X

Empoli – Roma következik

Tomboló nemzetközi kupahét ide vagy oda, szinte mindenki az AS Roma kapitányának mondvacsinált ügyén rugózik. Persze ez költői túlzás, de mindenképpen döbbenetes, hogy mekkora vihart kavart a biliben egy közel negyven éves klublegenda sértődött nyilatkozata. Még benito is tollat ragadott, hogy véleményt formáljon az ügyben. Köszönjük.

Egy jó Salah szombaton is kell majd!

Nem tisztem ítélkezni senki felett, de jelen helyzetben Totti bölcsebb lett volna, ha csöndben marad. Spalletti döntése megkérdőjelezhetetlen, hiszen mint edző a teljes felelősség az övé! Ha a sírásra berakja a kezdőbe a Capitanot, akkor bárki sír, máris játszik? Amúgy legjobb tudomásom szerint Totti kezdő lett volna a Palermo ellen, ha nem nyafog. Erről ennyit. Koncentráljunk a széthulló félben lévő Empoli elleni bajnokira, ami következik.

A Carlo Castellani-ról elnevezett stadion közönsége 2016-ban még nem ünnepelhetett győzelmet. Reményeink szerint nem a szombaton 18 órától megrendezett bajnoki mérkőzés után fog ez a rossz sorozat megszakadni. Pedig az Empoli, Giampaolo irányításával kiváló őszt produkált, még mindig a tabella felső felében tanyáznak, viszont az eredmények mostanra elmaradnak.

Repül?

Utóbbi időben csapnivaló formában van a toszkán kiscsapat. Gyakorlatilag a Palermo után a második leggyengébb utolsó öt meccsel rendelkeznek jelen pillanatban. Rágódhatnánk azon, hogy a szépen kifutott idény eleji forma még a Nápolyba költöző Sarri eredménye, vagy sem. A lényeg, mostani helyzetük, és a mi csapatunk lendülete egyértelműen a sima vendég győzelem felé mutat.

Több római is szerepel kölcsönben a kékeknél, többek között a kapus Skorupski, vagy a középpályás, „nagy reménység” Paredes. Mindkettőjük formája elfogadható, folyamatos játéklehetőséget kapnak, amivel élnek is. Legutóbb a Napoli elleni bajnokijukat láttam teljes hosszában, ahol egy igen masszív, de a szerencsével hadilábon álló alakulat képét mutatták. Legeredményesebb gólszerzőik jelenpillanatban Maccarone (11) és Saponara (5).

Gólöröm

A közel 100 éves klub utolsó bajnokiját a Sassuolo ellen játszotta, és egy igen szoros meccsen maradtak alul a cementgyáriakkal szemben. Legjobb teljesítményt Zambelli és Pucciarelli nyújtották, míg a Róma által szemmel tartott Tonelli kisárgult az első félidőben. A pontszerzés elmaradt. Pont úgy, ahogy vereség lett a kiesés ellen menekülő Frosinone ellenében is. Szóval régen nyert már az Empoli.

Az októberi, fővárosi mérkőzésen viszonylag simán, 3-1 kaptak ki. Pjanic, DDR és Salah góljaira a hajrában tudtak csak válaszolni. Akkor az még egy másik Róma volt, és egy összeszedettebb Empoli. Mára sok minden megváltozott, Spalletti a helyes irányba fordította csapatát, zsinórban öt bajnokit nyert, ami a jelenlegi legjobb formamutató a Serie A-ban. Persze nyavalygóra foghatnánk, hogy a mezőny alsó felével szemben sikerült ezt a sorozatot produkálni, de valahol el kell kezdeni. A sorsolás pedig nem Spalletti és a Roma vezetők akarata.

Pjanic a földön

Ráadásul pont az Empolihoz hasonló Carpi vagy épp a Sassuolo ellenében sikerült vendég győzelmeket kiharcolni, ami jó előjel a szombati fordulónyitányra. Ezen a vonalon továbbhaladva, szépen lassan eljutunk a bevethető játékosok, várható kezdők témájához. Illetve újra visszacsatolhatunk a bevezetőben feszegetett „Totti ügyre”. Kíváncsian várjuk, a héten nyújtott edzésmunka meggyőzi-e a tar mestert arról, hogy egy ilyen mérkőzésen a veterán klublegenda kezdő szerephez juthasson. Meglátjuk.

