X

Dongják körül, mint húst a légy

Minden várakozást felülmúlva sikerült nyerni a Fiorentina ellen egy emlékezetes meccsen. Sorozatban hetedjére, és holnapig csak két pontra van a második Napoli. Egyre inkább átveszi Spalletti rezdüléseit a Roma, rég látott magabiztossággal nyertünk rangadót.

 

 

Nem irigylem Sousát, joggal lehet ideges. Nem vitatkozhatunk vele, ha kifogásként a szerencsét is előhozza. Huszonöt perc alatt már 2-0-ra vezetett a Roma, egy – bár nagyon kevésen múló, és partjelzőnek észrevehetetlen, de mindenképpen lesgóllal és egy Astorin megpattanó lövéssel. Egyébként a Roma jegyzi a legtöbb gólt az első félórában, már tizennyolcat. Ha ez nem lenne elég, fél óra alatt megsérült Borja Valero és Vecino is, a középpályájuk két alappillére. Valeróval a futball IQ távozott a Violából, és a helyére érkező Tello, bár összehozott egy véleményes tizenegyest, nem tudta helyettesíteni őt. Vecino pedig a középpályás védekezés vezére volt, a pályán töltött röpke félóra alatt is a szezonátlaga fölött teljesített, ami a szerzett labdákat és a szereléseket illeti.

Ezektől függetlenül eléggé benézte a dolgokat a Fiorentina edzője. A Roma a saját térfeléről csak vért hugyozva tudta kihozni a labdát, nagyon jól és agresszíven támadott le a vendég csapat. Hatan is fent maradtak ezen a térfélen, nagyon megnehezítették a labdakihozatalokat. A támadásépítés elején sikerült elvágni a védőket a középpályától, a hosszú, lapos passzokat meg rendre elcsenték a fentmaradó firenzeiek. Érdekesség, hogy ennek ellenére ők vesztettek nagyságrendekkel több labdát. Viszont amikor sikerült a labdát feljebb vinni, onnantól magukra maradtak a vendég játékosok, arra már mintha nem lett volna terve Sousának. Szó szerint percekig is tudtunk a térfelükön játszani, és ennek rengeteg helyzet lett az eredménye. A letámadásukból egy darab Ilicic lehetőség, és három római gól lett az első félidőben.

Szurkolt Iturbe is.

  Mi nem nagyon panaszkodhatunk, megint hozta mindenki az elvárhatót. El Sharaawy és Perotti gólt és gólpasszt, Salah két gólt és egy gólpasszt. Lehet szidni Spallót, meg tényleg szar nézni Tottit a padon, de ezt a hármast nemigen érdemes megbontani most semmiért sem. Shaarawy és Perotti téli igazolásával óriásit nyert a csapat. Nem tudom, ki várt ennyit tőlük, tényleg fantasztikusak. Na kell hozzájuk egy edző is, Spallettitől jó ötlet, hogy az argentint nem a szélen játszatja, mint ahogy azt Genoában kellett neki. Mindkét játékos gyors, és labdát vezetni is tudnak, de a játék szervezéséhez sokkal jobban értenek, mint Gervinho. Perotti az egyik legfontosabb játékosa lett a csapatnak.

Pjanic is szembetűnő volt, ihletett formában játszott. A második félidőre már inkább a gyors ellentámadásokra építettünk, Salah folyamatosan a védők vonalában mozgott. Ebből született a negyedik gólunk, de valami embertelen Pjanic passz után. Sok ilyet megúszott a Fiorentina. A kontrára játszástól függetlenül még mindig tehetetlenek voltak, ha az ő térfelükön akartunk passzolgatni. Persze tudjuk, hogy a Roma sokat passzol hátul a labdakihozataloknál, szóval nyilván nem volt elveszett ötlet Sousától, hogy ott fojtsa meg a csapatot, de a kivitelezés már sikertelen volt.

A meccs végén még Totti is beállt. Milyet csavart azon a labdán! Kár, hogy neki sem áll meg az idő, szegény lassú volt a csapathoz képest. Remélem több embernek már nem jut eszébe nyilatkozni erről az ügyről, és lezártnak tekinthetjük

 

Mint már említettem, a holnapi Napoli-Chievóig csak két pontra van a második hely. Nem tudom, mennyire gondolkodhatunk ebben, de a két csapat formája nagyon ellentétesnek tűnik. Akárhogy is, ha így haladunk, menthetőnek tűnik a szezon, pedig pár hete még nem ért le a lábunk a szartengerben. Remélem, az is szimbolikus, hogy a hét közül pont az előzetesen legnehezebbnek gondolt meccset sikerült ilyen simán nyerni.

