X

Montella vasárnap vacsorára?

Az élet nem áll meg, Olaszországban folytatódik a labdarúgó bajnokság. A hétközi fordulóban minden élen álló nyert, volt ki kisebb szerencsével (Fiorentina, Inter), volt ki nagyobbal (Roma), volt aki rekord győzelmei sorozatot kreál (Juventus) és volt, aki csak simán dönget (Napoli).  Na de ne foglalkozzunk a többiekkel, koncentráljunk drága csapatunkra. A folytatásban Montella Sampdoriaja következik, hazai környezetben. Ez talán még a döglődő Garcia brigádnak is kötelező lenne, nem hogy a felfelé ívelő, Fortunát újra soraiban tudó Spalletti társaságnak.

Megkezdődött a sikerszéria?

Én személy szerint bírom Montellat, egyrészt a római múltja miatt, másrészt az edzői képességei, eredményei kapcsán. Sajnos éppen a téli mercaton sikerült a liga egyik elmebeteg elnökének tovább gyengíteni csapatát, így a rendkívül rossz formában lévő genovai társaság esélyei tovább romlottak. Ettől még nem nézem le soros ellenfelünket, sőt emlékszem én még olyan Samp elleni meccsre, amikor pont Pazzini intézte el a bajnoki cím(ünk) sorsát. Ne firtassuk.

Aztán voltak olyan meccseink is a kékekkel, amikor épp újra a kezdőbe kerülő Totti lőtte számomra legkedvesebb gólját. Igen azt, amikor egy nagy ívelést egy érintésből vágott át balról a jobb oldali kapufához. Soha nem feledem ezt a találatát. Bár ezt pont Genovában lőtte, de mégiscsak a Sampdoria volt az ellenfél. Szép emlékek.

Maradt azért potenciál bőven még az északiakban, Cassano reaktiválása megtámogatva Quagliarellával, és a középszer, de egyben erős keretük a bent maradásukat kell, hogy aposztrofálja. Ettől még vasárnap este simán kikapnak majd a foghíjas Rómától. Hiszen Spalletti tar feje nagyon kell gondolkozzon, ki lesz a középpályás ezen a mérkőzésen. Ninja eltiltott – két jelentős ostobaság miatt jött össze a két sárga kedden – DDR és Pjanic kisebb sérüléssel bajlódik. Várhatóan a bosnyák már hadra fogható lesz, de a védelem közepéről Dani hiányozni fog. Nagy kár!

Viszont Manolas visszatér, és Keita is képes még végigjátszani ilyen mérkőzéseket, úgy ahogy Maicon szintén. Szóval megleszünk, de szűken. Szerencse, hogy Salah újra éledezik, remélem sikerül megértenie mit vár el tőle az új vezetőedző és képes lesz megvalósítani. Ott van benne minden, ami az előző Spalletti érában Manciniben volt, egyre jobban emlékeztet rá. Pontosabban, kedden a Sassuolo ellen kiköpött mása volt az egykori brazil szélsőnknek.

Zukanovic és Perrotti eltérő okok miatt, de extrán motivált kell legyen vasárnap, a forduló záró mérkőzésén. A védő volt csapata ellen lép majd pályára, míg a szélső Perrotti a genovai riválistól érkezett. Ezek általában jó előjelek szoktak lenni, most sem kell ennek máshogy lennie. Az olasz kollégák által jósolt kezdő valahogy így nézhet ki. Szczesny – Zuka, Mano, Rüdi – Sarri’, Keita, Pjanic, Maicon – Perrotti, Totti, Salah. Szerkezetileg pedig lent láthatjátok a képen:

Igen, vélhetően Totti hosszú idő után újra kezdő lesz, remélem sikerül neki valami maradandót alkotni utolsó meccsei egyikén. A sípmester Celi úr lesz, akit külön nem véleményezzék, tegye ezt meg a munkája később. A kispadra odaférhet a sérülésből visszatérő Falque, illetve az ifjú titán Sadiq. Közvetítés pedig a Digi Sporton lesz, vasárnap 20.45 – kor van a kezdőrúgás. Reményeink szerint addigra már valamelyik előttünk tanyázó brigád veszít pár pontot, és a felzárkózás/előzés lehetőségét megragadják majd a fiúk.

