X

Zemani meccs

Egy nagyon feszült, sokgólos meccsen megint döntetlent játszott a Roma. Érdekesség, hogy idén másodszorra kapott 1 gólnál többet a csapat, az eredmény akkor is 3-3 lett, bár akkor még Garcia hülyeségei miatt bosszankodtunk, viszont ugyanúgy kétgólos előnyt szórt el a csapat, csak a Chievo akkor nem fordított, hanem újra egyenlített.

Felforgatott kezdő

Talán a Bologna elleni eredménytelenség miatt Spalletti nem csak személyekben, de a taktikában is változtatásokat eszközölt. Visszatért az eleinte alkalmazott 3-4 védő között „ingadozó” felálláshoz, nagyon könnyen variálható volt a csapat, de eléggé felesleges volt ennyire megbolygatni a védelmet, azzal eddig sem volt nagy baj, hétfőn is csak Salah kapufái miatt nem nyertünk. Talán az új rendszer, talán csak egy kollektív rossz nap, de fájt nézni amit a csapat tagjai műveltek. Manolas nagy kedvencem, de ilyen rosszul még nem láttam játszani, Rüdiger rohangált a jobb oldalon, de a hatékonysága védekezésben és támadásban egyaránt erősen megkérdőjelezhető volt. Florenzi a középpályán nagy csalódás volt, biztos sokat futott, de nem nagyon tett hozzá a játékhoz.  Nem azonban éri egyesével kiemelni őket, rengeteg eladott labda, bénázás volt a középpályán amit meg is bosszult az Atalanta.

Ez itt még micsoda játék volt! A francia kiesése nagy problémát jelentett a csapatnak, hiányzott a játéka.

A meccs abszolút jól kezdődött, volt pár lehetősége az ellenfélnek míg mi csak kóstolgattuk a védelmüket, aztán szép lassan sikerült rést találni, gyorsan szerzett is két gólt a csapat. A második találatnál megnyugodtam (én hülye), kényelmesen hátradőltem, vártam, hogy behúzza a csapat a meccset, de nem ez történt. Talált egy gólt az Atalanta, (vajon Digne-t nem kellett volna előbb lehozni?) vérszemet kaptak, és gyorsan ki is egyenlítettek. Mondani se kell, hogy két volt Roma játékos szerezte a gólokat. A második félidőre aztán mindenki reménykedhetett, hogy Spalletti rendet rakott az öltözőben, és nem kell majd aggódni, de ehelyett Borriello rúgott még egy gólt, és a meccs során nem sokon múlott (bármilyen szokatlanul is hangzik nekünk) a mesterhármasa.

Perotti játéka elfogadható volt, végig veszélyes volt a bal oldalon.

Közben már Spalletti is mindent megtett, egyre támadóbb lett a csapat, felküldte El Shaarawy-t, Zukanovic helyére, akinek sajnos csak a meccs végén hallottam újra a nevét, egyetlen lövése volt mindössze. Aztán ami múltkor is bejött, beküldte Totti-t, a Capitano pedig meg is hálált a bizalmat, a fáradt védelemben osztogatta a labdákat, majd szeptember óta először, megint gólt szerzett, ezzel beállítva a 3-3-as végeredményt.

A meccs utáni állítólagos balhéval nem akarok foglalkozni, nem vagyunk bulvárlap, örüljünk inkább, hogy végre megint Totti gólt láthattunk.

Van egy téma, amit sajnos megint elő kell vennem, pedig már egy múltkori posztom után is elég lerágottnak éreztem ezt a csontot, de sajnos megint negatív főszereplő lett a nyári sztárigazolás, Dzeko. Nem akarom nagyon szidni, megteszi azt helyettem majdnem mindenki, de az az üres kapus helyzete, elég nehezen feldolgozható, és persze mindenki előveszi a régebbi hasonló húzásait is, mondjuk nem nehéz, van miből válogatni.

