X

Kedden Real Madrid – Roma, 2-0-ról folytatjuk…

Eljött az idei kiírás utolsó BL mérkőzése a számunkra? Vagy mégsem? Ha röviden kellene posztot írni, nagyjából ezzel a két kérdő mondattal intézném el. Szerencsére ettől nagyobb terjedelemben is rúgózhatok azon, mire számíthatunk kedden este a spanyol kirándulás során.

Cérna sírj!

A Real Madrid egy védelmi hiba miatt, kétgólos előnnyel várhatja a visszavágót. Ki gondolta volna, hogy ekkora lavinát indít majd el az a Digne ügyetlenkedés. Gondolok itt a Totti hisztire, hiszen a kapitány pont a gól előtt, egy kedvezőbb eredménynél jöhetett volna, de nem így történt. A történet további részét mindenki jól ismeri. Mindenközben Madridban sem eseménytelenül telt a két mérkőzés közötti időszak.

Kisebb hullámvasútra ültek Zidane fiai. Elvéreztek a városi derbin, ami azért Spanyolországban szintén fontos mérkőzés, ráadásul ez a bajnokság szempontjából sem elhanyagolható vereség. Másrészt a mérkőzés után Cérna nyafogott egy sort. Szerinte a csapattársai nincsenek az ő szintjén, és már amúgy sem érzi magát jól, bla-bla. Igazi csapatember a portugál, ezt mindig is tudtunk.

Betojni nem kell!

Ezt követően jött Zidane, aki két játékosát konkrétan kiemelt, negatív értelemben. Nevezetesen James Rodriguez és Isco a kerékkötő a francia tréner szerint. Majd az elnökúr tromfolt, miszerint tíz játékos távozhat a nyáron, mivel ők már a jövő csapatát építik, euró százmilliókból. Gratulálunk, és sok sikert kívánunk ehhez, de azért még kedden reményeink szerint kiállnak ellenünk.

Aztán csöndben leült a vihar, és két soros bajnokiját tükörsimán nyerték a spanyolok. Ráadásul a szombati mérkőzésen Cérna négy gólig jutott. Uh. Ettől persze még beszarni nem kell, jól látszott a római mérkőzésen, hogy akkora szakadék nincsen a két gárda között, mint azt sokan gondolják. Bízom benne, hogy a visszavágón szintén ezt bizonyítja majd a „mágikus Róma”.

Totti – Modric

Hiszen Spalletti csapata sem tétlenkedett a nemzetközi mérkőzés óta, sorra nyeri bajnoki meccseit a csapat, sőt fontos riválist sikerült két vállra fektetni pénteken. Erről itt olvashatsz bővebben. Szóval ezek az eredmények, és a csapat mentális fejlődése mind reménykedésre adhat okot. Ha nem is feltétlenül a továbbjutásban bízhatunk, de egy jó eredmény azért szépen kisülhet még ebből a BL pitéből.  (Sőt, ha mi rúgnánk az első gólt… hagyjuk!)

Az olasz fővárosban kialakult őrület végére ugyancsak pont került. Megérkezett Pallotta és gyorsan mindenki kibékült mindenkivel. Ráadásul stadion ügyben újabb előrelépések történtek. De kanyarodjunk vissza a keddi találkozóhoz. Spalletti elmondta, sajnálja, hogy az első mérkőzésen figyelmetlenségből adódóan sikerült komoly hátrányba kerülni. Mivel így a visszavágó már kevésbé lesz éles. Nem tudom, ezt mennyire gondolhatja komolyan a kopasz, de gyanítom csak a terhet próbálja levenni csapata válláról.

Pjanic etet

Mivel ez egy Roma blog, nem mehetünk el szó nélkül az egyre formásabban muzsikáló támadó szekciónk mellett. Perotti, El Shaarawy vagy ép Salah kiemelkedő teljesítményt nyúlt már hetek óta. A Fiorentina elleni bajnoki négy góljából három és felet ez a három játékos hozott össze, gól – gólpassz tekintetében. Kiváló munka! Csak így tovább.

