X

Csak meglett!

Spalletti vezetésével sikerült behúzni a harmadik győzelmet is zsinórban, most a Sampdoria ellen. Ezzel felzárkóztunk az ikszelő Inter, és Fiorentina mögé, valamint egy kicsit elléptünk a Milan-tól.

A kezdő: visszatért Florenzi, és bennmaradt az összes új igazolás.

Ahogy már lassan megszokhatjuk, egy nagyon rugalmas kezdővel állt ki a csapat. Elvileg 3 védős rendszer volt, de Zukanovic fellépett El Shaarawy mögött, míg Maicon a másik oldalon természetesen védekezett is, ezzel növelve a csapat hatékonyságát mind támadásban, mind védekezésben.

A mérkőzést nem lehetne nagy iramúnak, vagy akár érdekesnek nevezni, szépen lassan csordogált a játék, leginkább a középpályán, amit 1-2 Roma kontra, vagy nagyon szépen kidolgozott helyzet szakított meg. Először Pjanic fejelt kapura, és utána is jöttek a lehetőségek, sőt ziccerek is. El Shaarawy hatalmas helyzetet hagyott ki, Florenzi pedig nem tudta kapuba juttatni Maicon zseniális beívelését. A huszadik perctől azonban nagyon ellaposodott a meccs, eltűntek a helyzetek, (a Samp az egész első félidőben mindösszesen kétszer próbálkozott) hallgathattuk ahogy a hangmérnökök egymást szidják, vagy éppen Egri Viktor baromságai tartottak minket ébren (#Egriout), amikor hirtelen egy Sampdoria szöglet után Florenzi végigsprintelte a pályát, és El Shaarawy felpattanó passzát a hálóba fejelte. Ezzel véget is ért az első félidő, előnyben mehetett a csapat szünetre.

Reméljük sokszor örülnek még közösen, Roma, és válogatott mezben egyaránt.

A második félidőre a most nem kiemelkedő teljesítményt nyújtó Zukanovic-ot Digne váltotta, így végleg átállt a csapat 4 védőre. Elég jól indult a második 45 perc, hiszen egy Maicon-Salah-Florenzi-Pjanic passzolgatás után szépen lassan egyre beljebb került a labda, amit végül a Fáraó Perotti elé emelt, az új igazolás pedig kapásból belőtte. Ez volt talán a Roma szurkolóknak a meccs csúcspontja, itt szerintem sokan elhitték, hogy ez már megvan, sőt jöhet még több gól is, mivel egyértelmű volt a csapat fölénye. Sajnos nem így alakult, mert hát nem is lenne Roma, a Roma, ha egyszerűen nyerne. A gól után nagyon elkényelmesedett a csapat, magára húzta a Sampdoriát, és egy gyenge lövés Pjanic-ról bepattant a kapuba, 2-1. Pont előtte a bosnyák egy hatalmas ziccert hagyott ki, elég lett volna akkor felkerülni a gólszerzők közé.

A télen sokan szidták Sabatini-t és (élen a médiával) a távozását követelték/tervezgették. Most úgy néz ki a tavalyi 3/0-s mercato után ez eddig 3/3, elégedett lehet az „öreg bagós”.

Innentől kezdve elindult egy szenvedéses lejtmenet ami majdnem nagy bajhoz vezetett. A bekapott gól megzavarta a csapatot, innentől már csak egy El Shaarawy lövésig jutottak, míg a Samp folyamatosan nyomott, és a vége felé, Cassano beállása után, egyre nagyobb helyzeteik is voltak. Sok Szczesny védés mellett egy felső lécig jutott el a vendég csapat, a hosszabbításban millimétereken múlt a győzelmünk.

A régi ismerősök, Montella, Dodó és Cassano, jelenléte nem hinném, hogy bárkire is nyugtatólag hatott volna.

A 3 pontot megszereztük, igazából ez a lényeg, de elég nyögvenyelős volt. Nagyjából mint a szurkolás. Néha rákezdett az Olimpico (ami javulás a korábbiakhoz képest) de amúgy elég csendes mérkőzés volt. Perotti eddig nagyszerűen teljesít, tökéletesen illeszkedik Spalletti elképzeléséibe, de a Fáraó is kifejezetten jó formában van, bár ma „csak” egy gólpasszig jutott. Egyedül Dzeko aggasztó. Nem hogy gólt nem tud rúgni, de ha 10 méternél tovább akarja vezetni a labdát mindig leszerelik. Nehézkes, lassú a mozgása, körülményes a játéka. Pedig azt hittem, hogy a beállásánál felharsanó „Dzeko Dzeko” lökést ad majd neki.

