X

Kedvcsináló a Carpihoz

A Roma rendhagyó időpontban, péntek este háromnegyed kilenckor (élő közvetítés a Digi Sport 2-n) játszik a Carpi ellen.

A sajtót olvasgatva feltűnt, hogy a Carpi edzője, a másodosztály hőse, a derék Castori mester nagyon magabiztosan nyilatkozott: „Formában vagyunk! A Roma ellen győzelemre számítok!” Ami azért is érdekes, mert utoljára 5 gólt kaptak tőlünk és Castorit konkrétan kirúgták, akkor hívták vissza, amikor rájöttek, hogy egy másik edzővel se lesznek jobbak.

Érdekes ez a magabiztosság, legalább annyira, mint a Sassuolo és a Samp edzőinek a megnyilvánulásai a Roma elleni meccsek után. Két volt romanista játékos, az egyik még edző is volt Rómában és mindkettő előadta, hogy „mennyivel többet érdemeltek volna” és „mennyivel jobban játszottak a Rómánál.” Na ja, talán 10-20 percig, mert amúgy többnyire nyomozták a labdát. De mindegy is, velük már úgysem játszunk az idén.

Inkább térjünk vissza a Carpira és a magabiztos edzőjükre. A Carpi ott csücsül, ahova mindenki jósolta őket a szezon elején: a kieső zóna kellős közepén. Egy kisebb csodára lenne szükségük, hogy jövőre újra az első osztályban legyenek. Castori mester a jelek szerint mégis úgy érzi, hogy büntetlenül beszélhet győzelemről a Roma ellen. Érdekes.

Fabrizio Castori: „Jó formában vagyunk! A Roma ellen győzelemre számítok!”

A Carpi január 17 óta nem tudott nyerni, akkor a Sampdoriát győzték le (gondolom Montellaék ott is „sokkal többet érdemeltek volna”), de a mi szempontunkból talán sokkal érdekesebbek a Fiorentina és a Napoli elleni meccseik, ahol a vereségek ellenére kimondottan jól szerepeltek. A Fiorentina csak egy 93-ik percben szerzett Zarate góllal nyert, a Napoli meg egy Higuain tizenegyessel, amikor a Carpi már tíz emberrel maradt. A kiállítás miatt Bianco nem is lesz ott a Roma ellen.

Így el is jutottunk a kezdőkhöz. Bianco ugyebár kipontozódott, Poli és Pasciuti pedig sérülés miatt nem lesznek ott. Aki biztos ott lesz az Belec, aki megnyerte a párbajt Brkic ellen a kapusposztért. Igazából nem egyértelmű, hogyan fognak felállni a Roma ellen, 4 vagy 3/5 védővel. Poén kedvéért mondjuk 4 védővel játszanak és akkor itt egy tipp a kezdőjükre. Carpi (4-4-1-1): Belec; Zaccardo, Romagnoli, Gagilolo, Letizia; Sabelli, Cofie, Lollo, Di Gaudio; Verdi, Mbakogu.

Castori mester magabiztossága ellenére, nekünk nagyon fontos lesz a pénteki meccs, vasárnap este lesz egy Fiorentina-Inter, itt az alkalom, hogy pontokat lopjunk legalább az egyiktől és megpróbáljuk elérni az utolsó reálisan elérhető célt, a potenciális BL szereplést jelentő harmadik helyet.

 

Rómában Manolas szerezte az elsőt az 5 gólunk közül

A Rómánál zajlik az élet, most is vannak gondok és nehézségek, a legtöbb gond szokás szerint a védelemben van, Gyömbér, Torosidis meg De Rossi sérültek és tegnap Rüdiger is összeszedett egy ütést az edzésen, de szerencsére ott tud lenni. Valójában még nem tudjuk, hogy melyik Spalletti ideális védelme, a sérülések és kiállítások miatt minden meccsen más védelemmel álltunk fel, most is „csak” a görög szélső, Gyömbér és De Rossi hiányoznak, érdekes lesz megnézni ki fog játszani.