Strootman újra bevethető, keményen edz. Ettől jobb hírt aligha kaphatott a múlt héten az egyszeri romansita. További fejlődést, és egyre több játéklehetőséget kívánunk neki. Amire minden bizonnyal szükség lesz, hiszen Keita nem lesz már fiatalabb, míg DDR egy cudar vádli sérüléssel bajlódik. Pjanic gyakorlatilag minden mérkőzésen pályára lépett úgy ahogy Nainggolan is. Azaz jól jön a friss erő a középpályára.

Dolgozni keményen!

Nem tudok, és nem is akarok Spalletti fejével gondolkodni. Ami biztos, jövő héten semmilyen kupaérdekeltségünk nem lesz, tartalékolni felesleges. Ráadásul a fordulóban újra összecsapnak a tabella első ötöséből négyen. Lesz Juventus-Inter és Fiorentina-Napoli mérkőzés, ez kiváló lehetőség a távolságok csökkentésére/növelésére. Élni kell vele!

Várható kezdő

Figyelemben véve a támadószekció formába lendülését, – gondolok itt akár Salah vagy Dzeko legutóbbi mérkőzésen nyújtott teljesítményére – talán magabiztosan várhatjuk a találkozót, és joggal reménykedhetünk a hatodik győzelemben. A mérkőzés szombaton, 18 órától kerül megrendezésre, közvetítés a DigiSport 3-on lesz, élőben.

 

Szentesi János:

View Comments (31)

  • ha jól olvastam az eddigieket akkor Manolas meg Florenzi sem edzett még egyet sem a héten mert influenzások...állítólag..
    Empoli részről meg Tonelli , Sapponara tutira nem lesznek sárgák miatt, Paredes meg asszem sérült, de ne vegyétek készpénznek..

  • Ez a 2 mondat zseniális és könnyű folytatni a gondolatot pozitív és negatív irányba is:
    "Még benito is tollat ragadott, hogy véleményt formáljon az ügyben. Köszönjük(.),"
    bár ne tette volna:D
    Távol álljon tőlem, hogy összehasonlítsam, de az ilyen írásokról mindig eszembe jut valamelyik köztévén menő "kommentár nélkül" című műsor, ami szerintem a legkárosabb műsor a világon. Aki nem ismeri, ugye arról van szó, hogy levetítenek viszonylag hosszabb és kevésbé vágott videókat (mint szoktak), amik alá nincs kommentár, így te döntheted el, hogy hogy ítéled meg a képen történteket.
    És itt jön a legkárosabb része. Elhiteti veled, hogy amit látsz és az alapján ítélsz az a valóság és a te véleményed ami biztos igaz. Hát a nagy szart:D Azok a videók is vágva vannak és a kamerás objektívén keresztül látsz csak 1 kisebb részletet az eseményekből. Például nyugodt szívvel lefilmezhetik, hogy az egyik sarkon mindenki boldog és virágot árul, nyugtázod, hogy ez egy jó környék, közben 1 sarokkal arrébb épp megkéselnek valakit a nyílt utcán.

    Az Empoli meccsen Tottira kíváncsi leszek. Most vagy Spalletti kitart a véleménye mellett, viszont akkor Totti 1 másodpercet se fog kapni vagy bejön egy teljes félidőre. Hosszú távon mindenkinek az 1 félidős dolog lenne a megoldás és ahhoz hogy ez létrejöjjön és Spallo is örüljön, ahhoz az kell, hogy az utóbbi meccsek legjobb első félidejét lássuk. Kíváncsi leszek hogy dönt a kopasz, mert szép és jó, hogy most Totti felett áll a ranglétrán, de ha Totti visszavonul és elfoglalja az "állítólagos" szerződésében foglaltakat, akkor ez a helyzet kapásból megfordul és isten óvja a királynőt, hogy Ferenc ne legyen haragtartó.

    • Igen, most lehet támadni Tottit, jönnek a kész tényként közölt, ködös pletykákra alapozott, többé-kevésbé nyíltan rosszindulatú feltételezések.