Azért sikerült így is 1 pontot hozni a Napoli-n csakhogy őket pont az Inter verte, szóval nem árt hátrafelé is nézni. A milánóiak már 4 pontra vannak, ráadásul mind a két csapatnak egyszerűbbnek tűnik a sorsolása, mint a miénk, tehát kezdhetünk lemondani a második helyről, és törekedjünk a mostani pozíció megtartására. Mondjuk mindkettőt ugyanúgy lehet elérni, és igazából ez csak rajtunk múlik.

Aleram:

View Comments (31)

      • nah azt végképp nem olvasok (ritka nagy szennylap), itt a fórumon naprakész infók vannak mindig ^^

    • Állítólag Totti és Spalletti összeszólalkoztak a meccs után, egyesek szerint Spalletti azt mondta volna, hogy "tíz éve úgy leszerepeltek mint a szar", más források ezen finomítottak, de ez lenne az idézet lényege. Egyes források szerint majdnem összeverekedtek, úgy kellett lefogni őket.

      A dologhoz hozzátartozik, hogy Spalletti cáfolta az egészet, ő azt mondta, hogy volt mondanivalója a csapatnak, mert elégedetlen volt avval, ahogyan a mérkőzés alakult, de nem volt semmilyen vita, meg azt is mondta, hogy soha életében nem emelt kezet a játékosaira. Szerintem biztos volt valami, egy ilyen pofára esés után nem is lenne meglepő, de az is biztos, hogy nem volt akkora balhé, mint amekkorát az "újságosok" sejtetni szeretnének. Annak például nincs hírértéke, hogy "Spalletti letolt mindenkit a meccs után", az már sokkal izgalmasabb, hogy "Spalletti összeverekedett Tottival".

  • Ljajic és Dzeko között azért van egy kis különbség. Míg a bosnyáknak az a feladata hogy álljon a kapu előtt gólt lőjön, addig Ljajic kb a középpályán játszott majdnem és szélről becselezve rúgta a gólokat, no meg úgy rúgott 8at hogy a fele meccsen nem is játszott. Jelenleg annak is örülnék ha Dzeko egy kaput eltaláló lövést mutatna, nemhogy cselt.
    Ljajicról jut eszembe, állítólag az Inter nem veszi meg és kapjuk vissza. Hát helyette van most Falque aki kb nem is játszik, így hogy Ljajic ha marad ki helyén lesz az jó kérdés.

    Engem az idegesít, hogy mindenki mondja, hogy kellene egy 30 gólos csatár. Hát Dzeko ha csak a 100%os ziccerei FELÉT berúgja az kb meg is lenne. És ezek csak a tuti ziccerek. Erre Dzekonak van vagy 10 gólja. Szép és jó hogy az több mint tavaly Ljajicé, csak nem mind1 hogy 20ból lősz 8at vagy 100ból találsz 8ból a kapuba.

  • Ahogy Nemvoktrendi "kollégám" is írta, egy kicsit nekem is elment a kedvem ettől az egésztől. Ettől az egész szarságtól ami a focit körülveszi..
    Kicsibe már itt a blogon elkezdődik.... hogy a büdös pics@ba vannak olyan emberek akiket mindíg csak akkor látni itt kommentelni mikor valakit el kell küldeni a kva anyjába, meg fikázni kell mert ugye az jó! Jelen esetben ez Dzeko! Megértek mindenkit akit szétbasz az ideg de akkor is..érdekes a nyolc meccses széria alatt egyszer nem láttam hogy akát csak egy szép volt fiúkat is bedobott volna vagy akármit. De tegnap óta.. tegnap óta aztán a kuva anyját a Dzeko-nak, többet ne is lássam, húzzon a faszba stb. Kiváncsi leszek a ha a Napolinak verne kettőt utána mi lenne...
    El is jutottunk a második dologhoz ami miatt meg is érdemeljük hogy kvra ne nyerjünk semmit. Mi szurkólók! Nem a csapat hanem mi érdemeljük meg. Magyarázza már meg nekem valaki hogy mi a faszért kell nekünk állandóan rühelni valakit? Megértem én hogy minden ember más, mindenkinek más szimpatikus és más nem az. Na de akkor is. Amíg itt volt Garcia addig ugye adott volt. Ő volt a Gonosz! az Ördög! Húzzon el a picsába! Takarodjon! Töketlen fasz!
    Aztán ugye Garciával párhuzamban Pallotta is egy fasz mert miért ne?! Aki nem képes arra hogy kitegye Garciat az csak az lehet. Meg amúgy is mi az hogy euro százmilliókat rak a klubba. Hát rohadjon meg..
    Aztán jött Spallo , vele együtt jöttek az eredmények is de ez nem elég! Mi az hogy nem játszatja Tottit! Hát rohadjon meg Ő is! Éljen a Capitano! Spallo meg huzzón a picsába! Lerombolja egy Legenda hírnevét, padoztatja! Egyértelműen egy köcsög!
    Közben ugye Sabatini is mit művelt! Vaskosan benne volt az elmúlt évek sikertelenségeiben mert hát micsoda mellényúlásai voltak!!!...( a jó igazolások pillanat alatt feledésbe merülnek..)
    Meg most ez a két döntetlen. Nem vereség hanem döntetlen! Büdös buzi Dzeko!
    Már nagyon kíváncsian várom ki lesz a következő bűnbak, mert bűnbak az kell hogy legyen! Anélkül nem jó rómanistának lenni hogy valakit ne fikázhatnánk fröcsögő szájjal, öklöt rázva!

