X

Tartalmas tavaszi tekercs

Pénteken a Fiorentina csapata látogat Rómába. Igazi embert próbáló feladat elé néznek fiaink, hiszen a lilák idén már több alkalommal bizonyitották, hogy egyáltalán nem lehet őket félvállról venni. A pár éve még a Videotont is irányitó Paulo Sousa az idei szezon kezdetén emelte fel a „L’Aeroplanino” kezéből kihulló karmesteri pálcát, és cseppet sem megilletődve a lehetőségtől, amolyan Garciás elánnal vetette bele magát az első taljánföldön eltöltendő szezonjába.

De mielőtt belekezdenék a mérkőzés felvezetésébe, jöjjön egy kis történelem óra, hiszen az egykor Roberto Baggio-t és egy bizonyos Gabriel Omar Batistuta-t is a soraiban tudó klub ennyit igazán megérdemel.

A Fiorentina csapatát 1926 augusztus 26-án alapították. Két egyesület, a Libertas, és a Club Sportivo Firenze összeolvadásából. A klub székhelye eleinte a Via Belleniben volt, és a mára már szimbólummá vált lila mez sem találtatott ki akkor még. A kezdeti színek a piros és a fehér volt, melyek a fent említett két egylet színei is voltak egyben. 1931-ben a csapat átköltözött az addigra, Pier Luigi Nervi tervei alapján felépített, egészen a mai napig a klub otthonául szolgáló Stadio Artemio Franchiba.

A lilák fennállásuk óta két bajnoki cimmel, (1956, 1969) és hat olasz kupa győzelemmel (1940, 1961, 1966, 1975, 1996, 2001) büszkélkedhetnek. Legnagyobb nemzetközi sikerüket pedig az 1961-ben frissen alapitott KEK (UEFA-kupa) elhóditásával érték el. (forrás:Wikipedia)

Habár a poszt kezdeti szakaszában még Garcia nevét emlegettem, számomra alkalmanként  mégis  a Zemani Róma tükröződik vissza a Fiorentina idei teljesitményében. Ez alatt nem a két edző kvalifikáltságát akarom összehasonlitani, hiszen abban Sousa fényévekkel jár a vén cseh medve előtt, de én idén a liláknál is azt a bizonyos „sötét ló” effektust vélem felfedezni, ami Zdenek második eljövetelénél a Rómára volt jellemző.

A csapat tipikusan sok gólos mérkőzéseket játszik, és bizony nem egyszer elöfordult már a szezonban, hogy Ők voltak a fogadófél…. Példának okáért a milánói csapatokat simán lebüntették, az internek idegenben guritottak egy laza 4-est, ellenben a fővárosi alakulatok már kifogtak rajtuk, a madarászoktól 3-1-re kaptak ki hazai pályán, mi pedig egy 2-1-es mérkőzés keretében raboltunk 3 pontot ősszel Firenzéből. Ettől eltekintve a violák relative jó formában várhatják a pénteki találkozót, az elmúlt 5 mérkőzésükből csak a Nápoly, és a Bologna tudott borsot törni az orruk alá egy-egy döntetlen erejéig, ami talán nem is akkora fiaskó annak tükrében, hogy a Dzsuventus sem tudta megemészteni a spagetti bologneset.

 Eltekintve a Zemani hasonlatól Sousa csapata üde szinfoltja a Seria A idei kiirásának. A Portugál edző előszeretettel alkalmazza a Spalletti által is preferált 4-2-3-1 felállást és rendre látványos támadó futballal szolgálják ki a mérkőzéseikre kilátogató publikumot, de mint azt már emlitettem ez alkalmanként a védekezés rovására is megy, hiszen a 48 rúgott góljuk mellett 27 bekapott találatot is fel kell jegyezni a statisztikai lapjukra, ami csak eggyel kevesebb mint amit a mi védelmünknek sikerült összehozni.

Ezzel az eredménnyel most is kibékülnénk….

A Fio keretét sok remek játékos alkotja, de mind közül a két délszláv játékost, a Horvát Kalinciet, és a Szlovén Ilicicet emelném ki a leginkább, hiszen ezen két játékos eddig  21 rúgott góllal segitette csapatát ahhoz, hogy most a Rómával holtversenyben a 3. helyen álljon.

