X

Szerencsés, de kidolgozott győzelem

Ködös keddi este mentünk a Mapei stadionba, hogy október 25-e után ismét sikerüljön három ponttal hazamenni. A régi reflexek újból előjöttek, mindkét arcát megmutatta a Roma, de hogy – hogy nem, ezúttal mi jöttünk ki jól a fordulópontokból.

A kezdőket illetően megint bekavart Spalletti, így álltak fel a csapatok:

SASSUOLO (4-3-3): Consigli; Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso; Duncan, Magnanelli, Biondini; Berardi, Trotta, Sansone
ROMA (3-4-2-1) : Szczesny; Maicon, Rudiger, De Rossi, Zukanovic; Keita, Pjanic; Salah, Nainggolan, El Shaarawy, Perotti.

 

A meccs nagyon jól indult, rögtön a 11. percben megszerezte a vezetést a Roma Salah emlékezetes találatával. A legutóbbi idegenbeli győzelemkor szinte pontosan ugyanilyet lőtt a Fiorentinának.

A két teljesen ellentétes félidő közül az első az új Spalletti korszak eddigi legjobb periódusa volt. Visszatért a jól ismert csatár nélküli játékhoz, és meg is lett az eredménye. A Roma több száz százalékos helyzetet is kidolgozott, kontrából és direkt játékból egyaránt.

A legnagyobb haszonélvezője ennek Salah volt, aki gyakorlatilag a „csatárunkat” játszotta, bár sokat volt szélen. A gólja után visszakaptuk a régi önmagát, nemcsak ő veszélyeztetett, de helyzeteket dolgozott ki Maiconnak és El Shaarawynak is. Az egész csapat játéka nagyon más volt az eddigiekhez képest, mintha most lett volna a legszabadabb mindenki.
Kiemelném Maicont is, többször is felment a támadásokkal, és a háromvédős rendszernek köszönhetően a szélen sem maradt utána baj.

Az első félidő majdnem tökéletes lett, eltekintve a kimaradt helyzetektől, és De Rossi sérülésétől. Izomsérülést szerzett, állítólag kérdéses a játéka a Samp ellen, ahogy Pjanic-nak is, aki a második félidőben sérült meg.

Az a bunkó Totti…

Na igen, a második félidő. Hát ha az első volt a legjobb, akkor a második a legrosszabb a Spalletti érában. Amíg az elsőben 60% fölött birtokoltuk a labdát, a másodikban majdnem 40-et. Ugyan az elején még volt egy Perotti, meg egy Salah lehetőség, Pjanic 61. percben történő lecserélése után teljesen beszorultunk.

4 kucspasszt adott addig a bosnyák, a helyére beálló Vainqueurrel viszont annyira a labda mögé szorult a csapat, hogy sokat kellett izgulni. A vége felé már tényleg csak Sansonéék esetenkénti ügyetlensége mentett meg, egy rossz labdaátvétel, egy rossz döntés valamelyik Sassuolo játékostól, vagy épp a partjelzőtől.

Külön fejezetet szánnék Nainggolannak, akivel szemben kettős érzéseim vannak. Egyrészt tudjuk, hogy a mentalitásából fakad az erőszakossága, ez az előnye is. Másrészt oda nem emeled föl a lábad, és nem csúszol hátulról a tizenhatoson belül, mert ez két sárga, meg egy tizenegyes. Akkor sem, ha végül így jártunk jól.

Összességében ez tényleg az a meccs volt, ahol a fordulópontok a mi javunkra döntöttek. Berardi tizenegyese után a végig nagyszerűen játszó Perotti labdát szerzett az ellenfél tizenhatosánál, egy védőt még elfektetett, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta a második meccsen második gólját szerző El Shaarawyt.

Végre egy mercato, ami úgy tűnik, jól sült el. Zukanovic és Perotti is gólpasszal debütál, a fáraó pedig góllal. Zukanovic egyébként ezen a meccsen is magabiztos volt, három labdaszerzése mellé nyolcszor tisztázott. Perottinak három sikeres labdavezetése volt, egy kulcspassza, ami assziszt lett, és őt faultolták legtöbbször.

Remélem, hogy ez a meccs égi jelek halmaza volt, mert tényleg úgy tűnik, hogy hosszú idő után mellénk állt a szerencse. Kezdhetjük megszokni a háromvédős felállást, és talán elfelejteni, hogy a széleken mindig otthagytak minket. Egyre közelebb a dobogó, és nézve az Inter és a Fiorentina formáját, lassan kezdhetünk bizakodni. De tényleg csak nagyon lassan.

Curvasud93:

View Comments (19)

  • Végre! Öröm volt nézni, ahogy a csapat játszott, ahogy Fortuna újra Róma felé fordította tekintetét, a gólörömöt a második találat után, az egészet! Visszafogott optimizmusom egyre erősödik!