 

Curvasud93:

View Comments (24)

  • Lehet, hogy szurkolóként elfogult vagyok, de szerintem a Roma és a szerencse általában hadilábon állnak egymással. Tény, hogy ma este volt egy szerencsés megpattanó lövésünk, de szerintem nagyjából ennyi. Amikor Perotti és később Totti is kilőtték a kapufát, az minden volt csak szerencse nem.

    • jaja...kb. 20 meccsenként van egy ilyen mérkőzésünk ahol minden bemegy....

  • Valahol hallottam egy MSN-rol, meg egy BBC-rol, mint TV-csatornak...Szerintem egy SPS-nek kicsit tobb koze van a focihoz ;););)

  • Ismét öröm leülni Roma meccset nézni, ilyen gördülékeny támadó játékunk utoljára talán Rudi első szezonjában volt. Shaarawy-Perotti-Salah hármas szállítja a gólokat, gólpasszokat Pjaniccal kiegészülve, és a védekezésünk is stabilizálódott. Ha sikerülne megdönteni a Juve idei 15 meccses sorozatát akár még bajnokok is lehetünk :D, de a realitás talaján maradva inkább a 2. hely elérhető még.
    Remélem mihamarabb élünk Shaarawy opciós jogával is, mert ha tovább ontja a gólokat félek nyáron a Milan f@szoskodni fog az átigazolásával.

    • Sok eszközük nincs hozzá, van egy fix opciónk. Egyébként belevonhatjuk Iturbét is az üzletbe, Mihajlovicék nyitottak lennének állítólag.

    • A sajtóban megjelent hivatalos közlemények szerint, a Milan már semmit sem tud tenni El Shaarawy-val kapcsolatban: 1,4 millióért odaadták januárban a szezon hátralevő részére és van egy opció a kivásárlására 13 millióért. Ennyi, kész, vége, nincs tovább.

      Galliani Fester bácsi még megpróbált ködösíteni egy nyilatkozatában pár hete, hogy "a játékos még hivatalosan a Milané", de ez csak a szurkolóik megvezetése volt, akiknek habzik a szája mert lemondtak a "gyerekről" és most úgy tűnik, hogy hibáztak.

  • Fasza kis meccs sajnos nézőkkel és szurkolók nélkül. Hangulattalan stadionban szar az egész. Nem hiszem el hogy ezt ne lehetne megoldani..

    Ritka azért a fociban hogy a szezon közben átvett csapatnál egy edző ennyire hamar a saját képére formáljon egy csapatot. Ennek a csapatnak semmi köze Rudi gárdájához, teljesen más taktika, felállás. Taps!!! Azt azonban el kell ismerni Rudival azt éreztem mikor lehet minket szopat a sors, most valahogy összejön minden.

    A bíró rengeteget tévedett, többet a Fio kárára ez fix, de tegnap nem volt kérdés ki fog nyerni.

    Kedden ugye jön a real szinte lehetetlen helyzetből. Meglátjuk hány sérültjük lesz. Ahogy múlt héten felálltak az ellen lenne esélyünk. Ha az alapcsapat feláll nem. Az a hazai meccs picit csalódás volt nekem. Real szarul játszott, mi kihagytunk amink volt, és simáztak minket idegenben. Kedden lehet javítani!!!

  • Relative rovid idon belul visszatert a "Magica Roma" a fovarosba! :)

    Par emberke, aki pedig a kopasz kinevezese ellen volt, lassan irhatna az elnezest kero kommentjet! ;)

    • Vállalom. Anno Spallettit, később El Shaarawyt, aztán Perottit sem akartam. Elpeléztem szépen.

      • Ha már itt őszinteségi rohamot tartunk, akkor elismerem, hogy El Shaarawy esetében nekemsok kétségem volt: tényleg a sérülések mellett is volt össz-vissz 1 jó éve. Sőt, megmondom őszintén egészen a tegnapi meccsig nem is voltam kibékülve vele. Nem a góljai miatt, mert azok gyönyörűek voltak, meg hasznosak is, hanem a meccsen mutatott viszonylagos eltűnései miatt: észrevehetetlen és inaktív volt sok esetben, nehéz megjátszani és habár a védekezése rendben volt, de nem nyújtott számomra semmi maradandót. A tegnapi meccs viszont tökéletesen meggyőzött arról, hogy helye lenne ebben a Rómában (a kérdés számomra az, mi van Ljajiccal? Opcióval van távol vagy visszajön, ugyanis rendkívül hasonló eme 2 játékos).
        Perrotti esetében csodát nem vártam, de nem voltak rossz statjai. Ehhez képest Spall nem szélsőként gondolt rá, hanem középső előretoltként, és lám csodák csodája: Perrotti tud futni, keményen letámadni, okosan passzolni, és távolról lőni. Na ezt mondjuk nem gondoltam volna róla, ha egy kicsit gyorsabb lenne még világsztárt is lehetne belőle faragni :)