A középpályán szintén minden rendben volt az elmúlt időszakban. Pjanic egyre jobban érzi, mit vár el tőle Spalletti, és kifejezetten okosan támogatja a céltudatos, gólra törő támadójátékot. Öröm nézni, ahogy lubickolt az elmúlt bajnoki mérkőzéseken. Ebből jó lenne átmenteni valamit a keddi meccsre. Keita a maga higgadtságával szintén rengeteget hozzátesz, amire nagy szükség van, hiszen DDR visszatérésére még várni kell picit.

Várható kezdő

A védelemben újra szerephez juthat Zukanovic, mivel Rüdiger kimarad a keddi keretből. Az olasz kollégák egy bátor, 4-2-3-1-s felállásról vizionálnak, ami nekem tetszik. Bár magában hordozza a nagy lebőgés lehetőségét. Erről egyelőre nem vagyok hajlandó beszélni, nézzük mire megyünk a Bernabeuban, aztán visszatérünk ide, újra okoskodni egyet.

Szentesi János:

View Comments (53)

  • Már elnézést, de kicsoda békült ki és kivel? Mit oldott meg eddig Pallotta elnök úr?

    Öt feltűnő kérdés volt, ami megoldásra várt az elnök érkezése előtt:
    1. Totti
    2. Sabatini
    3. Conti
    4. új stadion
    5. szurkolók sztrájkja

    1. Totti a napokban mondta, hogy nem találkozott az elnökkel, aki meg azt mondja, hogy Tottinak kell döntenie a jövőjéről, de ő nagyon szereti Tottit. Tehát nem történt semmi.

    2. Sabatini bejelentette, hogy influenzás és nem tud találkozni Pallottával. A sajtóban megjelent hírek szerint a döntése végleges, el fog menni, a helyére most éppen Bertit vagy/és Carlit jósolják. Hivatalos közlemény nincs, még nem tudjuk, hogy ki fogja irányítani a Rómát az átigazolási piacon, ami valójában már javában zajlik.

    3. A sajtó szerint állítólag Conti maradni fog a Rómában, de hivatalos közlemény, például a lejáró szerződés meghosszabbításáról, nem volt.

    4. A stadionról annyit tudunk, hogy Pallotta elmondása szerint majd áprilisban beadják a sokadik tervcsomagot, amit eddig valamiért nem adtak be. Majd egyszer...

    5. A szurkolók pár napja egy nyilvános transzparensen támadták a klubot, felhívták mindenki figyelmét, hogy ne higgyenek a sajtóban megjelenő "hazugságoknak", ők továbbra se mennek ki a meccsekre. Amikor Spalletti megpróbálta megkérni őket, hogy jöjjenek vissza szurkolni, megmondták neki, hogy törődjön a maga dolgával. Ja és lassan el kéne kezdeni árulni az előfizetéseket a következő szezonra...

    Magyarul eddig ezek közül semmi sem oldódott meg, legalábbis nincs semmilyen látható jel, ami erre engedne következtetni. Az egyetlen dolog, ami minden mást háttérbe szorított, hogy a csapat sorra nyeri a meccseket, köszönjük a csapatnak és Spallettinek.

    • Én konkrétan a Totti-Spalletti viszony látszólagos javulására gondoltam. (kép Trigoriából, amikor mindhárman összeborulva ölelkeznek...+ a Fior elleni komolyabb játéklehetőség) Ebből következtettem erre, nyilván hivatalos állásfoglalás még nem volt, de kötve hiszem, hogy hamarosan ne lenne.

      Stadion ügyben jön az újabb terv, ahogy Te is mondod, de az én olvasatomban az azt jelenti, hogy megtették a szükséges módosításokat, és várhatóan ez a forma már elfogadható lesz a döntéshozók számára.

      Erre a két apró következtetésre alapoztam a mondataimat.

      Amúgy a szurkolók és Sab ügyében valóban semmi nem történt, és ehhez ahogy nézem még jó sokat kell aludni, hogy bármi történjen. Nem tudom melyikük ügye a nagyobb gond?

      Conti pedig marad, ezt én is olvastam, igen.

      • Spalletti a maga részéről már elintézte Totti ügyét, kap negyedórákat és ha pattog, akkor annyit se ad neki. Ahhoz képest, hogy régen tombolt a szerelem a Capitano és a kopasz között, most inkább úgy tűnik, hogy Totti tudomásul vette a szerepét. Már csak az a kérdés, hogy mi lesz Tottival a szezon végén.