    • Ez az egész szarság nem csak a focit veszi körbe, hanem a magyar ember mindennapjait. Odáig züllesztették a társadalmunkat, a büszke magyar népet évtizedek alatt, hogy semminek nem tud felhőtlenül örülni. Mindig találunk valami negatívumot, mindig dögöljön meg a szomszéd tehene is és a többi, és a többi...
      Mindig keresni kell valakit, bűnbaknak, mindig kell valaki akit jól fel lehet jelentgetni, be lehet köpni, lehet ócsárolni.
      Mi lenne, ha mindenki, erőnek erejével arra kényszerítené magát, hogy a pozitív dolgokat, a jó élményeket keresi és ezeket osztja meg a barátaival, a fórumtársaival, ismerőseivel??
      Talán végre jobban éreznénk magunkat? Még az is lehet...
      Ne értsetek félre, nem politikát akarok ebbe belekeverni, hanem csak a magyar átlagember fejével próbáltam gondolkozni és megkeresni a hibát.

      Tisztelettel,
      Forza Roma suhinto

  • Sabatini Úr több tiszteletet kér Dzeko felé. Én meg a Roma felé kérném ugyanezt. Egy kis adatsor: Iturbe 24,5M EUR, 18 hónap alatt 5 gól, Doumbia 15,9M EUR, 7 hónap alatt 2 gól, Dzeko 15M EUR, 8 hónap alatt 10 gól. Az összegek között kisebb eltérések lehetnek (a fizetésekbe jobb bele sem gondolni), de a gólok nem hazudnak. Sok sikert neki Londonban (és ne gyertek Marquinhossal meg Lamelával).

    • Nem is lenne sok értelme Lamelára hivatkozni, nem Spalletti "fedezte fel", tele volt az internet a Lamela-videókkal, egy ideig ő volt az ügyeletes "új Maradona" és a Roma nagyon tisztességesen megfizette az árát.

      Marquinhos viszont már sokkal jobb üzlet volt, azért jár a dicséret. Ahogy járna egy képletes "seggbe rúgás" is például Kjaer-ért, ha már értékelünk. :)

    • nem jövök Marquinhossal meg Lamela-val. Jövök inkább Nainggolannal, Pjaniccal, Benatiaval, Castannal, Salah-val, Strootmannal, Manolassal, Perottival, El Sharawyval stb.. stb.. Vagy Te talán soha nem hibázol?
      Amúgy meg nem a te pénzedet baszta el szar igazolásokra ! nem? Te max mérgelődhetsz meg fikázhatsz embereket a saját csapatodból, ez Neked is jogod és meg is teszed!