      De ezen nem szabad csodálkozni, Totti nyíltan belekötött mindenbe és mindenkibe, utálja a Juvét, ahogy a Laziót, a Milant, vagy az Intert is. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de ha valaki elég nagy szurkoló ahhoz, hogy lemondjon több pénzről és címekről, az simán beleköt a riválisokba és nem fog zavarba esni, ha Torinóban, vagy Milánóban nem ő a legrokonszenvesebb játékos. De Totti rendszeresen odamondogatott az olasz labdarúgás vezetőinek is, kemény árat fizetett érte és most sem fogják békén hagyni.

      Ebből a kontextusból táplálkoznak az olyan írások, mint a Magyarországon közismert Juve szimpatizáns, Origón megjelent szerzeménye is. Azt elolvasva kiderül, hogy Totti az, aki eddig is csak a saját pozícióját védte a Rómában, ő rúgta ki az edzőket, ő üldözte el a riválisokat, ő irányította az igazolásokat...

      Pedig ha megnézzük ezt a mostani helyzetet is, láthatjuk, hogy Totti mekkora hatalommal rendelkezik a Rómában. Elégedetlen volt a helyzetével és mit tudott csinálni? Adott egy interjút, ahol több tiszteletet követelt magának. Hát ennyi hatalma van Tottinak a Rómában, simán el tudta érni, hogy kitegyék őt a keretből a Palermo ellen. Nevetséges lenne, ha nem lenne szomorú.

      És nem vagyok ostoba, én is tudom, hogy Totti fénykorában nem volt kérdés, hogy ki a kapitány, ki a legjobb játékos és ki a klub arca. De hát ez természetes volt, hiszen ő volt a világ egyik legjobb játékosa! Ettől még nem kéne őt úgy beállítani, hogy visszaélt a népszerűségével és ártott a Rómának, szerintem ez nagyon nem korrekt.

  • Hát most egy jó időre megint búcsút mondhatunk a negyedik BL hely álmának. Ez van, most megint kiegyenlítettebb az olasz bajnokság, megint kevesebb energia jut a répás ligára. Bezzeg a tét nélküli (már ilyenkorra), laza német, meg spanyol ligák...

    • Na igen, talán nem meglepő, hogy azok hullottak ki, akiknek komoly tétjeik vannak a bajnokságban, a Napoli, a Fiorentina. Az unokatesóknak bezzeg semmi sem vonta el a figyelmét. Bár el kell ismerni, hogy ők odatették magukat és elvégezték a munkát. Gondoljunk csak bele, a következő fordulóban minden valószínűség szerint egyedül a madarászok fogják képviselni Olaszországot Európában, minek lehetne ezt hívni? Mélypontnak?

      • Ha egyedul a Napoli kepviselne magat Olaszorszagbol, akkor meg lehetne is realis esely az elozesre, mivel a Napolinak tenyleg meg van( lett volna) a kerete es taktikai hozzaallasa akar a vegso gyozelemre is. 5 csapatbol a leggyengebbik jutott tovabb a sajat parharcabol, kicsit elgondolkodtato, viszont nem tudom, hogy a szerencsenek tudhato-e be vagy a sorsolas is meg van bundazva, de hogy lehet az, hogy az olasz csapatok kozul, meg a EL-ben is szinte a legerosebb csapatokat kapjuk meg? Vegignezve a mezonyt, nem tiszteletlensegbol, de tele vannak nevenincs, gyenge csapatokbol. Persze most lehet mondani, hogy mindenkinek a sajat kezeben van a sorsa es ha tenyleg annyira jok az olaszok, akkor mutassak csak meg, hogy mgerdemlik, de az en velemenyem szerint ennel sokkal tobb van a hatterben. Annyi egyertelmu elnezes, oda nem figyeles, teves itelet van a meccseken es annyi csalas megy vegbe az UEFA/FIFA reszerol, hogy egyaltalan n lennek megleve, ha a sorsolasokat ugy alakitjak, ahogy csak akarjak.