Na de nézzünk körül egy kicsit a saját portánkon is! Spalletti második regnálása óta a csapat ismét a régi fényében tündököl, a hat meccses győzelmi szériánkal  jelenleg a legjobb formában lévő olasz csapat szerepét töltjük be, köszönhetően a zebrák múltkori bolognai remijének.

A meccseinket rendre több góllal nyerjük, és nyoma sincs már a francia mester irányitása alatt lévő bizonytalanságnak. Az idilli állapotba csak  Totti 2 héttel ezelőtti kifakadása ronditott bele, de ha minden igaz akkor ez is már a múlté, megtörtént a nagy összeborulás, Pallotta, Spalletti, és France között, szóval minden adott, hogy zsinórban a 7. győzelmünket is behúzzuk!

A középpályán DDR továbbra is sérült, de öröm az ürömben, hogy jelenleg kevésbé érezhető a hiánya, hiszen Pjanic, és Radja mellett Keita, és Vainqueur is remekül látja el a feladatát, és ha úgy adódik akkor Strootman is már bevethető állapotban van. Apropó középpálya, a mindig jól értesült angol lapok szerint a Chelsea állitólagos jövőbeli edzője Allegri Conte, egy héttel azután hogy „megvette” Pogbát, és Dybalát egykori csapatától, most már a Pjanic, Ninja kettősre feni a f@szát fogát. Amennyiben valami csoda folytán igaznak bizonyulna a hir, akkor szerintem, minimum 80-90 millió euróval kéne megröviditeni  a Londoniak orosz tulajdonosát a két játékosért cserébe.

50-50?

A támadó szekcióban a „békülés” ellenére kétlem, hogy Totti helyet kapna ezen a mérkőzésen, igy ismét Dzekóra hárulhat a góllövés feladata akit ebben a szélekről a  Salah, Sárika kettős támogathat majd használható labdákkal.

Igy, lassan a bajnokság véghajrájába fordulván elmondhatjuk,hogy ez a találkozó lesz a Spalletti-éra első igazi erőfelmérője, és nagyon fontos 3 ponttal gazdagodnánk ha sikeresen tudnánk  abszolválni ezen  mérkőzést. A csapat lassan kezd összeérni, amit Juventus elleni meccs előtt még nem mondhattunk el, s habár a Reál ellen sem játszottunk már alárendelt szerepet, mégsem emlegethető a két csapat egy lapon.

Egy szónak is száz a vége, én egy gólokban gazdag, jó iramú mérkőzésre számitok, és bizom benne, hogy ez a rangadó remek felvezetője lesz az elkövetkező rohadtul zúzós 30 napnak, hiszen a pénteki meccs után kedden már Madridban várnak minket audienciára, aztán egy könnyednek nem igérkező udinei kirándulás után az Inter teszi tiszteletét az Olimpicoba, a sort pedig a madarászok elleni városi derbi zárja majd….

Forza Roma!

Onedinkenedi:

View Comments (56)

  • Jó az új oldal! Annyit még, hogy KEK-győztes csapatuk edzője Hidegkúti Nándor volt.

  • A Pjanic - Ninja pletyka azért igencsak erős, lenne olyan buta a vezetés, hogy két meghatározó játékosától egyszerre szabaduljon meg? Ok, láttunk már ilyenre példát, de elvileg Romában a jövő csapata épül, ahhoz pedig igencsak szükség lenne a fent említett két játékosra, nemde?

    Ettől még bőven benne van, hogy értékesíteni fogják valamelyiküket, de csak nem mindkettőt?!

    Oké, hogy rengeteg della, de mi a garancia az pótlások minőségére? A folytonosság megtartására?