Minden negatívum ellenére láthatóan jó úton halad a csapat, a játék képe is élvezhetőbb mint egy hónapja volt, az eredmények pedig pláne. A következő forduló nagyon fontos lesz: mi a kiesőjelölt Carpi otthonába látogatunk, míg az előttünk lévő csapatok egymással játszanak, tehát egy kis szerencsével egy hét múlva már harmadikként fogadhatjuk a Realt.

Aleram:

View Comments (20)

  • Picit csalódott vagyok, többre számítottam az egy ideje betegeskedő Samp ellen. Többször olyan érzésem volt, hogy a Garcia utolsó időszakában tapasztalt fantáziátlan játékot látom. Köszönjük meg Perottinak és Szczesny-nek. De kit érdekel, megnyertük a meccset és nyertünk még egy kis időt, hogy Spalletti lelket verjen a csapatba.

  • A legfontosabb a győzelem. 3 pont, tapadás az előttünk állókra. És hát Fortuna, ami Garcia után egyből leült mellénk. Jó csapatnak van szerencsére, könyveljük ezt így el. (Nem mellesleg Garcia mesterrel az ilyen meccseket általában elveszítettük, vagy jobb esetben döntetlenre "mentettük")

    • azért az elején nyertük őket. Emlékszel Bradley góljára a az Udinese ellen 10 emberrel? Vagy a mostani Bl továbbjutásra? Na az is erős mázli volt. Nem vagyunk mi pechesebb csapat csak valami néha hiányzik, főleg a koncentráció és az a klasszikus győztes mentalitás (mint most). A Samp nem sokat tett le az asztalra 70 percen keresztül, mégis mázliból szereztek egy gólt és ettől mi teljesen megzavarodtunk. Miért? Nem történt semmi, nem volt katasztrófa, erre is 3 pontot adnak. Ehelyett attól féltünk, hogy kiegyenlítenek és bunkerfocival próbálkoztunk, meg kapkodtunk. Mellesleg Spallettinek is régen ez gyengéje volt.

  • Dzekonál meg tökéletesen igaz az amit Spalletti is hangoztat egyfolytában, nem kap olyan labdákat amikből az előző csapataiban ontotta a gólokat. Wolfsburgban, City-nél max 16 méterre volt a kaputól mikor hozzá került a labda de inkább bőven a 16-son belül, addig kellett a védőkkel birkózni míg max lefordult aztán ment is a lövés, vagy egyből kapura lövés aztán jöttek a gólok dögivel...itt Rómában viszont 20-30-40 méterekre háttal állva a kapunak kapja ezeket a felívelt labdákkat amikkel kéne kezdenie valamit.....ez így egy kicsit más....

    • Ami azt illeti lényegében teljesen mindegy, hogy azért nem szerez gólt, mert béna vagy azért mert nem illik bele a rendszerünkbe az eredmény ugyanaz: nem rá van szükségünk.

      • A dologhoz az is hozzátartozik, hogy amikor Spalletti elment Rómából, az egyik fő ok, a csepp amivel betelt a pohár, az volt, hogy nem igazoltak neki egy befejező csatárt, legalábbis akkor ez az uralkodó pletyka. Csak arra akarok kilyukadni, hogy a kopasz komolyan mondta, hogy örül Dzekónak, elméletileg pont ilyen csatárról álmodott. Más kérdés, hogy ha nincsenek eredményei akkor nincs nagyon miről beszélni.

  • Játék nincs, 3 pontok vannak. Amire most elég nagy szükség van. Nápolyban a bajnoki cím ünneplésekor se fogja senki megkérdezni, hogyan verték meg a Carpit, mint ahogy Mourinhot se kérdezi meg senki hogyan nyertek meg előttünk pár bajnokságot jó erős bírói segítséggel. Örülni kell azt csókolom. Nagy mérőállomás a Real ellen lesz. Addig kapott a Kopasz időt a sorstól összerakni a csapatot. Juve nem mészárolt le minket talán Real se fog, de mi lenne ha nagyobbat álmodnánk???
    Amennyire szoptunk Garciaval, soha sem volt szerencsénk, most mintha fordulna a történet.

    • Madrid? Hol van az még? Előtte jó lenne megverni a Carpit pénteken, majd utána ráérünk foglalkozni a Margitékkal. Ami azt illeti jön a "soha vissza nem térő" alkalom, hogy mindenkitől pontokat lopjunk,utánunk jön a Juve-Napoli és a Fiorentina-Inter.

      Eszembe jutott valami, csak nehogy a mi "hős fiaink" is a Madriddal legyenek már elfoglalva, mert akkor megint garantált a pofára esés. :(

      • Igen, szerintem is a pénteki mérkőzés kell legyen egyelőre a fontosabb. Egyrészt a fordulóban következő két rangadó miatt, másrészt, a bajnokságban kell kiharcolni a BL indulást, nem a Madrid ellen. Amit persze ott is kilehetne, de azért ezzel talán még várjunk. Bár az olasz újságok is egyre hangosabban foglalkoznak már Zidanékkal, sérültjeikkel, nekünk a soron következő ellen a Carpi. (Ami bitang nehéz lesz, ne is reménykedjünk!)

