meg májusig kivel mit akar, hova ki jöjjön, aztán július 1-én itt legyen a komplett keret, munkára készen, mindenki kipihenten, csilli-villi ami kell. Utána kuss legyen meg munka.

    Igazából tök egyszerű az egész.... :)

    De amiből herótóm van az az örökös picsogás. Fejezze be már mindenki, aztán csesszük meg az egész mezőnyt a francba. Ha meg nem megy, akkor meg meló és kuss.

    • De azért már hová gondol a kedves kolléga úr, egy ilyen meccs után hadd picsogjunk legalább három napig, ha szabad kérnem.

    • Egyetértek! A sok nyavalygás helyett dolgozniuk kéne és nem alibiket keresni! Ugyanezt magyarázza Spalletti is amióta megjött. Kevesebb fogadkozás és több játék a pályán. Amikor valamelyik "bajnokunk" megsértődik a cserénél, vagy hülyeségeket beszél a médiának, hát én úgy megbírságolnám, hogy a füle is keresztbe állna.

      Valójában nem is azzal volt a baj, hogy kikaptak 1-0-ra Torinóban a Juvetól, az még akár bele is férne. Jobbak voltak, ez van, tudomásul kell venni. Mondhatunk mi amit akarunk a bíróról (hülye), meg a díjbirkózó bajnok Chielliniről és Sturaroról, akkor is tény, hogy Szczesny volt a legjobb játékosunk!!!

      Ami viszont nem fér bele, azok az eldobott meccsek, mint az Empoli, vagy a Cagliari. Az Atalantáról meg a Torinóról ne is beszéljünk, ott olyan szépen leléptek minket, ahogy a nagy könyvben meg van írva.

      Sajnos az is tény, hogy a Juve minden bizonnyal be fogja húzni ezt is, 7 pont nagyon sok és nemcsak a 7 pontról van szó, az is tény, ahogy Buffon is mondta állítólag, hogy sokan egyszerűen félreállnak a Juve útjából. Ellenük pihentetik a sérült és besárgult játékosokat, nem is próbálkoznak komolyan...

      Valami hasonlót kéne elérnünk nekünk is, hogy az ellenfelek már az előző fordulóban kezdjenek "félni" tőlünk és ne azon járjon az eszük, hogyan fognak minket megszívatni. Gondoljunk csak bele, mi szupersztárt csináltunk a Papu Gomezből! A kib@szott Papu Gomezből!!! És Iago Falque? Egyetlen meccsen rúgott nekünk két gólt! Ennyit összesen rúgott a Rómában!!!

      Ha nem megy szépen, labdajáratással, akkor harcoljanak, "igyanak vért"! Én már attól hülyét kaptam, ahogy a meccs előtt nekiálltak ölelkezni a Juve játékosokkal. Nem érdekel mekkora barátok, milyen szépeket üzennek egymásnak a sajtóban. Évente van több mint 300 napjuk, hogy szeretgessék egymást, arra az évi két meccsre lesznek szívesek odatenni magukat!

      • Na pont ezt érzem én is, olaszban a Juve, a laligaliban meg a Barca -Madrid ellenében minden csapat alapból bekalkulálja az elvesztett 3-6 pontot. Végül is ezektől tényleg nem szégyen kikapni még sok góllal se, akkor meg minek törjék magukat. (Az más kérdés, amikor egy magát nagycsapatnak képzelő Roma így áll ki egy Barca elleni BL meccsre - na attól viszont eldurran az agyam. És utána még ugyanezzel a szöveggel mentegetik a 6-1-es vereséget). Ez ráadásul valahol érthető és elfogadható hozzáállás egy spanyol vagy olasz kis és középcsapatnak.

        Azt kéne ugye elérni, hogy a Roma is ilyen csapat legyen. Ahhoz viszont igen keményen meg kell csapni mindenkit, mindenhol.

        • Most gyakorlatilag van a Torino, a Milan, az Inter, a Napoli, a Roma, a Fiorentina és a Lazio, akik nem méregetik az esélyeiket és többnyire odateszik magukat a Juve ellen is. A többiek néha zavarba ejtő produkciókkal rukkolnak elő. Kikapnak 1 góllal és a meccs végén ott mosolyog az edzőjük, hogy "ez a Juve nagyon erős..."

          Mi meg elverjük például a Sassuolót és hallgathatjuk, hogy mennyivel többet érdemeltek volna ellenünk.

  • Az idén számomra néhány dologban várakozáson alul, másban dolgokban felül teljesít a csapat, de ahhoz képest milyen töketlenek voltunk néha most ott vagyunk a második helyen 7 pontra és lehetne kevesebb is, ha kicsit jobban odatesszük magunkat egy-egy mérközésen. Az összes derbinket megnyertük helyszíntől függetlenül, kivéve a hétvégit és hiába mondja nekem bárki is, hogy jobb volt a Juventus, mert elfogultság nélkül, bátran ki merem jelenteni, hogy semmivel sem voltak jobbak! Egy momentum döntött, amiből 10/9 bíró lefújta volna az elötte történő szabálytalanságot. Ha lett volna egy 3-0 akkor azt mondtam volna, hogy oké jobbak voltak, de így nem fogadom el és amióta Rocchi elcsalta 2-1-ről azt a meccset nekik, azóta tudatosult bennem, hogy 2x többet kell nyújtsál a pályán ha eredményes akarsz lenni. Én a Torino ellen vártam volna legalább egy x-et, a Cagliari ellen már 2-0-ról és az Empoli ellen 0-0 helyett győzelmet. Ha ezeket a meccseket nem szórakozzuk el és komolyan vesszük, akkor a végén mi is komolyan tudtuk volna venni, hogy talán még az utolsó fordulókban is lenne esélyünk a bajnoki címre...Az a plusz 7 pont nekünk első helyet érne a mostani vereséggel együtt is, de e helyett féltávnál -7-el mennek. Nem lehetetlen utolérni őket, de reálisan nézve a jövőképet a második helyért fogunk nagy csatát vívni a Napolival. Az EL-s álmokat meg akkor fogom elképzelni kicsit is a szemeim elött, ha a Villarealt sikerül kiejtenünk.

    • A Villareal párharcot el kell engedni, ha addig a hátrány nem nő meg. A vén ribi a tavaszi BL menetelés miatt, tuti bukik jó pár meccset, ha mi ezt a formát tartjuk be lehet őket fogni annyira, hogy a tavaszi visszavágó igazi ki - ki meccs legyen.

      Egyébként Torinóban így kikapni abszolut nem gáz. Belefér, még akkor is ha bajnokok akarunk lenni. Azt kell ebből a meccsből látni, hogy a Gábor Zsazsa (Isten nyugosztalja) Társulat egy iszonyúan hatékony gépezet, ráadásul szerintem jól összeállt-összerázott társaság, ahonnan nincs kifelé pofázás, ami ráadásul most még jobb is lesz. És ha valamit akarunk velük kezdeni, akkor pontosan ilyenné kell válni.

      Ha februárig nő a hátrány (kb. 9 pont szerintem ahonnan már végleg el kell engedni), akkor meg bele kell állni a kupákba de ezerrel. Trófea mindenképpen kéne, az önbizalom miatt.

Related Post