        Amit én nem értek az Sabatini, hogyan lehetséges, hogy egyszer egy évben eljön az elnök Rómába és nem találkozik a "sportigazgatóval"? Ez szerintem a viszony végét jelenti, de majd meglátjuk.

        • De ez most megint olyan dolog hogy honnan tudjuk hogy nem találkozott Saba meg Pallo...valamelyik lap megírta? olvastuk valahol? valaki mondta...? Vagy csak simán nem láttunk egy képet sem amin éppen találkoznak? vicc.. Szerintetek elképzelhető az hogy Pallo nagyritkán eljön a tengerentúlról, talizni szeretne Sabavál de ő meg azt mondja neki hogy nem ér rá, mert beteg??? sántít az egész sztori...
          A szurkolókkal kapcsolatban meg ne legyen igazam de szerintem majd akkor fogjuk a curva sud-ot a stadionban látni ha majd meglesz az új stadion...tehát az olimpicóban már szerintem nem...Ahhoz minimum az kellene hogy az a római főgóré azt mondja hogy jó oké persze bontsátok el a kerítést, meg jöhetnek vissza a transzparensek meg a hangránátok.. Gyanítom ez sohasem fog megtörténni...Szomorú, és kvra idegesítő. Már egyik fél sem akar segget csinálni a szájából. A pali az ránézésre is egy fasznak tűnik ( egy olyan tipikus geci, akit egész gyerekkorában szopatott mindenki, meg mindíg őt ütötték és most jól megmutatja hogy ki a király) a curva meg már csak azért sem fog engedni...Fradi effektus...

          • Az biztos!
            Az elso (helyszinen megtekintett) derbimen borsozo hattal, konnyezve mosolyogtam, amikor eletemben eloszor elem tarult ez a latvany....
            Ott aztan kurvara ult volna a mastercard reklam. :)
            "Az erzes megfizethetetlen!"

          • Asszonynak már mondtam, hogy nászút majd Rómában a Roma-Lazio Derby idején... xD

            De talán a szurkolók előbb visszamennek...

          • Ej-Ej egy nászúton két szerelemnek hódolni nem sok az egy picit... :)

          • Megírták és elmondták, hírportálok, rádiók, stb., ez volt az egyik "fő hír" Pallotta látogatásával kapcsolatban, hogy nem találkozott Sabatinivel. Ezért gondolja mindenki, hogy Sabatininek kifelé áll a szekere. Pallotta pár hete még azt mondta, hogy majd Sabatini eldönti mit szeretne csinálni, hát a jelek szerint eldöntötte.

            Én elképzelhetőnek tartom, hogy Pallotta direkt szeretné kenyértörésre vinni a dolgot a Curva egyes elemeivel. Vannak ott olyanok, akik nem hiányoznának senkinek, akkor sem ha soha többé nem jönnének vissza.

    • Hogy tudta Totti azt mondani, hogy nem talalkozott az elnokkel, ha kozos kepuk is volt Pallotta megerkezese utan Trigoriaban...??

      • Úgy tudta mondani, hogy nem tárgyalt vele, találkoztak, vagy talán pontosabb úgy fogalmazni, hogy összefutottak Trigoriában, kezet fogtak, megölelték egymást, mosolyogtak, együtt fotózkodtak, de nem ültek le tárgyalni.

        A dolog lényege, hogy a Fiorentina elleni meccs után, Totti a családjával ünnepelt egy híres étteremben, ahol kérdezték Tottitól, hogy mi lesz most vele? Folytatja? Befejezi? Totti azt mondta, hogy nem tudja, mert nem tudott találkozni az elnökkel. Ennyi történt, magyarul nem sok, mondhatnánk semmi.

        És nyilván nem kerülte el senki figyelmét, hogy a többé-kevésbé kölcsönös szeretet és tisztelet, semmitmondó kinyilvánításain túl, semmilyen nyilatkozat, pláne közlemény nem volt Totti jövőjéről.

