X

Hat alatt a hat

Szombat délután a Stadio Castellaniba látogatott a Roma az Empoli vendégeként. Az előjelek a fővárosiaknak kedveztek, öt győzelemmel hangolt a meccsre a Roma, míg a toszkánok három vereség mellett mindössze két döntetlent tudtak felmutatni az elmúlt időszakból. Az eredmény ennek megfelelően alakult.

A kezdőcsapatok így néztek ki:
Empoli (4-3-1-2): Skorupski; Laurini, Cosic, Ariaudo, Mario Rui; Zielinksi, Paredes, Croce; Krunic; Maccarone, Pucciarelli
Roma (4-2-3-1): Szczesny; Maicon, Ruediger, Zukanovic, Digne; Keita, Pjanic; Salah, Nainggolan, El Shaarawy; Perotti.
A hazaiaknál Tonelli, Saponara és Costa nem álltak rendelkezésre, míg nálunk Manolas, Florenzi, Dzeko küzdöttek kisebb problémákkal – bár előbbi és utóbbi beállt -, míg De Rossi és Gyömbér továbbra is sérültek.

Sokáig nem unatkoztunk, az ötödik percben El Shaarawy húzott középre, és jó huszonötről begurította a jobb felső sarokba. Az egész meccsen nagyon jól játszott a Fáraó, öt fellépés után már négy gólnál, és egy gólpassznál tart. Eddig nem jön be a haterek jóslata sem róla, sem Spallettiről.

Persze megkaptuk a szokásos balfasz szerencsétlen gólunkat, amikor Mario Rui beadását Szczesny ráöklözte Zukanovic-ra, aki így első római öngólját jegyezte. Nem mondom, hogy könnyű helyzet volt, de máshova is üthette volna a lengyel kapus a labdát, gyakorlatilag az egyetlen rossz megoldást választotta. Na nem szeretném levenni róla a keresztvizet, mert volt nagy védése is, Maccarone lövésére bravúrral ért le az első félidőben.

Az Empolinak az említetteken kívül nem nagyon akadt momentuma, gyakorlatilag leszedtük őket a pályáról. Még egy szögletnél bohóckodtak a tizenhatoson belül, amikor Pjanic kapott egy sárgát – nem kommentálnám, vicces volt – de ennyi. A legjobban talán az szemlélteti a Roma fölényét, hogy még Giampaolo szerint is kézzelfogható volt a különbség a csapatok között, pedig ők még úgy ahogy játszották is a saját játékukat.

Még az első félidőben sikerült visszavenni a vezetést, amikor Pjanic lőhetett szabadot a tizenhatos közelében pont középről. A lövése még lepattant a sorfalról, de aztán kapásból előtte laposan Skorupski mellett. Sajnos Nainggolant még a 37. percben le kellett cserélni, egyelőre nem tudni mi a hézag, de szerintem csak egy sima izomhúzódás. Reméljük a legjobbakat, mert De Rossi se lesz még egy darabig.

A második félidő mondható unalmasnak is, kevés igazi helyzet volt. El Shaarawy próbálkozott, de egyébként szinte minden támadásnak az lett a vége, hogy a védők tisztáztak itt vagy ott. A 73. percben beállt Manolas, legalább tudjuk, hogy semmi komoly nála. Egy perccel később meg már a meccset döntötte el El Shaarawy. Az egész akció tőle indult, szöktette Salaht, akinek a lövését védte még Skorupski, de Shaarawy követte az akciót, és a kipattanó pont elé érkezett.

Ami érdekes, hogy Totti nem állt be, inkább Dzekót hozta még be Spalletti. Erre állítólag azért volt szükség, mert túlságosan visszahúzódtunk, és pont Spallo lett volna a legboldogabb ha behozhatja. Hát ez van. Nem volt rossz döntés Perottival kezdeni, ő is végig jól játszott. Gervinhóhoz képest változás ő és El Shaarawy is, több érzékük van a játék szervezéséhez.