    • Hát, nem is tudom. Szerintem mindenki pótolható, persze ki kevésbé, ki könnyebben. Pjanic szerintem most van "élete formájában", és ha most nagy pénzt lehetne belőle csinálni,akkor én biztos nem hagynám ki ezt a lehetőséget, és az érte kapott pénzt már a " jövő csapatának " az irányitójába forgatnám bele. Ninjával már más a helyzet, de abban a pozicióban ahol jelenleg a kopasz játszatja szintén találhatnánk használhatóbb játékost. Mindamellett Őt nagyon sajnálnám, de jó pénzért elengedném, és az árából a védelem megerősitésén kezdenék el dolgozni, mert valljuk be, Rüdiger messze nem üti azt a szintet amit az elmúlt 20 évben a Rómánál megszoktunk (Aldair, Samuel, Chivu, Mexes, Benatia, stb). Egyébként ez a Gerson gyerek most akkor pontosan milyen posztra is érkezik? Mert ha jól láttam akkor középpályás amolyan Pjanic féle....

      https://www.youtube.com/watch?v=_JuXfTsLfs0

      • Rüdigerrel kapcsolatban egy kicsit várnék: nem tudom emlékszel-e a tavalyi napolis Koulibalyra? Annál rosszabb teljesítményt Seria A-ban védőtől max Loriától láttam. Ehhez képest idén az egyik legjobb védekező statisztikái vannak (2.4 szerelés, 2,4 labdaszerzés meccsenként), fejjátéka, fizikai ereje, teherbírása egyaránt kimagasló. Nem véletlen, hogy egy hasonló kaliberű játékost szereztünk be idén mi is. Azért a Seria A-ba nem egyszerű frissen védőként kiváló teljesítményt nyújtani ezt lássuk be, pláne ha tapasztalatlan is vagy.
        Egyébként komolyan kétlem, hogy igazán erősítenének erre a posztra: Manolas-Rüdiger páros egész szépen kezd összeszokni, Zukat most vettük meg, gondolom jó pótlás lesz, amíg Castan magára talál (a napokban nyilatkozta, hogy bizony küzdeni fog a csapatba kerülésért). Ez 4 használható védő, ebből egyedül Zukanovicban nincs meg az a potenciál (szerintem Gyömbérrel komolyan nem számolhatunk).
        Ha a védelem erősítéséről beszélünk, akkor az inkább szélső lenne: Digne egyedül van a bal oldalra - és ő is csak kölcsön. Toro egyáltalán Maicon pedig - valószínűleg jövőre - nem használható, így nyárra papíron 1 szélsőnk marad, aki valójában nem az: Florenzi (Emersonnal természetesen nem számolnék).

        • Szerintem meg Rüdiger az elmúlt hetekben óriási teljesítményt nyújt, egyre jobban, és biztosabban játszik, és nagyon úgy tűnik, hogy romanista kezd lenni a srácból, szóval a védelem belseje szerintem is rendben van így (+ugye még De Rossi is hátranézhet)
          Igazából most olyan szerencsések vagyunk, hogy ha így folytatjuk tényleg csak aaz igazi hiányposztokra kell minőségi játékosokat vásárolni a többieket pedig megtartani. Torosidis, Maicon, Keita kihullik (Gyömbért, Emerson-t, és talán Vainqueur-t meg szimplán nem vásároljuk ki), nem akkora fájdalom, bal oldalra kell egy csereember, jobbra meg egy kezdő, de lehet, hogy 2 játékos se ártana.
          Aztán ennyi, Iturbe, Doumbia, Ibarbo, Torosidis, meg pár fiatal/kölcsönjátékos elpasszolásából lesz annyi pénz, hogy ezt lazán fedezzük, nem kéne sztárokat elengedni szerintem.
          (ja +a kapus Alisson sem olcsó, akinek a megvételét már ötször hozták le szerintem, a lényeg, hogy kell majd kapus is)

        • Akkor lehet, hogy romanista korokben en vagyok az egyetlen akit a hideg raz ki, ha Rudiger iranyaba megy a labda?
          Szerintem a srac egyaltalan nem focipalyara valo. Annyira darabos mozgasa van mint egy marionett babubanak (de tenyleg). Emellett ketlem, hogy egy magasabb celokert kuzdo Roma szamara az lenne az idealis belso vedo, aki arra rugja a labdat amerre all.....
          Ne ertsen senki felre, biztosan egy csupasziv srac, de nem lehet egy lapon emliteni a jatekat, Manolas elegans megoldasaival....
          Szerintem nem O a meglefelo megoldas, plane ugy, hogy meg 12 milliot (?) kene csengetni a Stuttgartnak erte, hogy vegleg a milyenk legyen.
          De mondok jobbat!
          Amikor a Roma-Real meccsen voltam, Rudiger minden egyes (jo) megmozdulasanal a kozonseg tapsolt. Ez szep is lett volna, ha nem az erzodott volna ki rajta, hogy ez a "falu bolodjanak" szol...
          A mellettem ulo olaszok folyamat viccelodtek rajta, es erre ugy sem volt nehez rajonnom, hogy egy kukkot sem beszelek "digo" nyelven.
          Persze nem kizart, hogy neked van igazad, es tenyleg kene neki meg egy evet adni a Seria A-ban, de azt mar ne a Roma szineiben tegye, ha kerhetnem...