        • És betenne nagyon a Madrid előtt egy Carpi elleni égés.
          A legjobban egy magabiztos győzelemmel lehetne készülni, ráadásul most bőven van idő a két meccs között, pihentetni is semmi értelme.

  • Ha már Madrid meccs: Mivel ez a bérlettől független így már elkeltek a jegyek a Curva-ba, és tel is lesz.
    Nyilván nem az ultrák, de akkor is végre jó hangulatú meccs lesz, legalábbis sok-sok emberrel!
    Na de tényleg csak a Carpi-val foglalkozzunk! :)
    Ja meg holnap 4-kor Salzburg-Roma, Youth League találkozó, az UEFA honlapján lehet majd nézni, szerintem mindenképpen érdemes, nagyon élvezetes teljesítményeket láttam eddig az utánpótlásunktól.

  • Nem tudom ki nezi meg a Roma-t a Youth League-ben, de elvezet nezni, ahogy jatszanak. Csak ajanlani tudom! :DDD

    • azért kicsit tökösebbek ezek az osztrákok a kapu előtt akkor azér elég necces lett volna, még így 9-10 ember ellen is.

      • Jovo hetfon sorsolnak Nyonban, hogy kit kapunk a 16 kozott, akivel 22/23-an jatszunk idegenben egyszeri, odavagos merkozesen.

        • Én úgy tudom semleges pályán játszanak a továbbjutók, legalább eddig ez volt a módi (lehet változott nem tudom), de nem mintha ennek lenne különös jelentősége.

  • meg kell hogy mondjam kva unalmas ez az új blog.... vagy csak most minden rendben van és nincs min rágódni? A régin egy nap alatt több eszmecsere, veszekedés, vitatkozás volt mint itt egy hét alatt....Vagy lehet csak garcia miatt ment annyira a régi? ... :D

    • Majd a Real meccs után beindul a téma, ne aggódj. Most azon vitatkozzunk, miért nem lett 3-0, 2-1 helyett? :D

    • Nem tévedek, ha mindenki lelkivilágát úgy tudom leírni, hogy bizakodás, de mégis félelem. Se nem akarunk már a rosszra gondolni, de eddig nem is nyűgözött le minket a látottak.
      Bár megmondom őszintén nekem tetszett, ahogy Spalletti belenyúlt a meccsbe: az elején igen tili-toli volt (4-2-3-1 féle talán), aztán formációt váltottunk (4-1-4-1-re szerintem) és ezzel megleptük Montellát, gólt ugyan nem tudtunk belőle szerezni, de volt jó negyed óránk, amikor 4 helyzetünk is volt, aztán alkalmazkodott a Samp (vissza is álltunk). Vicces amúgy, hogy mindkét csapatnak volt 1-1 jó negyed órája a góljait viszont egyik sem akkor szerezte. A végére meg látszott, hogy nincs ütközőnk, teljesen elfogyott a kp. Keita rendszeresen lemaradt a védelem és kp közé belépő, egyébként igencsak jól játszó Correaról. Gondolom Montella pont ezt próbálta kihasználni, amikor behozta Alvarez-Cassano kettőst is, de akkor már nagyon hátraléptünk, nem volt helyük, viszont nem is tudtunk labdát tartani. Szegény Spalletti szenvedett rendesen, miután behozta Dzekot látszott rajta, hogy ellőtt minden taktikai lőport (felrugdosás, labdatartás) és már csak izgulhat (ez elég sokat mondó volt, ugyanis még volt 1 cserénk! Ezek szerint a padon ülők már nem voltak képesek érdemben befolyásolni a meccset, mint ahogy a bejövő Falque nem is zavart sok vizet). Érdekes, hogy nem Vanekúrral próbálkozott...

    • Hát hiába írom le (és úgy is gondolom) hogy szarok vagyunk és bemakkoltunk mind3 győzelmet, attól azok még győzelmek. Saját magammal meg csak nem vitatkozok:D Az meg mindegy hogy hogyan és mennyivel nyersz, ha nyersz akkor nyersz. Paul Walker is vmi hasonló faszságot mondott, szóval biztos igaz.
      Ami tetszett, hogy Spalletti lenyilatkozta, hogy nem pihentet senkit a Real meccs előtt. Úgy mondja, mintha vmi nagy tett lenne. A fél csapat sérült a másik fele meg most jön vissza eltiltásból. Az baszna be, ha még 1 meccset kihagynának.

Related Post