X

Nyögvenyelős kötelező

A Carpi elleni meccs megmutatta erényeinket és hátrányainkat is. Megmondom őszintén, az első félidő után nagyon hezitáltam, hogy inkább nekiállok fifázni a PS3-on, mert ha továbbra is ezt az impotens focit kell néznem, akkor borotváért nyúlok. Alibi játék az egyik oldalon , bunkerfoci a másikon. Nagyjából ez jellemezte az első játékrészt.

Úgy éreztem, hogy itt ma nem rúgunk gólt, ha továbbra is ezt erőltetjük. A játékosok azt hitték ,hogy ha eljutnak az ellenfél tizenhatosának előteréig, az már egy negyed gól, és ha ezt megteszik négyszer,  akkor az egy gól a zsákban? Félidőben leküldtem egy sört a gyomromba, hadd dolgozzon bennem az alkohol. Ez jó ötlet volt, mert picit megnyugodtam. Arra gondoltam milyen jó dolog Róma szurkolónak lenni. Nem is kell idegeskednem, mert szinte mindig ezt a játékot toljuk. El tudom képzelni, hogy meccs előtt a Miszter az öltözőben összehívja egy körbe futballistáinkat és azt mondja nekik: – „A terv a következő, b@sszuk fel a félidő végére a szurkolóink agyát, tehát nyomassuk a „Rudi”-t. Florenzi fiam, próbáld meg minél többször a lelátóra küldeni szélről a lasztit, véletlenül se legyen pontos egy beadásod sem. Dzekó, te meg a szokásos.”  Majd kacsintott egyet.

A szünet után ott folytattuk ahol elkezdtük, egészen az 56. percig, mikor is Digne megkapta a labdát középen, tolt rajta egyet és jó 25 méterről egy egészen parádés gólt lőtt a kapu bal oldalába. Na, gondoltam, ez a srác biztos a slozin volt, mikor Spaletti mester a meccs előtti megbeszélésen épp a  „Rudi”-t magyarázta. Tehát 0-1. Elkezdett érdekelni a mérkőzés. Félreértés ne essék ,mert mindig érdekel minden meccs mikor a csapatom játszik, még az amerikai „sörkupán” is ott pislogtam hajnalban a tv előtt. Úgy értem, hogy elkezdtem hinni benne, hogy ma itt nyerhetünk. De aztán 5 percre rá, mintha valaki lekevert volna egy nagy pofont. Rüdiger azt hitte, hogy a Farmosi vásáron van és épp ringlispilezik, mert a derék Carpi szélső beültette egy hintába és talán picit meg is lökte azt, majd befordult a kapufelé és pontosan passzolt Lasagna elé, aki közelről bestukkolta a bőrgolyót az üres kapuba. Apropó üreskapu. Igen Szczesny barátunk nem írja bele a memoárjába ezt a kifutást. 1-1. Gondoltam, itt az ideje bekapcsolni a PS3-at. Na jó, nem. Szeretem ezt a csapatot és már nem Garzia irányitja a gárdát, hanem a Miszter, a varázsló. Így hát bíztam, mert bízni kell, mese nincs. Ha törik, ha szakad ezt be kell húzni, hogy meglegyen zsinórban a negyedik győzelem. Mely Szalah-nak hála meg is lett. Először Mbakogu-t kopizva kihagyhatatlan helyzetbe hozta Dzekót, majd rá egy percre ő mattolta Belec kapust. Mindez a 84. és 85. percben történt. Meglett a meccs, behúztuk. Nem is akarom részletesebben elemezni ezt a mérkőzést, a lényeg, hogy megvan a 3 pont egy papíron jóval gyengébb ellenféllel szemben. Legyen mindenki happy. Külön kiemelném Manolast,  aki nagyon agilisan játszott, no meg Szalah-ot, akiben végig ott volt a gólveszély. Szerdán meg jöhet a Róma-Real, melyen akár csoda is történhet. Forza Róma!

noatac:

View Comments (10)

  • Fasza kis írás. Jókat nevettem. Szerintetek lesznek szurkolók szerdán? Igazán a csapat mögé állhatnának, de sejtem nem fognak és síri csöndben nézhetjük a meccset.

    • Nem, eladtak egy csomó jegyet, lesznek szépecskén.

      Ez egyrészt remek, nem mintha számítana, de nem fogunk "leégni" a sok madridista szurkoló előtt, legalábbis nem a szurkolás szempontjából. Ugyanakkor szomorú dolog, hogy kimennek megnézni a CR7-et, a Benzemát, meg a többieket, bezzeg például a Verona ellen a csapat egyedül volt. De ez van amikor a kemény mag sztrájkol.

        • Nem hiszem, szerintem jó hangulat lesz, legalábbis bízom benne. Más kérdés, hogy milyen hangulat lesz a meccs végére.

      • Hogy lesznek-e szurkolók? Még a blogunknak is lesz kihelyezett közvetítője! :)

        Szerintem lennének többen is, ha elérhetőek lennének az olcsóbb helyek. A Curva nagy része (vagy szinte teljesen) szerintem most is ki van adva a bérleteseknek, tehát nem lehet oda jegyet venni bajnokikra, hiába üres. Most viszont a bérleteseknek csak elővásárlási jog járt, amivel nyilván nem éltek, így most tele lesz. Például egy másik (nemzetközi) blogon olvastam, hogy valaki, mezei amerikai létére simán tudott két jegyet venni a Sud-ba. Ez szerintem nem túl megszokott.