        • Az amerikaik részéről egy Totti életműzárás elszúrás, majd esetleg egy DDR ameriaki klubhoz történő távozása megbocsájthatatlan bűn lenne számos szurkoló szemében. Nem mellékesen ez már nekem is igen sok lenne!

          • Nem tudom, ha valahonnan megkeresik Tottit egy talicska pénzzel, például az USA-ból, vagy az araboktól, akkor Pallotta mit tud csinálni? Nem fog részt venni egy árverésben, amikor végső soron Totti nem is nagyon fér be a kezdőbe. Talán a klubnak korábban kellett volna okosabban vezetni a játékost és nem menni vakon utána.

        • Ezek tukreben en ugy latom, hogy Pallottaek mar eldontottek, hogy szezon vegen beul az irodajaba es szakmazni fog 6 evig, a szerzodese ertelmeben. Persze Totti donthet ugy is, hogy jatekoskent tovabb jatszik, de akkor meg kell elegednie a 15 percekkel. En oszinten a Fio ellen szurkoltam, hogy bealljon minel hamarabb es hiaba vezettunk harommal felb@szott az a 11-es a vegen, mert arra szamitottam, ha 3 marad a kulonbseg, akkor a Capitano mar a szunetben beall. Persze nem biztos egyaltalan, hogy beallt volna Spallettit elnezve.
          Minden esetre ez a helyzet megerkezett es varhato volt, hogy Totti majd egyszer az asztalra fog csapni. Ezt a kirohanast en jogosnak is tartottam volna, ha kb meg 2-3 meccsig padoztatta volna Spalletti, de nagy volt az eselye, hogy kezdokent kapott volna lehetoseget masnap, igy nem jokor huzta elo a JJ kartyajat. A jatekost is meg lehet erteni, hogy jatszani szeretne, de a klubot is, hogy a csapatnak szeretne elsosorban jot. Messi sem jatszana 20 ev mulva meg mindig csak azert mert van 5 aranylabdaja. Mindnekinek faj a szive, hogy Totti nem tud ugy robogni a palyan es szivatni a vedoket, mint regen, de sajnos el kell fogadjuk es inkabb neki kene elfogadnia, hogy mar o sem mai gyerek es nem birja ugy az iramot, amit kene. A technikaja viszont, mint lattuk, nem kopik.
          Remeljuk sikerul sertodes nelkul elvalni a vegen, mert tenyleg sokat jelent mindenkinek.

    • Szegény Kriszti! :D

      Pedig állítólag most megint "nem boldog", mint a múltkor, amikor megmondta, hogy "nem vagyok boldog" és addig nem is lett boldog, amíg fel nem emelték a fizuját. Utána megint boldog lett, visszatért a mosoly arra a cuki kis arcocskájára. :D

      Hiába, a boldogság már csak ilyen, megfoghatatlan és kifürkészhetetlen, ember azt hinné, hogy Kriszti boldog Madridban és akkor kiderül, hogy Manchesterben, vagy Párizsban, másfélszer annyi pénzért, még sokkal boldogabb lenne. :D

      • Nem tudom, szerintem boldog lenne, ha az asszonya/fiúja a reggelije mellé kedvenc csokiját is elcsomagolná xD

  • Nem epp ide tartozik, de csak sajnalni tudom a jatekost. „Az AC Milan bejelenti, hogy M'Baye Niangot ma Amszterdamban megvizsgálta a specialista Niek van Dijk professzor, aki megállapította, hogy a bal bokájának szalagsérülése műtéti beavatkozást igényel. Az operációt Van Dijk professzor jövő pénteken hajtja végre” – tudatta a klub. Nem akarta mutet elott felhivni Strootmant, hogy kerdezzen meg egy, s mast tole? 2x kurta el a mi mosogepunk mutetjet, pedig a megoldas "hazon belul" volt. Mondjuk nem akarok semmit elkiabalni, de remelem Kevin mostmar tenyleg felepult a serulesebol es mar csak a formajat kell visszanyerje a nyaron.