A középpályán többen jósolják, hogy Keita pihenni fog, ez lenne az „öreg” ötödik meccse zsinórban, lehet, hogy Vainqueur kezd majd helyette. De van olyan variáció is, hogy Keita kezd és Pjanic fog pihenni. Viszont letelt a belga ninja eltiltása, ő minden valószínűség szerint kezdeni fog.

Elől Dzeko látványos teljesítményt mutatott az edzésen, gólok és sziporkák, a bosnyák így követeli magának a helyet a kezdőben, miközben Tottinak megint pihennie kell. Falque állítólag meggyógyult, de nem egyértelmű, hogy milyen kondícióban van. A két nigériai csoda tini, Sadiq és Nura is ott lesznek a keretben, utóbbinál szerencsére vaklármának bizonyultak a szívpanaszok és az orvosok beleegyezésével újra játszik.

Umar Sadiq és Abdullahi Nura, a két nigériai tini is a keretben lesz, miután hét közben a Youth League-ben, a korosztályos csapattal 4-0-ra verték a Salzburgot

Nincs sok értelme a tippelgetésnek, de a poén kedvéért itt egy kezdő, az egyik vezető olasz sportnapilap alapján: Roma (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Rüdiger, Manolas, Digne; Nainggolan, Pjanic, Perotti; Salah, Dzeko, El Shaarawy.

De a legnagyobb hír a Roma körül jelenleg Sabatini állítólagos júniusi távozása, ha igaz Sabatini bejelentette Pallottának, hogy a szezon végén távozni fog és az elnök állítólag elfogadta a lemondását. Sabatini állítólag egy szurkoló kérdésére meg is erősítette volna a hírt: „Amit az újságok írnak? Minden igaz.” Ugyanakkor egyes értesülések szerint ezt a Roma cáfolta, de igazi, hivatalos közlemény vagy nyilatkozat még nincs. Bár Spalletti a sajtótájékoztatóján elismerte, hogy fennáll Sabatini távozásának a lehetősége. Felmerül a kérdés, hogy ki lesz majd a helyén, az egyik jelölt Ricky Massara, Sabatini jobbkeze, egy másik név Andrea Berta, aki most az Atletico Madridnál dolgozik.

Visszatérve a holnapi meccsre, valójában nincs nagy jelentősége a kezdőknek, akkora a különbség papíron a két csapat kerete között, hogy a Rómának egyszerűen nyernie kéne, attól függetlenül, hogyan állnak fel a csapatok. Minden a Roma játékosain, kisebb mértékben Spalletti mesteren fog múlni.

Spalletti ma is tájékoztatta a sajtót.

Apropó Spalletti, még a Samp előtti sajtótájékoztatóján elmesélt egy történetet, amikor a Zenitnél volt mindig eljártak külföldre a felkészülési időszakban, mert náluk Oroszországban túl hideg volt. Egy szállodában a liftben találkozott egy kisgyerekkel, tipikus kisrác, egyik kezében kóla, másikban egy zacskó chips. A gyerek végigmérte, majd megszólalt, hogy „Spalletti Roma!” Erre a kopasz mondta neki, hogy „Mi az hogy Roma? Zenit!” és közben mutogatott a ruháján lévő számos Zenites felirat egyikére. De a kisgyerek nem hagyta magát, csak ismételgette, hogy „Spalletti Roma” és vigyorgott. A kopasz evvel arra akart kilyukadni, hogy a Roma felelősséggel tartozik, még a világ másik végén is vannak gyerekek, akik figyelik, hogy mit csinálnak. Nem okozhatnak több csalódást!

nemvoktrendi:

View Comments (39)

  • Azért én Sabatini távozásának nem örülnék annyira. Elképzelhető hogy szerdán még pont cáfolták az egészet?

    • Én sem örülök ha elmegy, de szerintem sok sajnálni való sincs rajta. Az elmúlt 5 évben mit nyert a Roma Sabatini irányítása alatt? Semmit. A pénzügyi varázslatai engem mint szurkolót nem igazán vigasztalnak, eladta jó pénzért Benatiát, Marquinhost és most Gervinhót is, remek, de ettől mi még nem nyertünk semmit.