Spalletti munkája eddig nagyon tetszik, elnök urunk is nyilatkozta a héten, ennyi munkát még nem látott Trigoriában, amióta ő a csapat első számú embere. Ezt talán mindenki értelmezze saját habitusa szerint. De az biztos, hogy komoly lélektani eredményeket ért el a tar mester pár hét alatt, hiszen több játékos nyilatkozta, nagyon jól érzik magukat, örülnek, boldogok és a végtelenségig maradnának, ha lenne rá lehetőség! Gondolok itt Rüdiger vagy épp Digne eheti nyilatkozataira. Hajrá!

Szentesi János:

View Comments (50)

  • A Corriere azt írja, hogy Dzeko Florenzi és Digne is újra bevethető, azt nem tudni, h csak a padon kezdenek-e vagy rögtön a kezdőben számol velük Luciano, mindenesetre örülök a felépülésüknek. Jó lenne egy magabiztos győzelmet látni, pláne azért, mert nem csak előre hanem hátra is tekintgetni kell a tabellán, a Milan is kezdi összeszedni magát, és az előttünk állóknak sem lesz túlzottan nehéz dolguk ebben a fordulóban, de van egy olyan érzésem, h az Inter vagy a Fio botlani fog. Nem számítok könnyű meccsre, de bízok a csapatban és Ranocchiában aki amióta Genoa-ba költözött, minimum egy gólt összehoz az ellennek, Isten tartsa meg jó szokását :)

    • Még egy jó hír Kevin góllal tért vissza a primavera-ban! :))

  • Strootman meg játszott a Primaverában, gólt is lőtt tizenegyesből.

  • Én mindig tartok Montellától, de ez a Samp most tényleg elég nagy bajban van, talán nem "igazi nagy bajban", talán nem fognak kiseggelni a Serie A-ból, de jól sincsenek az biztos.

    Elég érdekes összefonódások vannak Montella és Spalletti között, először együtt játszottak az Empoliban, utána Spalletti edzette Montellát a Samp-ban és természetesen nálunk is, utána meg Montella edzette a Rómát, ha csak rövid ideig is és most a Samp edzője. Semmit se jelent, de érdekes, ha ezt a mintát követik tovább, akkor Montella egyszer még újra a Roma edzője lesz. :)

  • Bennem felmerült egy sor kérdés Strootmannal kapcsolatban.
    A korosztályos bajnokság egy könnyed, laza kis séta a Serie A-hoz képest, a mi nagy visszatérő hollandunk miért csak egy félidőt játszott?
    Nem akarták alázni (így is 6-0 lett) az utolsó helyezett Avellinót?
    Ennyi idő elég volt, hogy felmérjék Strootman állapotát?
    Strootman most ennyit bír?

    • Ez érdekes felvetés. Szerintem inkább ennyit tudott/kellett neki játszani. Valószínűleg tényleg inkább ez ilyen felmérés jellegű volt, és azért messze még a visszatérés! Oké, most játszott, lassan elkezd a csapattal edzeni, de szerintem mire keretbe kerül majd először, az is lesz egy hónap, aztán ki tudja mikor kap majd lehetőséget.
      Talán Spalletti nem a Real elleni visszavágó utolsó 10 percére küldi majd fel, amikor Madrid-ban 0-0 az állás, és a hazai 2-1-el éppen továbbjutók vagyunk, amolyan Garcia-style :)

      Viszont Ucan már felépült, nagyon kíváncsi vagyok, hogy Spalletti mit kezd vele.

      • A Madrid ellen nem játszhat, kihagyták a BL keretből, de értem hogy mire gondolsz.