      • Mondjuk az én hibáimon - sajnos - nem euromilliók múlnak ... Nem Sabatini munkája a lényeg, hanem az, hogy kinek milyen motivációja fűzödik például ahhoz hogy játsszon vagy ne játsszon és hogy értékelje a teljesítményét. Ha Dzeko holnaptól nem lenne kezdő, annak mi örülnénk, de Sabatini nem biztos, így is kell nézni, hogy mi miért történik. Ha Totti szerdán kezdő lenne (nem lesz), annak én örülnék, de nem vagyok benne biztos, hogy Spal öröme őszinte lenne, ha a mezőny legjobbjaként Totti rúgna két gólt. Valamiért azt érzem, hogy Spal csak azért teszi be, hogy utána alá tudja támasztani, miért is nem játszik többet ...

  • Engem az eredménynél is jobban bánt, ahogy a sajtó tálalta Totti szereplését: "Totti megmenti a Rómát, de mégsem értékelik". Pedig sajnos Tottinak nem sikerült megmenteni a Rómát, ha sikerült volna, akkor nem lenne a világon semmi baj.

    Most van mibe belekötni, most minden rosszindulatú ellendrukker és amerikai ellenes romanista (mert sajnos már vannak ilyenek is), Tottira hivatkozva fogja támadni a tulajdonosi kört, Spallettit, meg úgy általában mindent amit ez a csapat elért vagy elérhetne.

    Az sosem volt reális, hogy innen a bajnokság végéig megnyerjük az összes meccsünket, benne volt a pakliban 1-2 döntetlen, vagy vereség. Arra nem számítottam, hogy pont a tartalékos Bologna ellen fogjuk otthon elherdálni a pontokat, vagy eldobjuk a kétgólos előnyt a "rokonszenves" Bergamoban, de ez van, rosszul játszott a csapat, el kéne fogadni és tovább kéne lépni.

    Arra viszont nem számítottam, hogy Totti ekkora problémák forrása lesz, hogy ilyen mértékben ki fogják használni.

    • Mindent elmond az hogy bekapcsolom a digit, Jó napot kívánok egri Viktor vagyok, atalanta roma mérkőzést rendeznek a xy. fordulóban és Francesco Totti ma sem kezd!
      ez így azelső mondatban. Lehet szó szerint nem így volt. ember! WTF?? Erről szól egy róma meccs? Nem arról hogy ha nyer róma felzárkózhat ha viszont kikap akkor jön az inter? Nem! Totti játszik vagy nem ez a lényeg minden más az kaki...

      • Lehet, hogy engem azért zavar ennyire ez az ember mert elfogult romanista vagyok? De néha olyanokat mond, hogy szó szerint kiráz tőle a hideg. Bevallom, hogy sose vettem a fáradtságot, hogy megjegyezzem a riporterek nevét, mert többnyire nem vagyok elégedett a közvetítésekkel, nyilván bennem is van a hiba. De Egri Viktor annyiszor bosszantott fel, hogy már megjegyeztem a nevét is, ami valahol végtelenül szomorú. :)

      • Mentségére szóljon a DIGInek, amikor haverokkal nézem a meccset, akik undorító csapatoknak szurkolnak (Barca,Bayern,Real stb) akkor nekik is első kérdésük, hogy a "kerekesszékes Totti" játszik-e ma. Szóval aki nem Roma drukker annak ez az első ami felmerül mint érdeklődési pont. Az már más kérdés, hogy ki a halál néz meg MO-ról egy Atalanta-Roma meccset aki nem romanista vagy esetleg reménykedő Inter-Napolis.

        • Amíg a Digi adja a Roma meccseket, addig az a kedvenc tévéadóm! Végső soron mit érdekel engem, hogy ki a riporter, amíg látom a meccset? Tőlem odatehetnek egy papagájt, vagy beolvashatják a tavalyelőtti vízállásjelentést is, amíg adják a meccset, addig jó. :D

          Meg hát legyünk őszinték, az ő szempontjukból igazuk van, kiszolgálják a közönséget és nem nehéz megtippelni, hogy melyik klubnak van több szurkolója Mo.-n.

          Más kérdés, hogy óhatatlanul kialakul egy vélemény a riporterről, meg a "szakértőkről". Például egy ideje nagyon gyorsan el szoktam kapcsolni a félidőben és a meccsek végén, mert többnyire csak bosszankodni szoktam az elemzéseken.