      • Nem tudom, hogy egy átigazolásokért felelős sportigazgató milyen mértékben felelős a nyert trófeákért? Nyilván van benne felelőssége, jelentős, de amit írtál, neki olcsón venni és drágán eladni a legfontosabb dolga. Nemde?

        • Részben igazad van, de pont ez a baj, hogy ő Rómában már a kezdetektől fogva több volt egy egyszerű sportigazgatónál. Emlékszem, amikor ő nyilatkozott először az új amerikai tulajdonosok nevében, mert Baldini még máshol dolgozott Capelloval valahol Angliában. Amikor meg Baldini elment (hála istennek), utána megint Sabatini lett szinte az egyetlen kompetens referens.

          Összehasonlításképpen nézzük meg az Andrea Agnelli féle Juvét, mert sok szempontból az működik a legjobban Olaszországban. Ott van Torinóban, nem az USA-ban, hanem Torinóban, az elnök, Andrea Agnelli, a tulajdonosi kör képviselője. Ott van a bandzsa Marotta, nagy tapasztalatokkal és ott van Pavel Nedved, akiről azt se lehet tudni pontosan, hogy mi a dolga, de mégis le tudta tolni Pogbát, amikor elszállt az idén, hogy ébredjen fel és ne bohóckodjon tovább. Bezzeg Rómában az "elmeháborodott" Osvaldo szabadon tombolt, Torinóban nem, ott viselkedett, különben kib@szták volna.

          Nálunk Spallettin kívül csak Baldissoni neve ugrik be aki viszont egy ügyvéd. Ja igen, ott van még Italo Zanzi is, aki az USA-ban dolgozott a Soccerben és kétlem 3 éve tudta, hogy például melyik városban van az Atalanta. Ott lenne Conti is, de őt meg eltették a sarokba, irányítani az utánpótlást, de meg is lehet nézni, a korosztályos csapat minden évben a legjobbak között van és ontja magából a profi focistákat, tele van Roma neveléssel az első és másodosztály. Pedig például Conti hozta Rómába először Spallettit is.

          Sabatini gyakorlatilag azt csinált, amit akart, mert nem nagyon volt kompetens, megfelelő hatalommal felruházott ember a környezetében. Ha úgy vesszük Sabatini óriási munkát vitt véghez, főleg ha megnézzük, hogy korábban a Lotito féle Lazio volt a pályafutása csúcsa és az amerikaiak előtt nem is álmodott akkora klubról mint a Roma. Nem én mondom, a Lazióban még azt mondta, hogy ha el fog menni a Lazioból, minden bizonnyal egy vidéki csapatban fogja folytatni, egy "provinciale"-ban.

          • Többségében egyetértek veled. Nagyjából ő volt a vezető és az ő felelőssége bizonyos sikertelenség is. Gondolhatunk arra, hogy mennyire ragaszkodott Garciához is, amikor már teljes csőd volt a dolog, vagy, hogy nem igazolt feltétlen hinyposztra (Castan-Strootman pótlása egyáltalán nem történt meg, pedig lehett számítani rá, hogy nem fél évre esnek ki). A jelenlegi játékospolitikánk azonban nagy mértékben neki köszönhető (fiatal tehetségek összefogdosása és jó áron való eladása), jelen pillanatban ezt a szintet csak ezekkel a bevételekkel tudjuk tartani. A Primavera együttes sem véletlen villog (amellett, hogy Conti-De Rossi páros kiváló szakmai munkát végez), ha megnézed minden évben van 1-2 játékos, aki kifejezetten külföldi és viszi a hátán a csapatot: Ponce, tavaly Sanabria, Nico Lopez, Lucca dél-amerikaiak, Vestenicky, Jedvaj, Balasa és most Sadiq, Nuru kettős sem tűnik annak a trasteverei jampiknak. Emellett persze megvannak a "saját" tehetségeink is.

          • A Roma utánpótlás nevelése hagyományosan jó, már akkor is erős volt, amikor Sabatini még focizott.

