X

A torinói ló

Hétközi fordulóval folytatódik a Serie A. Ami a Roma szempontjából most igen jókor jön, hiszen vasárnap, az ebéd utáni 6 gombóc igencsak megfeküdte a gyomrokat. Elsősorban gondolok itt az állítólagos Totti vs. Spalletti közelharcra, vagy épp az újabb kihagyott felzárkózási esélyre. Pedig a Napoli nekünk muzsikált, szórta-szórta a pontjait, de ez úgy látszik, Rómában senkit nem érdekel. Ma már ott tartunk, hogy Higuain eltiltása pont rövidebb lett annyival, hogy a fővárosi mérkőzésen már pályára léphet. Köszi.

Ventura mester

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen a bergamói folyosón kialakult szóváltás azért mégis jelent valamit, egyrészt azt, hogy az újságírók imádják felfújni a lufikat, másrészt meg azt is, hogy Totti és Spalletti véleménye nem egyezik a kialakult helyzetről. Más kérdés, hogy a tar mester rendre beveti a veterán, idén negyven éves csatárt, erre az öreg előbb egy gólpasszal, vasárnap pedig egy góllal reagál. Csodaszép vita, csak így tovább uraim!

Erről az ügyről sokkal többet egyelőre felesleges beszélni, hiszen töredékinformációk állnak csak a rendelkezésünkre. Emiatt nehéz lenne, már-már lehetetlen helyesen megítélni a helyzetet. A képek azt igazolják, hogy túl nagy verekedés nem alakulhatott ki a két szereplő között, mivel a hétfői edzésen már egymás mellett vigyorogtak Trigóriában. Pont.

Egy régi gólöröm

A soron következő ellenfél Giampiero Ventura Torinója lesz. Ez mindenképpen nehezebb feladatnak ígérkezik, mint az elmúlt két fordulóban látott Bologna illetve Atalanta. Az eredményeket ismerjük, a mérkőzéseket láttuk. A vendégek nyerő szériában vannak, a városi derbi elvesztését követően verték az Atalantát, majd az Intert és szombaton végül a Bolognát. Drámai hasonlóságok a sorsolást tekintve, viszont az eredmények most az északiak oldalán jobbak. Ettől még nem kell beszarni, de a három pont megszerzése lassan kötelező jelegű az AS Roma számára.

Az ellenfél soraiban olyan tehetséges játékosok sorakoznak, mint Immobile, Belotti, vagy épp Glik, vagy kiemelhetném a Roma kiszemelt Bruno Perest is. A bajnokságban elfogadható, a keret erősségének megfelelően teljesítenek a bikák, igen nagy az elégedettség a 68 éves tréner munkájával. Akit egyébiránt én is nagyon sokra tartok. Ráadásul Ventura bőven van annyira dörzsölt, hogy egy ilyen, most fennálló, kisebb római válságot meglovagoljon, és meglepetés eredményt érjen el a fővárosban. Persze ebbe belegondolni is rossz, hiszen az Inter már lőtávolon, ezért mindenképpen otthon kell tartani a három pontot.

Egy még régebbi vita

Spalletti elképzelései elég világosak számomra, vasárnap próbálta pihentetni Pjanicot és Sárikát a szerdai meccsre, sajnos az eredmény úgy alakult, hogy egyiküket be kellett vetnie. Bár ez nagyban nem borítja fel a kialakított taktikai elképzelést, de valamelyest belerondít a képbe. Ráadásul Pjanic összeszedett egy kisebb sérülést, így várhatóan nagy változások nem lesznek a vasárnapi kezdőhöz képest. A védelem marad, Digne-Rüdiger-Manolas-Florenzi. A középpályán Keita-DDR-Ninja hármasra számítok, elöl pedig a jól bevált Sári-Perotti-Salah trió. Erős kezdő, bőven elég kell legyen a Torino ellen.