  • Amit nem értek az Vainqueur mellőzése. Én nem láttam ennyire rossznak, sőt, Keita helyett szívesebben látnám a kezdőben.
    Annyit tudok elképzelni, hogy Keita nagyon gyorsan megértette, hogy mit akar tőle Spalletti, Vani meg még gondolkozik a hallottakon :)

  • "Egy arany majom szerencsét és boldogságot hoz." Ez lesz a Roma mezére írva a Samp elleni meccsen, ékes kínai betűkkel. Miért? Mert itt a kínai újév és a Roma megint köszönteni fogja a kínai követőit.

    Mint tavaly. Mert tavaly is milyen sok szerencsénk volt a kínai újévvel! Akkor a kínai újévet köszöntő mezben játszottunk egy 0-0-át, a már csődbe ment néhai Parma hullájával. De nem baj, mi kitartunk. Hát basszus! Nem lehetett valami mást kitalálni, hogy nyalizzanak a kínai piacnak?

    • Van más is! Videók, beszélgetések a játékosokkal a tavalyi után úgy nézem nagyon rácuppantak a kínai piacra az amerikaiak (történelmileg mondjuk nem meglepő:)
      Nem mennék meglepve, ha jövőre oda mennénk "parádézni".

      • Én abban bízok, hogy az idén a majom több szerencsét fog hozni mint tavaly a birka.

  • Spalletti a mai sajtótájékoztatója után külön kitért Gyömbérre: "Egy félidőt lejátszott törött lábujjal és összevarrt fejjel. Példaértékű. Ezek a helyzetek szabják meg egy ember és egy focista értékét. De Rossi kirakta a fényképét az öltözőben a szekrényére. Olyat tett, amit senki sem tenne, ezek azok a dolgok, amikre emlékezni fogok."

    • Azta. Tényleg, nem is tudom melyik a durvább: törött lábujj, összevarrt fej, vagy az elismerés De Rossi-tól.
      Lehet, hogy Gyömbért többet láthatjuk még majd a pályán, persze gondolom így is kiegészítőemberként, de jó lenne vele is számolni (gyakorlatilag bárhol tud játszani, a kedvencem az volt amikor Garcia-nál balszélsőként debütált)

    • Milan is botlott, tehát mindkét közvetlen rivális. Napoli, Juve meg elképesztő sorozatot épít, még ljó hogy az egymás elleni mecsükön köv fordulóban mindkettő nem tud 3 pontot kapni :D

      • napoli... jah épít... carpi az uccsó fél órát 10 emberrel nyomta, meg a 70.-ben meg kaptak egy tizit, így sikerült legyőzni a fix kieső jelölt Carpit hazai pályán... remélem a következő fordulóban a Chiellini eltöri a Higuain-t vagy valami már lesz...

        • Most nézem az összefoglalót, piros jogtalan volt, nem is az a tag szabálytalankodott, akit ki állítottak második sárgával... Egy kis bírói segítség. Zaccardo hiába győzködte, hogy ő rúgott bele a paliba nem hitte el neki. Közel volt a kiállított, de azért jól látható ki a szabálytalan, kb 1 méterről figyelte őket, tehát vitának nincs helye. Hát a 11-es véleményes. Ha minden ilyent lefújnának, akkor kb ahány szöglet vagy szabadrúgásos beívelés van annyi 11-es lenne. Inkább Napoli nyerjen mint a Juve,de azért a Carpit illett volna otthon bíró segédlet nélkül is...

  • Ranieri, nem semmi! A Liverpool után most idegenben verte 3-1-re City-t. Le a kalappal, gyakorlatilag nevenincs játékosokkal.......Én szerettem őt, most nagyon drukkolok neki.

    • Mekkora poén lenne, ha végigcsinálná és behúzná! Szinte lehetetlen, de mekkora poén lenne. Megérdemelné, rengeteg szemétséget vágtak a fejéhez, Görögország után meg végképp leírta mindenki. De a legfontosabb, hogy a Rómából jött. :)

  • 2 dolgot szeretnék, vagyis hármat: szép játékot, magabiztos győzelmet, és Dzeko kezdje meg végre azt, amiért idehozták.

Related Post