  • Nekem az tetszett a legjobban a meccsben, hogy a bekapott gól után se estünk szét.

    A Carpi edzője nagyon aranyos volt a meccs után, először is egyáltalán nem keresett alibiket, gratulált a Rómának a szép győzelemhez, szóval nálam óriási piros pont beírva Castori mesternek. De mondott valamit, ami nagyon tetszett: "Arra számítottunk, hogy a Roma előbb utóbb meg fog állni, de ezek nem álltak meg."

    Valóban, utólag talán ez volt a legnagyobb különbség a közelmúltban látott Rómákhoz képest, hogy Rüdiger monumentális hibáján kívül, a Roma végig ott volt és szépen be is darálta a Carpit. Szerintem ez jó ómen lehet a szezon hátralevő részére.

  • Üdv újra Noatac, most már hivatalosan, és ténylegesen is :)
    nagyon tetszett az írás, kellemes, olvasmányos, szinte beleéltem magam a lírai én szerepébe :D

  • Megmondom őszintén nem osztom az ilyen hozzáállást amit sokan képviselnek (mint a cikk írója). Idegenben egy kieső csapat ellen, akik ráadásul valóban nincsenek rossz formában (mármint játék szempontjából igencsak masszívak mostanság, emlékszünk még hogy nyert ellenük a Napoli és Fio otthon(!) x Palermóval, az Inter ellen idegen 10 emberrel, győzelem a Samp és Udine ellen, Rómában 1 pont az szerencsétlen unokatesóktól és kis híján egyenlítettek otthon a Juvéval szemben is, sehol nem kaptak ki 2 gólos külöbséggel!). Ráadásul szakadt az eső, és a Real meccs is közel van; szóval nem igazán értem milyen elvárásokat támasztottatok a csapattal szemben?
    A mutatott játék az első félidőben csapnivaló is volt, de ez főleg abból adódott, hogy Dzeko - aki a tervezett taktika miatt főszereplője a támadásainknak - rettenetesen gyengén játszott: nagyon kevés jó labdaátvétel, passz ami sikeres volt (mellesleg az első félidő 2 helyzete Salah előtt, mindkettőben Dzeko volt az assziszt jegyző és biza Salah a ziccert úgy vágta kapufára 7 m-ről, ahogy egyáltalán nem illik, erről persze senki nem beszél, pedig az egyiptomi helyzetkihasználásán is lenne mit csiszolni...). És pont ez volt az a taktikai elem, ami a 2. játékrészben már sokkal jobban működött: Dzeko tett le egy labdát Nainggolannak (fogta Belec), majd a gól előtt is hasonlóan pörgetett, különbség? A védők fáradtak és a visszapattanóra Salah érkezett. Tehát nevezhetjük valahol tudatosnak az ellenfél kifárasztását, és alapvetően helyzet nélkül hozta le a meccset a kp-ját átlépni képtelen Carpi. Ez azért valahol csak jó jel nem? Hol van ez ahhoz képest, amikor a Sau, vagy a Samp beszorított minket és helyenként valóban a szerencsén múlott?

    • Szerintem Spalletti második eljövetele óta a Sassuolo ellen játszottunk a legjobban, bár nem az egész meccsen. De végül is a Roma jól csinálta a Carpi ellen, végigtolták a meccset és meglett a jutalom.

      Dzekóról mind elmondtuk, hogy milyen rosszul játszott, de végső soron, amikor számított, megoldotta a meccset, egy dolog a gólja, de ha jól emlékszem a harmadik gólban is benne volt, ő adta a labdát Nainggolannak, amiből Salah helyzete lett. A lényeg, hogy akármilyen "rosszul" játszik, ha minden meccsen rúg egy gólt és összehoz 1-2 gólhelyzetet már jók vagyunk.

      • ez pontosan így van, eddig Dzeko játékára többé-kevésbé nem lehetett panasz (nyilván a mezőny munkájára gondolok), a kapu előtt azonban csapnivaló és használhatatlan volt. Most nem játszott jól, sőt tényleg a bűn rossz kategória volt, ehhez képest volt 3-4 kulcsmomentum, ami Dzeko nélkül nem lett volna meg (köztük a 2-3. gól is). Reménykedem, hogy ez tényleg kicsit kibillenti és jót tesz a frusztráltságának. Más kérdés, hogy végre valahára sikerült a védelem mögé kerülni, ami alapvető fontosságú lenne Dzekonak. Emlékszem amikor Destro visszatért nagyon ment ez a védelem megkerülés, de mihelyst az ellenfelek alkalmazkodni tudtak ehhez szegény Matia semmire sem volt használható (folyamatosan elnyomták, nem tudott játékba avatkozni). Nos Dzeko más tészta rá akkor is lehet számítani, amikor nem sikerül üres kapuzni, de gólt azt bizony rúgatni kell vele.

Related Post