            De szerintem Sabatini nem végzett rossz munkát, rögtön az elején megmondta, hogy senki se számítson egy PSG/City stílusú klubra, mert akkor ő nem lenne ott. Már az elejétől kezdve része volt az üzleti tervnek a fiatalok nevelése és az eladásuk, ebben a műfajban meg Sabatini a legjobbak között van.

            Ettől még nem kéne elnöknek, sportigazgatónak, szóvivőnek és igazgatónak lennie egy személyben, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ez így nem működik, legalábbis nem azon a szinten, ami elvárható a Rómától.

            Ha viszont neki most kételyei vannak, ha már nem tud teljes erőbedobással és lelkesedéssel dolgozni a Rómának, akkor azonnal le kell cserélni, nincs mire várni.

          • Én nem értek a kamarillapolitikához, meg a diplomáciai belharchoz, ami ugye folyamatosan bontakozik kifelé, meg nem is tudok olaszul, meg időm sincs a napisajtóban elmélyedni, csak azt látom, hogy 5 éve nem bírunk venni egy használható jobbhátvédet. Vagy Maicon, és Toroszidisz örökifjú, vagy örökké ők lesznek, vagy nyugdíjasbérletük is van már, nemtom. Azt se tudom ez kinek a sara, de vki majd megmondja itt, aki tudósabb. Én úgylátom, ez független Garciától, Vagy Lajoskától, vagy Zemanntól, stb. Vagy az igény nem merül fel, vagy inkább veszünk egy hetedik szélsőt, aztán egyet meg átképezünk bekknek a la Flo. Én már beletörődtem, oszt putty, az örök második-harmadik helyekbe, a magyaroknak amúgy is jól áll a honfibús önsorsrontás, testhezálló AS Roma fannak lenni. Vagy túl öreg vagyok, nemtom. Aki tudja, monnya meg. Hogy is van ez?

          • Minél nehezebb, annál szebb a győzelem! És különben is, inkább szurkolnánk a Madridnak vagy a Barcának? Ne már! Egyfolytában nyernek, az olyan unalmas. :)

  • A Corriere dello Sportban ma röviden nyilatkozott James Pallotta, Sabatini jövőjéről: "Még semmi sem dőlt el. Mindig megbeszéljük az aktuális helyzeteket. Úgy gondolom, hogy Sabatini picit lehangolt, magát vádolja a csapat korábbi gyenge teljesítménye és a Garciaval történtek miatt."

    • Szerintem vádolhatja is!
      Emberileg semmi bajom Garciával, de a Bayern elleni zakóból az egész tavaszi idényben nem volt képes kirángatni a csapatot. Csak a Napoli és a Lazio elleni tavaszi győzelmek mentették meg (no meg a többi csapat bénázása) a második helyet. Aztán Rudi még le is "fikázta" a klubot az utolsó fordulóban. Már akkor sem értettem, hogy maradhatott a csapatnál. Aztán az idei vesszőfutás (Bate, Barca, La Spezia, Chievo, stb.) alatt is azzal fenyegetőzött, hogy ő is megy Rudival! Hát menjen, csak nehogy Francesca féltékeny legyen rá. :) Nem biztos, hogy jobb lesz, aki helyette jön, de azért nem Sabatinivel kezdődött és nem is vele fog befejeződni a Roma történelme.

      • Szerintem ennek az egésznek bohózat jellege van. Gyakorlatilag nyilvánosan bejelentették, hogy a második legfontosabb vezető majd eldönti, hogy mit szeretne csinálni. Kérdem én, és addig mi lesz? Ez nem normális dolog, Pallottának azt kellett volna mondania, hogy "Júniusig eldöntöd? Ne erőlködj, segítek, ma véletlenül épp pont "júniusig" van, már mehetsz is amerre látsz."

        Példa kedvéért, el tudjátok képzelni, hogy a Barcelonában, vagy a Bayernnél a sportigazgató majd egyszer eldönti, hogy mit szeretne? Ha pedig már eldöntötte, akkor nincs mire várni, már ma ki kéne nevezni az utódját: "Isten veled Walter, emlékezni fogunk rád!" és azonnal ürítse ki az íróasztalt.