      • És, hogy ne legyen oly hosszú, külön írtam a többit:
        Pjanic számodra igencsak ellenszenves játékos, pedig a legtöbb kulcspassz és a Róma szerzett gólja is az ő nevéhez fűződik. Spallettinél hátrébb került, de a védekezési feladatokat viszonylag jól oldja meg, stabilan tart labdát és mozgatja a csapatot. Jelen pillanatban a szervezés abszolút rá hárul (mivel már nincs más igazán kreatív futballista a keretben, talán Shaarawy vehetné át ezt a szerepkört). Nem véletlen, hogy Spall ha lehet pihenteti. Ha távozna év végén az maga lenne a tragédia.
        Nainggolan esete érdekesebb: agresszív jó ütköző, aki kulcspasszokban is ügyes és jó meglátásai vannak; de a "perrottai" pozícióban csak az elején ő, később Perotti játszik inkább (gondolom a hasonló hangzás miatt). Egyenlőre neki nem találja igazán a helyét Spalletti, de fogalmazhatunk úgy is, hogy Nainggolan mindenhol remekül játszik a kp-ján. Ha Strootman valóban visszatér, akkor egymás mellett is képesek játszani, de egymást pótolni is...

  • Nem érdemes túl komolyan venni, pláne most nem, de több helyen mondják, hogy idén nyáron is el kell majd adni egy drága játékost, ha ez igaz akkor nincs sok név a listán, kiért lehetne sok pénzt kapni? Pjanic és Nainggolan mellett talán még Manolas érhet sokat?

    Szerintem az a lényeg, hogy Spalletti legyen a projekt közepén, meg kéne adni neki a lehetőséget, hogy a lehetőségekhez mérten, a saját ízlése szerint alakítsa majd ki a csapatot.

  • A mai sajtóban olyan hírek bukkantak fel, hogy Pjanic szerződésében van egy 31 m fontos kivásárlási záradék. Vagy ajánlunk neki egy zsíros szerződést, vagy ezért az árért a londoniak röhögve viszik el.

    • 31-et pár klub kipengetne érte, és szerintem ő menne is egy nagyobb klubba.

      • Most éppen a Chelsea-vel hozták szóba. Én egy naiv, szentimentális szurkoló vagyok és nagyon nagyra tartom Pjanicot emberileg, sokkal rokonszenvesebb az ember Pjanic, mint a focista Pjanic, pedig szerintem nagyon jó játékos.

        Az megvan amikor Boszniában árvíz volt és Pjanic ahogy meghallotta, bement egy római gyógyszertárba és több teherautóra való gyógyszert küldött?

        Vagy amikor kiverték őket a brazil vb-ről, Pjanic úgy ment haza, hogy odament a szállodájuk előtt kolduló gyerekekhez és a nála lévő összes brazil pénzt szétosztogatta köztük.

        És soha sehol nem láttuk szerepelni ilyen dolgokkal, soha nem villogott a tévében vagy az újságokban, hogy "nézzétek mekkora jótékonykodó vagyok".

        Ettől függetlenül ne legyenek illúzióink, ő is a piacról él. Nem hiszem, hogy neki gyerekkorában Totti poszter volt a szobájában (bár lehetett, Modricnak pl. volt), ha sokkal több pénzt ajánlanak, pláne egy szakmailag is vonzó helyről, akkor könnyen lehet, hogy majd menni akar.