Kiemelhetjük még Rüdigert is, bár néhányszor beforgatta az elején Maccarone, a legtöbb szerelés az ő nevéhez fűződik, emellett sokszor szerzett labdát – ebben a kategóriában Keita 9-e, és Zukanovic 7-ese azért kiemelkedő – és tisztázott is, amikor kellett. Maicon is visszatért a régi tank formájához. Salah volt most egy kicsit gyengébb.

A lényeg, hogy hatodjára nyertünk egyhuzamban, ezzel a leghosszabb sorozat a miénk jelenleg, és ha csak Spalletti regnálását nézzük, pontszámban beértük a Juventust. Ez csak egy kis érdekesség, de kíváncsian várom, hogy ha Spalletti építhet csapatot, amihez egyébként már hozzá is kezdett a szélsők számának csökkentésével, mire megyünk jövőre. Egyelőre szépen menetelünk a BL felé.

 

 

 

Curvasud93:

View Comments (25)

  • Szerintem ez egy szép és fontos győzelem volt, az Empoli az idén a jobbak között volt és mégis kaptak 3 gólt.

    Holnap állítólag érkezik Pallotta az USA-ból, sűrű programja lesz Rómában, találkoznia kell Sabatinivel, Tottival és Bruno Contival is, hogy tisztába tegye a szerepköröket a klubon belül, lassan kiderül, hogy ki lesz itt jövőre is.

    • Nos Pallotta megérkezett, és azt mondta, hogy Totti marad, mert imádja. Illetve lesz majd új hír is a stadionnal kapcsolatban, erre nagyon kíváncsi leszek, eléggé régóta húzódik az ügy talán megoldották a gondokat, vagy legalább egy dátumot tudnának mondani, hogy mire készül el, ugyanis jó lenne már abban a stadionban látni a srácokat.

  • Jövünk fel, és a legjobb, hogy egyre jobban játszunk! Jó lenne este "közeledni", igazából ma este mindenképpen Inter győzelemnek örülnék, mert őket már eléggé lehagytuk, és hát jönnek még Rómába...:) Ugyanez a Fiorentina-val: a Napoli előnyét jó lenne faragni, miközben jövő héten elintézhetjük mi a Violát magunknak. Mondjuk ott talán egy döntetlen is jó, akkor legalább mi is maradunk harmadikak, és talán a Juve se lesz első :D

    • A Juve-Milan-Inter rangadók mindig hordoznak magukban valami pozitívat a kóbor Roma szurkoló számára. Ma is remekül szórakoztam, ahogy végignéztem az olasz tévében az interisták magyarázkodását a legújabb vereség után. Pedig az Inter is egy "védett állatfajta", azt se szabad bántani a médiában, de még a langyos kérdések is remek kikapcsolódást jelentettek, ahogy Zanetti meg Ausilio próbálták megmagyarázni a bizonyítványt. A Juvéra még kicsit várni kell, de kis szerencsével majd a bajorok után lehet röhögni egy jót.

  • Ez egy nagyon fontos győzelem ismét. Egyrészt mert zsinórban a hatodik, ami azért szép teljesítmény, másrészt pedig a fontos rangadók miatt... (Juve-Inter, Fio-Napoli) Ma este tényleg egy döntetlen lenne talán a legkedvezőbb, de a harmadik hely szempontjából talán egy vendég győzelem lenne a legjobb. Meglátjuk, igazán rossz eredmény nem tud születni, mivel a Roma nyert.

    A meccset elnézve, öröm volt látni, hogy nem egy ember pillanatnyi formájára kell támaszkodni. Ha Salah hibázott, jött Sárika, ha az egyik védő balek volt, a másik gyönyörűen kisegítette. Valahogy most sokkal inkább egy csapatot látok a pályán, mint Garcia idejében akármikor. Lehet hogy ez a Spalletti felé táplált szimpátiám miatt is van, de most egyértelműen ezt látom. Ami külön érdekes, hogy szinte teljesen ugyanaz a névsor, és mégis mekkorát képes változtatni egy edzői felfogás.