    • Kva jó volt nézni pláne az első félidőt, ugyanakkor nem akarok vészmadár lenni de amikor ekkora mákunk van egy meccsen, többször is, azt mi 3 szorosan szoktuk visszakapni a következő fordulókban. Most olyan tipikus Rómás lenne ha.....

  • Nekem az tetszett a legjobban, hogy Spalletti nem felejtette otthon a tökeit! DDR sérülése után Gyömbért beküldeni, olyan dolog volt, amire Rudi akkor sem vetemedett volna, ha ő ül egyedül a kispadon. Szegény srácot rossz volt nézni, úgy be volt sz@rva. Kellet egy kis idő, mire magához tért és értékelhető teljesítményt nyújtott, de a hozzáállása példaértékű volt. Aztán még Emersont is beküldte, azt hittem rosszul látok. És mindketten megmutatták, hogy többre lennének képesek, csak épp Rudi nem merte őket betenni. Zukanovicsról, Perottiról, El Shaarawy-ról már nem is beszélve. Úgy tűnik nekem, hogy versenyhelyzetet akar teremteni, hogy senki érezhesse magát biztonságban. Tetszik!
    Más!
    Tudtok valamit Digne-ről, mert nekem valahogy gyanús, hogy amint megérkezett Zukanovics, rögtön megsérült. Már előtte is az volt, csak nem mertek helyette mást pályára küldeni, vagy besértődött az edzőváltozáson?

  • Két gondolat, az egyik, hogy a bírók megint bűn rosszak voltak, többek között nekünk hiányzik másfél tizenegyes, de még a Sassuolonak is hiányzik egy ziccer, amikor asszem Sansonét megfogták egy nem létező lessel.

    A másik, hogy sokan dicsérik Spallettit, mert betette az új igazolásokat és játszatta Gyömbért, Emersont, stb. Ez nem a "bátor Spalletti" érdeme volt, hanem a hiányos keret által teremtett kényszerhelyzet. Manolas kisárgult és hiányoztak sérülés miatt Digne, Torosidis, Florenzi, Totti, Dzeko, meg akiket most kifelejtek. Erre meccs közben lesérült DDR és Pjanic, na meg Maicon se bírta tovább, az utolsó percekben amíg a pályán volt már csak szívatták.

    Gyömbér nem volt jó, nem DDR-hez képest, Emerson meg párszor egyenesen ön- és közveszélyes volt! De egy jól felállított csapat még ezt is kibírta, nehezen, de valahogy kibírta.

    Ha dicsérni akarjuk Spallettit, akkor nézzük csak meg az első félidőt, a hiányos, új igazolásokkal megpakolt Roma szétszedte a Sassuolót, pedig ott majdnem mindenki kikapott, még a Juve és a Napoli is.

    Szerintem az ad okot optimizmusra, hogy a csapat fegyelmezetten játszott, sosem vesztette el a fejét, egyszer sem esett szét, még a legtartalékosabb felállásban sem és úgy tűnik, hogy az idén a téli erősítések jól sültek el. Már mindhárom új igazolásnak játszania kellett és eddig mindegyik nagyon jó volt. Ne kiabáljuk el, de ha ezt tudjuk folytatni még odaérhetünk a harmadik helyre.

    • Meggyőződésem, hogy a büntetők elmaradása Di Francesco előző fordulóbeli kifakadásának volt köszönhető, amikor is a "legjobb olasz bíró" Rizzoli egy hatalmas kamu tizit fújt az Atalanta javára. Hamár olasz bírók, nem tudom eldönteni, hogy van-e egyáltalán egy azaz EGY olyan bíró Olaszországban, akinek a neve hallatán nem ver ki a víz, ha a mi meccsünket vezeti...

      Amúgy sztem a 3. hely bőven meg lehet idén, a sérülteknek most van ideje felépülni, mer a következő meccseket nélkülük is hozni kell (Samp (o), Carpi (i), Palermo (o), Empoli (i)) és talán mire beindul a nagyüzem arra kiegészül a csapat. A Sorsolásunk se rossz, a Juvén ugye már túl vagyunk, az Inter, Fio, Napoli hármas jön az Olimpicoba (és ha a formánk felfelé ível akkor talán a szurkolók is) szal én egész pozitív vagyok látva az újakat és a játékunkat. Salah talán újra elkapja a fonalat, a kp-nk kiegészül egy Strootmannal (!!!), márcsak Dzeko-nak kéne rátalálni a helyes útra, de talán a kislánya születése ösztönzi a góllövésre, h úgy gólöröm gyanánt úgy cumizhassa az ujját, mint a Capitano szokta :)

      • Igen, most már van okunk egy kis optimizmusra.