A túloldalon a következő tizenegyet jósolják. Padelli; Bovo, Glik, Moretti; Peres, Obi, Vives, Baselli, Molinaro; Maxi Lopez, Belotti. Immobile sérüléssel bajlódik, így várhatóan nem lép pályára szerda este, ami azért nem akkora gond. A sípmester Calvarese lesz. Élő közvetítés magyar sportcsatornán nem várható, felvételről a Digi Sport 1 megmutatja majd a mérkőzést a Juventus-Lazio után. Ez van, majd keresünk jó streameket.

Digne újabb jó meccs jön?

Összességében egy kiélezet, soros mérkőzésre számítok, aminek a végén a Roma kerül ki győztesen. Egyrészt a torinói sorozatnak lassan meg kellene szakadni, másrészt a római nyeretlenség is véget kell hogy érjen. Aztán azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy vasárnap már a Napoli ellen kell pályára lépni. Nem kell hangsúlyozzam, miért fontos az a találkozó. Bízom a csapatban, és Spallettiben! Hajrá!

 

Szentesi János:

View Comments (33)

  • Nyugodtan nevessetek ki, de én valahol még örülök is, hogy Higuain a Roma ellen nem lesz eltiltva, lehet, hogy ki fogunk kapni miatta, de szerintem ez így akkor is sokkal "tisztább" lesz. Az biztos, hogy ki kellett állítani, a cirkusz miatt amit rendezett, de túlzásba se kéne esni, nem ölt meg senkit, nekem még a 3 nap eltiltás is túlzásnak tűnik.

    Totti ügye meg eszméletlenül fel lett fújva, a lehető legrosszabb értelemben, mint minden ami Tottival kapcsolatos. Az olasz médiából nagy nehezen ki lehet hámozni, hogy a Roma öltözőjéből kiszűrődő hangok alapján született a "verekedésről" (???) szóló "hír", ez gondolom minősíti az egész ügyet. Az utolsó két meccsen Tottinak volt egy gólja és egy gólpassza, egész sokat játszott és mégis a "verekedés"(???) volt a főhír.

    Apropó Totti, ÁLLÍTÓLAG már tárgyal a New York Cosmosszal, mert az a "csúnya" Spalletti, meg a "gonosz" Pallotta el akarják üldözni a Roma ikonját, hogy elpusztíthassák a Roma történelmét. Hogy ez miért lesz majd jó nekik, arról nem szól a fáma.

    A Torinónál viszont zajlanak az események, a nagybeteg (keresztszalag) Avelaron kívül, izomsérülések miatt hiányozni fognak Acquah, Benassi és Immobile, Maxi Lopez pedig mandulagyulladás miatt nem lehet majd ott. Nagyon jó lenne, ha a Torino megkapná kamatokkal együtt, ami nem jött ki a csapatból a Bologna és az Atalanta ellen.

    • Ennek a kamatos kamatnak én is nagyon örülnék!

      Az olasz sajtó pedig mindig is ilyen volt, sajnos már nem fog megváltozni. :(

      • Én csak azt nem értem hogy nem érné e meg felépíteni az új klibbmodellel párhuzamosan egy erős római hátterű médiát is. Jó persze most is megvan mindenkinek a saját ujságja talán a Corriere dello sport a legrómaibb de hogy, értitek. legalább lenne egy médium ami nem a Milan vagy az Inter vagy a Juve seggét nyalná és nekünk tenne keresztbe hanem éppen fordítva.

        • Azt veszem észre, hogy ezek az amerikai üzletemberek a saját területükön biztos nagyon képzettek, és dörzsöltek, de talán ami a foci rejtelmes-borítékos világában várta őket, arra nem voltak felkészülve. Főleg az olasz viszonyokra. Talán kezdenek kikupálódni

  • Közben szivárognak a hírek a Rómából, több újság szerint, Spalletti állítólag azért volt dühös az Atalanta elleni meccsen, mert a meccs előtti este néhány játékos késő estig online pókerezéssel múlatta az időt, konkrétan Totti, Nainggolan, Pjanic és Manolas voltak a "bűnösök". A kopasz mester állítólag a meccs közben is többször elismételte, hogy "ezért még megfizettek". És tényleg, az Il Messaggiero szerint, a klub megbírságolta a játékosokat. Totti, Nainggolan, Pjanic és Manolas... Kb. a legjobb játékosok a keretben?