        • Végül is teljesen világos, hogy az UEFA a a Cion bölcseinek utódszervezete, persze erősen titkolják. Én láttam mindkét Fio- Spurs meccset, egyszerűen lövésük nem volt violáknak, hogy mit is kéne csinálniuk. Szánalmas bénázás volt, amit nyomtak. Egyszerűen az van, hogy a Real lefocizza a pályáról a Romát, a Bayern a Juvét, a Spurs a Fio-t. Én osztlykülönbségeket láttam, nem a szerencsefaktor, vagy az ide-oda pattgó labda döntött.

          • Ezt láttam én is. Oké a sorsolás nem sikerült valami szerencsésre, de a mérkőzések és az ott született eredmények a csapatok közötti különbséget mutatják... jelen állás szerint nincs top8-as csapata Olaszországnak, ami szomorú.

      • Jó azért a Napoli nyerni ment, csak nem jött össze. Legalább is kétlem hogy 21-6os kapura lövéssel 70-30-as labdabirtoklással leadták a meccset:D Szimplán beszopták, van ilyen. A Fio meg megkapta a nagy valószínűséggel végső győztes Tottenhamot úgyhogy az se nyert. Divatos mindig azt hangoztatni, hogy leadták az olaszok a meccset, mert a bajnokság a fontos, de az utóbbi években nem ez a helyzet, ahogy szerintem most sem.

        • Félreértettél, dehogy adták le a meccseket! Szerintem nemes egyszerűséggel nem érdekli őket, legalábbis nem oda összpontosítanak.

          Az UEFA az elmúlt években egy másodosztályú kupát csinált az EL-ből, aminek nincs igazi vonzereje. A Fiorentina esetében egy potenciális BL indulást érő bajnoki helyezés nagyságrendekkel többet érne akár egy EL döntőnél is, a Napoli meg a bajnoki címre hajt.

          Gondolom ezek a dolgok is közrejátszanak, akkor is ha el kell fogadni, hogy a Spurs és a Villareal erősebbek voltak.

          • Én meg épp azt mondom, hogy igenis érdekelte őket, legalább is a Napolit biztos és küzdöttek is érte. El kell fogadni, hogy már nem 2000 van hanem 2016. És láthatóan 2016ban képes megverni egy Villareal egy Napolit hősies küzdelem árán. Ahogy a Tottenham is jobb csapat mint a Fiorentina

          • Elnézést, én fogalmazok rosszul, szerintem is érdekelte őket, de de nem ez volt a fő cél, nem ezen múlt a szezonjuk és attól tartok, hogy valahol ez érződött a meccseiken is. De ettől függetlenül én is azt mondom, hogy el kell ismerni, hogy a Villareal és a Spurs voltak a jobbak.

    • Szerintem nincs igazad, a spanyol ligából minden évben ott van valaki mindkét sorozatban a legjobb négy között, sokszor a döntőben, sokszor meg a dobogó csúcsán.

      Jó lenne a négy BL hely, mert kedvezőbb lenne anyagilag, de a Milanon kívül eddig a harmadik sem tudott egyszer sem túlmenni a pótselejtezőn, és valljuk be, a kettő BL hely is soknak tűnik.

  • Nyilatkozott Strootman orvosa, aki a legutóbbi műtétet végrehajtotta.

    Azt mondta, a következő szezonra már ugyanaz a játékos lesz, mint a sérülése előtt. Persze ez is csak jóslás, de legalább olyantól, aki ért is hozzá.

    Egyébként ez ugyanaz az orvos, aki Tottit műtötte a 2006-os VB előtt, amikor senki nem fogadott volna arra, hogy ott lesz, és végül a legtöbb gólpasszt adta a tornán. Ő műtötte anno Kharját is a keresztszalagjával, és 93 nappal később már pályán volt, ami állítólag rekord.

    Meglátjuk, reméljük a legjobbakat.

    • Mariani professzor, a nagy varázsló, a keresztszalagok szakértője.

      Szerintem mind akkor leszünk nyugodtak, ha Strootman túl lesz az első igazán kemény meccsén és a térdei kibírták.

  • Szczesny-Maicon,Rudiger,Zuka,Digne-Keita,Pjanic-Salah,Ninja,Farao-Perotti

Related Post