        Apropó utód, ki jön a helyére és ki fogja felvenni az utódját? Olaszoknál most az a pletyka, hogy Pallotta megint Baldinivel konzultált, akivel a távozása ellenére, mindig is kiváló kapcsolatban maradtak. Ez csak azért ijesztő, mert ha ez igaz lenne azt jelentené, hogy ez a klub 5 év alatt semmilyen új kapcsolatot nem tudott kialakítani az olasz és az európai labdarúgásban. Csak diszkréten jegyezném meg, hogy ott van például helyben Bruno Conti, őt vajon nem lehetne megkérdezni? Lehet, hogy nem tud úgy angolul, de biztos akad ott egy tolmács...

        • Nem értem ezt megint....Sabatini szerintem egy óriási figura , hatalmas tapasztalattal, kva nagy ismerettségi körrel, egy igazi ravasz róka.... Most meg jönnek ezek az állítólag ezt mondta meg gyakorlatilag hivatalosan bejelentették hogy majd eldönti... stb..
          Pár nappal ezelőtt, konkrétan egy nap alatt három különböző verzió jelent meg hogy Szcsesny mit fog csinálni , marad vagy megy. Mindhárom sztorit tényként közölték pár óra leforgása alatt...
          Emberek ne dőljünk már be minden szarságnak!!!! Meg akkor egyből jön hogy, menjen csak, sőt pakoljon aztán húzzon most stb...Érdekes mikor megszerezte Nainggolan, vagy Strootmannt, vagy Dzeko-t, vagy sorolhatnám akkor mekkora király volt!!! Most meg olvastok egy ilyen szarságot aztán húzzon rögtön a gecibe... már bocsánat...

          • Már elnézést, de én nem vontam kétségbe Spalletti munkáját, annyit mondtam, hogy 5 éve van Rómában és ezalatt semmit nem nyertünk, ez meg tény.

            Minek ne dőljünk be? Annak, hogy Spalletti a sajtótájékoztatón mondta, hogy Sabatini elmehet, vagy annak, hogy Pallotta az újságoknak mondta hogy Sabatini elmehet? Melyiknek ne dőljünk be?

            Ez pont ugyanolyan, mint amikor Garcia tavaly májusban elkezdett hülyeségeket beszélni. Ragaszkodtak hozzá, megtartották, annak az lett az eredménye, hogy most a szezon közepén kell edzőt váltani, közben az eredeti célok elúsztak a semmibe.

            Ha most ragaszkodnak Sabatinihez, annak az lehet az eredménye, hogy amíg a többi csapat a következő szezonra építi a keretét, addig a Roma egy új sportigazgató után fog kujtorogni. Sőt, Spalletti sokkal többet vállalt, mint egy átlag sportigazgató az olasz bajnokságban, ha nem pótolják jól és főleg gyorsan, az okozott kár is sokkal nagyobb lehet!

  • Cassano azt mondta, amikor Rómába igazolt, fél évig Tottinál lakott. Oh, de laknék velük!

    • sikerült is átadni neki a mez szeretetét, a klubhűséget, hogyan váljon ikonná... Persze ez nem Totti hibája csak jó poén.

  • Roma 4-2-3-1 Szczesny, Florenzi Rudiger Manolas Digne, Vainqueur Nainggolan, Perotti Salah El Shaarawy, Dzeko.

    • Tehát Pjanic pihen, kíváncsi vagyok ki fog irányítani, de elég jól néz ki ez a csapat. Masszív középpálya, lendületes, kreatív támadósor, ezt a meccset az első félidőben kell eldönteni, mert különben kegyetlen nehéz lesz.

  • Idegenben, esik az eso, es Egri idiota Viktor a kommentator, nem kezdodik ez jol...

  • Flo pls. ne adj be többet!! inkább nyomasd vissza a manolasnak... :D

  • Ez meg mi volt? Garcia legsötétebb idejét idéző agyatlan szenvedésnek tűnik :(((

    • épp elfordultam a sörömért...mondom fasza megin egy beadás a lelátóra... :D

Related Post