        • Pjanic csak néha látványos az a baj vele, de a statisztikái alapján folyamatosan óriási munkát végez, és messze a leghasznosabb tagja a csapatnak. Igazából kicsit ki is emelkedik a keretből, főleg most, hogy talán kezd végre beérni.
          És igen ezek mellett nagyon szimpatikus ember. Én nem vagyok benne olyan biztos, hogy elmenne olyan könnyen. Rómában nagyon megbecsülik, és a fizetése sem olyan alacsony. Gondoljunk bele: már 5 éve itt van, ez a teljes amerikai éra. Ez idő alatt simán elmehetett volna, és voltak nehezebb időszakai is (Zeman) amikor minden indoka meg is lett volna rá. Nekem az egyik legnagyobb kedvencem, ha maradna még 10 évig simán nálunk játszhatna és a hall of fame-be vonulna vissza.
          Kérdés, hogy vágyik-e valami új kihívásra a karrierjében? (Angliában félteném, az nagy temető, szerintem ő nem annyira illik oda, és nagyon megviselné az amúgy sem a legjobb bokáját)

      • Pff..Mi az a 31 millio egy Pjanicert, mikor Marquinhost meg Lamelat adtuk 35-ert?? Meg egyebkent is, ilyen kaliberu jatekosokert manapsag sokkal tobbet adnak.Ha mar ilyen zaradekokat tesznek ki, miert nem raktak legalabb egy 50 milliot, azon legalabb el lehet gondolkodni.

        • Azért azt vegyétek figyelembe, hogy fontot írtam, ami kb 40 m euró

          • Nos, erre nem figyeltem fel, de szerintem egy 45-50 millio eurot megerne. Valoszinu Kinabol kapnank erte siman 60-at is, csak nyaron naluk a piac mar nem lesz nyitva. :) Mondjuk o azert annal okosabb(?), hogy elmenjen levezeteskent Gervinhonak golpasszokat osztogatni.

        • Evidens, nyilván magalkudtak, minél magasabb a fizetése, annál magasabb a kivásárlási záradéka is és ettől függ, hogy egy potenciális vásárló mekkora fizetést ajánlhat neki.

    • Hát mit ne mondjak, én simán odaadnám Pjanicot 40 misiért a Chelsea-nek. Szvsz kicsit túl van értékelve, tényleg jó szsbadrúgó, oszt nagyjából ennyi, a mezőnyben félidőkre eltűnik, lásd Leverkusen ellen a 4-4-es meccsen egy csúcs első félidő után mintha a pályán se lett volna, s ezt már előadta cc.10x ebben a szezonban. Ninját viszont semmi pénzért el nem adnám, ki tudja mi lesz Strootmannnal, és nem fogunk tudni venni egy ilyen minőségű box to box robotost, mert olyan drágák, hogy nem fogjuk tudni megfizetni.

  • A Roma honlapján megjelent Diego Perotti ideális csapata:
    Dida

    Cafu
    Ayala
    Maldini
    Roberto Carlos

    Redondo
    Zidane
    Simeone

    Riquelme
    Maradona
    Messi

    Nehéz vitatkozni vele. :)

    • Ugy latszik nagy argentin rajongo:) Ennek tukreben nem kisebbiteni Riquelme erdemeit, de egy Batistuta cserevel szerintem utosebb lenne a keret ;)))

    • ez még egy játékra képes 11. Ezek szerint Perrotti érti is amit csinál :)

  • A mi "néhai" Gervinhónk nyilatkozott a L'Eguipe-nek, többek között beszélt a Rómából való távozása okairól:
    "Nem hazudok, nagyon fontos szerződést ajánlottak." (8-10 millió euró évente)

    Kitért Garcia leváltására is: "Avval felgyorsultak az események. Meglepődtem, szerintem minden ok amellett szólt, hogy befejezze a szezont. Annak ellenére, hogy miket mondtak, a csapat nem is állt olyan rosszul. Elég jól helyen volt, hogy bármilyen cél elérhető lett volna. Rudi számomra több mint egy edző. Ő küzdött azért, hogy a Rómába kerüljek, maradhattam volna a távozása után, a klub meg akart tartani, de én megmondtam a vezetőimnek, hogy fejben jól kell éreznem magam és hogy nem lett volna értelme maradnom. Amikor lezárták az ő szerződését, olyan volt mintha elegánsan lezárták volna az enyémet is. Nem maradhattam."

    Szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy akármilyen jó játékos volt, olvasva az ilyen megnyilvánulásokat, sokkal jobb, hogy elment.

    • Mindig is butuska volt szegény, nekem egyáltalán nem hiányzik...

      • Nem ertem a csodalkozokat. Egyreszt nem fosott a szankba hujesegeket, mint mondjuk Benatia es meg sok pofatlan futballista a tavazasakor. Elmondta oszinten, hogy elsosorban a penz miatt dontott igy. 3x annyi fizetest ajanlottak neki. Kozuletek melyik hagyna ott a munkahelyet, ha a szomszed keruletben/varosban 3x tobb penzt kapna a munkaadojatol? Persze nem ugyanolyan szintekrol beszelunk, de probaljatok kicsit realisabban nezni a dolgokat. Masreszt, nem o az egyetlen es nem is az utolso jatekos, aki azert hagyja el a csapatat, mert nem az idealis edzo adja az utasitasokat, nem beszelve arrol, hogy Garcia es Gervinho kozott mar-mar tenyleg szerelmi szalak kezdtek osszefonodni. Ilyen szempontbol meg is volt az eredmenye. Lehet butanak nevezni, de hogy az utobbi evekben o huzta a csapatot a goljaival meg a megmozdulasaival azzal szerintem mindenki tisztaban van. Egy eve visszajott a jollakott AFK gyozelmevel es csinaltunk egy 11 meccses dontetlensorozatot, amire szinte ra is faztunk, mivel Rudi n volt kepes sem taktikat valtoztatni, sem felrazni a csapatot-tamadokat.

        • Részemről szó sincs csodálkozásról, csak megerősítést nyert a korábbi véleményem, hogy jobb volt mennie, végső soron neki volt igaza.

          Ettől még nem lett rokonszenvesebb a döntése, kicsit se. És nem a pénzről beszélek, hanem a Garcia eltávolítása után mutatott hozzáállásról, a rejtélyes "sérüléséről", vagy az AFK után produkált teljesítményéről.

          A lényeg, hogy Gervinho nagyon jó játékos volt, sok szempontból egészen rendkívüli, de csak amikor kedve volt játszani. Nem az a fajta játékos, akihez érdemes ragaszkodni, mert ő sem ragaszkodik a csapatához, Rómában egy vegytiszta zsoldos volt, aki ráadásul nem is viselkedett igazi profiként.

          • Nem vedeni karom, mert en is azon a velemenyen vagyok, ha egy jatekosnak megfelelo a hozzaallasa es egeszseges, akkor ki kene hozza magabol a maximumot. Tavalyi tavaszi idenye nem volt elfogadhato, de egy akarmilyen EB gyoztes valogatott jatekost megneztem volna a kovetkezo par hetben szezon kozben. Mi sokszor azt latjuk, amit lehoznak az ujsagok, amit a media kitalal, vagy eppenseggel a klub kihoz kozlemenyben, viszont ez meg korant sem jelent semmi. Szerintem mi, szurkolok nem tudjuk teljesen aterezni mi folyik egy-ket szituacioban. En elveztem a mozgasat, jatekat, nem titkolom mar az Arsenalnal is szerettem, mivel szigoruan a Roma utan ok a kedvenceim. Ott is jol jatszott, de kis plusz intelligencia hijan nem tudott tul sok golt szerezni. Az utolso gondolatoddal viszont teljesen egyetertek. Ha egy jatekosnak fontosabb a penz, mint az adott klubja, akkor az mindent elmond a gondolkodasarol, de en kulonosebben nem lepodtem, mivel mostanaban a kinaiak a focikultura fellenditesen vannak. Majd kiderul, hogy osszejon-e nekik. Vegsosoron mindenki jol jart. Nem gondoltam volna, hogy egy 3 evvel idosebb Gervinhoval +10 millioban fogunk kijonni.

          • Egyetértünk, nekem is rokonszenves volt a játéka, én még tisztelem is az embert, mert olyan helyről mászott ki, hogy mi olyat Európában nagyon el sem tudunk képzelni.

            De nálam végső soron az egész arra redukálódik, hogy ő nem akart a Rómában maradni, de még egy percet sem akart játszani, miután Garciát leváltották. Innentől kezdve viszont menjen a francba.