  • Dzekoval kapcsolatban még valami...mindenkinek aki a kihagyhatatlan helyzet után fröcsögő szájjal küldte el a halál faszára...:

    "Tényleg nagyon unalmas a folyamatos kisebbségi komplexus, amivel a
    laziale oldalak minden egyes kibaszott Roma-momentumot addig rágnak,
    ameddig csak lehet, de ez csak a dolog egyik része. Mert ez egyenesen
    még ostobaság is, és mivel körülbelül negyedszerre látom ezt a videót
    visongva örömködő Lazio-szurkolók prezentálásában, el kell mondanom,
    hogy Dzeko jól csinálta, nagyjából az egyetlen módon, ahogy lehetett.

    Látszik, hogy a kapus ugyan pozíciót veszített a kirohanással, de
    nagyjából fogja a hosszú sarkot, ráadásul neki ott vannak a kezei is,
    szemben Dzekóval pedig két védő zár össze. A hosszúra a kapus miatt nem
    lőheti, laposan sincs sok értelme a záró védők miatt, álló és nem éppen
    egyensúlyi helyzetben meg ereje nincs elsütni úgy igazán erővel a
    labdát.
    Egyetlen lehetősége volt, léc alá helyezni, mert feszített
    lábakkal, álló helyzetből oda nem ér el a védők feje. Nem sikerült, fölé
    ment, előfordul. "

    A legelszomorítóbb az egészben hogy ez egy enyhén szólva is laziós beállítottságú oldalról egy enyhén szólva is laziós beállítottságú ember tollából való!!! Na ez a nem mindegy!
    Aki valaha is focizott kicsit komolyabban vagy kicsit többet és most nem a megye 1-2re gondolok az érti ezt a pár sort...aki nem az csak hajtogassa tovább a Dzeko-s faszságokat!

    • én nem játszottam élvonalbeli meccset, viszont a szememnek
      és a számoknak is hiszek: Dzeko 1894 játékperc alatt rúgott 8 gólt (azaz 236
      percenként rúg gólt) és adott 5 gólpasszt (azaz 378 percenként) és ő a várva
      várt (még Batistutával is összehasonlított) csúcsékünk .... vagy azzal hülyítjük
      magunkat, mint Szalaival a válogatottban? nem a góljai és gólpasszai a
      mérvadóak, hanem hogy "hány védőt leköt" , ugyan már

      • Ne, könyörgöm, Batigolt ne hasonlítsuk már Dzekóhoz. :)

        Batistuta a világ legjobban fizetett focistája volt a Rómában, többet keresett bárkinél és a játékjoga 70 milliárd lírába került, pedig 30 éves múlt, amikor ezt a pénzt kifizették érte!!! Összehasonlításképpen, Ronaldo "csak" 50 milliárdba került az Internek. Nézzétek meg Bati statisztikáit, konkrétan ijesztő!!! Hozzá képest Dzeko diszkontáron vásárolt használt áru.

        Egyébként ez a különbség a mostani tulajok és a néhai Sensi elnök között, az egyik megvette Batistutát, Aldairt, Cafut, Emersont, Samuelt, Montellát és még sorolhatnám, a másik megvette kölcsönbe Dzekót, részletre El Shaarawyt, Gabi Heinze öregkori mását ingyen, stb. Az egyiknél Capello volt az edző, a világ legmagasabb fizetésével, a másiknál jött Luis Enrique tanulni a Barca-B-ből, meg Zeman papa a másodosztály agg bajnoka. Csodálkoznunk kéne, hogy az egyik elnök bajnokságot nyert, a másiknak meg sikerült kijutni a BL-be?

        • Minden szavaddal egyet értek, kár is lenne vitatkozni. Vagy épp nagyobb reményeket fűzni a mostani helyzethez.