    Jön két fontosabb meccs, egyrészt pénteken mindenképpen nyerni kell, másrészt kedden nem szabad megégni. Sőt, ha mi szereznénk valahogy az első gólt Madridban... nem folyatom. (reális esélyek nincsenek!)

    Ezt követően márciusra marad egy Udinei látogatás és egy Inter elleni hazai. Majd egy szusszanásnyi szünet. (válogatott, ha jól gondolom) Ezen az úton továbbhaladva, ilyen alázattal, egymásért küzdve meg kell hogy legyen a BL-t érő bronz... meg kell hogy legyen!

    • lehet, hogy bután hangzik (vagy naivan, mindenki szája íze szerint döntsön), de nekem a 2. hely sincs elérhetetlen messzeségbe. Most 4 pont a távolság a Napolihoz képest, ha ikszelnek a Fioval akkor 5. Ez főleg akkor tűnik nagyon közelinek, ha megnézzük hogy még Rómában fogadjuk őket, illetve a Napoli most leszállóágban van rendesen, ki tudja mikor tér magához?

      • Nyilván fontos lenne a második hely, hiszen az alapból főtábla. Míg a harmadik pozíció "csak" playoff kört jelent, ami azért meredek is lehet...

  • Visszanézve a gólokat eszembe jutott az evidens, hogy ez erősen El Shaarawy meccse volt.

    Itt az ideje egy kis mea culpának, amikor megvettük én tartottam tőle. Miután a Monaco elhajtotta és a Milannak sem kellett, attól féltem, hogy egy koravén, kiégett sztárocska érkezik, aki tényleg csak arra jó, hogy órákat meg kekszet áruljanak a feltűnő frizurájával. Szerencsére megint kiderült, hogy nem értek semmihez! :)

    Alig 5 meccsen 4 gól és 1 gólpassz. és micsoda gólokat lőtt! :)

    Eddig tényleg le a kalappal! Ha nem tévedek 13 millióba fog kerülni a kivásárlása? Nem is kérdés, hogy jó üzlet!

    • Csak maradjon hosszú távon is ilyen megbízható. Azért az a kiváló féléve Milánóban nekem még nagyon élénken él az emlékezetemben. Sajnos után jött a sérülés, és a vesszőfutás. Remélem most a sérülés elmarad, és ilyen, vagy legalábbis ehhez hasonló ütemben termeli tovább a gólokat. Ez jó lenne a Romának és nagyon jó lenne az EB-n az olasz válogatottnak is!

      • Milánóban volt egy másik tényező is, ami visszavetette, megjött a "Nemzeti Balotelli", "az olasz foci kincse" és a sérült fáraócskát eldugták a sufniba, a törött cuccok közé, amiket még nem dob ki az ember, de már nem is teszi ki őket a nappaliba.

        Nagyon nem szeretném elkiabálni, még nem nyertük meg a BL-t, de azért megint bebizonyosodott a régi bölcsesség, aki dolgozik és fegyelmezett, az mindig többet fog érni mint a Cassano-Balotelli szerű "elmeháborodottak".

  • Fester bácsi: " Nem szabadott volna El Sharawy-t eladnunk a Rómának!"- imádom az ilyen nyilatkozatokat... :D

  • Közben Ennio Morricone megint kapott egy Oscar-díjat, aminek az égadta világon semmi köze a Rómához, de mivel az idős maestro óriási nagy romanista, talán senki sem veszi rossz néven ha megemlítem. :)

    • Az a jelenet a Jó, a Rossz, és a Csúfban, amikor Tuco keresi a sírt, és megy alatta az Ecstasy of gold, na hát azért még azt is megbocsátanám neki, ha laziale lenne.

      • Az elso blog alapitasa ota varom, hogy egy szezon vegi posztba beilleszthessem az Ecstasy of gold-ot.
        Remelem mar iden megtortenhet, de ha realisan nezzuk erre talan inkabb jovore lesz tobb eselyunk.