    • Nem ertem a csodalkozokat. Egyreszt nem fosott a szankba hujesegeket, mint mondjuk Benatia es meg sok pofatlan futballista a tavazasakor. Elmondta oszinten, hogy elsosorban a penz miatt dontott igy. 3x annyi fizetest ajanlottak neki. Kozuletek melyik hagyna ott a munkahelyet, ha a szomszed keruletben/varosban 3x tobb penzt kapna a munkaadojatol? Persze nem ugyanolyan szintekrol beszelunk, de probaljatok kicsit realisabban nezni a dolgokat. Masreszt, nem o az egyetlen es nem is az utolso jatekos, aki azert hagyja el a csapatat, mert nem az idealis edzo adja az utasitasokat, nem beszelve arrol, hogy Garcia es Gervinho kozott mar-mar tenyleg szerelmi szalak kezdtek osszefonodni. Ilyen szempontbol meg is volt az eredmenye. Lehet butanak nevezni, de hogy az utobbi evekben o huzta a csapatot a goljaival meg a megmozdulasaival azzal szerintem mindenki tisztaban van. Egy eve visszajott a jollakott AFK gyozelmevel es csinaltunk egy 11 meccses dontetlensorozatot, amire szinte ra is faztunk, mivel Rudi n volt kepes sem taktikat valtoztatni, sem felrazni a csapatot-tamadokat.

    • Nem ertem a csodalkozokat. Egyreszt nem fosott a szankba hujesegeket, mint mondjuk Benatia es meg sok pofatlan futballista a tavazasakor. Elmondta oszinten, hogy elsosorban a penz miatt dontott igy. 3x annyi fizetest ajanlottak neki. Kozuletek melyik hagyna ott a munkahelyet, ha a szomszed keruletben/varosban 3x tobb penzt kapna a munkaadojatol? Persze nem ugyanolyan szintekrol beszelunk, de probaljatok kicsit realisabban nezni a dolgokat. Masreszt, nem o az egyetlen es nem is az utolso jatekos, aki azert hagyja el a csapatat, mert nem az idealis edzo adja az utasitasokat, nem beszelve arrol, hogy Garcia es Gervinho kozott mar-mar tenyleg szerelmi szalak kezdtek osszefonodni. Ilyen szempontbol meg is volt az eredmenye. Lehet butanak nevezni, de hogy az utobbi evekben o huzta a csapatot a goljaival meg a megmozdulasaival azzal szerintem mindenki tisztaban van. Egy eve visszajott a jollakott AFK gyozelmevel es csinaltunk egy 11 meccses dontetlensorozatot, amire szinte ra is faztunk, mivel Rudi n volt kepes sem taktikat valtoztatni, sem felrazni a csapatot-tamadok

  • LA GAZZETTA DELLO SPORT: 4-3-1-2 - Szczesny; Florenzi, Manolas, Rudiger, Digne; Pjanic, Keita, Nainggolan; Perotti; Salah, El Shaarawy.

    CORRIERE DELLO SPORT : 4-3-1-2 - Szczesny; Florenzi, Manolas, Rudiger, Digne; Nainggolan, Keita, Pjanic; Perotti; salah, El Shaarawy.

    IL MESSAGGERO: 4-3-1-2 - Szczesny; Florenzi, Manolas, Rudiger, Digne; Pjanic, Keita, Nainggolan; Perotti; Salah, El Shaarawy.

    IL TEMPO: 4-2-3-1 - Szczesny; Florenzi, Manolas, Rudiger, Digne; Pjanic, Keita; Salah, Nainggolan, El Shaarawy; Perotti.

    LA REPUBBLICA: 4-2-3-1 Szczesny, Maicon, Manolas, Ruediger, Digne, Keita, Nainggolan, Florenzi, Salah, El Shaarawy, Totti

    IL CORRIERE DELLA SERA: 4-2-3-1 - Szczesny, Florenzi, Manolas, Ruediger, Digne, Pjanic, Keita, Nainggolan, Perotti, Salah, El Shaarawy

  • Szczesny Florenzi Manolas Rudiger Digne, Nainggolan Pjanic Keita, Salah El Shaarawy, Perotti

Related Post