        • Perotti eredetileg sokkal nagyobb sztárnak indult, a Sevillában 48 milliós kivásárlási záradéka volt és párszor megfordult a nagybetűs argentin válogatottban is. De utána volt egy sérülése, először kölcsönadták a Bocának, amikor pedig eladták a Genoának mindenki leírta, úgy gondolták, hogy egy bizonyos szint felett már nem üti meg a mércét. Végül a Genoának lett igaza és ha így folytatja nyugodtan mehet a válogatottba is!

    • Azért óvatosan a bocsánatkérésekkel, még semmit sem nyertünk és az idén, minden valószínűség szerint, már nem is nagyon fogunk.

      Én még mindig azzal vagyok elfoglalva, hogy micsoda szezonunk lehetett volna, ha májusban leváltják a megfáradt Garcia mestert... :(

      Viszont készségesen elismerem, hogy én nem vettem volna meg se El Shaarawy-t, se Perottit. Ezért jó, hogy a Rómában vannak jól fizetett szakemberek, akik néha eltalálják az igazolásokat és nem az "őrült" szurkolók dirigálnak. :)

  • a szerencséről...

    7. With Francesco Totti's late free kick coming back off the post, the Giallorossi have now struck the woodwork 13 times in 2015-16. No other Serie A side has hit the frame of the goal more often this season.

  • Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül, h mondott-e vmit szeretett elnökünk az új stadionról?

    • Voltak róla tárgyalások, áprilisig meglesznek az új tervek, nagyjából ennyit tudok
      Igazából semmi biztató, inkább ne is foglalkozzunk vele mert ugye még valaha az első hírek idén nyárra tették a nyitást, azóta folyamatos a csúszás. Reméljük, hogy azért nem euro-zóna csatlakozás szint, inkább csak négyes metró :)

      • Köszi.. Ez nem jó hír.. Meggyőződésem, h csak az új stadionnal leszünk igazán versenyképesek..

    • pár napja jelent meg ez.

      A héten Rómában tartózkodik James Pallotta, aki az új stadionnal kapcsolatban több megbeszélést is betervezett szerdára.

      "A késedelem a mi hibánk is, mert amikor elkezdődött az új stadionnal
      kapcsolatos projekt, akkor nem számoltunk ennyi nehézséggel, mint
      például a környezeti hatásokkal kapcsolatos komplikációk. Áprilisban
      bemutatjuk az új projektet."- nyilatkozta Pallotta.

      A klub elnöke még viccelődött is azzal kapcsolatban, hogy 2021-re kész kell lennie az új stadionnak.

      "Fejbe lövöm magam, ha nem lesz kész addigra."

    • Valójában Rómában komoly gondok voltak a polgármesteri hivatal körül, a "mafia capitale" néven elhíresült korrupciós bitrány elsodorta az előző adminisztrációt. Most polgármesteri választások lesznek és amíg nem lesz meg az új polgármester, addig nem lesz számottevő előrelépés a Roma stadionjával se. A jelöltek egyáltalán nem állnak egyértelműen a stadion mögött, vannak olyan jelöltek is, akik nyíltan ellenzik.

      Ami bizakodásra adhat okot, hogy állítólag szeretnék megpályázni az olimpiát és akkor elméletileg szükség lehet egy új stadionra is. Egy biztos, az amerikaiak sose gondolták, hogy ennyi nehézségbe fognak ütközni Rómában, szerintem szinte bárhol máshol már félig kész lenne a stadion.

        • Magyarország stadionhelyzetéről eszembe jut két tucat beszólás, de inkább nem mondok semmit, egyiknek sincs jó vége. :(

  • Közben Rüdiger lesérült 2 hétre, Madridban Zukanovicot jósolják a kezdőbe. Nainggolan játéka is bizonytalan, Spanyolországban lehet, hogy ő is pihenni fog és csak vasárnap Udinében fog játszani.

Related Post