        Mondjuk a következő meccs megint izgalmas lesz, fogalmam sincs, hogy mi lesz pl. a középpályán, Ninja kipontozódott, DDR-t újra megtalálta a vádlisérülése és Pjanic-ról se tudjuk hogy lesz.

  • Jut eszembe, ma olyat olvastam, hogy a téli mercato alatt vissza akartuk igazolni Benatia-t és meg is egyeztünk a Bayernnel, csakhogy közbe jött Boateng sérülése és ez meghiúsította a transzfert, helyette érkezett Zuka. Valaki megtudja ezt erősíteni? Vagy ez csak kacsa?

    • Pletykaként én is láttam sok oldalon. De nekem ez olyan, hogy ha nem Boateng sérülése miatt, akkor azért mert épp esett az eső vagy valaki orrot fúj, de sajnos Benatianak maradnia kell, mert szükség van rá.. Ha komolyabb megkeresés történt volna, akkor azzal tele lenne minden média, nem csak a "jólértesültek" írnának róla, hisz mégis csak a Bayernről van szó, gondolom én.

    • Nekem a számok voltak gyanúsak ebben a történetben, hogy tavaly adtak érte 30-akárhány milliót, most meg visszaadják 19-ért, pláne kölcsönbe, ez nem stimmel.

  • Azért én még várnék azzal a jól sikerült mercatoval. Dzeko is az első 2-3 meccsén hihetetlen jó volt, most meg az a hihetetlen, hogy eddig mindig a kezdőben volt.
    Ha a Juvét nem számoljuk, akkor a kopasznak szerencséje van, mert kapott majdnem 8 meccset, hogy valami ütőképeset hozzon ki ebből, mire meg kell mutatni mit is tudunk. Viszont ez azzal is jár, hogy ezek a meccsek nem igazán értékmérőek, hiába nyerünk ettől (legalább is én) nem lettem okosabb, hogy hol tartunk.
    Az se derült ki, hogy Spalletti mennyire mer belenyúlni a csapatba és felforgat
    ni a kezdőt, mert a fiúk saját magukat rotálják jelenleg. A harCZos belga nélkül kíváncsi leszek mennyire rohanjuk le majd a Sampot, de ez egy másik történet.

    • Na ne már, ha végre nyerünk,legalább 5 percig örüljünk neki. Mert most van minek.

    • Minden relatív, a tavalyi téli igazolásokhoz képest, már királyság van! :D

    • Mi nem derült ki? El Shaarawy, Zukanovic, Perotti, 3 védő, Nainggolan irányítóban...

  • lazio mekkora edzőbuktató meccset nyom...nem baj, legalább a napolinak még több pontja lesz....

  • Ma hivatalosan is bemutatták a két utolsó igazolásunkat. Vicces, hogy az egyik már két meccsen is játszott, a másik meg 48 órával az utolsó meccse után a Genoával, már az egyik legjobb játékosunk volt a Sassuolo ellen.

  • Kevin Strootman visszatért! Na nem teljesen, csak részben, egyenlőre ma játszani fog az Avellino ellen a primavera csapattal, akikkel már 3 hete edz. A Roma a holland kedvéért direkt átrakta a meccset a műfüves pályáról a füvesre. Ha így megy tovább, 1-2 hónapon belül láthatjuk a nagy csapattal is!

    Ugyanakkor a holland kimaradt a BL-re nevezett játékosok listájáról, ahova viszont bekerült a három új igazolás, El Shaarawy, Zukanovic és Perotti. A Roma kért egy különleges engedélyt az UEFA-tól, hogy hadd írja be a hollandot is, még így is csökkentett létszámú keretünk lenne, de az UEFA elutasította. :(

    Na ja, az FFP kérem szépen az nem vicc! Csak az UEFA... Egy rossz vicc...

  • Közben kiderült, hogy Gyömbér 3 hétre lesérült. Mind láttuk a látványos kötést, amit a fejére kapott a Sassuolo ellen, amit nem láttunk, hogy 5 perccel a beállása után eltört az egyik lábujja is. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem le a kalappal! Ez nem nyavalygott, nem panaszkodott, összeszorította a fogait és végigjátszotta a meccset. Respect!!!

    • emlékszem a szitura...bejött meg szinte egyszerre. a kamera kb 5 méterről vette az egészet, ott volt közvetlen az oldalvonal mellett...természetesen még csak egy szabadrúgás sem volt. Riporter is elintézte annyival hogy kicsit rátartottak a lábára...Ami még érdekes volt hogy Salah kb 3 szor akkorákat legyintett többször is mint anno amikor sárgát kapott érte. ezek tükrében látszik csak igazán mekkora kamu sárga volt az a korábbi....

      • Bíró most sem volt normális, egy többkötetes könyvsorozatot lehetne írni a "hülyeségeiről". De a romanisták egyfolytában rinyálnak, meg bíróznak, a baj csak az, hogy többnyire van miért sírni. :(

Related Post