  • Pallotta mai munkájának az eredménye, az igazgató tanácsi ülés után, néhány hivatalos közlemény volt.

    Megvettük hivatalosan a Samptól Zukanovicsot, 2,7 millióért, illetve Perottit a Genoától, 9 millióért, mindkét esetben teljesültek a kötelező kivásárlás feltételei.

    Bejelentették hivatalosan Gerson érkezését is, a brazil a 2016/17-es szezontól kezdve csatlakozni fog a Rómához. Hurrá! Hurrá?

    Mazzitelli 3,5-ért lesz a Sassuoloé.

    A Bresciától pedig megvettük H'Maidatot, 3,15 millióért, de közben eladtuk a Bresciának Sommát és Ndoj-ot, 3 millióért.

    • Szerintem ár-érték arányt nézve jól jártunk Perottival és Zukával is.
      El Shaarawy-t is meg kéne már most venni mert ha továbbra is ilyen jól termel nyáron húszon milliókért viszik majd el, aztán mi is úgy járunk mint a Fiore tavaly épp Salah-val, bár remélem olyan szerződést írtunk alá a Milánnal, hogy ez nem fordulhat elő, ezt nem tudom.
      Egyébként mai hírek arról szóltak, hogy Fáraóért nem 13 milliót szeretnének, hanem Iturbét. Szerintem ezzel duplán is jól járnánk, egyrészt végleg megszereznénk Shaarawy-t, másrészt nem hiszem, hogy 13-nál többért el lehetne passzolni a jelenlegi Turbót.

      • Amilyen "szerencsénk" van nekünk, ha Iturbe Olaszban lesz egy másik csapatban egyből feltámad. Inkább Angliába kéne rásózni valakire, azoknak most sok a pénzük, vagy Spanyolba, ott otthon érezné magát nyelvileg. Az ideális az lenne, ha menne Giovinco után, villogni a hiper-szuper MLS-be a többi "bajnok" közé, esetleg az egyre izgalmasabb mexikói bajnokságba... Lényeg, hogy minél messzebbre.

        De ha még megvan valakinek Gervinho telefonszáma, esetleg megkérdezhetné a kínai gazdáit, hogy nem kell-e nekik egy dél-amerikai tehetség. És ott szerintem nem Iturbe lenne a legalacsonyabb a csapatban!

        Apropó Iturbe, mai hír volt, hogy állítólag megint meggondolta magát és alapos önvizsgálat után úgy döntött, hogy Argentína helyett mégis Paraguay felnőtt válogatottjában fog szerepelni. Szóval Messi, Agüero, Higuain és a többiek mind megnyugodhatnak, Iturbe már nem fenyegeti a pozíciójukat a válogatott kezdőben. Adott esetben szerencsés dolog is lehet, ha valaki időben fel tudja mérni a saját korlátait.

  • Ma megjelent, hogy mennyibe is került Mohamed Salah a Rómának: 5 millió volt a kölcsön, 15,5 millió a kivásárlás és még 1,156 millió jutalékok, összesen 21,656 millió euró.

    Ti mit gondoltok, most akkor olcsó, vagy drága volt?

    • Az attól függ honnan nézzük. Egy 25 milliós Iturbe-hez képest nagyon olcsó, egy jó formában futballozó 8 milliós Gervinho-hoz képest meg drága. :)

      • És egy 2 éves teljesítmény alapján 19 milliós Gervinho-hoz képest? :D
        Szerintem teljesen korrekt üzlet. Nem "rablás" de egyáltalán nem fizettük túl.

        • Várjál, Gervinho csak 9-be került, olyan "jól" szerepelt az Arsenalban, hogy annyinak is örültek érte, olyan hálásak voltak amiért elvittük, hogy utána odaadták Szczesny-t is kölcsönbe. :)

          Ha azt nézzük, hogy a kínaiak most adtak érte 18/19-et, a "függönyfrizurás" az amerikai Roma egyik legjobb üzlete volt.

    • Ez bőven az elfogadható kategória szerintem is. Csak maradjon a forma!

Related Post