        • azért egy kissé érdemes árnyalni a képet: 1, Sensi elnök úr a klasszikus olasz klubtulaj volt. Saját pénzét nyomta bele, amíg volt, aztán sajnos vele együtt halálozott el a klub is. Magyarul: be kell látni, hogy ez a modell nem piacképes. Tönkre teszi a vállalkozót és a klubot egyaránt
          2, Ha esetleg Palotta szeretné önteni a pénzt, akkor sem lehetne korlátlanul megtenni az FFP miatt.
          3, A Seria A színvonala is erősen esett a 2000-es évekhez képest, tehát elméletileg Dzekonak könnyebb dolga is van (tavaly Luca Toni - aki egy zseniális játékos gólkirály lett 38 évesen!).
          4, Batistutat közvetlen riválistól vásároltuk, ami azt jelenti, hogy elkérték az árát. Mint, ahogy Sterlingért horrorösszeget kérhetett most a Liverpool, vagy Torrest ára a Chelseanek stb.
          5, Az a csilli-villi ultradrága a csapat a fantasztikus fizetésű Capelloval mégsem ért el az égvilágon semmit 1 bajnoki címen kívül (mondjuk majdnem megvédte, kis bundaszag...). Nemzetközi szinten azonban még csak a közelben sem volt soha.
          6, Ha már írtál piacképes játékosokat, akkor jelenleg Manolas, Pjanic, Nainggolan van akiért 30 misi fölött áldoznának, ahogy Strootman sérülése előtt 100 milliókat emlegettek. Ez az együttes szerintem annyiban más, hogy akkor 2 csapatra való kiváló játékost vásárolhattunk (Zago, Tommasi, Zanetti, Nakata, Delvecchio, Assuncao stb.), akik helyenként nem is számítottak alapembernek; most pedig erre a fizetések miatt nincs lehetőség és erősen közepes emberekkel, vagy öregekkel, vagy tehetségekkel kell feltölteni (kíváncsi leszek jövőre egy Gerson-Paredes kp-ra).

  • A mai edzésen már együtt röhögcsélt Totti meg Spalletti, nem kell aggódni. Csak a Gazzetta címlapért. :(

  • Nagy az összhang: mindketten megkapták ma az Arany Tapír díjat (azért irigylem az olaszokat, elképzelem mi történne, ha MO-on mondjuk Pinyőnek adtak volna egy ilyet...), lehet a Torinora, majd a hétvégi rangadóra koncentrálni

  • Negatívumokat már kiemeltem meccs után, most nézzük a pozitív fejleményeket.

    1) Digne. Régi kedvencem a norvég Riise után végre egy normális ember. Erre folyvást azt hallom hogy nem akarjuk megvenni. Ne legyünk már Real hogy csak előre költünk. Szerintem magasabban jegyzett bal bekk ez a srác mint a Roma. 15 misit kérnek érte ki kell fizetni és pont. Olcsóbban nem fog jönni ilyen szintű ember.

    2) Perotti. Hatalmasat játszik szerintem. Benne hittem a legkevésbé, azt hittem beáll a középszerű Falque-i sorba. Tetszik a játéka vita nincs.

    • Digne nem rossz játékos: jó teherbírása van 1 meccsen belül és szezonban egyaránt; kiváló fejjátéka; jól helyezkedik; és a beadásai sem borzalmasak. Ami hibája van az védekezésben helyenként bizonytalan és kifejezetten rosszul reagál ha rávezetik a labdát (nem blokkol, nem próbál szerelni/ütközni); támadásban pedig keveset támadja a kaput (jót tett neki, hogy Spall előretolta most kp-ra), illetve kifejezetten ötlettelen. De én azt mondom egy centivel sem rosszabb játékos, mint kedvenc Liechtensteinünk a Juvéban. Érte a Juve 10et fizetett... Szerintem Digne sem ér ennél többet (hiába fiatal ennél csak rutinosabb, de lassabb lesz).

      • Pont a Real elleni két mérkőzésen látszott ez kiválóan, a négy kapott gólból kettőben is benne volt, pont azért, amit írtál. Ahelyett hogy kilépett volna a labdás emberre, végig hátrált és szépen lőtávolra kísérte emberét. Ami a Real mindkét esetben góllal büntetett. Ettől még bőven van helye egy AS Roma-ban, sőt, jelen esetben a legjobb szélső védő.

Related Post