    Ami viszont konkrétum, hogy Spalletti kemény üzenetet küldött a mai sajtótájékoztatóján Dzekónak: "Innentől kezdve Dzekónak meg kell mutatnia nekünk, hogy kicsoda. Nincs több időnk várni, nekünk eredmények kellenek." Még azt is mondta, hogy Olaszországban gyakran ráerőltetik a külföldiekre a saját erényeiket, ahelyett, hogy elfogadnák a külföldiek erényeit. Dzeko is, ahelyett, hogy hozta volna magával az angolos, magas labdás játékát, ahol megszerzi a pozíciót és ha kell rendet vág az ellenfelek között is, elkezdte méregetni, hogy "most hozzám értek, próbáljak meg kapura rúgni, vagy inkább essek el".

    Mindeközben Brazíliában, az első és másodosztályú focisták szavazatai alapján, Alissont megválasztották a legjobb brazil kapusnak a Globoesporte.com szavazásán. De nem kis fölénnyel nyert, neki 43 pontja volt, az utána következőnek 27, a harmadiknak 25, stb.

    • :D És hogyan buktak le? Spallo tudja hogy ki milyen néven regisztrált a pokerre? Vagy ő is játszott? Netán egy "asztalnál" ültek? :D :D Kva nagy!! :D

      • A beszámolók szerint nem a szobájukban adták elő a mutatványt, hanem a szálloda egyik termében. De semmi extrára nem kell gondolni, éjfél után állítólag mind a négy szépen felment a szobájába. De megszegték a takarodót és Spallettinél ez már lecsapta a biztosítékot. Elnézve a csapatot az Atalanta ellen, lehet, hogy igaza van?

  • Közben a Napoli egy sima hatost gurított Higuain nélkül a Bolognának, gondolom nem kis önbizalommal jönnek hétvégén

    • Na ez lenne a normális, amikor egy bajnokesélyes, egy kieső jelölt ellen játszik, nem döntetlen 3 kapufával.

      • jobb is hogy tegnap kifocizták magukat....Remélem a hétvége után azt fogják mondani hogy: de jó lett volna abból a hat gólból kettő három a Róma ellen.

      • Nem elvitatva a Napoli érdemeit és eredményét, de ha fele ekkora mákja van a Romának, akkor mi is ugyanígy kitömjük őket. Lehet Salah-t ekézni, van miért, de Mertens 3 góljából nem tudom eldönteni, hogy melyik a legnagyobb mázli. Első: A védőn megpattan és pont a (szöget jól záró) kapus lába között bepattan, Második: elcsúszik a belső védő, harmadik: ekkora bombát eddig sem lőtt soha és ezután sem fog.
        Egyébként 19 kapufánál tartunk ebben a szezonban. Kár, hogy nem erre játszák a meccseket. :)

        • Nálam az a Bologna elleni meccs megbocsáthatatlan! Basszus, hiányzott a fél kezdőcsapatuk!!! Egyébként valahol hallottam, hogy ez a 19 kapufa egy olasz rekord. Hát nem ilyen rekordokról álmodtam az is biztos. :D

  • Florenzi most komolyan arra kapott sárgát, hogy földhöz vágta a labdát? Másért kaphatott volna már, de ezért?

  • A bíró teljesen elvesztette a meccset, lesz még itt finomság bőven.

    • Én egy ilyen tipikus rómás második félidőt képzelek el. Még egy 30 percig támadunk mint az állat de semmi nem jön össze , még lesz pár kapufánk, esetleg még egy torinói kiállítás és a végén valahogyan találunk egy gólt és örülünk hogy legalább x lesz. Az inter meg begyötör valami malacgólt és hozza 1-0-ra a meccset. Ez olyan tipikus lenne....

Related Post