  • Képek a tegnapi, nyilvános edzésről. Úgy néz ki, Ninja nem lesz kezdő este... Kíváncsian várom, mire megyünk majd a mai találkozón, milyen lesz a hozzáállás, és hogy hogyan alakul majd az eredmény. (legbelül optimista vagyok, vagy inkább bizakodó)

    • Érdekes dolog ez, de valamiért azt érzem, hogy van esélyünk. Sőt, nagy hülyeség, de szerintem nagyobb esélyünk van, mint ha döntetlen lett volna az első meccs. Annyi kell csak, hogy mi rúgjuk az első gólt. Ha ez megvan, akkor utána kontrából beverünk még egyet. Utána a Realnak jönnie kell majd ész nélkül, ahol lehet kapunk gólt, de aztán Salah elszalad majd mégegyszer. :-) Lehet hülye vagyok, de valamiért nagyon bizakodó. Most nézem, hogy 7szeres pénz a tippmixen nagyon jó a győzelmünkért. Mindenki nagyon leírja a Roma-t, mind a médiában, mind a fogadóirodákban és nem csak a továbbjutás, hanem csak a mai sima 1 meccses eredmény tekintetében is. Gondolom mindenki előtt a szép nagy BL zakóink lebegnek, meg hogy a Real a fostalicska spanyol csapatoknak bevág 8-10 gólt. Szerintem meglepően jó meccs lesz, és nyerni is fogunk. :)

      • Legjobb tudomásom szerint pusztán taktikai okokból (max magatartás - az utolsó bajnoki) miatt marad/maradhat ki ma Ninja. Azért kíváncsi leszek, hogy mégis milyen kezdőnk lesz...

        • Ninja összeszedett egy kisebb(?) sérülést a Fior ellen. A tegnapi edzést is előbb fejezte be mint a többiek. A fene se tudja hogy fog e játszani vagy nem....

  • Szerintem max 10% esélyünk van, ha az elején találnánk egy gólt akkor még érdekes lehetne, de bitang nehéz lesz. Attól nem kell félni, hogy a Madrid majd beosztja a kétgólos előnyt, a Bernabeuban támadni fognak és akkor talán nekünk is lesznek lehetőségeink.

    Nagyon kíváncsi vagyok hogyan fogunk játszani, vajon milyen magasan fogunk védekezni? Ronaldo és Bale ellen... Ijesztő kilátások!

    A ninja és Rüdiger hiánya nagyon rosszkor jött. A német helyett minden bizonnyal Zukanovic fog kezdeni, a középpálya viszont óriási nagy kérdőjel.

    Szerintem Dzeko játszani fog, ezt sejtette tegnap Spalletti is, ami nem jelent semmit, de logikusnak is tűnik. Az újságok többsége szerint Dzekoval együtt kezdeni fog a Salah-Perotti-El Shaarawy hármas is, ami nekem nagyon bátornak tűnik. Én nem lepődnék meg ha Vainqueur kezdene, hogy legyen még egy szűrő a középpályán, mert a sokon-harminc éves Keita ott párban Pjaniccsal nem tűnik túl jó ötletnek. Akkor viszont, ha játszik Dzeko is, valakinek ki kéne maradnia a fenti hármasból.

    Az biztos, hogy érdekes lesz, nem fogunk unatkozni és reméljük a végén történik valami csoda...

    • Azért jó értéssel tölt el, hogy ismét van önbizalma mind a csapatnak, mind nekünk szurkolóknak is.

    • Basszus, ez pont a lehető legrosszabb előjel, előzmény, statisztika, vagy nevezzük aminek akarjuk. Előbb-utóbb minden sorozat megszakad, miért ne pont ellenünk?

      Viszont nagyon jó látni, hogy valaki ilyen magabiztosan kijelenti, hogy "Ennek a sorozatnak ma vége szakad". Az ilyen kijelentések után szoktak jönni a nagy pofára esések. :)

  • Szczesny; Florenzi, Manolas, Zukanovic, Digne; Keita, Pjanic; El Shaarawy, Perotti, Salah; Dzeko

    • Ez egy nagyon offenzív felállás, de hát mitől is félnénk, menjünk nekik, legfeljebb kikapunk 5-3-ra.

    • igen.
      És ilyenkor nem érti az ember, hogy ami bemegy a bajnokikon, itt miért nem? És egyelőre még nem is védett Navas

  • Pjanic direkt kva szar hogy a reál még véletlenül se akarja leigazolni és maradhasson Rómába! Respect!!

Related Post